1912.X.27. Wiener AC – FTC 0:6

A FTK Bécsben. Rendkí­vül élvezetes s kemény küzdelmet í­gérő mérkőzésben lesz részük vasárnap a bécsieknek. Ugyanis a FTK, Ungár—Rumbold, Payer—Weinber, Bródy, Blum—Weisz, Koródy, Pataky Schlosser és Borbás-ból álló csapata, szóval a teljes legénység rándul fel vasárnap a császárvárosba, hogy ott Bécs kiváló csapatával a Wiener AK-bal mérjék össze erejüket. A WAK jelenleg kiváló formában van, amit legjobban bizonyí­t az osztrák bajnokságban, elfoglalt vezető pozí­ciójuk. Ilyformán a zöld-fehér csapatnak igen kemény csatát kell vivnia s teljes erőből dolgoznia, ha Bécsben sikeresen akar szerepelni.

(Pesti Napló, 1912. október 25.)

1912. október 27., *15:00, Bécs, WAC-pálya, WAC – FTC 0:6 (0:3)
vezette: Komar (osztrák)
nézőszám: 4 000
WAC: Klement — ?, ? — ?, ?, ? — ?, Neumann, Studnicka, ?, ?
FTC: Ungár — Rumbold, Payer — Neubrunn, Bródy, Blum — Weisz F., Koródy, Pataky, Schlosser, Tóth-Potya
Gól: Pataky (12.), Blum (14.), Schlosser (25., 50., 52., 56.)

Külföldi eredmények. (Bécs.) FTK—WAK 6:0 (3:0). A WAK pályáján, közel négyezer főnyi néző jelenlétében aratta a FTK nagy goalarányu győzelmét. A WAK egy ember kivételével teljes csapatát szerepeltette, mig a FTK a következő összeállí­tásban játszott: Ungár, Rumbold, Payer, Neubrunn, Bródi, Blum, Weisz, Koródy, Pataky, Schlosser, Tóth. A magyar csapat kezdés után hamarosan támadólag lép fel s már az első percben két kornert ér el, amelyek azonban eredménytelenül végződnek. Ezután a WAK támad, de a magyar védelem kitünően működik. Tiz percnyi játék után a FTK teljesen kibontakozik s sürü támadásokat intéz a WAK kapuja ellen. A támadásoknak a 15-ik percben van pozití­v eredménye, amikoris Pataky Weisz beadásából az első goalt lövi. Két perccel utóbb kornert rug a zöld-fehér csapat, amelyből Blum éles lövéssel a második goalt szerzi meg. A 35-ik percben rúgja a FTK harmadik goalját, amely gyönyörű összjátéknak volt a befejező akciója. A félidő hullámzó játék közben ér véget. Szünet után a WAK erősen támad, de a magyar védelem mindent ment. Hosszú rúgásaival előrevetette csatársorát, amely Schlosser révén hatra szaporí­tja a goalok számát. Biró: Komar.

(Pesti Napló, 1912. október 29.)

A Ferencvárosi Torna Club nagy gól arányú győzelme a WAC felett volt a vasárnap kellemes meglepetése. A bécsi lapok a legnagyobb csodálkozással és elismeréssel nyilatkoznak a bajnok csapat játékáról, melynek 6:0-ás győzelme az osztrák bajnokságban vezető egyesület felett ismét a régi nimbuszába helyezi vissza az igazi nagy formáját nehezen megtaláló ferencvárosi csapatot.

*

Egy kis papí­rforma. Múlt vasárnap az Üllői-uti pályán a mérkőzés után az elszámolásnál találkozik két football intéző. Az egyik örömtől sugárzó arccal kérdi: „Hallottad? A Franzstadt 6:0-ra verte a WAC-ot?“ — „Az semmi, semmi — mondta a másik szürkén, — a WAC most nagyon gyenge”. — „Mit, gyenge? — replikázik a sportkörökben kedvelt Boxi, — a múlt héten 5:0-ra vertek minket.” — Hát milyen erősek lehettek!?

Vidéki eredmények. FTC I-b—DKAOE Debrecen 8:0

(Nemzeti Sport, 1912. november 3.)

Külföldi sajtóvélemény a FTC bécsi győzelméről. A bécsiek legnagyobb sportrovatával biró napilap többek között a következőket í­rja a FTC győzelméről: „Magyarország labdarugósportja egy emlékezetes győzelmet aratott Bécsben vasárnap. A magyarok fölénye oly eklatáns volt, hogy a goaleredmény teljesen megfelel a két csapat erőviszonyának. A legideálisabb összjátékkal érte el a FTC goaljait.“

(Pesti Hí­rlap, 1912. október 29.)

A második pálya nyí­lt meg vasárnap Debrecenben, mint újabb dokumentuma a hata más lendületet vett debreceni sportéletnek. Az uj pálya tulajdonosa a Debreceni KASE, mely a felavatáson a FTC kitűnő második csapatát látta vendégül.

Vidéki mérkőzések. (Debrecen) FTC I. b .—DKSE 8:0. Steinhübel.

(Sportvilág & Sporthí­rlap, 1912. október 28.)

SV-19121028-05-19121027

SH-19121028-07-19121027

*Illustriertes (Österreichisches) Sportblatt, 1912. október 26.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ