1994.VIII.11. KEK selejtező, Ferencváros – F91 Dudelange 6-1

A Ferencváros esélyeshez méltóan, pillanatnyi kétséget sem hagyva afelől, hogy ki a jobb, magabiztos, nagy gólarányú győzelmet aratott az amatőr labdarúgókból álló luxemburgi gárda felett. A továbbjutás sorsa aligha lehet kétséges.


Albert Flórián, a ferencvárosi labdarúgó-szakosztály alelnöke: – Erre az ellenfélre mondhatják a legtöbben: igen, ez kellett a Fradinak Emlékszem, 1958-ban a Hoffer József vezette magyar ifjúsági válogatott tagjaként jártam a nagyhercegségben; könnyed játékkal nyertünk 11-1-re. Dehát az a múlt, a luxemburgi futball is fejlődött. Ennek ellenére valóban elégedett vagyok. Vehető akadály a Dudelange, tehát venni is kell. Úgy hiszem, esélyesek vagyunk a továbblépésre.

– A magyar foci nem süllyedhet olyan mélyre, hogy ne tudjon egy luxemburgi együttest legyőzni – jelentette ki az esélyekről Novák Dezső, aki a hétfői, zalaegerszegi bajnoki találkozó után a népligeti edzőtáborba vitte játékosait, s a csapat itt készül a KEK-selejtező első felvonására. Növeli a ferencvárosiak esélyeit, hogy a múlt héten megműtött Kopunovicon kí­vül mindenki egészséges, s mivel eltiltott játékos sincs, ezért a legerősebb csapat veheti fel a harcot.

– Természetesen támadó szellemű játékot várok a fiúktól – folytatta Novák -, de ez nem jelenti azt, hogy ész nélkül kell előremennünk. Ha az egész mérkőzés alatt sikerül megismételni a Zalaegerszeg ellen az első félidőben nyújtott teljesí­tményt, akkor maximálisan elégedett leszek.

Mekkora előnnyel egyezni ki?

– Szám szerinti különbséget nem akarok mondani, inkább az a fontos, hogy ne idegeskedve kelljen kiutaznunk a visszavágóra. Biztatónak tartom, hogy a Kispest és a Békéscsaba is sikeresen mutatkozott be, ez is növeli a játékosok önbizalmát.

*

Csütörtökön a negyedik magyar kupacsapat is bemutatkozott. A Ferencváros az Üllői úton KEK-selejtező mérkőzésen fogadta a luxemburgi F91 Dudelange együttesét.

Ferencváros – F91 Dudelange (luxemburgi) 6-1 (3-0)
Üllői út, 10.000 néző, V: Moroianu-Geamanu (román)

Ferencváros: Szeiler – Telek – Simon, Szekeres – Páling, Lipcsei, Albert, Keller, Czéh – Christiansen, Neagoe

Dudelange: Rohmann – Hutmacher, Favita (Urhausen 46.), Gomes, Galli – R. Cardoni, Fiorucci, Gróff, Amari (Borrega 67.), S. Cardoni – Fanelli

Gól: Neagoe (3.), Szekeres (17., 76.), Páling (45.), Lipcsei (57.), Albert (78.) illetve Fanelli (81.)
Sárga lap: Amari (22.), Galli (26.), Fiorucci (89.)
Jók: Lipcsei, Páling, Neagoe illetve Rohmann

Nagyszerűen kezdett a Ferencváros. Már az első támadás csaknem gólt hozott és a 3. percben már vezetett is a hazai csapat. Lipcsei indí­totta középen Neagoét, aki elegánsan elgurí­tott a kifutó kapus mellett (1-0). Továbbra is támadásban maradt az FTC, Neagoe, majd Christiansen hagyott ki újabb gólszerzési lehetőséget. A 12. percben Czéh bújt ki a védők közül, de ötméteres fejese a kapust találta el. A 17. percben jött a második gól. Egy bal oldali szögletre a hosszú saroknál Szekeres érkezett és felugorva lőtte a léc alá a labdát (2-0). A 23. percben egy szabadrúgás-kombináció végén Páling került százszázalékos helyzetbe, de kivárt, í­gy lövését kivágták a gólvonalról. Öt perc múlva Lipcsei húszméteres bombája a felső lécet találta el. A 38. percben újra Lipcsei volt a főszereplő, 18 méteres szabadrúgását bravúrral védte a luxemburgi kapus. A lefújás előtt három gólra nőtt a Ferencváros előnye. Újra Lipcsei végzett el szabadrúgást a 16-os vonala elől, lövése a sorfalat találta el, a lepattanó labdára azonban Páling érkezett és 10 méterről a jobb sarokba lőtt (3-0).

A második félidőt ott folytatta a Ferencváros, ahol az elsőt abbahagyta. Az 50. percben Neagoe 12 méterről a felső kapufát találta el. Két perc múlva újra a román csatár veszélyeztetett, de Rohmann vetődve hárí­tott. Az 52. percben viszont már verve volt a luxemburgi kapus. Czéh szögletből a 16-os előtt érkező Lipcseihez í­velt, aki 18 méterről kapásból nagy gólt lőtt a bal alsó sarokba (4-0). Szekeres hagyott ki újabb helyzetet, majd Neagoe ismét a kapufát találta el. A ferencvárosi közönség boldog, mexikói hullámzással ünnepelte kedvencei játékát. A 76. percben újra Szekeres iratkozott fel a gólszerzők közé: Christiansen szögletét fejelte tí­z méterről a hálóba (5-0). Két perc múlva Albert is fejessel vette be a vendégek kapuját (6-0). További ferencvárosi támadások közepette megszületett a Dudelange becsületgólja. Szekeres óriási hibáját Fanelli használta ki, öt méterről szerezte meg a szépí­tő találatot (6-1).

Havasi Mihály, a Ferencváros klubtitkára:- Teljesí­tettük a feladatot. Időnként szép játékkal, biztos győzelmet arattunk. A továbbjutás sorsa azt hiszem eldőlt, bár kár a bekapott gólért. Nem szabad azonban sütkérezni a dicsőség fényében, készülnünk kell a következő feladatra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.28.17:45 TV:M4Sport
OLDALAK
05.05.18:30 TV:M4Sport
05.11-12 M4 Sport
05.15.19:30 M4 Sport
05.18-19. M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ