A Fradi naptára, november 24.

tempo-naptar

Évfordulók:

58 éve született Kecskés Zoltán
60 éve született Mészáros Zoltán

Mérkőzéseink ezen a napon:

1907. DFC Praha – FTC 3:0, nemzetközi barátságos
1912. FTC – BTC 3:1, NB1
1929. Ferencváros – Pécs-Baranya 2-2, NB1
1940. Ferencváros – Szeged 4-0, NB1
1946. Ferencváros – MTK 2:1, Edzőmérkőzés
1954. Bp. Kinizsi – Salgótarjáni Bányász 4:0, NB1
1957. DVTK – Ferencváros 1:2, NB1
1963. SZEAC – Ferencváros 2:1, NB1
1968. Egyetértés – Ferencváros 0:2, NB1
1971. Eintracht Braunschweig – Ferencváros 1:1, UEFA
1990. Vasas – Ferencváros 2-3, NB1
1996. III. ker. TVE – Ferencváros 4-3, NB1
2001. Ferencváros – Vasas 2-0, NB1
2012. Kecskeméti TE – Ferencváros 2-2, NB1
2013. Paks – Ferencváros 2-2, NB1
2018. Ferencváros – Kisvárda 2-0, NB1
2019. Ferencváros – ZTE 3-2, NB1
2020. Juventus – Ferencváros 2-1, BL csoportkör

Összes díjmérkőzés: 17 mérkőzés, 9 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség, 37-24 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1907. Ladányi Miksa

Ezen a napon játszotta utolsó díjmérkőzését a csapatunkban:

1907. Iványi László

“A Ferencvárosi Torna Klub valószí­nűen ezúttal is nélkülözni fogja Blumot, s igy olyan összeállí­tásban fog szerepelni a csapata, mint a minőben múlt vasárnap oly impozáns játékot produkált. Ha a bajnokcsapat csak megközelí­tően, is megtudja ismételni a MAC elleni játékot, győzelme nem lehet kétséges még annak ellenére sem, hogy a BTC Mészáros Árpáddal megerősödve megy a küzdelembe. a mérkőzésen sokáig egyenrangú ellenfél volt a BTC és csak az elhibázott taktikájának köszönhető a veresége. Az FTC szokásos remek végjátékának köszönheti a győzelmet, a BTC derekasan tartotta magát, de a végén nem bí­rtak a pompásan játszó Borbással. A match határozottan ní­vós volt, de nem tartozott a fairek közé. Az okozta ezt, hogy a játékosok semmi kockázattól sem riadtak vissza, csakhogy a labda birtokába jussanak.” (1912 – BTC)

“November utolsó vasárnapján sűrű sorokban özönlik a közönség az Üllői úti pálya felé. Olyan tömve mint a rangadók idején. A ferencvárosi játékosok már kora délután találkoztak a klubházban, ahol uzsonnát és lelki edzést kaptak. Az erőnlét és az önbizalom nagy szerepet játszott ezen a mérkőzésen. A ferencvárosiak az utóbbi időkben többször igyekeztek úgy játszani, hogy az I. félidőben hagyták az ellenfelet támadni, a II. félidőben azután már a fáradt ellenfelet igyekeztek felgöngyölí­teni. Ez a taktika többször bevált, s bevált most is. A II. félidőben a Ferencváros nagyszerű erőnlétével simán intézte el a mérkőzés sorsát. A kérdés csupán az, hogy mi lett volna akkor, ha az I. félidőben többet támadó Szegedet nem üldözte volna a balszerencse. AZ I. félidőben ugyanis a piros-fehéreknek kétszer annyi helyzetük volt, mint a zöld-fehéreknek, ezenkí­vül két kapufát is lőttek, s a II. félidő elején 11-est hibáztak. Lehet, hogy a Ferencváros a II. félidőben akkor is felülkerekedett volna a nagyobb tudásával, lehetett volna 4:2 is a végeredmény, de a 4:0 jobban fejezi ki az erőviszonyokat.” (1940 – Szeged)

“— Vajon meddig bí­rja a tarjáni védelem a nagy nyomást? – ezt kérdezgették egymástól a nézők az első félidő után. Az első 45 percben olyan hatalmas nyomás nehezedett a vendégek kapujára, hogy a tarjáni védők állandóan munkában voltak. Ezt a nagy megerőltetést ötven percen át bí­rta a bányász-csapat. Nem kétséges, hogy a Kinizsinek a II. félidőben kialakult fölényes győzelme nemcsak annak tudható, hogy a tarjáni védelem kifulladt, hanem annak is, hogy ebben a játékrészben már tervszerűbben játszott a Kinizsi csatársora. A gólok sorrendje: Kertész, Kertész, Vilezsál, Fenyvesi.” (1954 – Salgótarjáni Bányász)

“Jobban használta ki helyzeteit a Ferencváros” (1957 – Diósgyőr)

“Ezen a mérkőzésen nem két gól volt a csapatok között. A zöld-fehérek a mérkőzés irányí­tását egy pillanatra sem adták át a hazaiaknak. Az első gólig Alberték lendületesen, gyorsan játszottak, majd lefékeztek. Ekkor már sokat cseleztek feleslegesen, az átadásokba is többször hiba csúszott. Ennek ellenére egymás után alakultak ki nagy helyzetek, de azok sorra kimaradtak. Szünet után esett az iram, látszott, hogy a Ferencváros már a szerdai, Diósgyőr elleni mérkőzésre tartalékol. Az Egyetértés igen mérsékelt teljesí­tményt nyújtott, csupán a védelem dicsérhető. Támadásokra alig telt erejükből.” (1968 – Egyetértés)

“Kitűnő eredményt ért el Braunschweigben a Ferencváros! A zöld-fehérek hamar vezetést szereztek és ez megnyugtatta az együttest. AZ ellenfél nagy erőfeszí­téseket tett a kiegyenlí­tésre, de az önfeláldozóan küzdő ferencvárosi védők – Géczivel az élen – egy támadást kivéve minden akciót sikerrel hárí­tottak. A találkozó nagy részében a középpályások is a védelmet segí­tették. A csatárok erejéből ezúttal csak néhány ellentámadás vezetésére tellett. A visszavágóra a Népstadionban kerül majd sor, az értékes döntetlen birtokában a zöld-fehérek esélyesek arra, hogy a legjobb nyolc közé jussanak az UEFA kupában.” (1971 – Braunschweig)

“Az első percben egy viharos Vasas-akció végén Duró 8 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt, majd utána nadrágféken a hálóba csúszott – a labda helyett… Ezen nem is kellett nagyon csodálkozni, mert az égi áldás korcsolyapályává tette a gyepet. Azok az angyalföldi szurkolók, akik korán örvendeztek Duró helyzete láttán, hamarosan keserűen állapí­thatták meg, hogy ez az első játékrész inkább a Ferencvárosé lesz, és nem az ő kedvenceiké. Az 5. percben ugyanis Nagy Zs. igen harcosan mentett meg egy labdát, Keresztúrihoz pöccintett, a középpályás óramű pontosságú beadását Fischer 6 méterről a léc alá fejelte (0:1). A 20. percben ismét jött Keresztúri, aki Nagy Zs. pompás beadását fejelte a jobb alsó sarokba (0:2). Noha ezután is a Ferencváros mutatott szórakoztató dolgokat, a Vasas két-három esetben ziccerig került, de a fejesek egyelőre pontatlanok voltak. Szünet előtt azonban két perc alatt egyenlí­teni tudtak. Szünet után az Üllői útiak azt folytatták, amit az első félidő jelentős részében mutattak: fölényben játszottak. Szorgosan folyt az iszapbirkózás, és a végeláthatatlan rohanás a győztes gólért. A 75. percben Báder lövését Hámori még menteni tudta, de Keresztúri a gólvonalról a hálóba segí­tette a labdát (2:3).” (1990 – Vasas)

2001

2018

2019

1935

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) / FK Decic (montenegrói) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ