1980.IX.3. Ferencváros – ZTE 4-1

Pogány a második gólt lövi

6. forduló: 1980. szeptember 3. Üllői út, 12.047 néző
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Mucha, Takács — Mészöly, Nyilasi, Ebedli — Murai, Szepesi, Pogány
Cs: Koch
G: Pogány 2, Szepesi, Nyilasi, ill. Gass
Edző: Novák Dezső

Nagyszerű mérkőzés volt, mert egy órán át viharos támadásokat élvezhetett a közönség! Ebben nemcsak a Ferencváros szerzett érdemeket, hanem a vidéki együttes is, mégpedig azért, mert nem tette egyoldalúvá a játék képét mindenáron való védekezéssel, hanem megpróbált három csatárral támadni, kezdeményezni. Ennek köszönhető, hogy a mérkőzés tulajdonképpen változatos volt még akkor is, ha az első perctől az utolsóig a Ferencváros diktálta a tempót és egészében véve nagy fölényben játszott.

Az első félidőben mégis úgy alakult 2:0-ra az eredmény, hogy Fortuna is segí­tette a zöld—fehéreket, hiszen érdekesen született az első gól, a másodikat pedig nagy kapushiba előzte meg. A 14. percben Ebedli középről 17 m-ről váratlanul rálőtte a labdát, amely a kapu közepe felé tartott. Szepesi azonban az ötös és tizenegyes között beletette a lábát a labda útjába, amely a tehetetlen, balra mozduló Bolemányi mellett a kapu jobb oldalába kötött ki, 1:0.

Szepesi, aki az Üllői úti pályán ekkor rúgta első gólját.

Három perc múlva Ebedli 20 m-es szabadrúgását a kapus nem tudta megfogni, a labda kiperdült a kezéből. A szemfüles Pogány ott termett és közvetlen közelről a jobb sarokba perdí­tette a labdát, 2:0.

Ebből az akcióból Pogány a második gólt szerezte.

A 0:2 nem törte le a ZTE-t, a Ferencváros pedig úgy jött ki a pályára szünet után, mintha az ellenfél vezetett volna. Játékosai nagy becsvággyal küzdöttek, huszáros rohamokat vezettek, s ezek elsősorban a középpályán bontakoztak ki Nyilasi és Ebedli vezérletével.

Az 52. percben Ebedli egészen kihúzódott a partvonal mellé, és amikor elhagyta a 16-os magasságát, felnézett, pontosan visszagurí­totta a labdát a balösszekötő helyén érkező Pogánynak. A kis termetű csatár futtából egyből, 14 méterről, laposan a jobb sarokba helyezte a labdát, 3:0.

Pogány második gólja

A 62. percben bedobás után Mihalecz kapta a labdát, majd az alapvonal és a 16-os bal oldali találkozásánál ráfordult a labdára, ballal, belsővel középre emelte és Gass hat méterről bombafejessel a jobb sarokba küldte azt, 3:1. A Ferencváros ezután egyre másra rohamozott és pazar gólt lőtt. A 68. percben Nyilasi megiramodott a labdával, Ebedlit szöktette, ő a 16-oson belül futtából, egyből visszajátszott Nyilasinak, a válogatott középpályás nyolc méterről, egyből védhetetlenül a jobb sarokba helyezett, 4:1.

Nyilasi lőtte a negyediket

Az öt gólon kí­vül sok lövést is láthatott a közönség, s hogy a játék is megnyerte tetszésüket, azt néhányszor a nyí­ltszí­ni taps is bizonyí­totta.

Németh Gyula tudósí­tása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19800904-03-19800903

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ