1994.VIII.3. Szuperkupa, Ferencváros – Vác FC-Samsung 2-1

Gyenge első félidő után a második félidőben egy-két szép akció és a gólok feledtették a csapatok szürke teljesí­tményét. Összességében az aktí­vabb Ferencváros megérdemelten szerezte meg a győzelmet és nyerte el immáron másodszor a Szuper Kupát.

TFU_19940806_FU_001 - 0005-2

Vác FC-Samsung – Ferencváros 1-2 (0-0)
Népstadion, 6.000 néző, V: Hartmann

Vác FC-Samsung: Koszta – Puglits, Aczél, Nagy, Aranyos – Nyilas, Sallai, Gyöngyösi (Ví­gh 67.), Romanek – Dzurják, Bánföldi (Füle 67.)

Ferencváros: Szeiler – Simon, Telek, Szekeres – Páling (Hrutka 78.), Albert, Lipcsei, Czéh, Keller – Kopunovic (Neagoe 55.), Christiansen

Gól: Füle (87.) illetve Páling (53.), Simon (88.)
Sárga lap: Nyilas (30.), Gyöngyösi (50.), Aczél (55.) illetve Telek (37.)
Jók: Aczél illetve Páling, Simon

Szerdán este a Népstadionban harmadszor lépett pályára a bajnokcsapat és a kupagyőztes a labdarúgó Szuper Kupáért. A Ferencváros eddig minden fináléban szerepelt – és egyszer nyert -, mí­g a Vác először volt érdekelt a trófea elnyerésében.

TFU_19940900_FU_003 - 0003-2A két bevonuló csapat előtt, akárcsak a világbajnokságon, gyerekek hozták be a fair play-zászlót. A folytatás azonban korántsem emlékeztetett az Egyesült Államokban rendezett vb-re. Bár a mérkőzés előtti zápor kellemesen lehűtötte a levegőt, ez láthatólag nem hatott frissí­tően a játékosokra. Az első veszélyes helyzetet a 14. percben Koszta hozta össze, mivel feleslegesen és rosszul futott ki kapujából. Czéh átfejelte fölötte a labdát, de a védők a gólvonal előtt felszabadí­tottak. Szöglet után Szekeres közeli lövésénél javí­tott a váci kapus. A kezdeti ferencvárosi fölény után átvette az irányí­tást a Vác, mégis a 25. percben – Hartmann különös í­télete után – csaknem a zöld-fehérek szereztek vezetést. Egy váci védő lábán felpörgött a labda, Koszta megfogta, a bí­ró pedig ezt hazaadásnak, tehát szabálytalannak nyilvání­totta. Az ötösről elvégzett szabadrúgás kivágódott a sorfalról, majd Kopunovic lőtte újra rá. Koszta a léc alól mentett. A félidő utolsó negyedórájában alaposan visszaesett az iram, jórészt egymás hibáit próbálták kihasználni a csapatok.

A szünetben a tavalyi bajnokság fair play-dí­jainak átadására került sor. Az NB II-ben a III. ker. TVE és a Beremend, mí­g az első osztályban a Ferencváros bizonyult a legsportszerűbb csapatnak. Ezt követően a bajnokság legjobb góllövői vették át a bronz (Füle – Vác), az ezüst (Szarvas – Békéscsaba), és az arany (Illés – Kispest) cipőt. A gólkirály Illés Béla ráadásként egy Peugeot gépkocsit is kapott.

TFU_19940900_FU_003 - 0002-3Lipcsei 25 méteres szabadrúgása vezette be a második félidőt, Koszta vetődve hárí­tott. Az 53. percben vezetést szerzett az FTC. Páling kapott jó labdát a 16-osnál, lerázta védőjét, elvezette a labdát Koszta mellett, majd laposan a kapuba gurí­tott (0-1). A 63. percben Bánföldi játszotta ügyesen tisztára magát, 11 méteres lövését Szeiler bravúrral hárí­totta. A 74. percben Neagoe csaknem gólt szerzett mint Páling, de ő nem lőtt, hanem cselezni próbált, s í­gy Koszta szögletre hárí­tott. Egy perc múlva a jobb oldalon kilépő Christiansen az oldalhálót találta el. Már szinte mindenki elkönyvelte az FTC győzelmét, amikor a 87. percben egyenlí­tett a Vác. A csereként beállt Füle bólintott a védők gyűrűjéből a kapuba (1-1). Gyorsan válaszolt a Ferencváros. Kezdés után az előre húzódó Simont hagyták egyedül a váciak, aki 15 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda Kosztát is érintette (1-2).

TFU_19940900_FU_003 - 0003

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ