1907.IX.15. FTC – Fővárosi TC 10:4

Bajnoki football mérkőzés. A Ferencvárosi Torna Club és a Fővárosi TC vasárnap d. u. 4 órakor a soroksári uti pályán tartják első bajnoki mérkőzésüket. A FTC ez alkalommal már Bródy és Fritz-cel megerősödött csapattal áll ki, ép úgy a Föv. TC néhány uj játékos bevonásával próbálkozik a bajnoki csapat ellen. Előzőleg a II. csapatok mérkőznek a MLSz dijáért. Biró; Langfelder (UTE) lesz.

(Pesti Hí­rlap, 1907. szeptember 14.)

1907. szeptember 15., 16:00, Soroksári út, FTC – Fővárosi TC 10:4 (7:1)
vezette: Langfelder Ferenc (UTE.)
FTC: Fritz — Rumbold, Weinber — Gorszky, Bródy, Halász — Braun I., Koródy, Braun II., Schlosser, Weisz
Fővárosi TC: Amster (Szentey) — Roóz I., Jergenz — Szentey (Amster), Müller, Steiner — Klingenberg, Roóz III., Roóz II., Wittenberg, Schönfeld
Gól: ? illetve Roóz (3), ?

FTC.—Főv. TC. 10:4. A soroksári-úti pályán mérkőzött e két csapat. A FTC. fölényes győzelme a formájában szépen fejlődő csatársor összmunkájának eredménye. Csupán a védelem könnyelműsége oka a kapott négy goalnak, mely a két hátvéd felületes játékának eredménye. A FTC. mutatott formája alapján sok reménynyel nézhet a bajnoki mérkőzései elé. A Főv. TC.- ban először játszott a MLSz. tanácsának meglepetésszerü kegyelme folytán Roóz, ki mint középső csatár 3 gólt rúgott. A Főv. TC. csatársora lelkesen játszott, mí­g a védelem gyengeségét erőszakos játékkal pótolta. A kapus, Amster, gyengén védett s ezért a harmadik gól után Szentey védett igen ügyesen. A játék az első félidőben a FTC. folytonos támadása mellett 7:1 végződött a FTC. javára. A II. félidőben túlságosan elől játszó hátvédeket gyakran lepi meg a Főv. TC. gyors támadása és rövid idő alatt 3 gólt rúgnak a FTC.-nak, mig ezek fáradságtól visszaesvén és csak 2 gólt rúgnak ebben a félidőben. A két csapat a következőkép állt föl:

FTC.: Fritz — Rumbold, Weinber — Gorszky, Bródy, Halász — Braun I., Koródy, Braun II., Schlosser, Weisz.
Főv. TC.: Szentey — Roóz I., Jergenz — Amster, Müller, Steiner — Klingenberg, Roóz III., Roóz II., Wittenberg, Schönfeld.

Bí­ró: Langfelder F. (UTE.) volt.

Szövetségi dij. FTC. II.—Főv. TC. II. 11:1. Félidő 5:1. Biró: Langfelder Ferenc (UTE.)

(Nemzeti Sport, 1907. szeptember 22.)

(…) az első osztályú bajnokságért küzdött a Főv.TC immár a kegyelmet nyert Roózzal megerősí­tve — a Ferenczvárosi TC-bal. A FTC a minden játék technikát teljesen nélkülöző Főv.TC kapuvédőnek rövid időközökben 10 goalt lő, melyből azonban az elég jól működő fővárosi csatázó sor négyet vissza ad. Az eredmény (10:4) mindazáltal olyan, aminőnek egy osztályba tartozó csapatok között nem volna szabad előfordulni. Az ilyen goalarányok teszik a három osztály felállí­tását elkerülhetetlenné.

FTC—FővTC 10:4. A Soroksári-uti pályán folyt le a fenti mérkőzés. A FTC múlt heti játéka után senki sem várt ily nagy goalarányu győzelmet. A FTC e győzelmét azonban nem annyira saját játékosainak, mint inkább a FővTC tartalék kapuvédőjének köszönheti, aki egy kis igyekezettel s tudással legalább öt goalt kivédhetett volna. Ellentétben a FővTC kapuvédőjével, dicsérettel kell megemlékeznünk a csapat csatázósoráról, mely a második félidő nagy részében a támadószerepet vitte. Ugyancsak a csatársor volt jó a FTC-ban is, mig a védelemben Bródy szerepelt elég szépen. Az első félidőben a FTC hét goalt ér el, mely ellen a FővTC csak egyet tud beadni. A második félidőben a FővTC támad többször igen erélyesen s az első goalt is ők érik el. A ferenczvárosiak csakhamar visszaadják ezt s a játék vége felé még eggyel szaporitják goaljaik számát. Közben azonban a FővTC is két goalt ér el. Végső eredmény tehát 10:4 a FTC javára.

Biró : Langfelder Ferencz (UTE) volt.

FTC II.—FővTC II. 11:1. A FővTC csapatában a kegyelmet nyert Rusz is játszott, kinek beállí­tása — miként az első csapatba Roózé — nem sok szerencsét hozott a csapatra. Biró itt is Langfelder Ferencz volt.

(Sport-Világ, 1907, szeptember 22.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ