1915.II.28. Hadikupa, FTC – 33 FC 2:0

A magyar ligamérkőzések. A tavaszszal lebonyolí­tásra kerülő ligamérkőzések — miként az Auguszta-serleg — a jótékonyság jegyében fognak lefolyni. A különböző háborus alapokra a jövedelem 5%-át fogják beszolgáltatni.

(Sporthí­rlap, 1915. január 25.)

A tavaszi footballszezon kezdete. Tegnapi számunkban már hirt adtunk a footballsportban utóbbi időben történt mozgalmakról, amelyek végeredményben az őszi helyzet fentartásához vezettek, amint azt újévi számunkban előre láttuk. Az ellentétek — ami az elvieket illeti — eloszlottak, a személyi és tárgyi differenciákat azonban áthidalni nem sikerült s igy maradt minden a régiben: az Auguszta-serlegért játszó egyletek teljesen különállóan fogják megcsinálni programmjukat az igazságpárti csoporttól.

Az őszi szezonban együtt játszó harminc egyesület tavaszszal az Auguszta-serlegekben megalapozott rendszer szerint kií­randó Amaeur ligában vesz részt, amelynek lesz egy a) b) és c) csoportja Az a) csoportban az Auguszta-serlegben első kilenc helyre került egyesület játszik, tehát a FTC, BTC, III ker., Kispest, MÁV Gépgyári Sportkör, MAC, BEAC, BAK és UTE. Kiegészí­tve az osztályozómérkőzésekből kikerülő három győztesel.

(Pesti Hí­rlap, 1915. február 1.)

Béke a labdarúgó-sportban

(1915. február 24.)

(…) a FTC—33-as mérkőzés pedig d. u. fél 4 órakor kezdődik. Délelőtt 10 órakor a FTC II—33FC II mérkőznek a MLSz dijáért, mig előzőleg az ifjúsági csapatok játszanak.

A vasárnapi mérkőzések összeállí­tásai. FTC.: Magyar, Wiener, Marasitz, Nagyhegyi, Kiss, Farkas, Telkes, Weisz F., Pataky, Potya, Molnár.

(Pesti Hí­rlap, 1915. február 27-28.)

1915. február 28., 15:30, Üllői út, FTC – 33 FC 2:0 (1:0)
vezette: Friedmann Mór
nézőszám: 1 500
FTC: Magyar — Wiener, Szandovics — Hegyi, Kiss B., Farkas — Telkes, Weisz F., Pataky, Tóth-Potya, Molnár P.
Edző: Barney Gannon
33 FC: Zsák — Biró, Bosnyákovics — Hartl, Mandl, Vanicsek I. — Sirota, Piskó, Vanicsek II., Csárdás, Molnár A.
Gól: Molnár P. (30.), Farkas (80.)
Kiállí­tva: Szandovics (?.) illetve Mandl (?.)

SH-19150301-03-19150228(…) E mérkőzés után a FTC. és 33 FC. tartotta meg ligamérkőzését, amely izgalmas epí­zódokban bővelkedett. Mindjárt a játék elején Csárdás, a 33 csatára, összefutott Molnárral, a FTC. csatárával s kiugrott a lába. A 33. innen kezdve 10 emberrel játszik, viszont, a FTC. az elkésett Potyával teljes lesz s fölénybe kerül, de a csatársor nem tudja a helyzeteket kihasználni. A 33. védekezésre szorul, amit Zsák, a két beck s a halfsor is kitűnően végez. Kár, hogy többször csak durvasággal képesek a FTC. támadásait leszerelni, miáltal a közönség nagy részének visszatetszését váltják ki. Az első goal Telkes lefutásából ered, akinek leadását Weisz Molnárhoz a ez a goalba küldi. A II. félidőben a FTC. eléri a második goalját is Farkas révén, aki a halfsorból előredolgozta magát. A FTC. sok jó helyzete Zsák kezében, vagy a kapu mögött talál helyek. Már vége felé járt a mérkőzés, amikor a fáradtságában durván védekező 33. játékosok és a visszatetszésének hangos kifejezést adó közönség közt vitára került a dolog, aminek csak az erélyes rendezőség vetett véget. A bí­ró ekkor a verekedő Mandlt kiállí­totta, ellenben a tényleg durvuló Bosnyákovitsot nem; ugyancsak kiállí­totta ekkor Szandovitsot feleselés miatt, ugy hogy a szépen induló játékot csonka csapatok fejezték be. A biró Friedmann Mór volt, nem volt ma jó napja s ismert erélytelensége megboszulta magát.

A vasárnapi nagyobb mérkőzések összeállí­tásai a következők voltak:
FTC.: Magyar, Wiener, Szandovits, Nagyhegyi, Kiss, Farkas, Telkes, Weisz, Pataky, Potya, Molnár.
33 FC.: Zsák, Bosnyákovits, Bí­ró, Hartl, Mandl, Molnár, Sirala, Csárdás, Vanicsek II., Piskó, Vanicsek I.

A szövetségi dí­jért a (…) FTC II.—33 FC II. 1:1 arányban eldöntetlenül játszottak.

(Pesti Hí­rlap, 1915. március 1.)

A Magyar Amatőr Futball Liga serlegmérkőzései ma kezdődtek meg. (…) A Ferencvárosi Torna Klub első ellenfele a Harminchármasok voltak, akik tekintettel az idény elejére, még nem játszották ki rendes formájukat. A kellemetlen incidensek egész sora játszódott le ezen a mérkőzésen, amelynél az állóhely magáról megfeledkezett nézőközönségének egyrésze volt a kezdeményezője. Ebből aztán olyan jelenetek történtek, amelyek kültelki pályákat is megszégyení­tettek volna. Tekintettel arra, hogy a Magyar Labdarugó Szövetség legutóbbi tanácsülésén kirendelt a pályákra ellenőrző közegeket, okvetlenül elvárjuk, hogy ezek jelentéseit alaposan megvizsgálják és hasonló esetekben a legszigorúbb megtorlást eszközöljék ugy a labdarugó sport, mint a közönség érdekében.

SH-19150419-04-19150228FTK—33FK 2:0 (1:0). Üllői-uti pálya. Ezerötszáz főnyi közönség jelent meg a zöld-fehérek pályáján, amely két élvezetes metchet vélt végigszemlélni, azonban ez a mérkőzés a botrányok jegyében folyt le. Az első félidőben kezdődtek a durvaságok a játékosok között, amelyet a tehetetlen és erélytelen biró nem fékezett meg. Az állóhely közönsége ezt nem tudta nyugodtan végignézni és közbeszólásaival sértegette a 33FK játékosait, akik közül kettő, névszerint Bosnyákovits és Mandl a kerí­tésen keresztülvetette magát és azonnal elégtételt vett. Ekkor a játék percekig abbamaradt és a biró Friedmann Mór (TTK) nyugodtan megvárta, amig a játékosok visszajöttek a csattanó elégtétel vétele után a mezőnybe. Csak Mandlt állí­totta ki azután a bí­ró. A mérkőzésen egyébként az FTK állandó fölényben volt, Molnár és Farkas révén szerezte meg goaljait.

(Pesti Napló, 1915. március 1.)

Szövetségi dí­j. FTC II.—33 FC II. 1:1. Biró: Gerő.

(Sporthí­rlap, 1915. március 1.)

Az első büntetés. Az uj szezón első büntetését szombaton szabta ki az MLSZ fegyelmi-bizottsága. Mandl Frigyest, a 33 FC centerhalfját az FTC ellen tartott mérkőzésen elkövetett ballépéséért két hadikupa mérkőzésről eltiltotta. Bosnyákovics Károly játékjogát egyelőre felfüggesztette a bizottság, mig Szandovitsról, a kit a bí­ró megsértéséért kiállí­tottak, ugy látszik megfeledkezett a fegyelmi-bizottság.

(Sporthí­rlap, 1915. március 8.)

Szandovitsot, az FTC hátvédjét egy hadi kupa mérkőzésről eltiltotta a fegyelmi-bizottság, a miért az FTC — 33 FC mérkőzésen a biróval szemben tiszteletlenül viselkedett.

(Sporthí­rlap, 1915. április 5.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.19. 20:15, M4 Sport
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
Categories
04.15. 00:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső