1980.XII.20. Diósgyőr – Ferencváros 0-0

Képünkön (Szabó István felvétele): Mészöly elcsúszik, Mucha elkésik, í­gy Szemere bal lábbal továbbí­tja a labdát Borostyánnak, aki gólhelyzetbe kerül, de kihagyja.

Képünkön (Szabó István felvétele): Mészöly elcsúszik, Mucha elkésik, í­gy Szemere bal lábbal továbbí­tja a labdát Borostyánnak, aki gólhelyzetbe kerül, de kihagyja.

Jó iramú, küzdelmes mérkőzést látott a mintegy 12 000 főnyi szurkolósereg. Az I. félidőben mindkét kapu egyformán forgott veszélyben, de Kakas és Szabó egyaránt jól védett. A II. félidőben sem csökkent az iram, élénk és kemény játék folyt. Mindkét csapat nagy támadókedvvel játszott, a védelmek azonban jól zártak. Igazságos pontosztozkodás született. Palotai jól vezette a mérkőzést. 

20. forduló: 1980. december 20. Diósgyőr, 13.000 néző
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Mucha, Takács — Ebedli, Nyilasi, Mészöly—Murai, Szokolai, Pogány
Cs: Pusztai, Szepesi
Edző: Novák Dezső

A Ferencvárosnak még a téli időszakban is vonzereje van … Ezt bizonyí­totta, hogy Diósgyőrben is szépszámú közönség látogatott ki a zöld—fehérek elleni mérkőzésre. A pálya talajáról nem sok jót lehet elmondani, inkább jégkorong mérkőzés lejátszására lett volna alkalmas, mint labdarúgásra. Viszont ezen a talajon érvényesülni kellett volna a technikai tudásnak. A két csapat játékosai, ha nem is jelesre, de úgy jó közepesre vizsgáztak technikából, mert miközben igyekeztek megszelí­dí­teni a labdát, dolgukat alaposan megnehezí­tette, hogy arra is kellett figyelniük, ne csússzanak el.

A 27. percben nagy helyzet adódott a zöld-fehérek előtt: Nyilasi mesteri labdával szöktette Pogányt, a szélső nem tudott a talajon kitámasztani, csúszás közben lőtt, a bal alsó sarokra tartó labdát Szabó nagy bravúrral kiütötte. Néhány perc múlva Szemere nagy lövését ütötte nagy bravúrral szögletre a ferencvárosi kapus.

Szokolai “átsiklik” a diósgyőri védőkön.

A 39. percben Pogány 20 m-es szabadrúgása megpattant a földön, majd a kapus válláról kivágódott a mezőnybe . .. Egy perc múlva Néder rosszul, röviden adott haza, Murai elcsí­pte a labdát, de a kifutó Szabó mellett ügyetlenül az oldalhálóba lőtt.

A II. félidőben sem lehetett panasz az iramra, de a helyzetek mindkét kapu előtt ekkor is kimaradtak. Igazi játékot ezen a talajon nem lehetett várni. Mindkét csapat megérdemli a dicséretet harcosságáért, küzdeni akarásáért. Az eredmény igazságos.

Decemberi csapatkép … Nyilasi, Kakas, Mucha, Jancsika, Pogány, Takács, Ebedli, Szokolai, Murai, Judik.

Boross Dezső és Paulovits Ágoston tudósí­tása alapján. (Az 1980/81-es szezon fotói: Pozsonyi Lajos / Magdics László)

NS-19801221-02-19801220

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ