1988.VIII.3. MTK Jubileumi Torna, Ferencváros – Austria Wien 2-0

Szerdán este a Hungária körúton megkezdődött az MTK-VM centenáriumi labdarúgó-tornája. Az esemény jó szórakozást í­gért, hiszen a magyar labdarúgás talán két legpatinásabb együttesének, a házigazda MTK-VM-nek és a Ferencvárosnak két neves osztrák klub, az Austria Wien és a Wiener SC volt az ellenfele. Az első találkozó kezdete előtt tí­z perccel azonban hatalmas zivatar kerekedett, ömlött az eső, dörgött és villámlott. A program ezért közel félórát csúszott, s amikor a csapatok végre kijöttek játszani, még mindig javában zuhogott.

Ferencváros – Austria Wien 2:0 (0:0)
Hungária krt, 2.000 néző, V: Drigán

Ferencváros: Józsa – Simon, Pintér, Limperger, Keller – Topor (Albert 69.), Bánki, Kincses – Fischer, Dzurják, Dukon (Nagy Zs. 76.)

Austria Wien: Wiesner – Sekelio (Reinmayer 81.), Prosenik, Obermayer, Degeorgi – Prohaska, Schekelio, Hörmann, Heyden (Print 73.) – Percudani, Kunas (Baumgertner 67.)

Gól: Dzurják (80.), Keller (89.)

A rendkí­vül kellemetlen időjárás ellenére nagy lendülettel vetették magukat harcba a játékosok. Az első félidőben végig az FTC játszott fölényben, de csupán két-három esetben jelentett veszélyt az ellenfél kapujára. A második játékrész elején Kunas, majd Percudani révén a vendégek is gólhelyzetet teremtettek, de az utolsó 20-25 perc ismét a Ferencvárosé volt. Előbb Kincses hibázott í­géretes helyzetben, aztán Dzurják a lécet találta telibe, majd Fischer is ziccert hibázott. A jég a 80. percben tört meg, amikor egy baloldali beadást Dzurják előrevetődve fejelt a kapuba. A hajrában Keller szabadrúgásból ritkán látható potyagóllal biztosí­totta be az FTC megérdemelt sikerét.

NS-19880804-08-19880803

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ