2003.IV.2. EB selejtező, Magyarország – Svédország: 1-2

Elvesztette veretlenségét a magyar labdarúgó-válogatott negyedik Eb-selejtezőjén, hazai pályán 2-1-re kapott ki Svédországtól.

Európa-bajnoki selejtező, 4. csoport:

Magyarország – Svédország 1-2 (0-1)
Puskás Ferenc-stadion, 30 ezer néző, V: Lucilio Cardoso Cortez Bastia (portugál)

Magyarország: Király – Urbán (Bodnár 61.), Dragóner, Juhár, Lőw – Fehér Cs., Lipcsei (Böőr 80.), Lisztes, Dárdai – Tököli (Sebők J. 68.), Kenesei K.

Svédország: Isaksson – Lucic, Mellberg, M. Svensson, Edman – Andersson, Mjallby, A.Svensson (Kallström 61.), Ljungberg – Larsson, Allback (Jonson 93.)

Gól: Lisztes (65.) illetve Allback (34., 66.)
Sárga lap: Sebők J. (75.) illetve Mjallby (42.), A. Svensson (53.), M. Svensson (69.), Kallström (91.), Ljungberg (94.)

19. perc: Larsson 30 m-es szabadrúgása alig kerülte el kaput.
30. perc: Kenesei 25 m-ről elvégzett szabadrúgása után a labda a jobb kapufán megpattanva végig gurult a gólvonal előtt és a másik oldalon hagyta el az alapvonalat.
34. perc: szöglet után Mellberg 9 m-ről fejelt, Király hatalmas bravúrral védett, de a kipattanót Allback éles szögből, Lisztes lába mellett laposan a hálóba lőtte (0-1).
44. perc: Lipcsei 18 m-ről lőtt fölé.

50. perc: Dárdai 21 m-ről kevéssel lőtt a keresztléc fölé.
55. perc: Allback egyedül törhetett kapura, de 16 m-es lövése a jobb kapufáról kipattant, pontosan Király kezébe.
57. perc: Ljungberg 18 m-ről lőtt mellé.
59. perc: Lipcsei 20 m-es próbálkozását védte Isaksson.
65. perc: Lisztes elé került a labda, s a középpályás 20 m-ről laposan kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).
66. perc: Allback lépett ki Larsson perdí­tésével három védő közül és 15 m-ről a bal alsó sarokba talált (1-2).
70. perc. Lőw 18 m-es bombáját tornázta a léc fölé Isaksson.

A mérkőzés első felében többet kezdeményeztek a svédek, és ha némi szerencsével is, de megérdemelten szereztek vezetést. A második félidőben nyí­lt sisakos küzdelmet ví­vott a két csapat, mindkét oldalon több gólszerzési lehetőség adódott, s bár Lisztes betalált, a következő támadásból Allback ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, akik jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetik a sikert a lelkesen futballozó magyarok ellen.

A csoport állása:

1. Lengyelország 4 2 1 1 7-1 7 pont
2. Lettország 3 2 1 – 2-0 7
3. Magyarország 4 1 2 1 5-3 5
4. Svédország 3 1 2 – 3-2 5
5. San Marino 4 – – 4 0-11 0

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya: – Ahogy arra számí­tottunk, nagyon nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben Kenesei szabadrúgása fordulópontot jelenthetett volna, de sajnos, nem lett belőle gól. Ellenfelünk a vezetés megszerzése után lélektani előnybe került, de játékosaim mindent megtettek az egyenlí­tésért, s ez végül sikerült is. A svédek egy nagy egyéni hiba után ismét betaláltak, s csapatomnak már nem volt ereje, hogy újabb gólt szerezzen. A játékosok mindent megtettek a győzelemért, s ezért is fájó ez a vereség. Köszönjük a közönségnek, hogy végig egy emberként buzdí­tott minket.

Lars Lagerback, a svéd válogatott szövetségi kapitánya: – Az első félidő olyan volt, ahogy elképzeltem. A magyarok eredményesen védekeztek, s nekünk nem jutott lehetőség a kibontakozásra. A szünet után aztán megváltozott a játék képe, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, s a nagy rohanásból mi kerültünk ki győztesen. A kemény mérkőzésen úgy érzem, megérdemelten nyertünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.30.20:00 The New Saints – FTC TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ