1980.XI.12. Ferencváros – Volán 1-0

15. forduló: 1980. november 12. Üllői út 7.088 néző
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Horváth — Mészöly, Nyilasi, Rab, Mucha — Murai, Szokolai, Pogány
Cs: Pusztai, Koch
G: Nyilasi
Edző: Novák Dezső

Mucha kapta az első lehetőségeket. A második percben egy Volán védőt talált hasba lövésével, négy perc múlva pedig leperdült lábáról a labda. Egyik alkalommal sem állt távolabb a kaputól mint 5 méter! A másik oldalon Forintos Muchán is túltett: a kapu torkából toronymagasan fölé lőtt. Mészöly javí­tott valamit a siralmas lőlapon, amikor a 15. percben 20 méteres bombával tette próbára a felső kapufa állagát.

Szokolai és Mucha feszülten várja Murai beadását.

Az 50. percben Pogány szögletéből Ismét Mészöly veszélyeztetett. Nagy erejű fejest küldött a jobb felső sarok felé, Kovács látványos repülés után kitenyerelte a labdát. Négy perc múlva viszont a tehetetlen kapus csak bűvölte szemmel Szokolai í­velt fejesét, de azt legalább jól csinálta, mert a labda a keresztlécről kivágódott.

Nyilasi gólja döntött

A 74. percben aztán már a kapufa sem „védett” tovább. Nyilasi középről, 17 méterről leadott erős lövését Kovács csak kiütni tudta, Pusztai a 16-os jobb oldali részén lecsapott a labdára, keresztbe í­velt, Nyilasi pedig a balösszekötő helyén érkezve egy tized másodperccel megelőzte a menteni igyekvő Forintost és a kapu jobb felső sarkába fejelt.

Koch bűvöli a labdát és ellenfelét.

Az utolsó percek nagy izgalmakat hoztak, hiszen Forintos 12 méterről telibe találta a felső kapufát. Az Üllői úton maradt mind a két pont…

Török Péter tudósí­tása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19801113-03-19801112

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ