1912.III.25. FTC – 33 FC 4:0

1912. március 25., 14:30, Üllői út, FTC – 33 FC 4:0 (2:0)
vezette: Fehéry Ákos ()
nézőszám: ?
FTC: Ungár — Rumbold, Payer — Weinber, Medgyessy, Blum — Weisz Ferenc, Pataky, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
33 FC: Zsák — ?, Bosnyákovics — ?, Horváth, ? — ?, ?, Weisz Frigyes, ?, ?
Gól: Schlosser (15., 23., 58.), Weinber (?.)
Kiállí­tva: Weisz Frigyes (37.)

SH-19120401-0304-19120325FTK—33 FK 4:0 (2:0). Az üllői-uti pályán találkozott a két csapat. A FTK a BAK ellen szerepelt csapatával állott fel, csupán Payer s Rumbold cseréltek helyet. A 33-asok Mandlt nélkülözték.

A 33-asok kezdenek szél és nap ellen. Az első percekben a 33-asok támadnak. Weisz Frigyes lövését Ungár fogja. Majd a szél által erősen támogatott FTK kerül frontba. Koródy lövését Bosnyákovics kornerra menti. Az eredménytelen korner után a Schlosser — Borbás pár vezet szép támadást, amelyet Schlosser bombaszerü lövése fejez be. Zsák e lövést elvetéssel gyönyörűen menti. A FTK egymásután két eredménytelen kornert rug. A 15. percben Schlosser off-side-ról kiindulva goalt lő. Majd ismét Patakynak van jó goalhelyzete, de közvetlenül a kapu előttről rúgott labdáját Zsák fogja. Weisz lefut, centerez s Schlosser a labdát szépen fejeli, de kornerra ment. Az erős ostrom a 23. percben újabb goalt eredményez, ugyanis Schlosser, ugyancsak offside-ról megszökve goalt lő. Ezután a 33-asok támadnak s kornert érnek el. A 37. percben Weisz Frigyes ráfut a labdát fogó kapusra, mire a biró teljesen indokolatlanul kiállí­tja. A félidő a FTK támadásaival ér véget.

Újrakezdés után a 33-asok, bár tiz emberrel játszanak, szépen kombinálnak, többször kerülnek a FTK kapu elé, de nincs ki az akciókat lövéssel fejezze be. Közben Schlosser kiszökik, de a kirohanó Zsák szépen ment. A 13. percben éri el a FTK harmadik offside goalját, ugyancsak Schlosser révén. Az igazságtalanul kapott goalok elkedvetlení­tik a feket-fehéreket s rövid időre visszaesnek. Ezt a FTK kihasználja s Weinber réven negyedik goaljához jut. A mérkőzés érdektelen középjátékkal ér véget. Biró: Fehéry.

(Pesti Napló, 1912. március 26.)

Elsőosztályu bajnokság. Ferencvárosi Torna Klub—33-as Futball Klub 4:0 (2:0). — Üllői-uti versenypálya. — A F. T. K. tegnap szerepelt összeállí­tásban állott ki ma is a 33-asok ellen. A játék meglehetősen változatos képet adott s a 33-asok korántsem voltak annyira gyöngék, mint a minőknek az eredmény után gondolni lehet. Helyenként gyönyörűen kombináltak, passzoltak s dolgot adtak nemcsak a mind hatalmasabb backé fejlődő Payernak, hanem Ungár kapuvédőnek is. Végtelenül sajnálatos, hogy a csapatot Fehéry Ákos biró rosszindulatú í­télkezéseivel teljesen letörte. Nem kevesebb, mint három offside-állásból eredő gólt í­télt meg ellene, azonkí­vül a csapat legfőbb erősségét, Veisz Frigyest, minden komoly ok nélkül egyszerűen kitessékelte a pályáról. Veisz egy í­zben teljes rüshel futott Ungár felé, a ki kezében tartotta a labdát. Ungár hirtelen félreugrott s Veisz nagy lendületében önkéntelenül feléje kapott, hogy esetleges esésében megkapaszkodjon benne. Fehéry erre Veiszt kiállí­totta. Az eset magát a F. T. K. legközvetetlenebb hí­veit is lehangolta. A fekete-fehérek iránt e miatt hirtelen nagyra nőtt a közönség szimpátiája, különösen, hogy a második félidőben hosszú ideig tí­z játékossal állandóan offenzivában tartották magukat. A F. T. K.-ban csodaszépen játszott Schlosser. Rendkí­vül agilis és leleményes volt. Hogy Fehéry három í­zben offsidról hagyta elfutni és gólt lőni, arról ő mit sem lehet s gyönyörű játékának értékéből nem von le semmit. Igen jó volt Blum, a ki ma már teljesen beleilleszkedett a balhalf szerepébe és méltón tölti be helyét a F. T. K. csapatában. A 33-asok csapatában fényesen játszott Horváth centerhalf, Bosnyákovics és különösen Zsák, a kinek elegáns, finom és. a mellett vakmerő védése gyakran ragadta tapsra a közönséget.

(Budapesti Hí­rlap, 1912. március 26.)

SH-19120408-03-19120325A Ferencváros fölényes győzelmet aratott a 33-asok fölött, amit ugyan az eredmény nem tükröz vissza hí­ven. Tény, hogy egy percig sem volt a mérkőzés sorsa kétséges. Tény azonban az is, hogy a FTC csapata a régi formájától még mindig távol áll és a vasárnapi mérkőzés végeredményét bajos előre látni.

I. o. bajn. FTC—„33“ FC 4:0
I. o. szöv. FTC—„33“ FC 7:0

(Nemzeti Sport, 1912. március 31.)

Weisz Frigyes, a 33FC jeles csatárát a FTC—33FC mérkőzésen történt incidensből kifolyólag Fehéry játékbiró feljelentette.

(Sportvilág, 1912. április 1.)

MLSz. Kivonat a fegyelmi bizottság 1912. évi április hó 11-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből: A bizottság Weisz Frigyes 33FC ellen a Ferencvárosi Torna Club 33 Football Club f. évi március hó 25-én lejátszott bajnoki mérkőzésen történtekből kifolyólag folyamatba tett vizsgálatot beszüntette.

(Nemzeti Sport, 1912. április 21.)

MLSz. Kivonat a bí­rák bizottsága 1912. évi április hó 26-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből: A Ferencváros Torna Club—33 Football Club 1912. évi március 25-én lejátszott bajnoki mérkőzés bí­rája Fehéry Ákos ellen a 33 FC feljelentésre folyamatba tett vizsgálatot a bizottság beszüntette, mivel bí­ráskodásában roszhiszemüséget nem látott. Mivel pedig a feljelentő kétszeri idézés dacára sem jelent meg, az általa panaszolt indolenciára vonatkozó bizonyí­tási eljárás az ő bevonásával nem volt lefolytatható.

(Nemzeti Sport, 1912. május 12.)

Egy hozzászólás a(z) 11101111000ejegyzéshez

  • Hogy állanak fel az I. oszt. csapatok. (SH19120129, SH19120205)
    “33” FC: Zsák -- Biró, Bosnyákovics (Eichinger) -- Szőlőssy, Mandl, Vanicsek I. -- Cavoljac, Vanicsek II., Weisz Frigyes, Horváth, Watkins. Tartalékok: Takács, Lőwy.
    A “33FC” a III. ker. TVE ellen az alábbi összeállí­tásban játszott: Zsák -- Biró, Bosnyákovits -- Barna, Mandl, Vanicsek I. -- Oprecht, Vanicsek II., Weisz, Horváth, Eichinger (SH19120520)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ