1955.IV.11. Húsvéti torna, Rapid – Bp. Kinizsi 2:2

19550411-husveti-torna

Volt ennek a negyedszázaddal ezelőtt lejátszott mérkőzésnek egy érdekes momentuma.

Stojaspal, a hí­res osztrák játékos — akinek Bécsben sportáru üzlete volt — a találkozó előtt egy garnitúra zöld-fehér szereléssel ajándékozta meg a Kinizsi csapatát. A mieink — kis vita után — úgy döntöttek, hogy az ajándék mezt veszik fel a Rapid elleni mérkőzésen. A csapatvezetőt a hazaérkezés után természetesen elmarasztalták a ,,mezcseréért” és a zöld-fehér szerelést a továbbiakban sem használhatták a játékosok. Az viszont megváltoztathatatlan tény marad, hogy a Kinizsi korszakban is játszott egy mérkőzést csapatunk zöld-fehérben…

(Nagy Béla, FTC Napló 1955-1959)

3 hozzászólás a(z) 1955.IV.11. Húsvéti torna, Rapid – Bp. Kinizsi 2:2 bejegyzéshez

  • Még mindig előjön az a III/III által kitalált, de végül hihetetlensége miatt általuk is félretett hülyeség, hogy Ónody Lajos csempészte ki a zöld-fehér mezeket. Honnan szerezte volna be, ha itthon akkor, mivel “fasiszta jelkép”, tilos volt a zöld színű sportfelszerelés árusítása és használata.

  • Nagy Béla óvatosan fogalmazott mikor azt írta, hogy a csapatvezetőt a hazaérkezés után természetesen elmarasztalták a ,,mezcseréért”.
    Ez az “elmarasztalás” az volt, hogy Ónody Lajos szakosztály vezetőt leváltották.

    Egyébként az akkori sportsajtóban nem említették meg, hogy a Kinizsi zöld-fehér mezben játszott és a rádió közvetés riportere sem tett róla említést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ