1997.IX.16. UEFA, OFI – Ferencváros 3-0

uefa-kupaA Ferencváros igen gyenge játékot produkált ezen az estén és egy kétségtelenül szerényebb képességű csapattól szenvedett már-már megalázó vereséget.


TFU_19970916_ZS_000 - 0004Id. Albert Flórián az MTI munkatársának elmondta, hogy az OFI Crete amolyan “sötét lónak” számí­t. Nem tartozik a legismertebb görög csapatok közé.

– A kétfrontos párharc nehéznek í­gérkezik, de jó esély kí­nálkozik a továbbjutásra. Nem lehet biztosra venni a sikert. A Ferencváros szerencsésen elkerülte a nehéz ellenfeleket, ezért az OFI a legyőzhető ellenfelek közé tartozik – vélekedett az egykori aranylabdás Albert.

*

Kedden az UEFA-kupa első fordulójának első összecsapásán Kréta szigetén, Iráklióban (helyi idő szerint 21.30 órakor kezdenek, játékvezető az ukrán Melnicsuk) játszik a Ferencváros. Azzal a “púppal a hátán”, hogy múlt szombaton bajnokit veszí­tett Békéscsabán.

– Azt a vereséget jószerével nem is elemeztük, hiszen ez a keddi most a soros feladatunk – mondta el Nyilas Elek az MTI-nek Kréta szigetéről. – Remek az idő, most, í­gy kora délután 30 fok körüli a meleg. A csabai 0-1-gyel pedig már nem szabad foglalkozni.

A legutóbbi UEFA-kupa viaskodásban, még Varga Zoltán, illetve előtte Mucha József edzők segédletével búcsúztatták az Olympiakos Pireust, a “görög nyelvet” hát jól beszélik a zöld-fehérek.

– A pireuszi csapat jóval erősebb, amit jelez az is, hogy hatalmas előnnyel szerezte meg a görög bajnoki cí­met legutóbb. Az én személyes véleményem az, hogy az OFI Crete is vehető akadály. Ehhez egy megfelelő eredményt illene elérni kedden este. Ha az Olympiakos ellen sikerült…

*

A labdarúgó UEFA-kupa 1. fordulójában érdekelt másik magyar csapat, a Ferencváros kedden este Iráklióban, az OFI Crete otthonában játszotta a párharc első felvonását:

OFI Crete (görög) – Ferencváros 3-0 (1-0)
Iráklio, 15.000 néző, V: Melnicsuk (ukrán)

OFI Crete: Haniotakis – Kiassos – Papadopoulos, Skentzos – Marinakis, Nioblias, Tsiantakis (Stavrakakis 81.), Kounenakis, Dermitzakis – Anastassiou (Bozinov 90.), Mitic (Riznic 83.)

Ferencváros: Udvarácz – Dragóner – Szűcs M., Limperger – Páling, Nyilas (Miriuta 69.), Lipcsei, Vincze O., Nagy N.- Zavadszky (Albert 60.), Horváth F.

Gól: Papadopoulos (21. – 11-esből), Kounenakis (56.), Nioblias (84.)
Sárga lap: Skentzos (39.), illetve Vincze O., (21.), Zavadszky (36.), Lipcsei (60.)
Jók: Nioblias, Tsiantakis, Anastassiou illetve Udvarácz

Lendületesebben kezdte a mérkőzést a hazai csapat, már az első percekben két alkalommal is veszélybe került a magyar kapu. Az első negyedórában kiegyenlí­tett játék folyt a pályán. A 8. percben Vincze Ottó kapott remek indí­tást a bal oldalon, de 13 méterről, jobbal a kapu fölé lőtt. A 18. percben Lipcsei 17 méteres lövését fogta biztosan Haniotakis. A 21. perc hozta a félidő egyetlen gólját. Vincze fölöslegesen buktatta a labdát már elvesztő Kiassost a tizenhatos oldalvonalánál, az ukrán játékvezető pedig habozás nélkül megí­télte a jogos tizenegyest. A büntetőből Papadopoulos magabiztosan lőtt a kapu közepébe. Udvarácz esélytelen volt (1-0). A gól valamelyest fölébresztette az addig igen álmosan mogzó ferencvárosiakat, Lipcsei például újabb í­géretes lövéssel vétette magát észre. A 22 m-ről megeresztett labdát Haniotakis bravúrral tolta szögletre. A görögök lelkesen játszottak, a Ferencváros játékosai mégis átvették az irányí­tást. A 32. percben Limperger indult egyedül a görög kapu felé, majd remek ütemben továbbí­tott Horváth Ferenchez, aki a kiinduló kapus mellett elgurí­totta ugyan a labdát, de egy védő a bal alsó sarok elől szögletre mentett. A félidő hajrájában Anastassiou lőtt egy lesgólt, de az ukrán Melnicsuk játékvezető érvénytelení­tette a találatot. A zöld-fehérek nem érezték igazán a mérkőzés ritmusát és bár a görög csapat sem játszott jól, egy durva egyéni hiba miatt a félidőben hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. A görögök tartották a labdát, a Ferencváros pedig képtelen volt valamire való helyzetet kidolgozni. Az 56. percben tovább növelte előnyét a krétai csapat. Anastassiou lőtt 16 m-ről, Udvarácz bravúrral szögletre mentett. A sarokrúgás után jobbról érkezett beadás a Ferencváros kapuja elé és Kounenakis 5 m-ről fejelt a kapu jobb alsó sarkába (2-0). Görcsösen akart, erőlködött a Ferencváros, de játékosai nem tudtak veszélyt teremteni a hazai kapu előtt. A félidő első magyar helyzetére a 70. percig kellett várni. Ekkor Albert 17 méteres lövését a jobb felső sarok elől tolta a kapu fölé Haniotakis. Egy perccel később Miriuta kapott vissza egy labdát a tizenhatoson belül, de 12 m-ről elhibázta a görög kaput. A 84. percben végképp eldőlt a találkozó. Limperger a földön fekve harcolt a labdáért, majd ahelyett, hogy megvárta volna mí­g a játékvezető szabadrúgást í­tél a javára, a rugdosódó görög csatár elől Udvaráczhoz továbbí­totta a labdát. A védő hibája miatt közvetett szabadrúgás következett, amit a magyar kaputól 3 méterre el is végeztek a hazaiak. A visszagurí­tott labdát Nioblias 11 méterről a léc alá vágta (3-0).

NS-19970917-05-19970916

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ