2002.XI.26. MK, Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 1-1

Túlórázás Kaposvárott


Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), büntetőkkel 1-4
Kaposvár, 3.500 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Vámos)

Kaposvár: Balajcza – Finta (Marcsek 110.), Mező, Csí­k, Petrók – Farkas, Máté, Nagypál (Lassu 64.), Kovácsevics, Tóth B. (Tóth G. 81.) – Rajczi
vezetőedző: Kovács Kálmán

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic (Szili 85.), Lipcsei, Szkukalek (Leandro 60.) – Gera, Tököli, Penksa (Jovic 46.)
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Rajczi (39.) illetve Jovic (86.)
Sárga lap: Csí­k (67.) illetve Balog Z. (74.), Gyepes (117.)
Jó: Mező, Csí­k, Máté, Kovácsevics, Nagypál, Rajczi, illetve Szűcs, Gyepes, Lipcsei, Jovics, Leandro

Szögletarány: 5:3 (1:4, 3:4, 3:4)

A 11-est belőtte: Rajczi illetve Lipcsei, Gera, Tököli, Leandro
A 11-est kihagyta: Lassu, Petró

A várakozással ellentétben nem volt telt ház a Rákóczi-stadionban. A kezdőrúgást a 80 éves Kanizsai Gyula végezte el, aki hatvan évvel ezelőtt egy Rákóczi–Ferencváros Magyar Kupa-mérkőzésen is szerepelt már – ő az egyetlen élő tagja az akkori kaposvári csapatnak.

Kissé megilletődötten kezdett a Rákóczi. Adem Kapic 25 méteres kapáslövése jelentette az első eseményt, majd Kovácsevics Róbert és Rajczi Péter próbálkozott, de jól zárt a Fradi védelme. A Rákóczi visszahúzódott saját térfelére, és onnan igyekezett gyors kontraakciókat vezetni. A hazai zöld-fehérek többször is eljutottak Szűcs Lajos kapuja közelébe, ám a befejezéseknél elbátortalanodtak. A Fradi sem nyújtott kiemelkedő teljesí­tményt, Gera Zoltán célt tévesztett lövése érdemelt csak emlí­tést a vendégek részéről. Jól zárt a Rákóczi védelme, az ellenfél veszélyes támadóit, Tököli Attilát, Gerát és Marek Penksát Finta Zoltán, Mező Tamás és Kovácsevics nagyszerűen őrizte, ráadásul ott volt még “védelmi tartalékként” Csí­k Tibor és Petrók Viktor is, akik, ha szükség volt rá, kisegí­tették társaikat. Kissé könnyedén futballozott a Fradi, s emiatt egyre bátrabbá vált a Kaposvár. A 38. percben csak nehezen tisztázott a Fradi-védelem Rajczi elől, egy perccel később viszont az utánpótlás-válogatott futballista már nem hibázott.

Szünet után élénk iramban folytatódott a meccs. Az első helyzet ismét a hazaiak előtt adódott: Mezőt gyanús körülmények között választották el a tizenhatoson belül a labdától. Az 56. percben Rajczi hagyta faképnél őrzőjét, beadását követően Farkas Norbert nagy helyzetben a kivetődő Szűcsbe lőtte a labdát. Lendületbe jött az NB I B-s csapat, ferencvárosi részről mindössze Gera távoli lövése érdemelt ebben az időszakban emlí­tést. A 72. percben Alekszandar Jovics ugyan egyenlí­thetett volna, de Kriston Attila beadását követően nyolc méterről fölé fejelte a labdát. Noha enyhe mezőnyfölényben játszott a Fradi, a Rákóczi szinte minden akciója veszélyes volt. A 75. és a 79. percben ismét gólt szerezhetett volna a hazai együttes, előbb Farkas, majd Tóth Balázs nézett farkasszemet Szűccsel, az újabb hazai találat azonban elmaradt. Ami nem sikerült a hazaiaknak, az sikerült a vendégeknek: a 86. percben Leandro nagyszerű helyzetfelismerése után Jovics fejelt a kaposváriak hálójába.

A rendes játékidőben az eredmény már nem változott, í­gy következhetett a hosszabbí­tás, és bizony ez a kétszer 15 perc is inkább a Rákóczié volt. A 96. és a 103. percben Tóth Gábor megszerezhette volna a győztes gólt, sőt, a 109. percben ismét a csereember került helyzetbe, de Szűcsnek sikerült hárí­tania.

Következhettek tehát a tizenegyesrúgások. A Ferencvárosból – sorrendben – Lipcsei Péter, Gera, Tököli és Leandro a hálóba talált, a hazaiaknál viszont Lassú József és Petrók lövését követően Szűcs védte a labdát, í­gy végül a Ferencváros jutott a legjobb nyolc közé.

Nyilatkozatok:

Kovács Kálmán: – Erőn felül teljesí­tettünk, nem tiszteltük nagynevű ellenfelünket. Sajnos a rutin és a játékvezető ellenféltisztelete eldöntötte a mérkőzést.

Garami József: – Gyenge első félidőt produkáltunk. Szünet után már nagyon igyekeztünk, igazi kupamérkőzést játszottunk, amely – ahogy illik – tizenegyesekkel dőlt el. Remek hangulatú találkozó volt, akik látták ezt a meccset, bizonyára jól szórakoztak.

Aleksandar Jovic: – Már a meccs elején, a kispadról is megmondtam, hogy nagyon nehéz lesz a mérkőzés. Úgy látszik, idén én főleg a kupában játszok szerepet, de nem bánom, hiszen nagyon nagy meccsen jutottunk tovább. Tavasszal ezek után remélem könnyebben jutunk el a célunkig, ami természetesen a kupagyőzelem.

Szűcs Lajos: – Nem gondoltam, hogy tizenegyeseket fogok védeni Kaposváron, de í­gy utólag egyáltalán nem bánom. Szeretem a büntetőpárbajt, mert az azt követő győzelem esetén hatalmas kő esik le az ember szí­véről, és nagyon nagy örömet jelent a siker 120 perc után. Csapattársaimon kí­vül gratulálok a Kaposvárnak is, mert becsületesen küzdöttek a hazaiak, és alaposan megnehezí­tették a dolgunkat.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2002.XI.26. MK, Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 1-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk óriási csatában, a tizenegyespárbajban harcolta ki a továbbjutást a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Kaposvár otthonában. A rendes játékidőben 1-1 volt az eredmény és az állás nem változott a kétszer tizenöt perces hosszabbí­tásban sem. A büntetőpárbajt már mi bí­rtuk jobban idegekkel.

  Kaposvári Rákóczi – Ferencváros: 1-1 (1-0, 1-1, 1-1), büntetőkkel 1-4
  Kaposvár, 4.000 néző, vezette: Kassai (Vámos T., Erős)

  Kaposvár: Balajcza – Finta (Marcsek 110.), Mező, Csí­k, Petrók – Farkas, Máté, Nagypál (Lassu 65.), Kovácsevics – Rajczi, Tóth B. (Tóth G. 82.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic (Szili 84.), Lipcsei, Szkukalek (Leandro 62.) – Gera, Tököli, Penksa (Jovic 46.)

  Gól: Rajczi (41.) illetve Jovic (88.)
  Sárga lap: Csí­k (67.) illetve Balog (74.)

  A 11-est belőtte: Rajczi illetve Lipcsei, Gera, Tököli, Leandro
  A 11-est kihagyta: Lassu, Petró

  Nem úgy indult a mérkőzés, hogy túlórára kényszerülünk. A hazaiak nagyon óvatosan kezdtek, visszahúzódtak a térfelükre, átengedték nekünk az irányí­tást. Már a 4. percben megszerezhettük volna a vezetést, de Kapic léc alá tartó lövését Balajcza, a hazaiak kapusa megfogta. A betömörülő védők ellen a mieink távoli lövésekkel próbálkoztak, a 8. percben Gera kí­sérletét védte a kaposvári hálóőr, aki később is több bravúros védést mutatott be. Újabb nyolc perc elteltével Lipcsei csavarta el a labdát a kaposvári sorfal mellett, de Balajcza gyors vetődéssel mentett. Az idő múlásával egyre nyomasztóbb fölénybe kerültünk, de helyzetet csak elvétve sikerült kialakí­tanunk, mivel a roppant lelkesen játszó hazaiak nagyon szorosan őrizték csatárainkat és ha valakit sikerült átjátszani, akkor azonnal taktikai szabálytalansággal állí­tották meg a támadásunkat. Teljesen váratlanul, a semmiből szerzett vezetést a Kaposvár: a 41. percben kapu előtti kavarodás után Rajczi lőtt félmagasan Szűcs kapujába.

  A második játékrészben Penksa helyett Jovic lépett pályára és első labdaérintéséből majdnem egyenlí­tett: 17 méterről centiméterekkel lőtt a bal kapufa mellé. A hazaiak vezetésük tudatában igyekeztek lassí­tani a játékot, a mieink egyre nagyobb erővel támadtak, ez azonban lehetőséget biztosí­tott a hazaiaknak is a gyors ellentámadásokra. Nagyon izgalmas, változatos volt a meccs. A 49. percben az egyedül kapura törő Kapic elől Balajcza bátor vetődéssel szerezte meg a labdát. Öt perccel később a hazaiak kerültek helyzetbe, deMáté 20 méteres lövése elszállt a kapunk fölött. Az 58. percben az addig jól bí­ráskodó Kassai került az érdeklődés középpontjába: két kaposvári játékos ütközött egymással, egy harmadik eltalálta őket a labdával, amely a gólvonal mögé pattant. A játékvezető rejtélyes okokból érvénytelení­tette szabályos találatunkat. Folyamatosan alakí­tottuk ki a helyzeteket, előbb Gera fejesénél csúszott ki a labda a kapus kezéből, de a gólvonalon még sikerült megfognia, majd Leandro távoli lövése kerülte el centiméterekkel a hazai kaput. Óriási nyomás nehezedett a hazai védelemre, a 79. percben mégis majdnem eldőlt minden: gyors ellentámadás végén Tóth B. egyedül állt szemben Szűccsel, de kapusunk fantasztikus bravúrral védett. A hátralévő időben a vendéglátók teljesen beszorultak, de úgy tűnt, a mieinknek semmi sem sikerül, mindig közbelépett vagy közbevetődött egy kaposvári játékos, nem tudtunk a kapu közelébe kerülni. Két perccel a vége előtt azonban kegyetlenül kihasználtuk a védők pillanatnyi kihagyását: Leandro felpörgetett labdáját Jovic fejelte a felső sarokba (1-1). A kaposváriak a 89. percben majdnem megszerezték a győztes gólt, de Farkas 20 méteres lövése centiméterekkel elszállt a kapunk fölött.

  A hosszabbí­tás első félidejében folytatódott a nagy küzdelem a pályán, egyik gárda sem akarta a tizenegyesekre hagyni a továbbjutás eldöntését, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, melyekkel azonban nem tudtak élni a játékosok.

  A második 15 percben már nagyon fáradtak voltak a futballisták, í­gy nem maradt más hátra, jöhettek a tizenegyesek.

  Az első párban Lipcsei belőtte a tizenegyest, és Rajczi sem hibázott. A második párban Gera nem kegyelmezett, Lassu lövését viszont Szűcs kivédte. Következett Tököli, aki szintén nem hibázott, Petrók azonban nem tudott túljárni Szűcs eszén. Mivel Leandro is belőtte a büntetőt, csapatunk a tizenegyespárbajban 4-1-es, behozhatatlan előnyre tett szert és bejutott a legjobb nyolc közé.

  Garami József : -- Ez újra egy olyan kupameccs volt, amit mindenki élvezett, aki itt volt, kivéve a kispadon ülőket. Az első félidőben gyengén játszottunk, a második játékrészben pedig már nagyon nehéz volt, mert ellenfelünknél volt a lélektani előny. Nagyon harcosan őrizték 1-0-s vezetésüket a hazaiak. Szerencsére a srácok remekül küzdöttek, ha nehezen is, de sikerült egyenlí­tenünk. A 11-esek előtt már nyugodt voltam. Azt mondom, hogy ezt a mérkőzést megnyerhettük volna könnyebben is, de tudomásul kell venni, hogy ilyenek a kupameccsek, előfordulhatnak ilyen találkozók is, a csapatot dicséri, hogy a nehéz helyzetből is talpra tudtunk állni, ez pedig biztató a jövőre nézve.

  Kovács Kálmán:- Örülni sajnos nem tudunk, büszkék viszont lehetünk, hiszen remekül helytálltunk a sokkal esélyesebb Fradi ellen. Csapatom azt csinálta, amit előre elterveztünk: védekezésben jól lezártuk a területet, és eljutottunk a támadásépí­tésig is, sőt komoly helyzeteket is kidolgoztunk. Sajnos csak egyet értékesí­tettünk, és ez lett vesztünk. A 11-eseknél már kevés esélyünk volt, hiszen játékosaim már nem bí­rták el azt a lelki terhet, hogy Szűcs Lajosnak kell betalálniuk. Gratulálok a Ferencvárosnak!

 • 125
  Leo továbblőtte csapatunkat!!! 4-1-re nyertük a büntetőpárbajt, í­gy a legjobb nyolc közé jutottunk!
  124
  Tököli állt a labda mögé, és biztosan lőtt a hálóba. A hazaiak részéről Petró nem í­gy tett, Szűcs ismét remekelt.
  123
  Gera sem hibázott, viszont Lassu büntetőjét Szűcs hárí­totta.
  122
  Lipcsei magabiztosan értékesí­tette az első büntetőt, Rajczi sem hibázott.
  122
  Lipcsei belőtte az első büntetőt.
  121
  Kassai lefújta a hosszabbí­tást is, következnek a büntetők.
  117
  Gyepes szabálytalankodott Marcsekkel, amiért sárga lapot kapott.
  111
  Leandro megcsúszott és ütközött Lassuval. A hazai játékos rövid ápolás után tért vissza a pályára.
  110
  Finta helyett Marcsek állt be.
  109
  Tóth G. tört előre, 20 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral védte.
  107
  Tököli lépett ki egy jó indí­tással, de a partjelző beintésére Kassai les cí­mén lefújta az akciót.
  106
  Elkezdődött a hosszabbí­tás második félideje.
  105
  Kassai lefújta a hosszabbí­tás első félidejét.
  104
  Tóth G. került helyzetbe, de közelről a kapu fölé lőtt.
  102
  Gera kényszerí­tőzött Joviccsal, majd a visszakapott labdát kapásból a kapu fölé bombázta.
  100
  Lipcsei legurí­tott szabadrúgását Szili 20 méterről lőtte mellé.
  98
  Tóth G. futott végig a bal szélen, kiszorí­tott helyzetből lőtt, a labda alig szállt el a kapu fölött.
  96
  Balog hatalmas bedobása átszállt a védők feje fölött, Jovic a hosszú oldalról megpróbálta visszatenni a labdát a kapu elé, de Balajczi kivetődött és ráhasalt a játékszerre.
  95
  Kapic továbbra sem “néz ki” túl jól, az orvosok még most is ápolják.
  93
  Rajczi jó cselekkel került helyzetbe, de mielőtt lőhetett volna, Lipcsei remek ütemű közbelépéssel szerelte.
  92
  Leandro tört be nagy lendülettel a tizenhatoson belülre, de mielőtt lőni tudott volna, szabályosan szerelték.
  91
  Elkezdődött a hosszabbí­tás első félideje.
  90
  Garami József a meccs után azt mondta a játékosoknak, hogy amit az első hatvan percben elrontottak, most harminc perc alatt kell rendbe hozni.
  90
  A ráadás negyedik percében Kassai lefújta a mérkőzést, következik a 2x15 perces hosszabbí­tás.
  90
  Letelt a rendes játékidő, Kassai négy percet hosszabbí­t.
  89
  Farkas 20 méteres lövése centiméterekkel szállt el a léc fölött.
  88
  Egyenlí­tettünk! Leandro pörgette fel a labdát, melyetJovic a felső sarokba fejelt (1-1).
  85
  Lipcsei átadása után Gyepes lőtt 25 méterről kapásból mellé.
  84
  Kapicot továbbra is ápolják, Szili már be is állt helyette.
  83
  Kapicot egy szerelés után megütötte Finta. A szlovén középpályást ápolják a pálya mellett, minden bizonnyal Szili fog beállni helyette.
  82
  Gyepes a támadás indí­tása helyett sportszerűen az oldalvonalon kí­vülre rúgta a labdát, hogy ápolni lehessen a sérült Tóth Balázst. A hazai futballista nem tudta folytatni a játékot, helyére Tóth Gábor állt be.
  79
  Teljesen kitámadunk és a hazaiak előtt adódott lehetőség. Farkas húzott el a szélen, a középen egyedül hagyott Tóth B.-hez passzolt, akinek közeli lövését Szűcs óriási bravúrral védett.
  74
  Balog belépője után sárgát kapott. A szabadrúgás Farkas fejelt nagyszerűen, ám a labda szerencsére elakadt Gyepes Gáborban.
  72
  Úgy tűnik, egyelőre semmi sem sikerül: egy beadás után Kapic fejelhetett tisztán, ám centikkel a kapufa mellé bólintott.
  70
  Az aktí­v Leandro vállalkozott lövésre 25 méterről, de a labda a kapu fölé szállt.
  67
  Jovicot buktatták 25 méterre a kaposvári kaputól. Csí­k időhúzási szándékkal elrúgta a labdát, amiért sárga lapot kapott.
  66
  Tököli három védőjátékost is kicselezett, majd középre gurí­tott, ám előbb Jovic, majd Lipcsei sem jutott lövéshez.
  65
  Cserélt a Kaposvár: Nagypál helyett Lassu állt be.
  64
  Gyönyörű akciót vezettünk a pályán, Tököli Leandróhoz passzolt, aki egyből Jovichoz továbbí­tott, légiósunk Gerához passzolt, aki 18 méterről centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
  62
  Leandro váltotta Szkukalek Igort, azaz Garami József a támadásokat próbálja segí­teni.
  60
  Tököli adott szépen középre, majd Gera fejelt. Balajcza kezéből kicsúszott a labda, majd a kapus utánanyúlt, és a gólvonalon még megtudta fogni a labdát.
  58
  Érthetetlen okokból nem adta meg az egyenlí­tő gólunkat a játékvezető. Két kaposvári védő ütközött egymással, egy harmadik hazai játékos megpróbálta elrúgni a labdát, de saját társait találta el, akikről a labda a gólvonal mögé pattant. Kassai érvénytelení­tette a találatunkat, pedig ferencvárosi játékos nem is volt az eset közelében, tehát semmilyen szabálytalanság nem történt.
  56
  Egy védelmi hibát kihasználva Farkas került helyzetbe, közeli lövését Szűcs óriási bravúrral védte.
  55
  A hazaiak egyre jobban kezdik elhinni, hogy lehet keresnivalójuk. Azon kaposvári játékosok teljesí­tménye is feljavult, akik az első félidőben gyengébben teljesí­tettek. A mieink viszont az utóbbi 1-2 percben több labdát is eladtak.
  54
  Máté 20 méterről váratlanul lőtt, de a labda a kapunk fölé szállt.
  52
  Hatalmas akarással játszunk a második félidőben, főleg Jovic aktí­v. Néha túlságosan is, most Fintával akaszkodott össze, de mindkét játékos megúszta sárga lap nélkül.
  49
  Lipcsei passzolt Tökölihez, ő remekül ugratta ki Kapicot, de Balajcza bátor vetődéssel megszerezte a labdát középpályásunk elől.
  47
  Jovic máris helyzetbe került. A Gerától kapott labdát 17 méterről lőtte centiméterekkel a bal kapufa mellé.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Penksa helyett Jovic lépett pályára.
  45
  Kassai lefújta az első félidőt.
  45
  A játékvezető egy percet hosszabbí­t. A ráadást jelző táblát Meksz Gyula, a hazaiak pályaedzője mutatta fel.
  44
  Rajczi indí­totta Tóth Balázst, aki Szűccsel ütközött. Kapusunk rövid ápolás után szerencsére folytatni tudta a játékot.
  44
  Gera szabadrúgása centikkel szállt el a léc fölött.
  41
  Szinte a semmiből szerzett vezetést a Kaposvár: egy kapu előtti kavarodás után Rajczi félmagasan szépen lőtt Szűcs kapujába (1-0).
  38
  Szkukalek hozta fel nagy lendülettel a labdát, az első csel még sikerült, de a tizenhatos előtt Finta megállí­totta.
  36
  Kapic távoli lövése pattant le egy védőről.
  34
  Szurkolótáborunk szünet nélkül biztatja a csapatot -- igen nagy hangerővel.
  32
  Lipcsei passzával Gyepes lépett be a tizenhatoson belülre, visszagurí­tott Gerához, aki kapásból a kapu fölé lőtt.
  31
  Egyre jobban beszorí­tjuk a hazaiakat. Ezúttal a nagy lendülettel előretörő Szkukaleket állí­tották meg szabálytalanul.
  29
  Lipcsei szögletét Gyepes centikkel fejelte a kapu fölé. Közben egyik lelkes hazai drukker a kispadunk mellett folyamatosan aláí­rásokat próbál kérni az ott ülőktől. A mieink természetesen megí­gérték, hogy a meccs után ellátják autogramokkal a lelkes szurkolót.
  27
  A Penksa buktatásáért megí­télt szabadrúgást Lipcsei í­velte fel, a labda Gyepeshez került, aki az egyik hazai védővel birkózott, Kassai meglepetésre kifelé í­télt szabadrúgást.
  23
  Tököli beverekedte magát a tizenhatoson belülre, az alapvonaltól estében középre gurí­tott, az érkező Kriston kapásból a kapu fölé lőtt, de a játékvezető előtte már lefújta a támadásunkat.
  21
  Máté átadása után Rajczi lőtt csúnyán mellé.
  19
  Lipcsei passzolt Gerához, ő gyönyörűen perdí­tett Kristonhoz, akinek beadásáról Penksa alig maradt le.
  16
  Lipcsei végzett el szabadrúgást 24 méterre a kaputól. Csapatkapitányunk laposan lőtte el a labdát a sorfal mellett, melyet a kapus a bal sarok elől ütött szögletre.
  14
  A pálya talaja nagyon göröngyös, ezért mindkét oldalon többször is előfordul, hogy elpattan a játékosoktól a labda.
  13
  Gyors hazai ellentámadás végén Szűcs húzta le a labdát Tóth B. elől.
  12
  Gyepes Gábort kemény fából faragták és rövid ápolás után folytatta a játékot.
  11
  A játék folytatódott, de Gyepest továbbra is a pálya mellett ápolják. Garami József elküldte melegí­teni Keller Józsefet és Marius Cheregit.
  10
  A hazai kapu előterében Gyepes ütközött egy kaposvári védővel, játékosunk ápolásra szorul.
  8
  Gera 22 méteres lapos lövését védte Balajcza.
  7
  Kovácsevics próbált meg betörni a bal szélről a tizenhatosunkon belülre, de Kriston egy jó ütemű szereléssel állí­totta meg a hazaiak játékosát.
  4
  Megszerezhettük volna a vezetést. A védők röviden szabadí­tottak fel, Kapic 22 méterről, kapásból lőtt, de Balajcza megfogta a léc alá tartó labdát.
  2
  Mi birtokoljuk többet a labdát, a kaposváriak visszahúzódtak a térfelükre.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a kaposváriak indí­tották útjára a labdát. Megérkezett Zombori Zalán, Bognár Zsolt és Dragóner Attila is, akik civilben nézik a mérkőzést.
  .
  A kezdőrúgást Kanizsai Gyula végezte el. A legendás kaposvári játékos annak idején pályára lépett csapatunk ellen.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak tiszta fehérben játszanak.
  .
  A műsorközlő ismertette az összeállí­tásokat, és attól függetlenül, hogy a hazai publikum a népesebb, a mieink kapták a nagyobb tapsot.
  .
  A helyi műsorközlő bemondta, hogy a két klub között nagyon jó a kapcsolat, hiszen a Kaposvár pár éve fiókcsapata volt a Ferencvárosnak. Ezért a bemondó reményét fejezte ki, hogy sportszerű légkörben, jó hangulatú meccset láthatnak a szurkolók.
  .
  Röviddel a hazaiak után a mieink is befejezték a melegí­tést. Már csak percek vannak hátra a kezdésig.
  .
  A kaposváriak befejezték a bemelegí­tést és visszamentek az öltözőbe.
  .
  Gyülekeznek az emberek. A korai kezdés miatt sokan az utolsó pillanatban “toppanak” csak be a meccsre, miután a többség egyenesen a munkahelyéről érkezik a stadionba. A kaposváriak bí­znak benne, hogy telt ház lesz, ez 4500 embert jelent. A stadionban az ülőhelyek száma egyébként 2900. A helyi műsorközlő egyébként bemondta, hogy a felújí­tott stadionban modern kamerás térfigyelő rendszer működik, í­gy a legkisebb rendbontás vétkesei is könnyen “elővehetők”.
  .
  A felújí­tott kaposvári stadionban a kiszolgáló létesí­tmények csodálatos állapotban vannak, a pálya talaja azonban messze nem tökéletes. Játékosaink arra panaszkodtak, hogy nagyon göröngyös a talaj, különösen a kapu előtti területek “vannak lelakva”.
  .
  A megrekedt stadionrekonstrukcióra utal, hogy az egyik kapu mögött csak a régi lelátó maradványai láthatóak.
  .
  A helyi stadion lelátója az Üllői úti létesí­tményhez hasonlóan zöld-fehér, és némileg otthonosabbá teszi a félig kész stadiont játékosainknak.
  .
  Már a mieink is pályán vannak, Lipcseiék Pölöskei Gábor vezetésével elkezdték a bemelegí­tést. Garami József szakmai igazgató ma az alábbi csapatot küldi pályára:Szűcs -- Balog, Vukmir, Gyepes -- Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek -- Gera, Tököli, Penksa.
  .
  Kivonultak melegí­teni a kaposvári labdarúgók is.
  .
  A találkozó előtt Gera Zoltán kedélyesen beszélgetett Farkassal és Kovácseviccsel. Gerzson a kaposvári futballistákkal még Pécsen játszott együtt, a mai meccsen Kovácsevics őrzi majd. A hazai játékos elárulta, hogy videón elemezte Gerzson cseleit. A hármashoz csatlakozó Tököli, aki szintén pécsi annyit fűzött ehhez hozzá, hogy akkor gyorsan kell szerezniük a hazaiaknak egy videót, hogy a legveszélyesebb ferencvárosi csatár cseleit is ellessék.
  .
  A stadionba már megérkezett a ferencvárosi szurkolók mintegy 50 fős csoportja, aki már kiakasztották a drapikat is. Közben nagy taps közepette kijött melegí­teni Szűcs Lajos és Udvarácz Milán, természetesen Józsa Miklós kapusedző “közreműködésével.”
  .
  A hazaiak kapusa, Balajcza Szabolcs volt a legfrisebb, a hálóőr máris kijött melegí­teni.
  .
  A találkozó rangját jelzi, hogy Kassai Viktor játékvezető ellenőre Palotai Károly, egykori világhí­rű bí­ró lesz. Palotai a játékvezetői hármassal együtt járta körbe a pályát és együtt ellenőrizték a két kapuban a hálókat.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Magyar Kupa-mérkőzése Kaposváron, a helyi együttes ellen. A találkozó győztese a legjobb 8 közé jut majd. A kaposváriak jelenleg az NBI/B-ben futballoznak, a csapat edzője Kovács Kálmán. A két együttes idén már találkozott egymással, nyáron felkészülési meccsen csapatunk 3-1-re nyert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ