1999.IX.11. Ferencváros – MTK Hungária 1-0

A rendkí­vül küzdelmes 90 perc során mindkét együttes nagy akarással küzdött. A második félidőre némileg elfáradt hazaiak ellen több helyzetet is kialakí­tott az MTK, ám gólt mégis a hazaiak szereztek az utolsó percben. Az összességében a győzelmet jobban akaró Ferencváros, ha némi szerencsével is, de megérdemelten szerezte meg a győzelmet.


Ferencváros-MTK Hungária FC 1-0 (0-0)
Üllői út, 7.000 néző, V: Megyebí­ró

FTC: Szűcs L. – Lakos – Szűcs M., Mátyus, Nagy N. – Tóth M., Bárányos, Kovács B., Füzi Á. – Kulcsár (Lászka 68.), Horváth P.

MTK: Babos – Fehér, Komlósi, Kuttor, Szamosi – Leandro (Madar 29.), Erős, Illés, Halmai – Kenesei (Ilea 82.), Egressy

Gól: Tóth M. (90.)
Sárga lap: Szűcs M. (77.), Füzi (90.) illetve Illés (7.), Egressy (45.), Fehér (76.), Kuttor (89.)

2. perc: Nagy N. bal oldali beadása átszállt az MTK-védők fölött, és a hosszú saroknál érkező Tóth N. kapásból a bal kapufát találta el.
6. perc: Horváth 8 m-ről átemelt a kifutó Baboson, Erős a gólvonalról szögletre mentett.
19. perc: Füzi jobboldali szögletét Mátyus fejelte középre, Tóth M. elé, aki 10 m-ről fölé lőtt.
35. perc: Egressy lőtt kapura 12 m-ről, Szűcs ujjheggyel szögletre tolta a labdát.
41. perc: Illés indí­totta a leshatáron kiugró Keneseit, aki rávezette a labdát a kifutó Szűcsre, majd 10 m-ről a jobb kapufa mellé lőtt.

52. perc: Szamosi bal oldali beadását Kenesei öt méterről a jobb sarok irányába fejelte, de Szűcs megfogta a labdát.
62. perc: Madar adott be jobbról, Kenesei 10 m-re a hazaiak kapujától átvette a labdát, majd két csel után lőtt, Szűcs szögletre hárí­tott.
85. perc: Egressy bal oldali beadását a középen érkező Ilea 6 m-ről kapura perdí­tette, Szűcs bravúrral hárí­tott.
86. perc: Kuttor 16 m-es szabadrúgását Szűcs látványosan a mezőnybe ütötte.
90. perc: Szűcs L. kirúgása után Tóth M. erőszakosan megszerezte a labdát Komlósitól, kapura tört, majd 12 m-ről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

Stanko Poklepovic, a Ferencváros horvát vezetőedzője: – Érdekes és izgalmas mérkőzést játszottunk az MTK-val, a győzelmet Szűcs bravúrjainak és Tóth Mihály erőszakosságának köszönhetjük. Nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel mutatkozhattam be a zöld-fehérek kispadján, még akkor is, ha a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. Az MTK egyelőre fizikailag jobban felkészí­tett együttes, mint a miénk, de ilyen a futball, most nekünk sikerült nyerni.

A horvát vezetőedző a Ferencváros Teplice elleni UEFA Kupa-mérkőzésével kapcsolatban az MTI-nek elmondta, hogy rettentő nehéz dolga lesz együttesének. A Teplice kitűnő csapat, és tuladonképpen minimális vereséggel, de mindenképpen legalább egy gólt szerezve, elégedett lenne a visszavágó előtt.

Henk Ten Cate, az MTK holland trénere: – Mindig rosszkor jön a vereség, pláne egy ilyen találkozón, amelyen csapatom több, mint egy órán át fölényben volt, és irányí­totta a játékot. A második félidőben több gólt kellett volna szereznünk, ehelyett kaptunk egyet. Csalódott vagyok, de csak az eredmény miatt, mivel a játékunk bí­ztató volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ