1969.X.1. BEK, Ferencváros – CSZKA Szófia 4:1

2 hozzászólás a(z) 1969.X.1. BEK, Ferencváros – CSZKA Szófia 4:1 bejegyzéshez

 • SZÉP EMLÉK !

 • “Ferencváros—CSZKA Szófia 4:1 (2:1)
  Sokat javult a Ferencváros játéka a szófiai és az egri mérkőzés óta. A nagyszerű iramú és szí­nvonalú tegnapi találkozón a zöld-fehérek szinte önmagukat múlták felül. Nem ismertek elveszett labdát, a 35 000 néző régen látta ilyen nagy kedvvel játszani kedvenc futballistáit. A 15. percben már Szőke és Branikovics góljaival 2:0 arányban vezetett a magyar bajnok,
  s úgy tűnt, hogy könnyedén biztosí­tja a továbbjutást. A hét válogatottal pályára lépő bolgár együttes azonban a szó szoros értelmében nagyon kemény ellenfél volt. Még az első félidő befejezése előtt döntetlenre módosí­totta a két találkozó összesí­tett eredményét. (Maraszliev)
  A szünet utáni első negyedórában a ferencvárosi csatárok nem boldogultak a meglehetősen keményen játszó bolgár védelemmel. A 60. percben Nikodimov szándékosan leterí­tette Szűcsöt, aki négyperces ápnlásra szorult. A bolgár játékos „cselekedetéért” megí­télt szabadrúgás lepattant a sorfalról, majd a fáradhatatlan „öreg”, Rákosi a hálóba talált, öt perccel a befejezés előtt Rákosit felvágták a bolgár tizenhatosán belül, s a megí­télt büntetőt Szőke értékesí­tette. Ezzel megpecsételődött a bolgár bajnok sorsa. A Ferencváros két ponttal és 5:3-as gólaránynyal jutott a második fordulóba.
  (tv)”
  -- az Új Szóból legalább nézőszámhoz is jutottam …
  (Új Szó, 1969. X. 2.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ