1927.I.9. Téli Kupa, Ferencváros – Újpest 3:2

Ferencváros Ujpestet is megverte

A tél legszebb mérkőzését játszotta a két csapat

Egy hozzászólás a(z) 11110000111ejegyzéshez

 • Ferencváros – Újpest 3:2 (2:1)
  Üllői-út. – Bí­ró: Schissler.

  A sportközvélemény a Téli Kupa derbijét várta a Ferencváros—Újpest találkozáson. S a mérkőzés teljes mértékben igazolta azokat, akik jó sportot, kitűnő játékot vártak, mert a két csapat valóban szépet, élvezeteset nyújtott, s a meccs megérdemelte, hogy rekordszámban gyűljön össze a tél publikuma az üllői út nézőterén. A játéknak pompás és kellemes milliőt kölcsönzött a hulló hó. A hópihék játéka, kergetőzése frissí­tette talán fel a játékosokat, s fokozta játékkedvüket. Teljes igyekezettel játszott, mozgott mindenki, s különösen az első félidő klasszikus küzdelemben bontakozott ki a két csapat tudása.

  A két csapat lendületét, tűzét, ötletes játékát nem fagyasztotta el a téli hideg, s mí­g az ég szórta—hintette ajándékát, a pályán futkosókra, szebbnél szebb akciók, a kiforrott futball finomságai virágzottak ki a mérkőzés alatt olyan lelkesedést váltva ki, hogy a nézősereg elfeledte a tél hidegét, a néha-néha arcába csapódó hó fagyos leheletét. Különösen az első félidő csillogtatta a játék szépségeit, amelyekből formás, pompás akciók, szép gólok születtek.

  Az újpestiek támadásaival kezdődik a küzdelem. A 4. percben Jeszmás bombáját Huber csak kornerre tudja kitolni. Felelésül a zöld-fehérek sorozatos ellenakciókkal többször megközelí­tik az ellenfél hálóját és Kohut remek szabadrúgása csaknem célt ér, de Beneda kornerre nyomja a veszedelmes labdát. (13. p.)

  Ezután ismét a lila-fehérek kerülnek frontba és a 20. percben P. Szabó révén Jeszmás hat lépésről belövi a vezető gólt: 0:1. Pár perc múlva Beneda Rázsó beadására szánt 23 méteres labdáját könnyelműen fogja és a labda a hálóba fut: 1:1.

  Ferencvárosi fölény alakul ki. A 31. percben Fuhrmann a felső sarokba mintaszerű gólt lő: 2:1. Kis idő múlva Jeszmás térden rúgja Bukovit, aki percekre harcképtelenné válik. Utána erőteljes ferencvárosi támadások következnek és a 40. percben Kohut ideális labdájával Rázsó a hálóba fut: 3:1. Félidő: 3:1.

  A mérkőzés második fele durva faultokkal kezdődik s ezért a szabadrúgások tömege rontja a küzdelem szépségét. A 12. percben Kohut veszedelmes akciója nyomán nagy kavarodás támad Beneda előtt, de az elszánt védelem az utolsó pillanatban sikeresen lép közbe.

  Változatos játék után a 21. percben Hungler II. a 16-os vonalon belül elgáncsolja Wilhelmet. A megí­télt tizenegyest Jeszmás szabályszerűen belövi: 3:2.

  A 38. percben Péter megrúgja Rázsót, amiért a bí­ró kiállí­tja. Rögtön utána Schlosser passzát Rázsó kapásból hatalmas erővel vágja a kapura, de Beneda bravúros robinzonáddal megmenti a hálóját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ