1906.XI.11. 33 FC – FTC 1:7

A bajnokság. Az őszi bajnoki forduló mérkőzéseinek nagyobb részét lejátszották mar csapataink. Az első osztályban az első helyet a Ferenczvárosi T. C. foglalja el és ha a hátralevő két matchet (33-as, Typographia) is megnyeri, 14 ponttal fogja tavaszi mérkőzéseinek sorozatát megnyitni.

Mai mérkőzések. A Ferenczvárosi T. C. eddig veretlen csapatának bajnoki mérkőzése a 33-as Football-Clubbal, előre láthatólag az előbbinek biztos győzelmével fog végződni. A mérkőzés a lágymányosi pályán d. u. 1/2 3 órakor kezdődik.

(Sport-Világ, 1906. november 11.)

Vasárnapi mérkőzések. A Lágymányosi pályán a FTC.—33FC. mérkőzés a FTC. győzelmével fog végződni.

(Nemzeti Sport, 1906. november 11.)

1906. november 11., 14:30, Lágymányos, 33 FC – FTC 1:7 (0:2)
vezette: Hajós József (MTK.)
33 FC: Schiller — Banai, Steiner — Hampl, Kiss, Székely — Forstinger, Koch, Vanicsek, Weisz M., Csavolyák
FTC: Dobronyi — Manglitz, Rumbold — Weinber, Gorszky, Fischer — Braun, Schön, Koródy, Schlosser, Weisz F.
Gól: Weisz M. (?.) illetve Koródy (4.), Weisz F. (22.), Schlosser (?.), Schön (?.), Schlosser vagy Schön (?.), Weisz F. (?.), Kiss Gy. (?. – öngól)

FTC.—33FC. 7:1. Vasárnap a lágymányosi pályán mérkőzött a két csapat az idei bajnokságért. E mérkőzés azért bí­rt különös vonzerővel, mert a 33 FC. csapata volt tavaly az, mely váratlan győzelmével a FTC. biztos győzelmi esélyeit megzavarta. A FTC. fényes revansot vett legyőzőjén és bár Bródy, Kovács és Pákay nélkül állt ki, elejétől végig biztos főlényben játszva győzött. A 33 FC. csapatában jó erők játszanak, mégis az őszi szezonban, dacára annak, hogy minden ellenfelének rúgott goalt — balsorsüldözött. Müködésükkel a helyezésben eddig eredményt elérni nem tudtak. Székány, Sztana, Hangel, Kiss Gy., Koch N.. Forstinger oly erők a csapatban, hogy az egységes tréning mellett kétségtelenül a csapat még szebb jövőnek néz elébe. A FTC. láthatólag respektálta ellenfelét, lelkesedéssel, élénken és tetszetősen játszott. Bebizonyí­totta ezzel, ha ellenfelét nem becsüli le, kitűnő eredményeket képes elérni. Beigazolódott, hogy tartalék játékosai is olyanok, akikkel méltón foglalja el ügy a bajnokságban, mint a Szövetségi-dij mérkőzéseken az első helyet.

A mérkőzésen a FTC. csapata a következőkép állt ki: Dobronyi — Manglitz, Rumbold — Weinber, Gorszky, Fischer — Braun, Schön, Koródy, Schlosser, Weisz.
A 33FC. csapata: Schiller — Banai, Steiner — Hampl, Kiss, Székely — Forstinger, Koch, Vanicsek, Weisz, Csavolyák.

FTC. rögtön támad, a jobb szárny erélyes támadását Koródy már a 4-ik percben góllá értékesí­ti. Változatos támadás után 33. felnyomul, hibás góllövéssel elrontja szép esélyeit. Folytatólagos játékban sok lövést intéz a FTC. a 33-as kapura, melyeket a kapus bravúrral hárit el. 22. percben Weisz védhetlen gólt lő. Félidő: 2:0.

A II. félidőben 33. váratlan támadását a FTC. védelme könnyelműen fogja fel. Koch N. által adott labdával Weisz Móric megszökik és a kapuját egyedül védő kapus mellett gólt lő. Ezen körülmény feltüzeli a FTC. játékosait és egymásután három gólt ad viszonzásul a Schlosser, Schön lévén lankadó 33FC. csapatának. A játék végén állandó ostrom folyik a 33. kapura, melyből még két gól esik Weisz és Kiss Gy. (33FC.) révén a 33. kapuba.

Biró: Hajós József (MTK.) volt.

Szövetségi, dij. FTC.—33 FC. II. 2:0. A 33-as II. javulását bizonyí­tja az eredmény. FTC. nagy fölényben volt. Biró: Hajós József (MTK.)

(Nemzeti Sport, 1906. november 11.)

A vége felé közeledő bajnoki forduló múlt vasárnapi mérkőzései meglepetést nem hoztak. A Ferenczvárosi T. C. a „33“-as F. C. felett biztosan győzött.

F. T. C. I — „33“ F. C. I. 7:1. Az első félidőben igen sokat, majdnem állandóan a „33“ F. C. támad, de támadásuk eredménytelen. A zöldfehérek ritkán közelitik meg ellenfelük kapuját s mégis 2 góalt rúgnak. A második félidő elején a „33“-asok egy szép lerohanásból Weisz M. révén megszerzik egyetlen goaljukat. E félidőben a F. T. C. csatárainak igen szép játéka által még 5 goalhoz jut. Biró Hajós József (M. T. K.) volt.

F. T. C. II.—„33“ F. C. II. 2:0.

(Sport-Világ, 1906. november 11.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ