1914.III.8. 33 FC – FTC 0:3

A Ferencvárosi Torna Clubnak a „33“ FC lesz vasárnap az ellenfele. A 33-asok legerősebb összeállí­tásukban fognak szerepelni, a FTC-ben Domonkos helyett Fritz lesz a kapuvédő. A mérkőzést Langfelder Ferenc vezeti.

(…) A FTC kapujában hir szerint Ungár fog állani, Veinber helyét Kiss Béla tölti be, a múlt vasárnap megsérült Patakit pedig Koródy fogja helyettesí­teni. A 33-asok is változtattak az összeállí­tásukon. A múlt vasárnap már respektábilis sikerrel szerepelt Baráth Zoltán helyén Molnár Aladárt próbálják ki a balszélen.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. március 6-8.)

1914. március 8., *15:00, Üllői út, 33 FC – FTC 0:3 (0:1)
vezette: Langfelder Ferenc
nézőszám: 5 000
33 FC: Zsák — Biró, Bosnyákovits — ?, ?, ? — ?, ?, Minarovits, Csárdás, *Molnár A.
FTC: Fritz — Rumbold, Payer — Weinber, Kiss B., Blum — Weisz F., Tóth-Potya, Koródy, Schlosser, Borbás dr.
Edző: Barney Gannon
Gól: Schlosser (21., 72.), Weisz F. (57.)
Kiállí­tva: Csárdás (88.)

— A FTC emelkedő formában. —

SH-19140309-06-19140308(…) A nap fölötte érdekes eseményeinek regisztrálásában jóleső érzéssel állapí­thatjuk meg, a Ferencvárosi Torna Club emelkedő formáját. A „33“ Football Club-bal tartott bajnoki mérkőzésben a régi fényében tündökölt a csatázósor.

Rohamot rohamra intézett az ellenfél kapujára annak ellenére is, hogy hiányzott belőle a kitűnő Pataki center. Tegnapi szereplésében még a szép játéknál és a győzelemnél is nevezetesebb momentum, hogy végre engedett a FTC a konzervativizmusából s mert belátta, hogy Domonkos csak kárára van a csapatnak, valamint, hogy Bródi sem lehet többé támasza, nyugalomba küldte őket. Domonkost a megbí­zható Fritz, Bródit a javulóképes Kiss váltotta föl. A FTC eredményét kellően méltányolni csak annak lehet, a ki tanúja volt a játéknak. A pompás támadásoknak ugyanis legalább tiz gólban kellett volna kifejezésre jutni. A „33“ FC kapujában azonban mintha ördög állott volna. Szinte lehetetlen volt belőni a labdát, úgy védett Zsák. Olyan csodás jelenség volt ennek a fiatal kapuvédőnek a munkája, hogy Gannon, a FTC angol trénere az elragadtatás hangján í­gy kiáltott föl: Túltesz Hardyn. a világ legjobb kapuvédőjén. Gannon spontán kritikája nem túlzás, mert jobban védeni, mint a mint Zsák csinálta, aligha lehet. Vagy tizenöt éles lövés mellett Payernak két pokoli tizenegyesét is elfogta a legnagyobb nyugodtsággal. (…)

Ferencvárosi Torna Club—„33“ Football Club 3:0 (1:0). — Üllői-ut. Biró: Langfelder Ferenc. — Igen szép és élvezetes játékot produkált a két csapat. A FTC nagy felsőbbsége csak a második félidőben alakult ki teljes mértékben. Az első félidőben még helyt állott a „33“’FC. Később azonban már a védelemre hárult a munka oroszlánrésze. A FTC Fritz-zel és Kissel állott ki, a 33-ban Horváthot Minarovits helyettesí­tette, mí­g Baráth helyén Molnár játszott. Az első goalt Schlosser lőtte a 21. percben, a másodikat Weisz a II. félidő 12. percében és a harmadikat ismét Schlosser a 27-dik percben.

(Budapesti Hí­rlap, 1914. március 10.)

Szövetségi dí­j. I. osztály. FTC — „33″FC 3:0 (2:0) Friedmann M.

(Sporhí­rlap, 1914. március 9.)

Weinber János most az FTC tréningek legszorgalmasabb résztvevője. Kissé hihetetlenül hangzik ez a hí­r, mert az Üllőí­-uti pálya „János”-a sohasem volt hí­res a szorgalmáról. De annyit í­rtak róla, hogy letörött s ezért kiteszik a csapatból, hogy cáfolatul tréningbe állt s rövidesen olyan formát ért el, hogy a „33“ FC ellen már őt szerepeltette a bajnok csapat. Weinber természetesen tovább is tagja marad a csapatnak s az is természetes, hogy a jó formája magával hozta a fair játékmodort is.

(Sporhí­rlap, 1914. március 16.)

*Sporthí­rlap, 1914. március 2.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ