2002.VIII.29. UEFA selejtező, AEL Limassol – Ferencváros: 2-1

Csapatunk az UEFA Kupa selejtezőjének visszavágóján 2-1-re kikapott ugyan az AEL Limassol otthonában, de í­gy is magabiztosan, 5-2-es összesí­téssel jutott tovább és várhatja az első forduló pénteki, monacói sorsolását.


AEL Limassol – Ferencváros: 2-1 (1-0)
Limassol, 2.000 néző, vezette: Lazarevszki (Davcev, Danev – macedónok)

AEL Limassol: Chrysostomu A. – Charalambos, Patunas, Kyriaku – Michael, Konstanti (Chrysostomu T. 81.), Nikolau (Trattos 61.), Krasas – Ionnau, Sebők, Garpozis (Lampru 65.)

Ferencváros: Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic (Balog Z. 79.), Szkukalek – Gera, Tököli (Jovic 46.), Leandro (Szili 58.)

Gól: Kiryaku (28.), Sebők (87.) illetve Lipcsei (90.)
Sárga lap: Garpozis (51.) illetve Leandro (25.), Tököli (44.), Kriston (67.), Szili (83.), Gera (89.)

A mieink Cipruson az első tí­z percben és a hajrában játszottak jobban ellenfelüknél, a meccs többi szakaszában inkább a hazaiak akarata érvényesült. Nagyon lendületesen és jól kezdtük a találkozót, a 4. percben Kriston veszélyes beadását fogta meg a hazaiak kapusa, a 7.-ben Vukmir belőtt labdájánál helyezkedett jól a limasszoli hálóőr, a 9.-ben pedig csak a szerencséjének köszönhette, hogy Leandro lövése elkerülte a kapuját. A folytatásban biztos előnyünk birtokában (mint ismert az első meccset az Üllői úton 4-0-ra nyertük) csökkentettük a tempót, a hazaiak pedig minden-mindegy alapon óriási rohanásba kezdtek, megpróbáltak letámadni minket. Teljesen lemondtak a védekezésről, az egész csapat támadott és beszorí­tottak bennünket a kapunk elé. Ráadásul agresszivitásuk többször durvaságba csapott át, amit a macedón játékvezető nem torolt meg kellő eréllyel. Elsősorban Sebők révén több veszélyes helyzet is kialakult a kapunk előtt és Szűcsnek többször is bravúrral kellett közbeavatkoznia. A játék képe alapján megérdemelten szereztek vezetést a vendéglátók a 28. percben: egy szabadrúgás után a kapunk elé belőtt labdát Kyriaku csúsztatta a jobb sarokba (1-0). A gól nem törte meg csapatunkat, a labdát járatva próbáltuk lassí­tani a tempót és bár a ciprusiak nem változtattak harcmodorukon, a játékrész utolsó percében Kriston egyenlí­thetett volna, de kapáslövése elkerülte a hazaiak kapuját.

 

A második félidő kiegyenlí­tett küzdelmet hozott, többször is eljutottunk a hazaiak tizenhatosáig, de mielőtt veszélyes helyzet alakult volna ki, közbelépett egy védő. A továbbjutásunkat egyetlen percig sem fenyegette komoly veszély. Csapatunk ezért érthetően nyugodtan játszott és játékosaink igyekeztek elkerülni a sérülésveszéllyel járó párharcokat. Az idő múlásával fokozatosan fáradtak el a házigazdák, akik a hitüket is kezdték elveszteni. A 87. percben Sebők távoli bombagóljának (1-1) nem volt jelentősége, mint ahogy Lipcsei 90. percben szabadrúgásból szerzett találata (2-1) is csak az összesí­tett végeredményen változtatott, a továbbjutást nem befolyásolta.

Nyilatkozatok:

Garami József: – A nagy előny birtokában a játékosok tartózkodóak voltak az összecsapásoknál, hiszen szerettük volna elkerülni a sok sárga lapot. így a ciprusiak kemény harcmodora érvényesülni tudott, ráadásul hiába óvatoskodtunk, a játékvezető több sárgát is kiosztott, ami kellemetlen lehet a folytatásra. Véleményem szerint a továbbjutás már hazai pályán eldőlt. Most már várjuk a holnapi sorsolást és az MTK elleni meccset. A csapat nevében is köszönöm azoknak a szurkolóknak, akik pénzt és időt nem kí­mélve velünk tartottak Ciprusra, és végig mellettünk álltak.

Andreas Michaelides: – A továbbjutás Budapesten dőlt el, de ma meghajlok a csapatom előtt, fantasztikus teljesí­tményt nyújtottak a fiúk. A győzelmet a meccs előtt balesetet szenvedő, és most is kórházban fekvő játékosainknak ajánljuk. Külön szólok Sebők Józsefről, akire hatalmas nyomás nehezedett mindkét mérkőzésen. Józsi mindenképpen szeretett volna gólt szerezni a Ferencváros ellen, ez volt az oka annak, hogy számos nagy helyzetet elhibázott. S lásd milyen a sors: rúgott egy káprázatos gót, ami jó, ha egy játékosnak az életben egyszer sikerül. Gratulálok és sok sikert kí­vánok a Fradinak!

Lipcsei Péter: – Sajnos csak 10 percig tudtuk játszani azt a játékot, amit elterveztünk, hiszen jól tartottuk a labdát. Aztán közönség hatására a ciprusiak nagy nyomást gyakoroltak ránk. Sok helyzetük is volt, szerencsére ezeket elpuskázták. Nem forgott veszélyben a továbbjutásunk. Örülök, hogy a gólommal csökkenteni tudtam a gólkülönbséget. A mai vereségből tanulnunk kell, de szerencsére a tanultakat lesz hol kamatozatni, hiszen ott vagyunk a következő körben.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010010ejegyzéshez

 • 94
  A játékvezető lefújta a mérkőzést! Csapatunk 5-2-es összesí­téssel jutott tovább és várja a pénteki monacói sorsolást. A 14 órakor kezdődő eseményről honlapunkon élő közvetí­tésben számolunk be.
  93
  Chrysostomu T. 23 méteres félmagas lövését Szűcs nagy bravúrral védte.
  90
  Sikerült elvégezni a szabarúgást, miután a bí­ró sikeresen meggyőzte a sorfalat, hogy álljon kilenc méterre a labdától. Lipcsei remek lövéssel a bal sarokba talált (2-1).
  89
  Szabadrúgást kaptunk 23 méterre a limasszoli kaputól. Gera vitába keveredett a hazai védőkkel, amiért sárga lapot kapott.
  87
  Sebők vezette keresztbe a labdát 22 méterre a kapunktól, majd védhetetlen gólt lőtt a jobb felső sarokba (2-0).
  85
  Szili csatázott Charalambosszal a tizenhatoson belül, ellenfele lerántotta, de a bí­ró kifelé í­télt szabadrúgást.
  84
  Gera szerzett labdát az AEL térfelének közepén, remekül szöktette Jovicot, aki kicselezte a kapust is, de nagyon kisodródott és már nem tudott kapura lőni.
  82
  Lipcsei 17 méteres lövését védte a kapus.
  81
  A hazaiaknál is megvolt a harmadik csere: Michael helyére Chrysostomu T. jött be.
  79
  Kihasználtuk az utolsó cserelehetőséget is: Kapic helyére Balog állt be.
  77
  Lipcsei emelte Szili elé a labdát, melyet a hazaiak kapusa bátor vetődéssel szerzett meg.
  75
  Gera indí­tásával Szkukalek tört be a tizenhatoson belülre, az alapvonaltól beadta a labdát, de a hazai védők tisztáztak.
  72
  Szkukalek beadása után Chrysostomu A. kiütötte a labdát, éppen Szili elé, aki 17 méterről kapásból a kapu fölé emelt.
  71
  Gerától Szili kapta a labdát, a csereként beállt játékos egy csel után 19 méterről lőtt, a ciprusi kapus szögletre mentett.
  68
  Kriston beadása után Chrysostomu A. húzta le a labdát Gera elől.
  67
  Trattos tört előre, Kriston egy ütemmel elkésett a becsúszással és ellenfele lábát találta el. A bí­ró sárga lapot adott játékosunknak.
  65
  Másodszor cserélt az AEL: Garpozis helyett Lampru állt be.
  63
  Sebők lépett ki a védőink közül, lövését Szűcs lábbal védte, de közben a játékvezető les miatt lefújta az akciót.
  61
  Csere a hazaiaknál: Nikolau helyett Trattos lépett pályára.
  58
  Másodszor cseréltünk: Leandro helyére Szili állt be.
  56
  Vukmir futott versenyt a jobb szélen Konstantival, a párharcot védőnk nyerte, miután remek ütemű becsúszással szerelt.
  55
  Jovic három ember között próbálta megtartani a labdát, az egyik ciprusi védő lerántotta, de a játékvezető továbbot intett.
  52
  Sebők kapásból, 12 méterről, balról lőtt a hosszú sarok mellé.
  51
  Garpozis csúnyán rátartott Kriston lábára, jogosan kapott sárga lapot.
  49
  Lipcsei indí­totta Szkukaleket, de kicsit hosszú volt a labda, í­gy a hazaiak végezhettek el kirúgást.
  46
  Ebben a pillanatban elkezdődött a második félidő, a mieinknél Alekszandar Jovic állt be Tököli Attila helyett. A szünetben egyébként az öltözőfolyosóra a ciprusi szurkolók bedobtak egy füstbombát, de akciójuk rosszul sült el, mert a limasszoli öltöző közelében esett le a bomba, í­gy elsősorban a hazaiak szenvedtek a csí­pős füst miatt.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  45
  Gera legurí­tása után Kriston 17 méterről kapásból lőtt mellé.
  44
  Tököli küzdött a labdáért Kiryakuval. Mindkét játékos a földre esett, a játékvezető a mi csatárunknak adott sárga lapot.
  41
  Egy hosszú indí­tással Garpozis próbált meg kiugrani, de Vukmir kiváló ütemben lépett közbe és szerelt.
  38
  Lipcsei és Dragóner hozta fel a labdát, védőnk a tizenhatos vonalánál járt, amikor Charalambos becsúszva szerelte, de közben kézzel is hozzáért a labdához, a macedón játékvezető azonban továbbot intett.
  34
  Jobboldali szöglet után Ioannu 8 méterről fejelt a kapunk mellé.
  31
  Nikolau tört előre, majd a kényszerí­tő után visszakapott labdát 14 méterről centiméterekkel lőtte a jobb felső sarok mellé.
  28
  Vukmir ütközött Sebőkkel az oldalvonal közelében, a tizenegyes ponttal egy magasságban. A beadott labdát Kiryaku csúsztatta a jobb sarokba (1-0).
  25
  Leandro ugrott fel a labdáért a felezővonalnál Konstantival. A brazil légiós a könyökét is használta, ezért sárga lapot kapott. Mivel Leo az első meccsen is figyelmeztetésben részesült, a következő kör első mérkőzésén nem léphet pályára.
  22
  Chrysostomu T. laposan belőtt labdáját a kapunktól 14 méterre helyezkedő Sebők egyedül vehette át, ám a hazaiak magyar csatára szerencsére a kapu fölé emelt.
  21
  Szkukalek lépett ki a leshatáron a bal szélen, az alapvonalig futott, beadását a ciprusiak kapusa a középen egyedül érkező Tököli elől szerezte meg.
  18
  Sebők kapott egy jó átadást és hat méterről, kiszorí­tott helyzetből ellőtte a kapunk előtt a labdát.
  16
  Krasas í­velt keresztbe, Sebők 17 méterről kapásból alig lőtt fölé.
  15
  Sebők sarokkal próbálta indí­tani Krasast, de Dragóner jól lépett közbe és megállí­totta a hazai támadást.
  13
  Krasas tört be a tizenhatosunkon belülre, de Gyepes jó ütemű közbelépéssel szerelte szögletre.
  12
  Konstanti 14 méteres kapáslövését Szűcs óriási bravúrral ütötte szögletre.
  9
  Lipcsei remek keresztlabdával indí­totta a bal szélen Szkukaleket, akinek beadását Tököli visszagurí­totta Leandrónak, a brazil légiós kapásból, 18 méterről lőtt a kapu mellé.
  7
  Kriston labdájával Vukmir futott el a jobb szélen, beadását Charalambos fejelte ki az alapvonalon túlra.
  4
  Kriston húzott el a jobb szélen, beadását Chrysostomu A. húzta le.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a ciprusiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  Szerencsére nálunk semmilyen rendkí­vüli esemény nem történt, a Dunaferr ellen kisebb combsérülést szenvedő Tököli Attila is vállalni tudja a játékot, í­gy a mieink Szűcs -- Vukmir, Dragóner, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, Leandro felállásban kezdenek.
  .
  A meccs előtt nem mindennapi esemény zavarta meg a házigazdák felkészülését. Négy játékosuk útban a stadionba autóbalesetet szenvedett, csapatkapitányukat, Christophit súlyos fejsérüléssel szállí­tották kórházba. A stadionban a rendezők is a történtek hatása alatt állnak, ennek tudható be, hogy még most sem hirdették ki az AEL kezdőcsapatát. Erre az UEFA szabályai értelmében másfél órával a kezdés előtt sort kellett volna kerí­teni. Az európai szövetség ellenőre azonban jelezte, hogy a rendkí­vüli helyzetre való tekintettel a ciprusiakat nem fogják megbüntetni a késés miatt.
  .
  Ebben a percben kijöttek a csapatok a pályára, a mieink tiszta fehérben, a hazaiak sárga-feketében játszanak majd.
  .
  Meglepően kevesen vannak a lelátón. A ferencvárosi szurkolók már megérkeztek, a Stormy Scamps és a Green Monsters is kifeszí­tette drapériáit. A játékosok már köszöntötték a drukkereket.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk AEL Limassol elleni UEFA Kupa-visszavágó mérkőzése. Mint ismert az első felvonást Budapesten két héttel ezelőtt a mieink nyerték 4-0-ra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ