1995.IV.19. MK, Ferencváros – BVSC-Dreher 3-0

A Ferencváros magabiztosan teljesí­tette a kitűzött célt, már az első negyedórában ledolgozta hátrányát, majd a mérkőzés további részében éppen annyit nyújtottak a zöld-fehérek, ami elég volt a biztos továbbjutáshoz. A Ferencváros 5-4-es gólkülönbséggel jutott az elődöntőbe.


Labdarúgó Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:

Ferencváros – BVSC-Dreher 3-0 (2-0)
Üllői út, 8.000 néző, V: Stamler

Ferencváros: Balogh – Telek – Hrutka (Kecskés 29.), Simon, Kuznyecov – Páling, Lisztes (Szűcs M. 82.), Czéh, Szekeres – Kopunovic, Nagy Zs.

BVSC-Dreher: Tarlósi – Csábi – B. Szabó, Bondarenko, Zováth – Bükszegi, Komódi, Farkas, Marozsán – Kovács (Vancea 46.), Vincze

Gól: Czéh (5.), Hrutka (15.), Kopunovic (80.)
Sárga lap: Nagy Zs. (54.), Kopunovic (80.) illetve Marozsán (27.), Farkas (41.), Zováth (52.)
Jók: Telek, Lisztes, Czéh illetve Marozsán, Komódi

A Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén remekül kezdett a Ferencváros, hiszen az 5. percben máris egyet lefaragott kétgólos hátrányából. Lisztes bal oldali szöglete az ötösön teljesen egyedül találta Czéht, aki gondtalanul a hosszú sarokba csúsztatott (1-0). A 15. percben már továbbjutó volt az FTC. Az első gól forgatókönyve ismétlődött majdnem, Lisztes most jobbról í­velt be szögletet, Hrutka az ötös sarkáról bólintott a BVSC kapujába (2-0). A 23. percben Komódi révén veszélyeztetett először a BVSC, a középpályás 16 méterről leadott lövése a jobb oldali kapufa mellett suhant el. Öt perc múlva Nagy Zs. kényszerí­tőzött Kopunoviccsal, a szerb idegenlégiós sistergős 14 méteres lövése alig kerülte el a kapu jobb felső sarkát. A félidő utolsó negyedórájára kiegyenlí­tődött a küzdelem, a vasutasok feladták sündisznóállásukat, de igazi veszélyt nem jelentettek a zöld-fehérek kapujára.

A szünetet követően többet kezdeményezett a BVSC-Dreher, a Ferencváros saját térfelére húzódott vissza, de a kék-fehérek fölénye meddőnek bizonyult, a ferencvárosiak pedig nem jeleskedtek az ellentámadások során, í­gy ellaposodott a játék. A 75. percben Lisztes 20 méterről megeresztett remek lövése ébresztgette a nézőket és csapatának tagjait is, elkezdett támadgatni az FTC, melynek hamarosan eredménye lett. A 80. percben Kecskés a bal oldalról adta be a labdát, a BVSC középső védői Tarlósival az élen állva maradtak, Kopunovic előrehajolva fejelhetett az ötösről a kapuba (3-0).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ