1912.I.28. FTC – BEAC 8:0 (edzőmérkőzés)

Tréning-mérkőzések. (Üllői-ut.) FTK—BEAK délután 3 órakor.

(Pesti Napló, 1912. január 28.)

Hogyan állanak fel az I. oszt. csapatok. Az egyesületek football-intézőitől (…). FTC: Ungár — Rumbold, Manglitz — Weinber, Bródi, Payer — Weisz, Pataki, Koródy, Schlosser, dr. Borbás. Mint állandó tartalék Szeitler és Geiser fog szerepelni. Ha Szeitler játszik, akkor Weisz megy az összekötőbe.

(Sporthí­rlap, 1912. január 29.)

1912. január 28., 15:00, Üllői út, FTC – BEAC 8:0 (4:0)
vezette: Schubert M. Ferenc (MUE)
nézőszám: 2 000
FTC: Ungár — Rumbold, Manglitz — Payer, Bródy, Geiser — Weisz F., Pataky, Koródy, Schlosser, Szeitler
BEAC: ?
Gól: Pataky (4), Schlosser (2), Koródy, Payer

SH-19120129-07-19120128FTK—BEAK 8:0 (4:0). Az Üllői-uti pályán tartotta a két csapat, körülbelül 2000 főnyi közönség előtt, első tréningmérkőzését. Bár a FTK Borbás és Weinber nélkül állott ki, mégis igen jó formát mutatott. Az elsőt Szeitler, az utóbbit pedig Geiser helyettesí­tette. Az egyetemi csapat szintén tartalékokkal erősen megspékelt csapattal állott ki s ennek dacára az első félidőben elég szép játékot produkált. A FTK-ban különösen Schlosser játszott kitünően és az általa jó labdákkal táplált Pataky, ki rövid alatt kitűnő goallövő lesz. A goalokból négyet Pataky, kettőt Schlosser és egyet-egyet Payer és Korody lőtt, Biró: Schubert M. F. (MUE).

(Pesti Napló, 1912. január 30.)

Ferencvárosi Torna Klub—Budapesti Egyetemi Atlétikai Klub 8:0 (4:0). A F. T. K.-nak sétagalopnál is könnyebb dolog volt a Podolszkyt. Ullerichet és Mátét, tehát az egész védelmet nélkülöző csapatot legyőzni. Vagy tí­z percig még csak állotta a sarat az egyetemi csapat, de azután annyira visszaesett, hogy macska-egér harc lett a küzdelem. A F. T. K. csapata nem volt komplet Borbás helyett Szeitler szerepelt, Payer Veinbert helyettesí­tette a jobboldalon, viszont Payer posztján Geiser játszott. A túra fáradalmai éppenséggel nem hagytak nyomot a játékosok fürgeségén. Schlosser oly eleven volt mint a gyí­k. Igée frissen játszott Pataky és Koródy is, Weisz pedig, úgy látszik, teljesen elveszí­tette a félénkségét. Nemcsak bátran, de erőszakosan is dolgozott. A nyolc gólból négyet Pataky lőtt. Ez a kétségtelenül talentumos játékos sikerét — mint ma kitűnt — Schlossernek köszönheti. Olyan mesés labdákkal, látja el őt. hogy szinte ügyetlenség számba menne, ha nem lőne gólokat. A többi gólokon Koródy, Payer és Schlosser osztozott. Igén szép volt Payer 30 méteres lövése és Schlossernek különösén a második gólja. Biró: Schubert M. Ferenc volt.

(Budapesti Hí­rlap, 1912. január 30.)

Barátságos mérkőzések. FTC—BEAC: 8:0. (4:0). Üllői-uti pálya. Biró: Schubert M. F. (MUE).

(Nemzeti Sport, 1912. február 4.)

Egy hozzászólás a(z) 11101111000ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ