A Fradi naptára, november 8.

tempo-naptar

Évfordulók:

30 éve született Batik Bence
21 éve született Csontos Dominik
123 éve született Eisenhoffer József
103 éve született Frenák György
38 éve született Grúz Tamás
140 éve született Horn K. Lajos

Mérkőzéseink ezen a napon:

1903. Postás – FTC 1:2, NB1
1908. MTK – FTC 2:4, NB1
1914. vegyes FTC, BTC – vegyes Amateur, Wiener SC 1:4, nemzetközi barátságos
1925. Ferencvárosi Vasutas – FTC 1:8, Edzőmérkőzés
1931. vegyes NAC, Törekvés – Ferencváros 4-2, nemzetközi barátságos
1936. Hungária – Ferencváros 3-0, NB1
1942. Elektromos – Ferencváros 3-2, NB1
1952. Bp. Kinizsi – Győri Vasas 0:4, NB1
1960. Ózdi Kohász – Ferencváros 0:2, Edzőmérkőzés
1964. Ferencváros – Testvériség 6:1, MK
1969. Ferencváros – Komló 1:1, NB1
1970. Ferencváros – Újpesti Dózsa 2:2, NB1
1972. Sparta Praha – Ferencváros 4:1, KEK
1975. MTK-VM – Ferencváros 1:3, NB1
1978. Haladás – Ferencváros 1-1, NB1
1980. Békéscsaba – Ferencváros 1-1, NB1
1981. Ferencváros – Vasas 1-3, NB1
1989. Ferencváros – Veszprém 4-1, NB1
1997. Ferencváros – Diósgyőr 1-0, NB1
2002. Ferencváros – Békéscsaba 0-1, NB1
2003. Videoton – Ferencváros 1-2, NB1
2006. Ferencváros – Gyirmót 1-0, MK
2020. Ferencváros – Mezőkövesd 3-0, NB1

Összes díjmérkőzés: 21 mérkőzés, 9 győzelem, 4 döntetlen, 8 vereség, 38-38 gólkülönbség

Ezen a napon játszotta első díjmérkőzését a csapatunkban:

1942. Ónodi II. Béla
1952. Laborczfalvi János
1989. Kiss István

“Az FTC.-ben szépen játszott a támadás balodala, különösen Weisz. Jók voltak Pokorny és Berán.” (1903 – Postás)

“Vasárnap d. u. a hideg zord idő járás dacára 2000—2200 ember előtt folyt le a mérkőzés a Millenáris-pályán. A mérkőzést a sokkal jobb FTC. mindvégig biztos fölénnyel nyerte meg. A MTK., mely teljesen védőtaktikát követett, úgyszólván akciót sem mert kezdeni. A II-ik félidőben pedig teljesen visszaesett. Mindkét csapat játékát a nyugtalanság és izgatottság jellemezte, mely a kapuelőtti gyakori hibákban nyert kifejezést. Ezen sajátos körülményt részint a közönség folytonos ideges beleavatkozása, részint a sajtóban megjelent jóslatok idézték elő, melyek a két klub differenciáit a játéktéren a játékosokkal vélték elintézni. A tribün egyik részén egy szakszervezett működött, mely a győztes csapat játékában minduntalan reklamálni valót látott … Biró! … hands! tizenegyes … kiállí­tani … off seid! stb. ez volt a szereposztásuk. Természetesen siker nélkül. A fölizgatott kedélyek dacára, a mérkőzés Fehéry Ákos kiváló bí­ró kezében minden zavar nélkül folyt le. A FTC. ma játszotta a szezon legszebb mérkőzését. Védelme gyorsan és jól adogatott. Bródy—Weinber— Rumbold legjobb napjaikra emlékeztetve játszottak, Fritz igen kevés labdát kapott. A csatársor lelkesen jól játszott. Az MTK. védelme elsőrangú volt. Lelkes fair játékuk sokáig ellenállt a FTC. gyors csatársorának. Révész, Nagy, Biró, Kürschner taktikájukkal a csatársornak kevés hasznára váltak. Bár védelmi kiváló képességükről tettek tanúbizonyságot. A csatársorban Sebestyén a legjobb, ki ma is gyönyörű támadásokat vezetett, mit társai abszolúte nem tudtak értékesí­teni. Károly—Domonkos a két letűnt nagyság, nagyon gyenge játékot produkált.” (1908 – MTK)

“A Ferencváros csapata ezen a találkozón helyenként igen ügyesen, ötletesen játszott, ám láthatóan nem törték magukat túlságosan a játékosok. A zöld-fehérek csatárai elég sokat mozogtak, különösen a jobbszárny és Friedmanszky játékkedve volt feltűnő. A Ferencváros uralta végig a mezőnyt, és különösen a második félidőben gólratörően is játszott. Az igazi sportszerű légkörben lezajlott mérkőzésen tehát a Ferencváros biztosí­totta magának az MNK harmadik helyét. A Testvériség kevéls eséllyel vette fel a küzdelmet a Ferencvárossal szemben. Noha hat gólt kaptak, mégis nagyon szépen búcsúztak az MNK küzdelmeitől. Lelkes, odaadó játékuk méltán nyert elismerést.” (1964 – Testvériség)

“A Ferencváros nagyszerűen hajrázott, s a végén közelebb állt a győzelemhez. Az utolsó 20 perc története: A 70. percben egy szögletrúgás után Vépi rálőtte a labdát, amely elakadt Albertben. A középcsatár nagyszerűen felismerte a helyzetet, gyorsan ráfordult a labdára és 5 méterről a léc alé vágta 2:2! Ettől kezdve nagyon élvezetes volt a mérkőzés, főleg a Ferencváros vezetett heves, tüzes rohamokat. Mindkét csapat előtt adódtak helyzetek. Bene, majd Dunai II ügyetlenkedett, a másik kapunál pedig Szőke. A 85. percben Dunai II átadása után Bene már csak Géczivel állt szemben, de a kapus másodszorra megkaparintotta a labdát. A Ferencváros óriási erővel rohamozott, de Branikovits, majd Mucha is elszalasztotta a gólszerzési lehetőséget.” (1970 – Újpesti Dózsa)

“Remek volt az első fél óra. Éspedig azért, mert az MTK-VM ebben az időszakban még tartani tudta magát. A kék-fehérek nagyon ügyesen, meglepően magabiztosan kezdtek, bátran kezdeményeztek, támadtak, gólt is lőttek és könnyen más lehetett volna az eredmény, ha 1:0-nál Kovács nem ügyetlenkedi el a ritkán látható gólhelyzetet. Ettől kezdve a Ferencváros valósággal szárnyakat kapott, s húsz percen keresztül nagyon szellemes támadójátékkal lerohanta ellenfelét. A sokáig magas szí­nvonalú mérkőzés 3:1 után kevésbé volt érdekes, mert a Ferencvárossal az MTK-VM lelkes küzdőszelleme ellenére sem tudott lépést tartani.” (1975 – MTK-VM)

“Az Üllői úti találkozó előtt Glázer Róbert, a veszprémiek vezetőedzője panaszkodott csapata sorozatos döntetlenjei miatt, mivel a hárompontos rendszerben a pontosztozkodás kevés az előrébb jutáshoz. Szerdán viszont alighanem kiegyezett volna egy ilyen eredménnyel, de erre együttesének kevés esélye volt. Igaz, a mérkőzés elején a Veszprém is vezetett egy-két támadást, ezekből azonban legfeljebb Csí­k távoli lövését lehet veszélyesnek nevezni, de Józsa akkor is jó helyen állt, kiöklözte a labdát. Ezután egyoldalú, izgalmaktól mentes találkozót ví­vott az Üllői úton a Ferencváros és a Veszprém. A hazai győzelem nem sokáig forgott veszélyben. A Ferencváros góljait: Szeibert, Kincses, Keresztúri és Wukovics szerezték, a Veszprém szépí­tő találatát Rugovics lőtte.” (1989 – Veszpérem)

“Már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést a Ferencváros. A zöld-fehérek beszorí­tották a Diósgyőrt a saját kapuja elé és az első negyedórában leginkább Hrutka fejeseivel veszélyeztettek. A 38. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: egy jobbról átí­velt labdát a bal oldalon, az alapvonal közeléből Nicsenko passzolt középre, ahol az érkező Pálingnak nem okozott nehézséget, hogy egy lépésről az üres kapuba továbbí­tson (1-0). Az első félidő folyamán végig a Ferencváros volt a kezdeményező, í­gy megérdemelt vezetéssel térhettek az öltözőbe a zöld-fehérek. Első félidei játékával a Ferencváros ugyan rászolgált a győzelemre, de összességében csak a diósgyőriek rutintalanságának köszönheti minimális különbségű sikerét.” (1997 – Diósgyőr)

2003

2004, Ligabajnokság

“Hazai pályán nehézkesen nyert a Ferencváros labdarúgócsapata a Gyirmót ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek a hatvanhatodik percig jól tartották magukat, azonban egy egyéni hibát követően Tököli megszerezte a győztes gólt a Fradinak.” (2006 – Gyirmót)

2020

1914

1931

1959

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ