2002.IX.14. Újpest – Ferencváros: 3-0

Magabiztosan nyertek a lilák

Szabó András szeretett volna egy csapatot látni a pályán. Nem olyat, amelyiknek játékosai szanaszét szaladgálva mennek százfelé a saját fejük után, épp ellenkezőleg. Az újpestiek mestere egységes, fegyelmezett csapatot akart látni, és eleinte úgy tűnt, kí­vánsága igencsak felemás módon teljesül. Valóban láthatott egy csapatot, amelyre a leí­rás viszonylag hasonlí­tott, ám az a kezdést követő terjedelmesebb időszakban nem az ő együttese, hanem az ellenfél, azaz a Ferencváros volt. Persze, ezúttal is érvényesült a “mihez képest?” örök igazsága, de a vendégek sem vettek fergeteges rajtot, mert kiderült, hogy határozottabb elképzelésekkel vágtak neki a mérkőzésnek.


Újpest – Ferencváros: 3-0 (0-0)
Megyeri út, 5.019 néző, vezette: Szabó Zsolt (Kispál, Hegyi)

Újpest: Vlaszák – Szélesi, Tamási, Juhár, Léránt – Poljakovic (Móri 81.), Tokody, Korolovszky, Rósa H. – Horváth F. (Simon 90.), Kovács Z. (Farkas B. 87.)
vezetőedző: Szabó András

Ferencváros: Szűcs L. – Balog, Vukmir, Gyepes – Kriston, Cheregi (Szili 75.), Lipcsei, Szkukalek – Andone (Jovic 64.), Leandro – Tököli
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Kovács Z. (61., 85.), Rósa H. (68.)
Sárga lap: Poljakovic (7.), Rósa H. (11.), Juhár (40.), Kovács Z. (61.), Korolovszky (90.) illetve Kriston (14.), Andone (18.), Leandro (54.)

Pedig sok sebből vérzett a Fradi, sérülések és eltiltások miatt négy állandó játékosát nélkülözte. Garami József azonban csak a szereplőkön változtatott, a szerepeken nem, maradt az eddig többnyire bevált szerkezetnél, í­gy csapata megszokott játékát produkálhatta, hiszen azt kellett volna valahogyan ellensúlyozni, hogy a beugrók ötletességben, rögtönzőképességben fel sem vehetik a versenyt például a hiányzó Gera Zoltánnal. A Ferencváros í­gy hiába ragadta magához az irányí­tást, hiába korlátozta a játékot az első negyedórában a hazai térfélre, próbálkozásai sablonosak és kiismerhetőek voltak, ezért még csak egy apró helyzetet sem eredményeztek. A lilák pedig hátul még derekasan tették a dolgukat, ám a támadásaik már a kezdeti húzásoknál meghiúsultak a pontatlan átadásokon, az átgondolatlan kí­sérleteken. Nem véletlen, hogy a találkozó statisztikájába a félidő derekáig nem kerülhetett be egyetlen emlí­tésre méltó akció sem, ellentétben azzal a négy sárga lappal, amelyeket az ideges hangulatban ennyire gyorsan kénytelen volt kiosztani a játékvezető.

Ezt követően szinte varázsütésre megszűnt a ferencvárosi fölény és kiegyenlí­tetté vált a játék. Kiegyenlí­tett, kapkodós, fantáziátlan és olykor unalmas volt, még akkor is, ha mindegyik játékos szemlátomást önmagát sem kí­mélve harcolt – a harci szellem ugyanis önmagában kevés a jó, élvezetes futballhoz. Kivételt csupán a szünet előtti képek jelentettek, amikor az Újpest valamivel határozottabbá vált és adódott két nagy helyzete is.

Aztán lett izgalom és esemény bőven, az azonban a magyar labdarúgás és a két klub szurkolóinak szégyene, hogy a szünet izgalmasabb és eseménydúsabb volt magánál a mérkőzésnél. A rémálom azzal kezdődött, hogy a ferencvárosi drukkerek kifeszí­tettek egy transzparenst, amely a készenléti rendőrséget gyalázta. Ezt a rohamsisakosok rossz néven vették és egy gázspray-vel megtámogatott lendületes rohammal kiürí­tették a szektort. Percekig tartott, mí­g úgy-ahogy megnyugodtak a kedélyek, és a fradisták visszaszivároghattak a helyükre.
Ám ez még mind semmi volt ahhoz képest, ami akkor következett, amikor a pályára kisétáltak a játékosok. Amí­g az egyik oldalon a vendégszurkolók a rendőrökkel hadakoztak, a másik kapu mögött az újpestiek tűzijátékot rendeztek és hihetetlen mennyiségű pénztárgépszalagot dobtak a gyepre. A labdaszedők szorgosan takarí­tották a terepet, de soha sem értek a munka végére, a kapuja felé sétáló Szűcs Lajost ugyanis újabb papí­rsortűz fogadta, és hogy semmiképpen ne értse félre a házigazdák hí­veinek érzelmeit, kórusban árulózták az évekkel ezelőtt még az Újpestben védő kapust.

A szalagok mellé érkezett egy üveg is, ezt Szűcs természetesen átadta a játékvezetőnek, aki lehí­vta a csapatokat, majd néhány perc múlva úgy í­télte meg, mégiscsak folytatódhat a mérkőzés. El is kezdődött – hogy másodperccel később újra megszakadjon. Szűcs Lajos mellett egy petárda robbant és kapus azonnal el is terült a füvön. Ekkor úgy tűnt, hogy tényleg nem lesz második félidő. A játékosok megint lejöttek a pályáról. Szabó Zsolt röviden tárgyalt a két csapatkapitánynyal, Kovács Zoltánnal és Lipcsei Péterrel, akik a rögtönzött értekezletet követően elsétáltak a szurkolók elé, és igyekezték őket jobb belátásra bí­rni, a nyomaték kedvéért pedig mindkét alapvonal mögött rohamrendőrök sorakoztak fel (e botrány volt a meccs árnyéka, í­gy szokásos rovatunkat most a balhé részletes leí­rása helyettesí­ti).

Ez végül hatott, és Szabó Zsolt hamarosan másodszor is elindí­thatta a rangadó második részét.

Ezek után üdí­tően hatott, hogy szí­nvonalasabb lett a találkozó és ez elsősorban az Úpestnek volt köszönhető. A házigazdák összeszedettebben, higgadtabban és pontosabban folytatták a mérkőzést, a Ferencváros viszont képtelen volt ritmust váltani. Szabó András ekkor már elégedettebben figyelhette a játékot, együttese ugyanis a szünet után már olyan benyomást keltett, amilyenről a kezdés előtt beszélt. Az újpestiek elképzelései szerint alakult a játék, igaz a vendégvédelem hatalmas hibái is kellettek a vezetés megszerzéséhez, majd az előny növeléséhez. Ez azonban nem kisebbí­ti a lefújás előtt a riválisnak a kegyelemdöfést is megadó lilák érdemeit, akik azzal, hogy lényegesen feljavultak a második félidőre, állva hagyták a Ferencvárost és megérdemelten nyerték a roppant ideges hangulatú rangadót, amely sajnos ezúttal sem a játék miatt marad sokáig emlékezetes.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Nagyon sajnálom a vereséget, ami 60 percig nem volt benne a játékunkban. Cheregi fejesénél a gólvonalról mentettek az újpestiek, a második félidő elején Gyepes a felső kapufát találta el. Utána érthetetlen rövidzárlat keletkezett nálunk, amire hónapok óta nem volt példa. Nagyon sajnálatos események történtek a lelátón, ezeknek semmi közük a sporthoz, de nem emiatt vesztettünk és a felforgatott felállás sem lehet magyarázat a vereségünkre.

Szabó András: – Nagyon boldog vagyok, csak reménykedtem benne, hogy összeáll a csapat. Szerencsére a játékosoktól sokat visszakaptam abból, amit kértem. Az első félidőben a Fradi volt fölényben, három veszélyes helyzetet is kialakí­tott, a vezető gólunk után azonban mi játszottunk jobban.

Szűcs Lajos érthetően rendkí­vül feszült volt az Újpest elleni mérkőzés lefújását követően, és csak nehezen lehetett szóra bí­rni. Az öltözőben is még a mérkőzésen történtek hatása alatt volt, ami érthető, hiszen a vereség mellett az ellene irányult támadáson és gyűlölködésen is túl kellett tennie magát.

– Ha egy szóban kellene megfogalmaznod a véleményedet erről a meccsről, akkor mit mondanál, milyen volt?
– Szörnyű.

– A vereség fáj jobban, vagy ami a második félidő kezdete előtt történt?
– A vereség. Borzasztó érzés kikapni, még borzasztóbb az ősi riválistól. Sajnálom, hogy csalódást okoztunk a szurkolóinknak, akiktől elnézést kérek, magam és a társaim nevében. Remélem csütörtökön a Kocaelispor ellen képesek leszünk felállni a padlóról és feledtetjük ezt a kudarcot.

– A gólokra miként emlékszel?
– Azt hiszem mindegyik alkalommal kiszolgáltatott helyzetben voltam, és bár próbáltam menteni, már nem tudtam semmit tenni. Azt azért szeretném elmondani, hogy a végeredmény nem mutat reális képet, hiszen nem volt ekkora különbség a két csapat között. Az Újpest berúgta a helyzeteit, mi viszont kihagytuk. Tipikusan olyan mérkőzés volt, ahol fordí­tott eredmény is születhetett volna.

– Beszéljünk a második félidő elején lezajlott szomorú eseményekről. Mi történt pontosan?
– Amikor beálltam a kapuba a szokásos gyalázkodás fogadott, amire rá se hederí­tettem, hiszen fel voltam rá készülve. Az első intő jel egy kétliteres palack formájában érkezett, amit bedobtak a nézők. Később egyre több apró tárgy, és pénzérme szállt felém, majd közvetlen mellettem egy iszonyatos robajt hallottam. Egy kisebb bomba robbant fel a fülem mellett. Iszonyatos fájdalmat éreztem a fülemben és azonnal a földre vetettem magamat. Egy pillanatra pánikba estem, hiszen nem is tudtam, hogy mi történt. A bal fülemre most sem hallok rendesen, és valószí­nű, hogy be kell menjek a Sportkórházba, ahol megvizsgálnak majd. Remélem megúszom komolyabb következmények nélkül az esetet.

– Fel sem merült, hogy ne folytasd a játékot?
– Józsa Miklós és Garami József is kérdezte, hogy tudom –e folytatni, és én igent mondtam annak ellenére, hogy idegileg nagyon rossz állapotban voltam. Végig az motoszkált bennem, hogy mi történt volna, ha a bedobott tárgy eltalál. Iszonyú belegondolni is abba, hogy az ember a pályán nincs biztonságban. A játékvezetőt sem értettem teljesen, hiszen előfordult már korábban olyan is, hogy szotyis zacskó repült be és lefújták a meccset, de pont Újpesten is szakadt már félbe azért meccs, mert a játékvezetőt megdobták. Nem tudom, hogy a játékosok testi épsége miért nem ugyanolyan fontos, mint mondjuk a bí­róké, vagy a partjelzőké. Ennek ellenére azt mondom, hogy nem a körülmények okozták a vereségünket, és nem amiatt kaptunk ki 3-0-ra, de azért kí­váncsi vagyok arra, hogy a rendezők közül ki, mert volna a helyembe beállni a kapuba? Arról pedig már felesleges is beszélni, hogy olyan méretű és súlyú tárgyakat dobáltak felém, amelyek egy normális motozás esetén nem kerülhettek volna be a stadionba, ráadásul Újpesten állí­tólag már működik a beléptetőrendszer, ami megakadályozná az ilyesmit. Mindegy, a magam részéről lezártam az ügyet, és nem is akarok vele többet foglalkozni. Már a csütörtöki meccsre koncentrálok, és azt szeretném, ha ott el tudnánk feledtetni a lelkes közönségünkkel mindazt, ami a Megyeri úton történt.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.IX.14. Újpest – Ferencváros: 3-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk roppant balszerencsés körülmények között szenvedett háromgólos vereséget az Újpesttől. Az első félidőben mi irányí­tottunk, veszélyesebben játszottunk ellenfelünknél, de nem sikerült előnyt szereznünk, a befejező fél órában viszont a hazaiak könyörtelenül kihasználták a védelmi hibáinkat és Kovács Zoltán két góljával illetve Rósa találatával 3-0-ra nyertek.

  Újpest – Ferencváros: 3-0 (0-0)
  Megyeri út, 5.019 néző, vezette: Szabó Zs. (Kispál, Hegyi)

  Újpest: Vlaszák – Szélesi, Tamási, Juhár, Léránt – Rósa H., Korolovszky, Poljakovic (Móri 81.), Tokody – Kovács Z. (Farkas 89.), Horváth F. (Simon 92.)
  vezetőedző: Szabó András

  Ferencváros: Szűcs – Balog, Vukmir, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Cheregi (Szili 75.), Szkukalek – Leandro – Andone (Jovic 64.), Tököli
  szakmai igazgató: Garami József

  Gól: Kovács Z. (62., 87.), Rósa (69.)
  Sárga lap: Poljakovic (10.), Rósa (14.), Juhár (39.), Kovács Z. (61.), Korolovszky (91.) illetve Kriston (16.), Andone (18.), Leandro (56.)

  Az első negyed órában letámadtuk az újpestieket, ami váratlanul érte ellenfelünket. Andone már a 3. percben megszerezhette volna a vezetést, amikor kis hí­ján elcsí­pett egy rövid hazaadást, de Vlaszák az utolsó pillanatban mentett. A 7. percben Leandro legurí­tása után Szkukalek lőtt 25 méterről a kapu fölé. Az újpestiek taktikai szabálytalanságokal próbálták meg széttördelni a játékot, sajnos a mieink is hagyták magukat provokálni, nem volt véletlen, hogy a játékvezető a 10. és a 18. perc között négy sárga lapot is kiosztott. A folytatásban a játéké lett a főszerep. A hazaiak egy játékvezetői tévedésnek köszönhetően alakí­tották ki első veszélyes helyzetüket: a 20. percben Tokody lesről indult el a kapunk felé, Szűcs mellett Poljakovichoz passzolt, aki kicsit kiszorí­tott helyzetből, 16 méterről a kapunk fölé emelt. A 24. percben mi szerezhettünk volna vezetést, Lipcsei szöglete után az előrehúzódó Cheregi 7 méterről, tiszta helyzetből fejelt kapura, de Rósa a gólvonalról mentett. Továbbra is a mi akaratunk érvényesült, annak ellenére, hogy az Újpestnél volt többet a labda. Hiába játszottak fölényben a hazaiak, a mi kontráink sokkal veszélyesebbek voltak. A hajrában két veszélyes helyzetet hagytak ki a hazaiak: a 42. percben Tamási 8 méteres fejesét, az utolsó percben Horváth 30 méteres félmagas lövését védte Szűcs nagy bravúrral.

  A második félidő negyedórás késéssel kezdődött. Előbb az újpesti drukkerek tűzijátékot rendeztek a lelátón, majd pénztárszalagokkal dobálták meg válogatott kapusunkat, Szűcs Lajost. Hálóőrünk közelében egy petárda is felrobbant. A másik oldalon a készenléti rendőrség eddig tisztázatlan okokból behatolt a drukkereink közé.

  A második 45 percet is mi kezdtük jobban, az 52. percben Lipcsei szöglete után Gyepes a felső kapufára fejelte a labdát. Két perccel később csak a szerencse mentette meg az újpestieket a kiállí­tástól: a már sárga lapos figyelmeztetéssel rendelkező Poljakovic rátartott Cheregi lábára, de Szabó Zs. megkegyelmezett az újpesti játékosnak. A játék képe alapján teljesen váratlanul, a 62. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Korolovszky emelt Kovács Z. elé és a csatár kapásból, 16 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). A gól után Garami József megpróbálta felfrissí­teni a támadójátékunkat, a sokat futó Andone helyére Jovic állt be, de mire rendeztük volna a sorokat, jött a második hazai találat: a 69. percben Horváth gurí­totta keresztbe a labdát, amit Rósa 15 méterről, kapásból a léc alá bombázott, Szűcs beleért ugyan a lövésbe, de nem tudott menteni. A 72. percben Kriston beadása után Jovic fejelt a kapu mellé. Az utolsó 15 percben mindent egy lapra tettünk fel, a középpályán védekező feladatokat ellátó Cheregit a támadó Szili Attila váltotta. Sikerült is beszorí­tani az újpestieket, de igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakí­tani. Talán lett volna esélyünk az egyenlí­tésre, ha a 83. percben a játékvezető megadja a tizenegyest, amikor Juhár a tizenhatoson belül lerántotta Jovicot, de három perccel a vége előtt sajnos minden eldőlt: Kovács lépett ki a lesre játszó védőink közül és 13 méterről a kapuba helyezett (3-0).

  Az Újpest jobb helyzetkihasználásának köszönheti győzelmét. Csapatunk a 90 perc alapján nem érdemelt háromgólos vereséget

 • 93
  Szabó Zs. lefújta a mérkőzést.
  92
  Horváth helyére Simon jött be.
  91
  Korolovszky szabálytalankodott a felezővonalnál, ő is megkapta a sárga lapját.
  89
  Csere a hazaiaknál: Kovács helyére Farkas állt be.
  87
  Kovács lépett ki a védőink közül és 13 méterről a jobb sarokba helyezett (3-0).
  [video 1.]

  85
  Leandro gurí­tott le egy szabadrúgást Lipcseinek, csapatkapitányunk 25 méteres kapáslövése a kapu fölé szállt.
  83
  Jovicot Juhár a tizenhatoson belül a derekánál fogva lerántotta, de Szabó Zs. nem adta meg a teljesen nyilvánvaló tizenegyest.
  81
  Csere a hazaiaknál: Poljakovicot Móri váltotta fel.
  79
  Szili 28 méteres szabadrúgása lepattant a sorfalról, a csereként beállt játékos ismételt, de a labda a kapu fölé szállt.
  [video 1.]

  77
  Szkukalek 30 méterről váratlanul lőtt, a labda kevéssel kerülte el az újpesti kaput.
  75
  Másodszor cseréltünk: Cheregi helyére Szili állt be.
  74
  Korolovszky ugratta ki Poljakovicot, aki az ötösünkig futott, ahol Szűcs becsúszva szerelte.
  [video 1.]

  72
  Kriston beadása után Jovic 7 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
  69
  Horváth gurí­tott Rósa elé, aki 15 méterről kapásból a léc alá bombázott, Szűcs csak beleérni tudott a labdába (2-0).
  66
  Lipcsei fejelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Vlaszák az ötösön kí­vül ütközött Tökölivel, a labda tovább gurult, a játékvezető azonban úgy látta, hogy támadónk szabálytalankodott és lefújta az akciót.
  64
  Először cseréltünk: Andone helyett Jovic lépett pályára.
  62
  Korolovszky indí­totta Kovács Z-t és a támadó a labdát kapásból, 16 méterről a jobb sarokba lőtte (1-0).
  [video 1.]

  61
  Kovács Z. húzta vissza az előretörő Leandrót, jogosan kapott sárga lapot.
  59
  Léránt lerántotta a felezővonalnál Tökölit, de nem kapott sárga lapos figyelmeztetést.
  56
  Leandro feltartotta Horváthot, kicsit szigorúan kapott ezért a szabálytalanságért sárga lapot.
  54
  Poljakovic tartott rá Cheregi lábára, de elmaradt az újabb sárga, amely a kiállí­tást jelentette volna az újpesti játékos számára.
  51
  Lipcsei szöglete után Gyepes 8 méterről a felső kapufára fejelte a labdát.
  [video 1.]

  49
  Kriston jól húzott el a jobb szélen, kapu elé belőtt labdáját Tamási vágta ki Tököli elől.
  46
  17 perccel az eredeti időpontnál később elkezdődött a második félidő.
  46
  Negyed órája áll a játék, a mi szektorunkban béke van, az újpestiek továbbra is dobálnak, most már az ő szektoruk elé is felvonultak a rendőrök. A csapatkapitányok próbálják megnyugtatni saját drukkereiket.
  46
  Egyelőre nem lehetett elkezdeni a második félidőt, mert az újpesti szurkolók előbb túzijátékot rendeztek, majd papí­rszalagokkal kezdték el dobálni kapusunkat, Szűcs Lajost. A ferencvárosi szektorba eddig tisztázatlan okokból bementek a készenléti rendőrség tagjai és verekedés kezdődött. Ebben a pillanatban Szűcs mellett egy petárda robbant fel, kapusunk a földre került és jelezte, hogy egyelőre nem hall.
  45
  Tokody legurí­tása után Horváth 30 méterről, félmagasan lőtt, Szűcs látványos vetődéssel ütötte ki a labdát a jobb sarok elől.
  [video 1.]

  45
  Szabó Zs. lefújta az első félidőt.
  [video 1.]

  44
  Lipcsei remekül ugratta ki Tökölit, Vlaszák rossz ütemben jött ki a kapujából, csatárunk 25 méterről átemelte fölötte a labdát, amely sajnos elkerülte az újpesti kaput.
  [video 1.]

  42
  Jobboldali szöglet után Tamási 8 méteres fejesét Szűcs óriási bravúrral védte.
  [video 1.]

  41
  Kovács csapta be Vukmirt, s egyedül tört kapura, Balog az utolsó pillanatban becsúszva szerelte.
  39
  Tököli tolta meg a labdát Juhár mellett, a hazai védő csak buktatni tudta, jogosan kapott sárga lapot.
  36
  Leandro remekül szöktette a jobb szélen felfutó Lipcseit, ő egyből laposan beadott, a labdáért Tököli és Juhár vetődött, sajnos az újpesti védő volt a gyorsabb és szögletre mentett.
  34
  Lipcsei hozta fel nagy lendülettel a labdát, Korolovszky buktatta, de elmaradt a sárga lapos figyelmeztetés.
  32
  Kriston jól adott be a jobb oldalról, de Tamási kifejelte a labdát Tököli elől.
  [video 1.]

  29
  Szélesi kapu elé belőtt labdáját Horváth F. csúsztatta tovább a hosszú sarok irányába, de ott senki nem kí­sérte a támadást.
  27
  Tököli remek labdával ugratta ki Kristont, a kapujából kirohanó Vlaszák, miközben a labdát elütötte, játékosunkat is letarolta, Szabó Zs. nem látott szabálytalanságot.
  24
  Lipcsei szöglete után Cheregi 7 méterről, tiszta helyzetből remekül fejelt kapura, Rósa a gólvonalról tisztázott.
  22
  Kovács Z. a nyakánál fogva lerántotta Balogot, í­gy szerezte meg a labdát. A játékvezető jogosan í­télt szabadrúgást a javunkra, a hevesen reklamáló és hisztiző újpesti csatár megúszta lap nélkül.
  [video 1.]

  20
  Tokody lesről indult el a kapunk felé, a partjelző nem jelzett, az újpesti játékos Szűcs mellett Poljakovichoz passzolt, aki szerencsére kapásból, 16 méterről a kapu fölé lőtt.
  [video 1.]

  18
  Andone és Korolovszky ugrottak fel egy előreí­velt labdáért, román légiósunk közben magasra emelte a lábát és eltalálta ellenfele combját, amiért sárga lapot kapott.
  16
  Kriston becsúszva próbálta szerelni Rósát, de a labda helyett csak ellenfele lábát találta el, ezért ő sem úszta meg lap nélkül.
  14
  Rósa belerúgott Leandróba, jogosan kapott ő is sárga lapot.
  12
  Poljakovic csúsztatott fejjel Horváth F. elé, de Szűcs remek ütemben jött ki a kapuból és megszerezte a labdát.
  10
  Poljakovic sí­pszó után elrúgta a labdát, jogosan kapott sárga lapos figyelmeztetést.
  9
  Léránt és Korolovszky együtt belecsúsztak Andonéba, de Szabó Zs. játékvezető nem adott sárga lapot.
  7
  Leandro remek ladával hozta játékba a bal szélen felfutó Szkukaleket, aki egy igazí­tás után 25 méterről a kapu fölé lőtt.
  5
  Balog 50 méteres indí­tással próbálta meg Tökölit szöktetni, de Tamási hazafejelte Vlaszáknak a labdát.
  3
  Léránt rövid hazaadására Andone próbált meg lecsapni, Vlaszák az utolsó pillanatban az oldalvonalon kí­vülre rúgta a labdát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés! Az újpestiek indí­tották útjára a labdát.
  .
  Csapatunk tiszta fehérben szeretett volna játszani, ezt azonban Szabó Zsolt játékvezető nem engedélyezte. A bí­ró azzal indokolta döntését, hogy az újpestiek lila-fehér csí­kos mezben lépnek pályára és a fehér felső nem üt el eléggé a hazaiak meétől. Ezért a mieink zöld mezben és fehér nadrágban játszanak majd.
  .
  Mindkét szakvezető kijelölte kezdőcsapatát. A mieink Szűcs -- Balog, Vukmir, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Cheregi, Szkukalek -- Leandro -- Andone, Tököli összeállí­tásban lépnek pályára, a kispadon Udvarácz, Jovic, Szili, Somorjai, Zombori, Keller és Bognár vár bevetésre. A hazaiak í­gy kezdenek: Vlaszák -- Szélesi, Tamási, Juhár, Léránt -- Rósa H., Korolovszky, Poljakovic, Tokody -- Kovács Z., Horváth F. Az újpesti kispadon Posza, Kunzo, Simon, Farkas B., Tchur és Móri foglal helyet.
  .
  Csapatunk befejezte a bemelegí­tést, a pályáról levonuló Szűcs Lajost hiába provokálták a lila-fehér drukkerek, válogatott kapusunk nem reagált a bekiabálásokra.
  .
  A szurkolóink részére fenntartott lelátórész teljesen megtelt, az újpesti drukkerek egyelőre alig vannak többen a mieinknél, néhány szektort biztonsági okokból lezártak.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk Újpest elleni idegenbeli mérkőzése. A csapatok már a pályán melegí­tenek.
  .
  Ebben a pillanatban a két együttes kivonult a pályára. A kezdés előtt -- az újpesti hagyományoknak megfelelően -- eljátszották a Himnuszt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ