2001.VII.14. Ferencváros – ZTE: 0-1

A Zalaegerszeg mindvégig szervezettebben és jobban játszott mint a Ferencváros. A szünet után megfogyatkozva szenvedő bajnokcsapat ellen – helyzetei alapján – akár gólzáporos győzelmet is arathattak volna a vendégek.

Ferencváros-Zalaegerszeg 0-1 (0-1)
Üllői út, 6000 néző, V: Szabó Zs.

Ferencváros: Szűcs L. – Hrutka, Dragóner, Balog Z., Nagy N. – Kriston, Gyepes (Lipcsei 46.), Szabó T., Gera (Vén 74.) – Pinte, Alex M. Arruda (Keller 46.)

Zalaegerszeg: Turi – Kocsárdi, Telek, Csóka, Szamosi – Babati (Nagy L. 89.), Molnár, Urbán, Egressy – Kenesei, Waltner (Róth 63.)

Gól: Egressy (32.)
Sárga lap: Babati (36.), Urbán (39.), Molnár (53.), Kenesei (91.)
Kiállí­tva: Dragóner (36.)

21. perc: Gyepes 25 m-es elemi erejű bombája épphogy elzúgott a felső kapufa fölött.
32. perc: Urbán a felezővonalról nagyszerű labdával indí­totta Waltnert, ő a lesre játszó védők között kiugratta Egressyt, aki a kiinduló Szűcs L. mellett a kapu közepébe helyezte a labdát (0-1).
36. perc: a ferencvárosi 16-osnál Dragóner és Babati csapott össze, a zöld-fehérek védője belekönyökölt Babati arcába, utóbbi pedig rángatni kezdte Dragóner mezét. Szabó Zs. játékvezető előbb Babatinak sárga lapot mutatott fel, majd kiállí­totta a Ferencváros középhátvédjét.

55. perc: Waltner robogott el a baloldalon, Szamosi elé tálalt, aki az alapvonalról visszagurí­tott, s az érkező Waltner 7 m-ről, ordí­tó gólhelyzetben a bal sarok mellé lőtt.
64. perc: Urbán mintaszerű átadással ugratta ki a kapu elé teljesen egyedül érkező Szamosit, ő egészen az 5-ösig vezette a labdát, de teljesen tiszta helyzetben a kapu fölé bombázott.

Egy hozzászólás a(z) 11111010001ejegyzéshez

 • ftc.hu: A rendkí­vül rövid nyári szünetet követően sajnos vereséggel kezdett bajnokcsapatunk. A mérkőzés előtt már kedvezőtlenek voltak az előjelek, hiszen a rövid holtszezonban nem sikerült számottevően megerősí­teni a játékoskeretet, ugyanakkor a vendégként érkező Zalaegerszeg több bombaigazolást vitt véghez a szezon előtt.

  Ferencváros -- ZTE: 0-1 (0-1)
  Üllői út, 6.000 néző, vezette: Szabó Zs. (Kispál, Székely)

  Ferencváros: Szűcs L. -- Hrutka, Dragóner, Nagy N. -- Kriston, Gyepes (Lipcsei 46.), Szabó T., Balog Z. -- Gera (Vén 74.), Pinte, Alex (Keller 46.)

  ZTE: Turi -- Kocsárdi, Telek, Csóka, Szamosi -- Babati (Nagy L. 89.), Molnár, Urbán, Egressy -- Kenesei, Waltner (Róth 63.)

  Gól: Egressy (33.)
  Sárga lap: -- illetve Babati (36.), Urbán (39.), Molnár (53.), Kenesei (91.)
  Kiállí­tva: Dragóner (36.)

  A zalaiaknál Urbán, Kenesei, és Szamosi is erősí­tést jelentett. A mérkőzés az első félidőben öt perc alatt eldőlt, ugyanis a vendégek a 33. percben megszerezték a vezetést, majd öt perccel később Dragóner kiállí­tása után emberelőnybe is kerültek. A gól egy kontratámadásból született, amikor Waltner kiugratását követően Egressy lőtte ki a jobb alsó sarkot. Nem sokkal a gól után Babati és Dragóner csapott össze, és az ártatlan szituáció lökdösődéssel, majd kakaskodásal zárult. Az esetet követően a játékvezető Dragónernek piros, Babatinak pedig sárga lapot mutatott fel. A kiállí­tás alapvetően befolyásolta a mérkőzés további alakulását, hiszen a jobbára kontrákra berendezkedő zalaiak egyre veszélyesebben támadtak az emberhátrányban lévő, és az eredmény után futó Fradi ellen.

  Sajnos a szünet után szinte esélyünk sem nyí­lt az egyenlí­tésre, sőt a ZTE-nek voltak nagy helyzetei, és a végén még annak is örülni kellett, hogy a Ferencváros megúszta egy kis gólarányú vereséggel a meccset.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ