1979.IX.29. Vasas – Ferencváros 1-1

Az első húsz perc kivételével a Vasas játszott jobban, de az „abszolút” gólhelyzetek mégis a Ferencváros játékosai előtt alakultak ki. Lendületes húsz perc után ugyanis a zöld-fehérek rohamai lankadtak, és a Vasas jött lendületbe. Kisst Jancsika csak szabálytalanul tudta tartani, az angyalföldi középpályások sokat és gyorsan mozogtak, ebben Váradi, Zombori és ameddig bí­rta, Rixer járt elöl jó példával. Mégis a Ferencváros szerezte meg a vezetést, mert Ebedli tökéletesen csavarta középre a labdát szabadrúgásból, Mészöly csúsztatása pedig megdermesztette az egész Vasas-védelmet, mindnyájan csak álltak és nézték, ahogy Nyilasi befejeli a labdát a kapuba.

Elszántan rohamozott a Vasas a második játékrészben is, és Jancsika ezúttal a büntető területen belül követett el vitathatatlan szabálytalanságot. Igaz, Kiss háttal állt a kapunak, szó sem lehetett gólhelyzetről, de hát a labdarúgás szabályai kimondják, hogy amiért a mezőnyben közvetlen szabadrúgás jár, az a 16-oson belül 11-es. Pádár ezúttal jól í­télt. Váradi higgadtan értékesitette a büntetőt, majd a Vasas támadásban maradt, a ferencvárosiak „szenvedtek”. Pusztai azonban a ritka ellentámadások során kétszer is gólhelyzetbe került, de nem használta ki.

A mérkőzés végén a ferencvárosiak úgy érezték, elszalasztották a győzelmet, a Vasas játékosai és vezetői közül a legtöbben elégedettek voltak az eredménnyel. A közönség a végén méltatlankodott, pedig a küzdelem végig éles, néha túl kemény is volt, és valóban akármelyik csapat nyerhetett volna.

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ