1914.II.15. MTK – FTC 4:1

M-19140215

Uj football-tréner a MTK-ban. A MTK igazgatósága 1914. január 15-től szerződtette Robert Holmes-t. Anglia egyik legjobb footballtrénerét. Holmes nemcsak mint tréner, hanem mint játékos is elsőrangú volt, mert mint hátvéd hét í­zben volt angol válogatott, s tagja volt a Preston North End azon csapatának, mely veretlenül nyerte meg a liga bajnokságot. (…)

(Sportvilág, 1913. december 8.)

Az MTK uj trénere. Holmes, az MTK uj trénere január 15-én érkezik Budapestre s azonnal megkezdi a munkásságát. Holmes a Blackburn Roversnek volt a trénere s igy joggal vár tőle eredményes működést az MTK.

(Sporthí­rlap, 1914. január 12.)

Az FTC tréningje. Csöndben, de annál nagyobb kedvvel és lelkesedéssel trení­roz a bajnokcsapat a jövő vasárnapi találkozóra. Minden nap van tréning az üllői-uti pályán és minden nap megjelennek a játékosok futnak és centerezést, kornert, góllövést gyakorolnak. Az egykapura való játékot rendes mérkőzéssel szokták befejezni, máris kiváló formát árulva el. Egy ilyen tréningen megjelent Holmes mester, az MTK angol trénere is. Gannon mester társaságában figyelte a bainokcsapat mozgását s jó húsz percig állt mozdulatlanul, kurta angol pipával a fogai között. Közben Paver megunta hátul a tétlenséget s centercsatárnak léptette elő magát. A mig a labdabadásban remekelt, bodor füstfelhő tódult ki Holmes pipájából s nem mutatkozott semmi különösebb hatás az ellenfél trénerén. De mikor Tóth megszánta a jeles centert s alkalmat adott neki néhány „ágyulövésre”, nagy érdeklődéssel fordult Holmes Gannonhoz:

— Ez a centertek? — kérdezte halkan.

— Nem! — felelte Gannon. — Van ennél sokkal jobb is.

A mire ujra visszakerült Holmes fogai közé a pipa s újból vastag füstfelhők szálltak belőle az ég felé. A trení­rozok sorában volt Bródi is, a ki a legszorgalmasabb valamennyi játékos közt. Rendkí­vül sokat fut és reméli, hogy reprezentatí­v formáját fogja az MTK ellen kijátszani. Arról nincsen hir, hogy Holmes észre vette-e.

(Sporthí­rlap, 1914. február 9.)

Domonkos igazolása. Domonkos a MTK volt kapusa utolsó mérkőzését 1913 február 16-án játszotta a MTK szineiben. Időközben a FTC-ba kérte igazolását, amely most arra kérte a szövetséget, hogy Domonkos már e hó 15-én játszhasson a FTC szí­neiben. Az Intéző-bizottság tekintettel arra, hogy a szabályszerű év (52 hét) az 1913 február hó 16-iki határidő óta eltelt, megengedte a FTC-nák, hogy Domonkost már e hó 15-én nyilvános mérkőzésen szerepeltesse. Mint azonban biztos forrásból értesülünk Domonkos ezúttal nem fog az első csapat kapujában védeni.

(Magyarország, 1914. február 12.)

A MTK—FTC-mérkőzés. A két rivális egyesület bajnoki helyezésére jelentős mérkőzést á következőkép összeállí­tott csapatok fogják eldönteni: FTC: Fritz, — Rumbold, Payer, — Weinbeer, Bródi, Blum, — Weisz, Potya, Pataki, Schlosser, Borbás dr. — MTK: Knapp, — Révész, Zsigó, — Biró, Hlavay, Vágó, — Tauszig, Kertész II., Rácz, Owen, Klein. Ezen összeállí­tásból kitűnik, hogy a népszerű zöld-fehérek a régi, kipróbált erőkkel veszik fel a küzdelmet. A MTK összeállitását két uj név élénkí­ti. Zsigó, a balhátvéd, állí­tólag jobb Csüdörnél; Owen képességeit pedig oly magasra taksálják, hogy felér más öt csatáréval. Biró: Fehéry Ákos (BAK). Határbirák: Steinhübel Ödön (BTC) és Schaschek Ödön (BTC).

Bajnoki mérkőzések. FTC—MTK Hungária-uti pálya, d. u. 2 1/2 órakor. Előzőleg a II. csapatok mérkőznek a szövetségi dí­jért.

(Magyarország, 1914. február 14.)

1914. február 15., 14:30, Hungária út, MTK – FTC 4:1 (2:1)
vezette: Fehéry Ákos (Steinhübel, Schaschek)
nézőszám: 21 000 (18 320 fizető néző)
MTK: Knapp — Csüdör, Révész — Biró, Hlavay, Vágó — Taussig, Kertész II., Rácz, Owen, Klein
Edző: Robert Holmes
FTC: Domonkos — Rumbold, Payer — Weinber, Bródy, Blum — Weisz F., Tóth-Potya, Pataky, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
Gól: Owen (3., 6., 60.), Rácz (70.) illetve Payer (37.)

SH-19140216-07-19140215

SH-19140223-08-19140215-2

Szövetségi dijmérkőzések. (I. osztály.) FTC—MTK 1:1 (1:1). A MTK goalját Konrád II. rúgta; a FTC 11-esből (Szeitler) kiegyenlí­tett. A MTK-ban Patrovics, a FTC-ban Kiss jó formát mutatott. Biró: Schaschek Ö. (BTC).

(Magyarország, 1914. február 17.)

A MTK—FTC-mérkőzés látogatottsága. Tegnap este leszámoltak a vasárnapi mérkőzés jövedelmével. Az összegezés szerint 18.320 látogató vásárolt belépőjegyet, a szabadjeggyel rendelkezőkkel, alkalmazottakkal és funkcionáriusokkal együtt tehát legalább 21.000 nézője volt a meccsnek. A bevétel 15.157 korona volt, a miből a pályáért 3000 koronát fizettek s a mérkőző feleknek 5500 korona jutott.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. február 18.)

Egy hozzászólás a(z) 11101111010ejegyzéshez

  • Az MTK csapata a legjobb összeállí­tásban a következő: Knapp—Révész, Csüdör—Biró, Hlavay, Vágó—Taussig, Konrád I., Rácz, Konrád II., Klein (SH19140413)

    Holmes megy — Robertson Jön. Az MTK kitünően bevált angol trénere, aki egyhónapi szabadságát tölti most Angliában, nem tér vissza Budapestre, mert családi körülményei és felesége betegsége otthonmaradásra készteti. Az MTK ilyen körülmények közt nem reflektál többé Holmes szolgálataira és tárgyalásokat kezdett Holmes elődjével, a skót Robertsonnal, aki ezelőtt tudvalevőleg Chelsea csapatát trení­rozta s egy évet töltött az MTK szolgálatában. (SH19140803)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ