2002.XII.6. Kispest-Honvéd – Ferencváros: 1-2

Három találat négy perc alatt

Egy órával a kezdés előtt Hanacsek Attila játékvezető körbejárta a Bozsik-stadion az esőtől igencsak felázott játékterét, majd úgy döntött, hogy mérkőzésre alkalmas a gyepszőnyeg. Nos, az első félidő megkezdése után megállapí­thattuk, hogy a bí­ró talán optimista volt egy picit, mert a játékosok az első pillanattól kezdve estek-keltek, és sértődés ne essék, egyikük-másikuk már az elején olyan rossz gyerekre emlékeztetett, aki szabadidejét jobb hí­ján egy felázott homokozóban tölti.


Kispest-Honvéd – Ferencváros: 1-2 (0-0)
Bozsik stadion, 5.000 néző, vezette: Hanacsek Attila (Hrabovszky, Kovács P.)

Kispest-Honvéd: Tóth J. – Laczkó, Mészáros, Dulca, Balint (Hercegfalvi 47.) – Vadócz, Dubecz, Takács – Bárányos (Piroska 29.) – Torghelle, Sasu
vezetőedző: Szurgent Lajos

Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli (Szili 90.), Leandro (Jovic 55.)
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Hercegfalvi (66.) illetve Lipcsei (62.), Kriston (65.)
Sárga lap: Mészáros (26.), Sasu (40.), Torghelle (58.) illetve Lipcsei (25.), Kapic (53.), Balog Z. (58.), Kriston (58.), Szűcs L. (92.)

Nyugodtan kijelenthetjük, a játéktér egyik fele mérkőzésre még csak-csak, labdarúgásra azonban egyáltalán nem volt alkalmas. Itt volt például Torghelle Sándor esete, aki jó tí­z métert csúszott az ülepén egy szerelés után, vagy emlí­thetjük Marius Sasu és Dragan Vukmir találkozását, amely után a hazaiak támadója csak az oldalvonalnál tudott lelassulni. Persze azért a csapatok küzdöttek egymással lelkesen, de semmiféleképpen nem feledkezhetünk meg arról, hogy a sárban nem úgy pattant és nem úgy csúszott a labda, ahogy azt a labdarúgók megszokhatták.

A hazai oldalon a két támadó mögött Bárányos Zsolt szabadon futballozhatott, afféle irányí­tó szerepkörben. Tehette mindezt alig félórán keresztül, utána viszont a combjához kapott, és le kellett cserélni (mint kiderült, a futballista jobb lábában elszakadt a combizom). Reménykedhettek a hazaiak, ugyanis a kényszerű váltás nyomán az a Piroska Attila kapott játéklehetőséget, aki az előző bajnokságban kellemetlen perceket okozott a Ferencvárosnak: történetesen két gólt lőtt az Üllői úton.

A ferencvárosiak próbáltak sokat futni, földön tartani a labdát, és érződött, hogy a betömörülő kispesti védelmet a széleken próbálják feltörni. A jobb oldalon azonban Kriston Attila nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem sok jó megoldása volt. A bal oldalon a brazil Leandro sokszor megkeverte a védelmet, ám igazi gólhelyzetet az ő megmozdulásai sem eredményeztek. Az első játékrészben a Ferencváros fölényben volt, a kispestiek pedig a sáros talajon képtelenek voltak veszélyesen kontrázni. A fordulás előtt még annyi emlí­tésre méltó történt – na nem kell megijedni, egyik csapat sem alakí­tott ki helyzetet – hogy Leandro és Laczkó Árpád összerúgott, Szurgent Lajos pedig oly vehemensen reklamált, hogy Kalmár László tartalékjátékvezetőnek és Hanacsek Attilának kellett őt csití­tani.

A második félidő nem kezdődött túl eseménydúsan, tí­z percig kellett várni arra, hogy történjen valami érdemleges. Akkor Gera Zoltán fektette el a teljes kispesti védelmet, és tesztelte Tóth József kapust – a hazaiak egyese reflexmozdulattal hárí­tani tudott.

Aztán az 58. percben teljesen váratlanul felpörögtek az események, szinte izzott a légkör. A mozgalmas periódus azzal kezdődött, hogy a Honvéd támadója, Torghelle Sándor két ferencvárosival, Balog Zoltánnal és Kriston Attilával kapott hajba, az incidensnek aztán hangos szóváltás, heves lökdösődés és három sárga lap lett a vége. Az ekkor már parázs hangulatú mérkőzésen előbb Lipcsei Péter, majd Kriston Attila révén gólt szereztek a zöld-fehérek, de nem sokáig örülhettek felhőtlenül a vendégek, mert Hercegfalvi Zoltán szépí­tett, igaz, ekkor már sok néző nem csak a pályára figyelt…

A lelátó békésebbik, ám kispestiekkel teli részére beszivárgott egy ferencvárosi szurkoló, aki természetesen örült csapata góljainak, ám ezt igencsak nehezményezték a hazaiak – ekkor még elegendő volt egy rendező közbelépése. A kispesti gól után azonban több kék mellényesnek is közbe kellett avatkoznia a fedett lelátón. Ott foglalt helyet ugyanis az amúgy kispesti nevelésű Dragóner Attila, aki a Ferencváros zöld-fehér formaruhájában ült be a hazai drukkerek közé (az FTC védője sérülés miatt nem lehetett a pályán). Nos, a válogatott játékost úgy kellett kimenekí­teni a szurkolók közül. Ezután – először senki nem tudta miért – több ferencvárosi rendező és egy szakasz rendőr is felment a lelátóra. Mint később kiderült, a vendégegyesület több szurkolója is a hazaiak megszokott helyére, a főtribünre vásárolt jegyet. Ôket is szép szóval távolí­tották el a hazaiak közül.

Mindeközben egy, a pálya mellé hají­tott füstbomba békésen füstölgött…

Sajnos e nyolc mozgalmasabb perc miatt marad emlékezetes ez a találkozó, és nem a mutatott játék miatt, bár a második félidőben kétségkí­vül jobb volt a mérkőzés, mint az első felvonásban. A játékosokat mindenképpen dicséret illeti azért, hogy a rendkí­vül sáros pályán végig küzdöttek, hajtottak. A Ferencváros sikerével az első helyen telel, mí­g a Kispest utolsó maradt.

Talán ennek tulajdoní­tható, hogy a Bozsik-stadionban egyre többet hallani a horvát szakember, Marijan Vlak nevét, aki ugyan nem tekintette meg élőben a Kispest–Ferencváros mérkőzést, de sokan biztosra veszik, hogy a Fradi egykori trénere hamarosan a piros-fekete együttes vezetőedzőjeként vállal munkát Magyarországon. A zöld-fehérek játékosai a lefújás után Mikulás-sapkát öltve köszönték meg a szurkolást fanatikusaiknak, akiknek az első hely volt a december 6-i ajándék.

Percről percre

16. perc: Kriston a jobb oldalról tört befelé, a fedezet Szkukalek és Leandro összjátéka után került nagy helyzetbe: a brazil futballista átadása azonban kissé hosszúnak bizonyult, í­gy Tóth József kapujából kimozdulva az ötös sarkán fölszedte előle a labdát.
17. perc: Gera jegyezte a mérkőzés első kapura lövését: a ferencvárosi 22 méterről, középről, ballal vette célba a kaput, az erősen meglőtt, ámde középre tartó labdát Tóth József biztosan szorí­totta magához.
23. perc: Gera remekül futtatta a jobb oldalon Kristont, a középpályás egy pattanás után laposan adott középre, Leandro tí­z méterről, középről, ballal egyből a bal sarok mellé küldte a labdát.
43. perc: Piroska jobb oldali szöglete után röviden szabadí­tottak fel a vendégvédők, í­gy került Dubecz Szűcs Lajos kapujától 23 méternyire lövőhelyzetbe, és ha már alkalma volt, lőtt is. Nem is rosszul: jobbal a bal felső sarkot vette célba, Szűcs vetődve ütötte ki a léc alól a labdát.
45. perc: Lipcsei végzett el a Kispest-Honvéd tizenhatosának bal oldaláról szabadrúgást, jobbal nagy erővel lőtt kapura, Tóth József előrevetődve öklözte ki a labdát.

49. perc: Lipcsei jobb oldali szöglete után a labda a kapu előtt tömörülők feje fölött elszállt, a bal oldalon Leandrónak félfordulatból 20 méterről lövésre vállakozott: ballal egy méterrel a kapu fölé bombázott.
54. perc: Kriston saját térfeléről remekül indí­totta Gerát, aki a jobb oldalon a vendégek tizenhatosának területére szaladt, aztán befelé cselezett, elvitte a labdát Takács és Dulca mellett, végül nyolc méterről, ballal a hosszú sarokra lőtt, Tóth József a léc alól ütötte ki a labdát.
62. perc: Tököli Szkukalek indí­tása után a bal oldalon tört előre egészen előre, Mészáros mellett az alapvonalig jutott, ballal középre í­velt, a labda Dulca fején megpattant, a jobbösszekötő helyén Lipcsei érkezett, és nyolc méterről jobbal egyből nagy erővel a kapu jobb alsó sarkába lőtt. 0–1
65. perc: Lipcsei végzett el a bal oldalról, az oldalvonal közeléből szabadrúgást, középre í­velt, Tóth József rosszul jött ki, í­gy Gera elfejelte előle a labdát. Igaz, irányí­tani azt már nem tudta, í­gy a labda a magasba pattant, ám mielőtt a jobb oldali léc mellett elhagyta volna a játékteret, Tököli a levegőből visszafejelte az a kapu előterébe. Gera a levegőbe felugorva, jobbal négy méterről próbált a hálóba lőni, de a labda a gólvonalon álló Dubeczről kipattant – nem messzire, a kaputól három méterre álló Kriston elé, aki jobbal, egyből a léc alá lőtt. 0–2
66. perc: Torghelle a jobb oldalról, a tizenhatos sarkától Vukmir és Gyepes között jól adott középre, a nagy lendülettel érkező Hercegfalvi eltolta a labdát Balog mellett, majd nyolc méterről az elévetődő Szűcs Lajos fölött jobbal átemelve a labdát a kapu jobb oldalába helyezett. 1–2
79. perc: Jovics és Tököli összjátéka után Lipcsei lőtt: 18 méterről jobbal, laposan centikkel a jobb kapufa mellé.

Fény és árnyék

Kispesten nem felejtik el az egykori nagyokat. A találkozó elôtt régi közvetí­téseket hallhattunk, Szepesi György tolmácsolásában az 1952-es helsinki olimpiai döntôt, amikor a magyar válogatott Jugoszláviát gyôzte le 2–0-ra. Forogtak a szalagok, s bár labdarúgó-mérkôzésen furcsa volt hallani az Egerszegi Krisztina szöuli gyôzelmérôl szóló felvételt, jó volt emlékezni a sikerekre.

Ahhoz hozzászokhattunk, hogy a mérkôzéseket gomolygó füst vezeti fel, de a könnygázt továbbra is nehezen szokja meg a békés szemlélô. Volt itt a meccs elôtt zöld-fehér és piros köd is, és a pályán kí­vül szükség volt rendôri beavatkozásra is. Azért azt jegyezzük meg, hogy a stadionban már csak verbálisan inzultálták egymást a drukkerek.

Nyilatkozatok:

Szurgent Lajos, a Kispest a vezetőedzője: – Kellemesen csalódtam a játékosaimban, hiszen komoly ellenállást tanúsí­tottak ezen a meccsen, a hozzáállásuk minden elismerést megérdemel. Azt kell mondjam, végül a rutin döntött a Ferencváros javára.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: – Fontos győzelmet arattunk, ennek köszönhetően az első helyen telelünk, í­gy nem is mondhatok mást, mint hogy elégedett vagyok a labdarúgóimmal. Nagyon nehéz volt ezen a talajon játszani, úgy vélem, amit tudtunk, azt kihoztuk magunkból.

Kriston Attila: – Nagyon boldog vagyok, hiszen most három hónapig nyugodtan nézhetünk a táblázatra. Iszonyú nehéz meccs volt, hiszen ezen a talajon csak csúszni-mászni lehetett. Szerencsére az idény végi hangulat ellenére senki nem eresztett le, és valamennyien maximálisan koncentráltunk, és akartunk. Boldog vagyok persze a gólom miatt is, ami bravúros teljesí­tmény volt, hiszen legalább egy méterről bombáztam elemi erővel a kapuba… Az a vicc az egészben, hogy arra gondoltam, én már életemben nem jutok olyan lehetőséghez, amikor a gólvonalon elém pattan a labda, erre most megadatott. Amikor külföldi összefoglalókat nézek, akkor mindig úgy irigylem ezeket a gólokat. Most végre már nem kell irigykednem.

Lipcsei Péter: – Mit mondhatnék? Boldog vagyok, hogy nyertünk, és persze annak is örülök, hogy ismét gólt tudtam rúgni. Csapatkapitányként köszönöm mindenkinek az egész éves teljesí­tményét, és köszönöm a szurkolóknak azt, hogy mindig mellettünk voltak. Csak annyit í­gérhetek, hogy tavasszal hozzuk azt, ami itt a Fradiban megszokott, azaz nem lesz megállás!

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

NS-20021207-03-20021206

2 hozzászólás a(z) 2002.XII.6. Kispest-Honvéd – Ferencváros: 1-2 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk hihetetlenül nehéz körülmények között, játékra alkalmatlan pályán harcolta ki a 2-1-es győzelmet a Kispest otthonában és ezzel ŐSZI BAJNOKKÉNT zárta az évet.

  Kispest-Honvéd – Ferencváros: 1-2 (0-0)
  Bozsik stadion, 5.000 néző, vezette: Hanacsek (Hrabovszky, Kovács P.)

  Kispest-Honvéd: Tóth J. – Laczkó, Dulca, Balint (Hercegfalvi 49.), Mészáros – Dubecz, Vadócz, Takács – Torghelle, Bárányos (Piroska 30.), Sasu
  vezetőedző: Szurgent Lajos

  Ferencváros: Szűcs L. – Balog Z., Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli (Szili 90.), Leandro (Jovic 56.)
  szakmai igazgató: Garami József

  Gól: Hercegfalvi (65.) illetve Lipcsei (63.), Kriston (65.)
  Sárga lap: Mészáros (27.), Sasu (40.), Torghelle (57.) illetve Lipcsei (25.), Kapic (54.), Balog Z. (57.), Kriston (57.), Szűcs L. (91.)

  A sáros, csúszós talajon nehezen találták a ritmust a csapatok. Mindkét együttes futballistái sokat csúszkáltak, rengeteg volt a hiba, de ezen nem is szabad csodálkozni, hiszen soha nem lehetett tudni, hogy a labda éppen elakad a sárban, vagy éppen métereket pattan a vizes füvön. A mieink alkalmazkodtak gyorsabban a rendkí­vüli körülményekhez és a 20. perctől fokozatosan átvették az irányí­tást, beszorí­tva a kispestieket. Játékosaink remekül felismerték, hogy ezen a talajon érdemes távolról kí­sérletezni, de Tóth jól helyezkedett és hatástalaní­totta a lövéseket. A 30. percben Bárányos részleges szalagszakadást szenvedett, a helyére Piroska állt be. Az egykori ferencvárosi játékosnak ezúton is jobbulást kí­vánunk! Piroska pályára lépésével felgyorsult a hazaiak játéka, de veszélyes helyzetet nem sikerült kialakí­taniuk. A 37. percben Torghelle került a kapunk közelébe, de mielőtt lőhetett volna, Gyepes kiváló ütemben szerelte.

  A második félidőben folytatódott a sárdagasztás. Óriási küzdelem folyt a pályán, nálunk volt többet a labda, de nem tudtuk beszorí­tani a nagyon elszántan küzdő Kispestet. Az 57. percben Hanacsek játékvezető lépett elő főszereplővé, hiszen három sárga lapot is kiosztott, teljesen feleslegesen: Balog fogta Torghelle mezét, aki megpróbálta megütni védőnket, de nem érte el. A két játékos heves szócsatába kezdett, Kriston próbálta megnyugtatni a kedélyeket, a bí­ró pedig mindhárom futballistának sárga lapot adott. A 63. és 66. perc között három gól is született. Mi szereztük meg a vezetést, miután Tököli beadását követően a Dulca fejéről tovább pattanó labdát Lipcsei bombázta a jobb sarokba (0-1). Egy perccel később nem mindennapi góllal növeltük az előnyt: Lipcsei szabadrúgása után Gera Tóthot megelőzve csúsztatta tovább a labdát, melyet az alapvonaltól Tököli fejelt vissza a kapu elé. Gerzson közeli lövése a gólvonalon álló Dubeczről kipattant, éppen Kriston elé, aki 3 méterről a léc alá bombázott (0-2). A középkezdés után azonnal szépí­tett a Kispest. Torghelle passzolt a kiugró Hercegfalvihoz, aki 10 méterről Szűcs fölött a jobb sarokba emelt (1-2). A sok gólt nem tudták feldolgozni a hazai drukkerek, akik közül néhányan előbb a főtribünön helyet foglaló Dragóner Attilát támadták meg. A térdszalagsérülés miatt hiányzó védőnket a biztonsági emberek menekí­tették ki a főtribünről. Ugyanekkor a kispesti táborból egy füstbomba is berepült a pályára. Szerencsére gyorsan helyreállt a rend és folytatódott az iszapbirkózás. A hazaiak mindent megtettek az egyenlí­tésért, a hajrában többet volt a térfelünkön a labda, de komoly helyzetet nem tudtak kialakí­tani.

  Nyilatkozatok:

  Garami József: -- A mai mérkőzésen nagyon fontos volt, hogy nyerjünk. Szerencsére sikerült, és ezzel az élről várhatjuk a folytatást. Nagyon harcos mérkőzésen győztünk, nem érdemtelenül. Nagyon nehéz volt ilyen talajon alkotni, azt hiszem, sikerült kihozni a maximumot. Amit még fontosnak tartok kiemelni, hogy 38 ponttal lettünk elsők, ami szerintem nagyon jó eredmény, és persze az is kiemelendő, hogy mi kaptuk a legkevesebb gólt az egész mezőnyben, ugyanakkor a legtöbb győzelmet is mi arattuk.

  Szurgent Lajos: -- Azt mondtam a csapatnak, hogy próbáljuk megnehezí­teni a Ferencváros dolgát. Sikerült, nem is kicsit, ezért gratulálok a csapatomnak. Jól helytálltunk a nagyon erős Fradi ellen, de most a rutin döntött. De örülök, hogy fiatal játékosaim jól futballoztak. Ha egy kis rutint szereznek, akkor Vadóczék a csapat erősségei lehetnek, de ezt a csapatot feltétlenül meg kell erősí­teni.

 • 93
  A csapat tagjai Mikulás-sapkával a fejükön ünnepelve, félmeztelenül, illetve atlétatrikóban táncolva, énekelve fogadják a lelkes szurkolók vastapsát!
  93
  Vége!! A játékvezető lefújta a meccset, MI VAGYUNK AZ ŐSZI BAJNOKOK!
  91
  Szűcs kapott sárga lapot, mert a játékvezető szerint túl lassan végezte el a kirúgást.
  91
  Hanacsek jelezte, hogy két percet hosszabbí­t, tehát már csak ennyi választ el bennünket az őszi bajnoki cí­mtől.
  90
  Csere a mieinknél: Tököli helyett Szili lépett pályára.
  89
  Hercegfalvi futott el a szélen, az alapvonalnál egy csellel becsapta Kapicot, középre emelt, de Torghelle szerencsésre öt méterről a kapu mellé fejelt.
  87
  Piroska í­velt be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, védőink kifejelték a labdát, amely Dubecz elé pattant, a kispesti játékos 20 méterről lőtt, de Sasut találta el.
  84
  Jovic húzott el a bal szélen, jól adott be, de az érkező Tököli elől az utolsó pillanatban mentettek a védők.
  82
  Kapic szerelte a tizenhatosunknál Sasut, aki lerántotta Ademet. A hazai csatárnak már volt egy sárga lapja, ennek ellenére Hanacsek nem állí­totta ki.
  79
  Jovic nagyon harciasan betört a tizenhatoson belülre, Tökölihez passzolt, aki visszagurí­tott Lipcseihez, csapatkapitányunk kapásból, 18 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.
  76
  Kriston kapu elé lőtt szabadrúgása után Jovic tolta tovább a labdát, melyet azonban Tóth szerzett meg Tököli és Gera elől.
  74
  Sasu szerzett labdát 20 méterre a kapunktól, lövésébe Gyepes lépett bele.
  71
  Torghelle 30 méteres lövését védte Szűcs.
  68
  Nagyon feszült a hangulat a nézőtéren. Előbb a lelátón helyet foglaló Dragóner Attilát támadta meg néhány hazai drukker, játékosunkat a biztonságiak menekí­tették ki a tömegből, majd egy füstbombát dobtak a pályára a kispesti szurkolók.
  66
  Torghelle passzolt a kiugró Hercegfalvihoz, aki 10 méterről szépen emelt Szűcs Lajos felett a jobb alsó sarokba. (1-2)
  65
  Már kettővel vezetünk. Lipcsei szabadrúgása után Gera Tóthot megelőzve csúsztatta kapura a labdát, amely mellé ment volna, de Tököli visszafejelte, Gera 2 méteres lövése Dubeczről kipattant, éppen Kriston elé, aki kapásból, 3 méterről a léc alá bombázott (0-2).
  63
  Megszereztük a vezetést! Tököli futott el a bal szélen, beadása megpattant Dulca fején, a labda Lipcsei elé került és csapatkapitányunk kapásból, 10 méterről a jobb sarokba bombázott (0-1).
  62
  Sasu beadása után Szűcs Hercegfalvi elé ütötte a labdát, akinek emelését kapusunk magabiztosan fogta meg.
  60
  Piroska kényszerí­tőzött Dubeczcel, de a visszakapott labdát nem tudta beadni, mert Balog jól helyezkedett és fejjel tisztázott.
  57
  Három sárga lapot osztott ki Hanacsek. Balog megfogta Torghelle mezét, aki megütötte védőnket. Kriston próbált rendet tenni a kakaskodók között, a játékvezető pedig mindhárom futballistának sárga lapot adott.
  56
  Először cserélt Garami József: Leandrót Jovic váltotta fel.
  55
  Gera futott le az alpvonalig, majd két szép csellel középre került, 13 méterről, fordulásból lőtt, Tóth szép mozdulattal ütötte a kapu fölé a labdát.
  54
  Kapic húzta vissza Sasut, amiért sárga lapot kapott.
  53
  Két kispesti labdaszedő fiú szeretett volna autogramot kérni Garami Józseftől. Szakmai igazgatónk udvariasan arra kérte a gyerekeket, hogy várják meg a mérkőzés végét és akkor természetesen nagyon szí­vesen eleget teljesí­ti kí­vánságukat.
  51
  Leandro beadása után a labda centiméterekkel szállt el Gera feje fölött, amit í­gy Tóth szerzett meg.
  50
  Lipcsei szöglete után a védőkről Leandro elé pattant a labda, légiósunk 18 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  49
  Másodszor is sérülés miatt cserélt Szurgent Lajos. Balint helyére Hercegfalvi állt be.
  48
  Szkukalek kapu elé lőtt labdája kipattant Tóthról, de szerencséjére a közelben nem volt senki.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik edző sem cserélt, de a kivonulásnál Garami József Jovictól és Szilitől intenzí­v bemelegí­tést kért, tehát elképzelhető, hogy hamarosan pályára fognak lépni.
  45
  Úgy tudjuk, hogy Bárányos Zsoltot szalagszakadás miatt cserélték le, az irányí­tónak “beszakadt” a jobb combhajlí­tóizma. Jobbulást kí­vánunk az egykoron Ferencvárosban is megfordult játékosnak.
  45
  Hanacsek lefújta az első félidőt.
  45
  Gerát buktatták a tizenhatos sarkánál. A megí­télt szabadrúgást Lipcsei egyből kapura csavarta, Tóth kiütötte a labdát.
  43
  Piroska szöglete után a labda Dubeczhez került, akinek 28 méteres, léc alá tartó bombáját Szűcs óriási bravúrral védte.
  40
  Balog és Sasu csatáztak a labdáért, amely végül a csatár lábáról hagyta el a játékteret. Hanacsek kirúgást í­télt, a román légiós azonban reklamálni kezdett, amiért sárga lapot kapott.
  37
  Lipcsei hozta fel nagy lendülettel a labdát, Gerához passzolt, aki gyönyörűen szöktette Tökölit, de Mészáros a tizenhatoson belül becsúszva szerelt.
  35
  Sasu szerzett labdát a térfelünk közepén, kiugratta Torghellét, akit a tizenhatoson belül Gyepes szerelt nagyon határozottan.
  33
  Tököli próbálta meg kiugratni Gerát, de a labda megcsúszott a vizes füvön és lehetetlen volt elérni.
  30
  Vukmir és Sasu ugrott fel a labdáért. A hazai csatár könyökkel arcon vágta védőnket, de megúszta sárga lapos figyelmeztetés nélkül.
  30
  Szurgent Lajos kényszerű cserét hajtott végre: Bárányos Zsolt lába meghúzódott, a játékmester helyett Piroska Attila állt be.
  29
  Tököli indí­totta Leandrót, akinek kapu elé lőtt labdájáról lemaradtak a többiek.
  27
  Mészáros visszahúzta Tökölit, ezért ő is sárga lapot kapott.
  25
  Lipcsei egy jó csel után kicsit hosszan szöktette magát és Mészárossal csatázott a labdáért, melyet a hazai játékos rúgott el, csapatkapitányunk pedig Mészáros bokáját találta el. Hanacsek sárga lapot adott Lipcseinek.
  24
  Lipcsei adott keresztbe, Leandro úgy vette át a labdát, hogy egyben védőjéről is lefordult, majd 24 méterről lőtt, de Tóth magabiztosan védett.
  23
  Kriston adott be laposan a jobb szélről, Leandro Laczkót megelőzve 12 méterről kapásból lőtt mellé.
  22
  Fantasztikus szurkolótáborunk űzi-hajtja csapatunkat.
  21
  Sasu egy rossz ütemű becsúszás után csúnyán eltalálta Vukmir lábát. A hazai csatár azonban megúszta lap nélkül, a játékvezető a csúszós talaj számlájára í­rta a szabálytalanságot. Szerencsére Dragan folytatni tudta a játékot.
  18
  Először jutottunk szöglethez a meccsen. Lipcsei laposan belőtt labdáját kivágták a védők.
  16
  Gera 25 méteres lövését védte Tóth.
  14
  Leandro egy gyönyörű visszahúzós csel után Tökölihez passzolt, válogatott csatárunk remekül fordult le Mészárosról, de a labda a csúszós füvön felgyorsult és kigurult az alapvonalon túlra.
  12
  Bárányos indí­totta Dubeczet, de az ő beadása elakadt a kiváló ütemben keresztező Gyepesben.
  10
  Bárányos emelt be szabadrúgást a kapunk elé, de mindenki lemaradt a labdáról, amely érintés nélkül hagyta el a pályát.
  8
  Gera lőtte be laposan a kispesti tizenhatoson belülre a labdát, melyet Takács vágott ki.
  6
  Leandro remek csellel csapta be Vadóczot, de mielőtt beadott volna, a labda kigurult az alapvonalon túlra.
  4
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a kispesti kapu elé, Tóth azonban lehúzta a labdát Tököli és Gera elől.
  3
  Lipcsei hosszú indí­tásával Gera próbált meg kiugrani, de Dulca lefülelte az átadást.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. A kispesti szurkolók több füstbombát is gyújtottak, piros füstben úszik a hazai szektor. A mieink tiszta zöldben, a hazaiak tiszta fehérben játszanak majd.
  .
  A műsorközlő nagyon sportszerűen köszöntötte csapatunkat és a Fradi TV-t is.
  .
  A ferencvárosi szurkolók teljesen megtöltötték a szektorukat, legalább háromezren bí­ztatják majd csapatunkat.
  .
  A csapatok befejezték a bemelegí­tést és lejöttek a pályáról. Dragan Vukmir már most úgy néz ki, mint egy tengerészgyalogos, aki terepgyakorlaton vett részt. A játékos tetőtől talpig tiszta sár. Már csak öt perc van a kezdésig.
  .
  Minden jel arra utal, hogy lesz mérkőzés. Sajnos a pálya talaja pocsék, de a játékvezetők eddig nem jelezték, hogy játékra alkalmatlan lenne a gyep.
  .
  Erre a meccsre is több külföldi játékosmegfigyelő érkezett, akik elsősorban Gera Zoltán játékára kí­váncsiak.
  .
  Már mindkét együttes játékosai a pályán melegí­tenek. Előbb a hazai csapat jött ki a játéktérre, majd megérkeztek Lipcseiék is, akiket nagy ováció fogadott -- hála a stadionban gyülekező ferencvárosi drukkereknek.
  .
  Már Szűcs Lajos is a pályán melegí­t Udvarácz Milán és Józsa Miklós segí­tségével.
  .
  A pálya talaja rendkí­vül rossz állapotban van. Szűcs Lajos szerint óriási szükség lenne úszógumira, Kriston Attila úgy vélte, hogy a csúszós, vizes füvön nagyon könnyen sérülést okzhatnak egymásnak a játékosok. Balog Zoltán és Szkukalek Igor arról beszéltek, hogy gyakorlatilag lehetetlen megfelelő stoplist választani, annyira vizes és csúszós a fű, Tököli Attila pedig csak annyit mondott: “hú, ez szép lesz…”.
  .
  A műsorközlő most jelentette be, hogy az ünnepek közeledtére való tekintettel, ezúttal a meccs előtt nem zene szól a hangszórókból, hanem magyar sportsikereket idéznek fel. Jelenleg Szepesi György közvetí­tése hallható az 1952-es helsinki olimpiáról, éppen Puskás lövi az Aranycsapat gólját, amikor Gujdár Sándor kapusedző vezetésével a kispesti hálóőrök elkezdték a melegí­tést.
  .
  Lassan gyülekeznek a szurkolók a lelátón, egyelőre csak a mi drukkereink tartózkodnak a stadionban.
  .
  Nem teljesül Dragóner Attila vágya, melyszerint -- ha csak egy perc erejéig is – mindenképpen pályára szeretne lépni a mai meccsen. Nos, a védőnek erre nem lesz lehetősége, ugyanis Garami József úgy döntött, biztonsági okokból nem ülteti le a padra az elmúlt hetekben sérüléssel küszködő játékost. A szakmai igazgató konzultált az orvosokkal, majd amellett döntött, hogy Dragó ne üljön a padra. Az orvosok szerint a pocsék minőségű talajon ugyanis akár egy perc alatt is meg lehet sérülni, ezt pedig senki nem meri megkockáztatni. Ráadásul a kispadra csak heten ülhetnek le, Garami József pedig nem szeretne egy helyet fenntartani egy nem teljesen egészséges játékosnak, amikor a keretben olyanok is vannak, akik kockázat nélkül is bevethetők. . A kispadon ma Udvarácz, Keller, Bognár, Cheregi, Jovic, Szili és Penksa ül majd, azaz a tervezett kezdőcsapat nem változott: Szűcs – Balog, Vukmir, Gyepes – Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Gera, Tököli, Leandro.
  .
  A csapatok még az öltözőben vannak, és a melegí­tésre készülődnek. A hazaiaknál kisebb gond merült fel: mivel mindkét együttes kapusának egyforma a meze, ezért Tóth Józsefnek mezt kell cserélnie. Azért neki, mert vendégcsapat lévén “miénk az elsőbbség.”
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk idényzáró mérkőzése a kispesti Bozsik-stadionban. Ha mi nyerünk, akkor mi vagyunk az őszi elsők!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ