1910.X.9. FTC – TTC 4:0

A Ferencvárosi Torna Klub és a Terézvárosi Torna Klub a lágymányosi versenypályán (d.u. 2 órakor) tartja bajnoki mérkőzését.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. október 9. & Sporthí­rlap, 1910. október 3.)

1910. október 9., 14:00, Lágymányos, FTC – TTC 4:0 (1:0)
vezette: Izsó László (BTC)
nézőszám: 1 000
FTC: ? – ?, ? – Weinber, ?, ? – Weisz, ?, Koródy, Schlosser, Borbás dr
TTC: Beimel – ?, ? – ?, Vágó I., ? – ?, ?, ?, ?, ?
Gól: Schlosser (13., 55.), Koródy (?.), Weisz (75.)
Kiállí­tva: Schlosser (?.)

SH-19101010-04-19101009Ferencvárosi Torna Klub—Terézvárosi Torna Klub 4:0 (1:0). Nagy közönség érdeklődése kisérte a két csapat küzdelmét a Lágymányoson. A F. T. K. ugylátszik komolyan hozzálátott a munkának, hogy veszedelembe jutott presztí­zsét megmentse és szorgalmas tréningnek vetette alá a csapatát.

Az első félidő 13-dik percében érte el a F. T. K. első gólját olyképpen, hogy Borbás a kapu elé fejeselte a labdát s még mielőtt Beimel fölemelhette volna, odafutott Schlosser és a hálóba gurí­totta.

A második félidőben a T. T. K. heves támadása rövid ideig védekezésre késztette a ferencvárosiakat, a kik azonban hamarosan ismét támadásba jutottak. Veinber hosszú lövését Beimel védi ugyan, de a ráfutó Schlosser mégis a kapuba tereli a labdát. A harmadik gólt Kórody lőtte, az utolsót pedig a 30-dik percben Veisz szerezte meg. Biró: Izsó László.

(Budapesti Hí­rlap, 1910. október 11.)

Ferencv. TC—Terézvárosi TC 4:0 (1:0). Bí­ró Izsó. A lágymányosi pályán mintegy 1000 főnyi közönség gyűlt egybe, hogy a zöld-fehérek múlt vasárnapi gyenge szereplése után a Ttc elleni bajnoki mérkőzést végignézhesse. A Terézváros teljes csapattal és sok igyekezettel kezdett játszani, sokszor percekig tartó veszedelmes támadásokat vezetett, de gyenge fizikumú csatáraik a kapu előtt nem érvényesültek. A tétovázó védelem pedig Schlossernak ad egy í­zben alkalmat, mely a félidő egyetlen gólját eredményezi. A II. félidőben Fí­c állandóan támad és Schlosser révén újabb gólt ér el. Következő percben ismét Ftc vezet Borbás révén támadást, melyet Kóródy védhetetlen góllal fejez be. Ttc védelme erőszakos módon gátolja meg Schlosser támadásait, majd Weisz a negyedik gólt éri el. Befejezés előtt pár perccel a biró Schlossert kiállí­tja, azért, — mint mondta — hogy a Ttc durvaságaitól megkí­mélje.

II-ik csapatoknál Ttc a szövetségi dijat lemondta, a helyette tartott (2×30 perces) barátságos mérkőzés 2:2 eredménnyel végződött. Biró: Koltay.

(Sport-Világ, 1910. október 10. & Sporthí­rlap, 1910. október 10.)

A bajnokcsapat nagyarányú győzelme a terézvárosiak ellen előrelátható volt, azt ugyanis majdnem biztosra lehetett venni, hogy a FTC a 33FC-tól szenvedett vereségét helyreütni akarván, fölényes győzelmet arat. A mérkőzés, melynek első perceiben Terézváros vehemensen támadott, sima lefolyású volt, csupán Schlossert volt kénytelen a biró ismételt durvaságai miatt kiállí­tani.

FTC—TTC 4:0. Lágymányos. Biró: Izsó L. (BTC.)

(Nemzeti Sport, 1910. október 16.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ