1906.X.21. BAK – FTC 2:3

Mai mérkőzések. Múlt heti győzelme után a Ferenczvárosi Torna-Club nagyobb önbizalommal mehet hátralevő küzdelmeibe. Mai találkozásának kimenetele alig lehet kétséges, bár a Budapesti Athletikai Klub erősen javuló csapata erős munkát fog adni a zöld-fehéreknek. A mérkőzés az amerikai-uti pályán 3 órakor veszi kezdetét. A második csapatok délelőtt 1/4 11 órakor ugyanott mérkőznek.

(Sport-Világ, 1906. október 21.)

Vasárnapi mérkőzések. Az Amerikai-uti pályán a BAK.—FTC. mérkőzés igen szép küzdelmet í­gér, mely a FTC. győzelmét fogja eredményezni.

(Nemzeti Sport, 1906. október 21.)

1906. október 21., 15:00, Amerikai út, BAK – FTC 2:3 (0:1)
vezette: Hajós Alfréd (BTC.)
BAK: Kormos – Grósz, Oldal, ?
FTC: Dobronyi — Manglitz, Rumbold — Weinber, Bródy, Gorszky — Braun, Weisz, Kórody, Schlosser, Pákay
Gól: ? (53.), ? (83.) illetve Weisz (4., 85.), Gorszky (70.)

FTC.—BAK. 3:2. A FTC.-nak a MTK. fölött aratott szép győzelme után óriási meglepetésszámba megy e látszólag nehéz küzdelem árán kiví­vott eredmény, amely azonban inkább a FTC. elbizakodott és unott játékának tudandó be. A csapat visszaesik régi hibájába s igy megeshetik, hogy — miként az előző években — erősebb ellenfeleinek legyőzése után a biztosnak vélt matchek egyikét fogja elveszí­teni. A csatársor ezúttal némi változással állt föl. Kovács kikerült a csapatból, ami igen helyes dolog; helyén Pákay még nem volt otthonos, de szorgalmas tréninggel még megszokhatja e helyet is, bár ismert agilitálása tán nem fog érvényesülni. Weinber kissé erőszakos modorban dolgozik s némi mérsékletre lenne szüksége. A BAK. ezúttal igen szépen játszott; a csatársor a leggyorsabbak közé tartozik s az összmunka is kielégí­tő. Kár, hogy a fegyelem nem elég nagy s a játékosok túl sokat reklamálnak s kelleténél jobban figyelik egymás játékát. Ez magyarázza a sok ellentétes jellegű eredményt.

A mérkőzés FTC. támadásával kezdődik, s a 4-ik percben Weisz a Kormos által kivédett labdát góllá értékesí­ti. Felállás után Dobronyinak is csakhamar dolga akad. FTC. támad és kornert ér el. Ezután BAK. percekig kapujához szorí­tja ellenfelét s csak Rumbold bravúros védései óvják meg a Ferencvárosi kaput. Változatos és egyre élénkülő tempó után a félidő FTC. javára 1:0-al végződik.

A II. félidő a FTC. támadásával kezdődik. De a BAK. is fölnyomul és egy eredménytelen korner után bal szélsője szépen lefut és az összekötő a kedvező helyzetben lefogott labdát a 8. percben FTC. kapujába juttatja. BAK. ismét támad, Weinber Groszt gáncsolja. A szabadrúgásból Oldal éles lövést intéz, melyet Dobronyi alig bir kivédeni. Ezután FTC. erősen támad s a 25. percben Gorszky a vezető gólt rúgja. Változatos és erős küzdelem után BAK. a 38. percben a jobb összekötő révén kiegyenlí­t, de rögtön a felállás után erős ostromot kezd a FTC. és a 40. percben Weisz a győzelmet jelentő gólt rúgja. A hátralévő idő erős homályban, változatos játékkal múlik.

Biró Hajós Alfréd (BTC.) volt.

Szövetségi dij. FTC. II.—BAK. II. 1:1 . Bár a FTC. csapata nem volt teljes, ez az eredmény mégis dicséretére szolgál a BAK. jó tartalékcsapatának.

(Nemzeti Sport, 1906. október 28.)

A Ferenczvárosi Torna-Club—Budapesti Athletikai Klub bajnoki mérkőzése még az előbbinél is nagyobb meglepetést tartogatott a football-sport hí­veinek. A F. T. C. várt nagy goalarányu győzelme ugyanis elmaradt s e helyett a B. A. K. kitűnő formában s nagy lelkesedéssel küzdő csapata csak az utolsó pillanatokban vesztette el a mérkőzést.

F. T. C.—B. A. K. 3:2 (1:0). A múlt vasárnapi számos sportesemény daczára is nagy volt az érdeklődés e mérkőzés kimenetele iránt s különösen sok hive volt a F. T C.-nak, akik egy nagy goalarányu győzelem reményében jelentek meg az amerikai-uti pályán

Az első félidőben F. T. C. szerezte meg a vezető goalt. de a második félidőben B. A. K. erős támadással úgy ezt, mint F. T. C. második goalját is kiegyenlí­tette s csak a legnagyobb erőfeszités árán sikerült a F.T.C.- nak a döntő goalt megszerezni. A F. T. C. teljes — az M. T. K. ellen szerepelt — csapatát állí­totta sorompóba, mig a B. A. K. ez alkalommal is tartalékokkal működött, de azért a csapat igen agilis, eredményes összjátékot produkált s különösen a kapus lelkiismeretes és bravúros munkája érdemel dicséretet. A F. T. C. újabban tapasztalt nyugodt és fair játékának Weinber erőszakos játékmodora csak ártalmára válik. A mérkőzés bí­rája Hajós Alfréd volt, aki a nála megszokott erélylyel és szakértelemmel vezette a mérkőzést.

A mérkőzés a F. T. C. támadásával kezdődik s alig a 4 perczben Weisz, a Kormos által kivédett labdát goallá értékesí­ti. Felállás után Dobronyinak is csakhamar dolga akad. F. T. C. támad és kornert ér el. Ezután B A. K. perczekig kapujához szorí­tja ellenfelét s csak Rumbold bravúros védései és Manglitz erélyes játéka óvja meg a Ferenczvárosi kaput. B. A. K. balszéle erősen ostromolja a F. T. C. kaput. Változatos és egyre élénkülő tempó után a félidő F. T. C. javára 1:0 eredménynyel végződik.

A II. félidő a zöld-fehérek támadásával kezdődik. B. A. K. csakhamar felnyomul és 2 szabadrúgás után kornert ér el. A B. A K. balszélsője szépen lefut és az összekötő a kedvező helyzetben elfogott labdát a 8. perczben védhetlenül F. T. C. kapujába juttatja. B.A.K. ismét támad, Weinber gáncsolja Grosz-t. A szabadrúgásból Oldal éles lövést intéz, melyet Dobronyi alig bir kivédeni. F. T. C. is erősen támad s a 25. perczben Gorszky a vezető gólt rúgja. Változatos és erős küzdelem után B. A. K. a 38. perczben a jobbösszekötő révén kiegyenlí­t, de rögtön a felállás után F. T. C. újból erősen támad és a 40. perczben Weisz a győzelmet jelentő gólt rúgja. A hátralevő idő erős homályban, változatos játékkal múlik.

A II. csapatoknál a B A. K. II. szí­vós küzdelem után 1:1 eldöntetlen eredményt csikart ki a F. T. C. erős II. csapatától. Biró: Puskás István (Typographia) volt.

(Sport-Világ, 1906. október 28.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ