1922.IX.24. Corinthian dí­j döntő, FTC – BEAC 3:1

fradi-palya_19220924_springer-szobor-avatasa_08141922. szeptember 24.: „Az Üllői úti versenypályán impozáns ünnepség keretében leplezte le ma délután az FTC vezetősége a dr. Springer Ferenc, néhai elnöke emlékére emelt szobrot. Az ünnepségen, amely a szobor előtti térségen, a bejáró melletti futballkapu mögött folyt le, sporttársadalmunk szí­ne-java megjelent, sőt, a kormány és a székesfőváros tanácsa is képviseltette magát.

Az ünnepség az FTC összes szakosztályai dresszbe felöltözött képviselőinek felvonulásával kezdődött, a katonai zenekar hangjai mellett. Az első beszédet a Himnusz eléneklése után Mattyók Aladár, az FTC ügyvezető alelnöke tartotta. Az ünnepi dí­szszónok az FTC vezetősége részéről dr. Köncs Boldizsár volt, aki magasztos szavakban méltatta Springer hervadhatatlan érdemeit. A kormány és a székesfőváros nevében tartott beszéd után Demény Károly államtitkár az OTT nevében méltatta a nagy ünnep jelentőségét, majd dr. Baracs Marcell az ügyvédi kamara nevében mondott magas szárnyalású beszédet, amelyben felszólí­totta az FTC vezetőségét és az egész sporttársadalmat, hogy Springer szellemében neveljék a jövő generációit. Utána a szövetségek és az egyesületek képviselői beszéltek és sorban elhelyezték koszorúikat.”

stadion_fradi-palya_springer-szobor_0920_0008

A szobor Mátrai Lajos szobrászművész alkotása. Egy atlétaalakot ábrázol, amely a testnevelést szimbolizálja. Az alapí­tó elnök arcképe a szobor talapzatának egyik — pálya felé eső — részén látható. Ez utóbbi Berán Lajos szobrászművész alkotása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
OLDALAK
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ