1994.III.16. MK, Ferencváros – ETO FC Győr 3-0

A tartalékos győriek örülhettek, hogy a gólnélküli első félidő után megúszták egy hármassal.

Ferencváros – ETO FC Győr 3:0 (0:0)
Üllői út, 8.000 néző, V: Molnár L.

Gól: Zavadszky (54.), Balogh G. (69.), Telek (79.)

A két együttes összeállí­tása alapján biztos hazai sikerre lehetett számí­tani, hiszen a vendégeknél csak egy-két játékos maradt hí­rmondónak a megszokott kezdő tizenegyből. A többiek sérülés, betegség, illetve eltiltás miatt nem álltak Verebes József vezetőedző rendelkezésére.

A játék ennek megfelelően alakult, a ferencvárosiak óriási mezőnyfölényben futballoztak, de az első 45 percben a kapura szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek. A félidő hajrájában a győri Radics váratlan, léc alá tartó lövése tornáztatta meg Szeilert. A másik oldalon Pintér szabálytalansága paprikázta fel a kedélyeket.

Fordulás után is a zöld-fehérek birtokolták többet a labdát, s az 54. percben megszületett a vezető gól: Lisztes átadását Zavadszky 14 méterről a bal alsó sarokba lőtte (1:0). Jó tí­z perccel később Popescu ugratta ki Herczeget, ő azonban kihagyta az egyenlí­tési lehetőséget. A 69. percben Zavadszky lapos lövését a kapu torkából Balogh G. kotorta a hálóba (2:0). Élénkült az iram, a hazaiak védekezésébe is több hiba csúszott, ám a Rába-partiak a legnagyobb ziccereket is elhibázták. Ez persze megbosszulta magát, a 79. percben tovább nőtt a különbség: Lisztes mutatott be egy nagy cselsorozatot, a formás akció végén Telek öt méterről vette be a kaput.

NS-19940317-05-19940316

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ