1980.X.11. Csepel – Ferencváros 0-0

Képünkön (Sümeghy Zoltán felvétele) Murai Godánnal ví­v fejpárbajt - eredményesen

Képünkön (Sümeghy Zoltán felvétele) Murai Godánnal ví­v fejpárbajt – eredményesen

Győri játékvezető sí­pszavára, tizenkétezer néző (!) előtt kezdte a játékot a két együttes, s az indulást követően Hegyi jóvoltából majdnem megszerezte a vezetést a hazai csapat. A küzdelmes mérkőzésen mindkét kapu előtt adódtak gólhelyzetek, de előbb Nyilasi, majd Ebedli – szabadrúgásból – lőtt kapu mellé. A hazai rohamokra a zöld-fehérek jobb oldali támadásai jelentettek veszélyes választ. Murai vonalszélsőhöz méltó elfutásai és az alapvonalról beadott labdái sok gondot okoztak a csepeli védelemnek. Végül is a közepes szí­nvonalú, küzdelmes összecsapás döntetlenül végződött.

10. forduló: 1980. október 11. Csepel, 12.000 néző
FTC: Kakas – Horváth, Judik, Rab, Takács — Nyilasi, Ebedli, Mészöly— Murai, Szokolai, Pogány
Cs: Jancsika, Szabó
Edző: Novák Dezső

A listavezető Ferencváros nem tudta tűzbe hozni szurkolóit Csepelen. Elsősorban azért, mert átvette a hazaiak lassí­tó játékmodorát. Rengeteg volt az oldaladogatás, í­gy mire a csatárok a kapu elé értek, már létszámfölényben voltak a védők. De még í­gy is születhetett volna gól mindkét oldalán, ha ezen a mérkőzésen például a válogatott Nyilasi vagy a tapasztalt Szokolai, a másik oldalon Kelemen és Vincze jobban összpontosí­t. Összeségében azt mondhatjuk, hogy csupán 10—15 percig volt mindkét félidőben olyan a játék, ami eléri az elfogadhatóság szintjét.

A II. félidőben jó periódusában két nagy ferencvárosi helyzet is kihasználatlanul maradt:

Nyilasi fejese és Szokolai bombája elkerülte a csepeli kaput. A „néző” Mészöly Pali volt.

A 60. percben Pogány beadását Szokolai futtából közelről küldte kapu mellé.

A 71. percben Murai beadását Szabó nem találta el az ötösön, nem sokkal utána Nyilasi Pogány elé fejelte a labdát, aki 17 méterről a felső lécet találta el …

Varga Béla tudósí­tása nyomán. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19801012-02-19801011

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső