1914.X.25. Budapest – Berlin 3:1

A magyar válogatott csapat. A válogató bizottság hétfőn este tartott ülésében összeállí­totta a Berlin ellen kiállí­tandó válogatott csapatot. A csapatösszeállí­tás a következő: Zsák (33FC)—Cavoljac (Csárdás, 33FC), Csüdör (MTK)—Bí­ró (MTK), Hlavay (MTK), Einvag (BTC)—Rác (MAC), Bodnár (MAC), Schlosser (FTC), Tóth (FTC), Pataki (FTC)

Az osztrákok elleni csapatból ezuttal Kehrling, Kertész II., Klement, Pócz és Beöthy helyett szerepel uj ember, akik közül elsőt vasárnapi formája alapján szí­vesen láttuk volna ismét a csapatban.

(Pesti Hí­rlap, 1914. október 20.)

Berlini labdarugók Budapesten.
Berlin—Budapest
— A mérkőzés délután fél három órakor kezdődik az üllői-uti pályán. —

Budapest, okt. 25.

A világháború közelebb hozta a magyar és német nemzetet egymáshoz s a német faj nagy tehetségei őszinte csodálatot és rokonérzést váltottak ki a magyar nemzet minden fiából is.

Helyes gondolatot valósí­tott meg tehát a Magyar Labdarugók Szövetsége, hogy a háborús alapokra ismét áldozni óhajtván, meghí­vta a német főváros labdarugóit, hogy általuk tudtára adhassuk hazájuknak, hogy mennyire megszerettük s menynyire velük érzünk. A mérkőzés sportjelentősége eltörpül ennek a magasztos egyesülésnek kidomboritása mellett, s ezért örömmel látjuk, hogy a MLSz. minden eddigi vendégét felülmúló vendégszeretettel fogadja őket. Kí­vánatos lenne, hogy sportközönségünket is feltüzelné hidegségéből az a tudat, hogy egy nagy nemzet fiait ünnepli erejének ugyanolyan öntudatával, mint amilyet náluk tapasztalhattunk.

Ami a sportrészt illeti, a berlini csapat főként bécsi és lipcsei szereplése után a sportköröket is érdekelheti. A vasárnapi budapesti mérkőzésen a berlini csapat a következő összeállí­tásban játszik: Wilkisch, Liehr, Diemer, Duellnard, Kneesebeck, Kunth, Amsell, Kniffert, Fischer, Siebert, Schrejber. A berlini csapat vörös ingben játszik, melynek baloldalán Berlin városának cimere van. A német csapattal szemben a MLSz. válogató-bizottsága a következő játékosokat állí­totta ki: Zsák, Csárdás, Csüdör, Biró, Hlavay, Eirnwag, Rácz, Bodnár, Kertész II., Schlosser, Tóth. A magyar csapat fehér ingben játszik, szive felett a, magyar cí­merrel. A mérkőzést a jeles bécsi biró, Schmieger Vilmos tanár vezeti, aki a Niederosterreithischer Fussball Verbandnak egyik alelnöke. Mint határbirák Schuberth M. Ferenc és dr Buócz Gyula segédkeznék. A mérkőzés előtt a MLSz. vezetősége a berlini csapatot méltó üdvözlésben fogja részesí­teni.

Változások a berliniek csapatában. A brandenburgi szövetség vezetősége az utolsó pillanatban előnyös változásokat eszközölt a csapatban, amennyiben a Hertha három középcsatára mellé a Minervának kitűnő balszélsőjét, Fuchsot hozta magával. A védelemben Kugler, a Berliner Ballspiel Club backje és Mickley, az Union elsőrangú hátvédje fognak szerepelni, akik a brilliáns kapussal áttörhetetlen védelmet képeznek. A német csapat véglegesen a következő összeállí­tásban fog tehát játszani: Welkisch (Victoria), Mickley (Union), Kugler (BBC), Düllnard (Hertha), Kneesebeck (Victoria) kapitány, Knuth (BBC), Amsall (Union), Kniffert (Hertha), Fischer (Hertha), Siebert (Hertha), Fuchs (Minerva). A magyar csapat összeállí­tása marad az eredeti összeállí­tás formájában. A centercsatár helyén Kertész II., a balszélső helyén Tóth (Potya) játszanak. A mérkőzést Schmieger (Bécs) vezeti. A mérkőzés fél 3 órakor kezdődik és a kezdőrugást dr Bárczy István polgármester ejti meg. (…)

(Pesti Hí­rlap, 1914. október 25.)

1914. október 25., 14:30, Budapest, Üllői út, Budapest — Berlin 3:1 (1:1)
vezette: Schmieger (osztrák); határbí­rák (Schubert, dr. Buócz)
nézőszám: 18 000
Budapest: Zsák (33FC) — Csárdás (33FC), Csüdör (MTK) — Bí­ró (MTK), Hlavay (MTK), Einwag (BTC) — Rácz (MAC), Bodnár (MAC), Kertész II. (MTK), Schlosser (FTC), Tóth (FTC)
Berlin: Welkisch (Victoria) — Mickley (Union), Szandovics (FTC) — Düllnard (Hertha), Kneesebeck (Victoria), Knuth (BBC) — Amsch (Union), Kniffert (Hertha), Kugler (BBC), Siebert (Hertha), Fuchs (Minerva)
Gól: Bodnár (20. – 11-esből, 88.), Schlosser (60.) illetve Kugler (44.)
A válogató bizottság összetétele: Herendi Arthur, Minder Frigyes, Oláh Aladár, Ordódy Béla, Oprée Rezső
Szövetségi kapitány: Herczog Ede távollétében ?

SH-19141026-03-19141025

Szandovics, aki vasárnap a németek csapatában hátvédet játszott, előzőleg délelőtt a BAK elleni tréningmérkőzést is végigjátszotta. Ennek dacára kitűnően állta meg a helyét, ugy, hogy a németek örömükben neki ajándékozták a teljes fölszerelést és egy berlini szövetségi sapkát.

(Pesti Hí­rlap, 1914. október 26.)

Az MLSz bársonysapkáját megkapja Szandovits József, aki a Budapest—Berlin között tartott mérkőzésen egy hirtelen megbetegedett berlini játékos helyett a német csapatban játszott.

(Sporthí­rlap, 1914. november 16.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ