1913.XII.28. Párizs válogatott – FTC 1:5

19131226-paris-csapatkep

1913. december 28., –:–, Párizs, Párizs válogatott – FTC 1:5 (*1:2)
vezette: ?
nézőszám: ?
**Párizs válogatott: Chayrigues — Gravier, Scherbenstock — Pelan, Devic, Lhermitte — Morel, Rouchés, Landauer, Henry, Fenouillére
FTC: Fritz — Rumbold, Payer — Weinber, Kiss B., Blum — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Szeitler
Edző: Barney Gannon
Gól: ?

TV-19140125-10-19131226FTC—Párisi válogatottak 5:1. A sportéhes budapesti közönség vásárnap este hiába várta a megszokott helyeken a távirati értesí­tést, a Franciaországban duló hóvihar lehetetlenné tetté Budapesttel a távirati összeköttetést. A mérkőzést is folytonos havazás között játszották végig és az FTC egyetlen goalját is a havazásnak köszönheti. Alig egy perccel a mérkőzés kezdete után egy, a hóban megakadt labdát a labda mellett álló francia középcsatár a gyanútlan Fritz kapujába küld. Erre azután az FTC olyan tempóba kezd, amilyennel különb ellenféllel szemben is minden körülmények között győzött volna. Erre a tempóra szükség volt különben, mert amint a távirati értesí­tésből látjuk, a mérkőzést vezető biró igen sok sikeresnek í­gérkező támadását akadályozta meg a magyar csapatnak. Vasárnap játszott már az FTC csapatában Kiss centerhalf is, aki a csapat után szombaton érkezett ki Párisba.

(Népszava, 1913. december 30.)

*Le Journal, 1913. december 29.
**L’Ouest-Eclair, 1913. december 29.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ