2003.VIII.14. UEFA selejtező, Birkirkara – Ferencváros: 0-5

Garami József nyerő cseréje


Birkirkara – Ferencváros: 0-5 (0-1)
Ta’Qali stadion, 1.000 néző, vezette: McKeon (Cassidy, Kelly – í­rek)

Birkirkara: Haber – Bonnicci (Micallef 79.), Dronca, Briffa, L. Galea – Camenzuli, Malia, Nwoko, M. Galea – Calascione (Tabone 87.), Doda
vezetőedző: Stephen Azzopardi

Ferencváros: Udvarácz – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. (Kriston 71.) -– Bognár Zs. (Somorjai 76.), Kapic, Zováth, Leandro -– Rósa D., Gera – Sasu (Jovic 46.)
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Rósa D. (31., 90.), Jovic (57., 61.), Gera (73. )
Sárga lap: Sasu (17.), Bognár Zs. (63.)

Magas páratartalommal párosuló nagy meleg ébresztette csütörtök reggel Máltán a ferencvárosi labdarúgókat, no meg a szállodai szobák igencsak zajos, gyakorta meleg levegőt fúvó légkondicionáló berendezése, s bár a többség nyugtalanul aludt, izgalom jeleit nem lehetett felfedezni a reggelinél. Nem úgy ebéd után, mert ahogy közeledett a Birkirkara elleni mérkőzés időpontja, úgy lettek feszültebbek az arcok, élesebbek a tekintetek. A csapatot elkí­sérők szerint azonban nyugodtak maradtak, ők egészen biztosak voltak abban, hogy Gera Zoltánék nyerik a találkozót. Optimizmusuk csak fokozódott a helyi sajtó kézhez vétele után. A Máltán megjelenő The Times – bár szerény terjedelmű í­rást szentelt csupán az UEFA-selejtező beharangozójának – cikkéből ugyanis világosan kiderült, Stephen Azzopardi, a Birkirkara mestere sem csapatát tartja továbbjutásra esélyesnek. A máltai mester alaposan feltérképezte a Fradit: tudott a botrányos utolsó fordulóról, ott volt az MTK Hungária elleni Szuperkupa-mérkőzésen, és vagy tucatnyi felvételt nézett végig a magyar együttesről, emí­gyen a látottakra alapozta pesszimista véleményét. A szakember tisztes helytállást várt taní­tványaitól, s lám, milyen ismerős az edzői megfogalmazás, ugye hányszor olvashatunk, hallhatunk otthon hasonlót, ha Európa nyugati feléből érkezik labdarúgócsapat hazánkba. Sőt mai helyzetünkben ott tartunk, hogy biztosra talán éppen csak máltai együttes ellen mehetünk.

Már-már furcsa, hogy van olyan csapat, amelyik tart a magyaroktól.

Garami Józsefet nem érdekelte kollégája véleménye. A mesteredző szerint a Ferencváros jelenlegi helyzetében minden apró eredménynek jelentősége van. Játékosai nyögik az utolsó forduló okozta lelki terheket, s a három bajnoki döntetlen után jól jönne, ha végre újra megí­zlelhetné csapata a győzelem í­zét. A szakmai igazgató óvatossága mindenesetre érthető volt, hiszen nélkülözte az eltiltott Szűcs Lajost és a csapatkapitányt, Lipcsei Pétert is. Bár nélkülözhetetlen ember nincs, a két válogatott hiánya miatt át kellett szervezni a csapatot. Visszakerült a védelembe a magyar bajnokikról – két mérkőzés – eltiltott Dragan Vukmir, kezdőként számí­tott Garami József a Békéscsaba ellen jó formában futballozó Bognár Zsoltra, mí­g Szűcs Lajos helyét a rutinos Udvarácz Milán foglalta el.

Kezdésre valamelyest enyhült a levegő, a hangulat viszont forróbbá vált, köszönhetően a csapatot Máltára is elkí­sérő zöld-fehér mezekbe öltözött fanatikusoknak, alig voltak ötvenen, ám hangerőben felülmúlták a hazaiakat.

E hangorkán közepette óvatosan és pontatlanul kezdett a Fradi, a Birkirkara viszont alaposan belelkesedett, a többségében amatőr játékosok hitték, van keresnivalójuk. Optimizmusuk a 31. percig tartott, a Fradi megszerezte a vezetést, s ez kedvét szegte a hazaiaknak, és pontosabb összjátékkal újabb gólokat is szerezhettek volna a zöld-fehérek.

A meccs aztán az optimistákat igazolta…

S bár Marius Sasu döntő érdemeket szerzett az első gól előkészí­tésében (azt a zöld-fehéreknél eddig jól teljesí­tő Rósa Dénes érte el), Garami József mégis lecserélte a román csatárt. Érkezett Alekszandar Jovics, és a magyar bajnoki mérkőzésektől eltiltott támadó – aki még egy meccsen nem játszhat – aztán bizonyí­totta, számí­that rá a mester. Nagyszerű gólokat szerzett, fejjel, majd lábbal is betalált, s ezzel el is döntötte a mérkőzés sorsát, függetlenül attól, hogy a végén még Gera Zoltán, valamint a gólzáport megnyitó Rósa Dénes is betalált a Birkirkara kapujába – az ötgólos előnnyel megkockáztatható, hogy a továbbjutásért aligha kell izgulniuk a fradistáknak.

Összességében elmondható, hogy energiakí­mélő, olykor még görcsös játékkal is, de biztosan nyert Máltán a Ferencváros, s majd három hónap után ismét sikernek örülve borulhattak egymás nyakába a játékosok.

Percről percre

3. perc: Mallia végzett el szögletet a bal oldalról. Bognár Zsolt ugyan kifejelte a labdát, ám az a jobbösszekötő helyén előretörő Briffához került, ő egyből lőtt, a labda egy méterrel zúgott el a jobb kapufa mellett.
8. perc: Bognár Zsolt középre í­velte a labdát, az érkező Sasu elől Haber merész vetődéssel mentett.
12. perc: Kiss György tört előre a balösszekötő helyén, a tizenhatos előtt kényszerí­tőzött Gerával, majd a visszakapott labdát 15 méterről laposan alig rúgta a bal kapufa mellé.
14. perc: A nigériai Nwoko száguldott el a jobb oldalon. Nagyszerűen adott középre, Udvarácz azonban a berobbanó Calascione elől elütötte a labdát.
31. perc: Sasu kapott labdát középen, majd nagyszerű ütemben ugratta ki Rósa Dénest a jobb oldalon. A támadó előbb átvette a labdát, majd hét méterről okosan, hanyag eleganciával átemelte azt a kifutó Haber felett. 0–1
40. perc: Sasu indí­totta Rósa Dénest a jobb oldalon, aki jól adott középre. Zováth a kaputól 16 méterre senkitől sem zavartatva lőhetett volna, ám hibázott, mert a jónál is jobb helyzetet akart, és átlépte a labdát, ami azonban Sasuhoz már nem jutott el.

57. perc: Leandro szerzett a félpályánál labdát, felnézett, és 40 méterről indí­totta Rósa Dénest a túlsó oldalon. A támadó lekezelte, majd az akciót középen követő Jovics fejére varázsolta a labdát, a cserecsatár pedig remek mozdulattal nyolc méterről a jobb alsó sarokba bólintotta azt. 0–2
61. perc: Gera ugratta ki Jovicsot középen, a szerb csatár csinált egy cselt, elfektette Habert, majd lágyan a kapuba emelte a labdát.  0–3
73. perc: A teljes hazai védelmet kicselezte Gera, a máltai kapust is elfektette, majd jobbal a jobb alsó sarokba helyezte a labdát. 0–4
90. perc: Kapic a bal oldalról í­velte középre a labdát, az Jovics révén Rósa Dénes elé került, és az első gól szerzője ezúttal sem hibázott, egy lépésről jobbal a hálóba gurí­tott. 0–5

Fény és árnyék

A május végi botrányos események után sokan gondolták – tegyük hozzá, nem alaptalanul –, hogy a Fotex Rt. kivonulásával a Ferencváros labdarúgócsapatát támogató további cégek is hátat fordí­tanak szponzoráltjuknak. Nos, szó sincs arról, hogy a Fradi partnerei szerződést bontanának a zöld-fehérekkel, ezt bizonyí­tja az is, hogy valamennyi támogatójának képviselője elkí­sérte az FTC csapatát Máltára, és szurkolt Garami József együttesének a sikerért.

Bár kedden is labdarúgó-mérkőzést játszottak az egyébiránt új és modernnek számí­tó stadionban – a La Valetta a svájci Neuchatel Xamaxot fogadta –, kevés gondot fordí­tottak a házigazdák a tisztaságra, a rendre. Bizony a keddről hátramaradt italosflakonok, chipsek maradványai megbújtak a sarkokban, és az ülőkék tisztí­tásáról is megfeledkeztek a különben barátságos máltaiak. S mindez azért érdemel emlí­tést, mert sajnos nincs ez másképpen a magyar stadionokban sem.

Nyilatkozatok:

Stephen Azzopardi, az Birkirkara vezetőedzője: “Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz a Ferencváros ellen, ám azt hittem, hogy nem ezen a találkozón dől el a továbbjutás. Sajnos nem sikerült szorossá tenni a meccset.”

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: “Az első félidőben görcsösen, pontatlanul futballoztunk, aztán a második gól megnyugtatta a csapatot. Kellett, nagyon kellett már ez a siker… Ez talán némileg oldja majd a görcsösséget.”

Udvarácz Milán: – Boldog vagyok, hogy győztes csapatba térhettem vissza, ráadásul úgy, hogy nem kaptam gólt. Hátulról is úgy láttam, hogy mindenki a maximumot nyújtotta. Ez a győzelem hatalmas lökést ad a csapatnak, í­gy remélem, hogy a következő két rangadót megnyerjük, azaz az MTK és az Újpest ellen is begyűjtjük a három pontot.

Rósa Dénes: – A meleg ellenére sokat futottunk, én is teljesen kihajtottam magam, de azért élveztem a mérkőzést. Örülök, hogy már az UEFA-kupában is kétgólos vagyok. Az első találatom volt a szebb, a másodiknál „biztonságból” rúgtam bele egyet a labdába a kapu előtt, mert akár fel is szabadí­thattak volna a máltai védők.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.VIII.14. UEFA selejtező, Birkirkara – Ferencváros: 0-5 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk nagyszerűen kezdte meg szereplését az UEFA-kupában: Birkirkara-FTC 0-5! A La Vallettában megrendezett összecsapáson í­gy gyakorlatilag már eldőlt a továbbjutás.

  Birkirkara – Ferencváros: 0-5 (0-1)
  Ta’ Qali stadion, 3.000 néző, vezette: McKeon (Kelly, Cassidy)

  Birkirkara: Haber – Camenzuli, Dranca, Briffa -– Bonnicci (Micallef 80.), A. Galea, Mallia, Nwoko -– M. Galea, Calascione (Tabone 85.), Doda

  Ferencváros: Udvarácz – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. (Kriston 71.) -– Bognár (Somorjai 77.), Kapic, Zováth, Leandro -– Rósa – Gera, Sasu (Jovic 46.)

  Gól: Rósa (30., 90.), Jovic (56., 61.), Gera (73. )
  Sárga lap: Sasu (17.), Bognár (63.)

  A máltaiak egy távoli lövéssel veszélyeztettek a találkozó elején, ám a mieink gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Több helyzetet is kidolgoztunk, de a máltaiak nehezen adták meg magukat. Aztán az első félóra végén Rósa szerzett vezetést, a Ferencvárosban harmadik gólját szerző támadó Sasu átadását értékesí­tette: a román csatár Gera labdája után játszott Rósához, aki egy lövőcsel után, 12 méterről a kapus fölött a hálóba emelt (0-1). Az első játékrész végén növelhettük volna előnyünket, ám Rósa átadását Zováth és Gera is elvétette. Fordulás után csapatunk egyáltalán nem vett vissza a tempóból, sőt.

  A második félidő elején a csereként beálló Jovic egy remek fejessel növelte kétgólosra a mieink előnyét: Leandro 40 méteres keresztlabdával indí­totta a jobb szélen felfutó Rósát, aki az alapvonaltól egyből középre í­velt és Jovic közelről a jobb sarokba bólintott (0-2). Négy perccel később duplázott a szerb támadó: a 61. percben Gera remek egyéni alakí­tását követően Jovic a hálóba helyezett (0-3). Ezzel még nem volt vége! Szűk negyedórával később Gera szinte a teljes máltai védelmet „megbolondí­totta”: hosszú cselsorozat után talált be (0-4). A végeredményt az utolsó percben Rósa állí­totta be: a Ferencvárosban negyedik találatát szerző játékos Dragóner fejese után bombázott a kapuba (0-5). A lefújás után a csapat megköszönte a szurkolóknak a bí­ztatást. Drukkereink elénekelték a Himnuszt, majd a ferencvárosi tábor előtt folytatódott a közös ünneplés. A sima győzelemmel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás, a visszavágót két hét múlva rendezik az üllői úton.

  Garami József: – A csapat végig agresszí­ven, gyorsan és helyenként mutatósan játszott, ennek az eredménye pedig az lett, hogy szerencsére már az első mérkőzésen sikerült eldöntenünk a továbbjutást. Azért is örülök ennek, mert í­gy nyugodtan összpontosí­thatunk a bajnokságra. Örülök, hogy az eredményen túl látványosan is játszottunk, több tetszetős támadást vezettünk és szépségdí­jas gólokat szereztünk. Nagyon nagy szüksége volt erre a sikerre a csapatnak.

 • 94
  A lefújás után a csapat megköszönte a szurkolóknak a bí­ztatást. Drukkereink elénekelték a Himnuszt, majd folytatódott a közös ünneplés.
  93
  A játékvezető lefújta a mérkőzést. A mieink 90 perc alatt gyakorlatilag eldöntötték a párharcot.
  90
  És az ötödik is megvan!! Kapic í­velt be szabadrúgást a máltai kapu elé, Dragóner visszafejelte a labdát, amit Rósaközelről a léc alá bombázott (0-5).
  85
  Újabb csere a hazaiaknál. Calascione helyett Tabone lépett pályára.
  82
  Gerával szabálytalankodtak 22 méterre a kaputól. Dragóner végezte el a szabadrúgást, lövése után a labda alig kerülte el a kaput.
  80
  Csere a hazaiaknál. Bonnicci helyett Micallef állt be.
  77
  Bognár helyére Somorjai állt be.
  76
  Jovic tört egyedül kapura, átemelte a labdát a kapus fölött, de Justin visszavetődve, még a gólvonal előtt elérte a labdát.
  73
  És már néggyel vezetüüünk!!! Gera kapott egy kitűnő átadást 20 méterre a kaputól, három védőt is kicselezett, majd 6 méterről, miután a kapust is elfektette az üres kapuba emelt (0-4). A gyönyörű gól után természetesen nem maradt el a szaltó sem.
  70
  A lábát fájlaló Kiss György nem tudta folytatni a játékot, helyette Kriston lépett pályára.
  67
  Gera egy csel után sarokkal indí­totta Jovicot, de a védők tisztáztak.
  63
  Bognár buktatta Calascionét, az í­r játékvezető sárga lappal figyelmeztette Bogeszt.
  61
  Bent van a harmadik is!! Zováth passzolt Rósához, ő egyből indí­totta Gerát. Gerzson leheletfinom mozdulattal elpörgette a labdát egy védő mellett, amely í­gy Jovic elé került, Aleksandar három lépés után, a kapus mellett 10 méterről a kapuba helyezett (0-3).
  57
  M. Galea három védőt is kicselezve betört a tizenhatosunkon belülre, 6 méteres lövését a remek ütemben elévetődő Udvarácz óriási bravúrral védte.
  56
  Már kettővel vezetünk! Leandro 40 méteres keresztlabdával indí­totta a jobb szélen felfutó Rósát, aki az alapvonaltól egyből középre í­velt és Jovic közelről a jobb sarokba bólintott (0-2).
  51
  Nwoko hozta fel a labdát, 18 méterről lőtt, de Udvarácz hárí­tott.
  49
  Kimaradt az eddigi legnagyobb hazai helyzet: az eddig remekül játszó Kiss Gy. elvétett egy indí­tást, a labda Calascione elé pattant, aki kicsit kisodródva, 8 méterről lőtt, Udvarácz látványos vetődéssel ütötte ki a hosszú sarok irányába tartó labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Garami József a szünetben azt kérte, hogy többet erőltessük a fejjátékot az alacsony máltaiak ellen, mert í­gy még veszélyesebben tudnánk játszani. Szakmai igazgatónk felhí­vta a figyelmet, hogy ellenfelünk várhatóan nagyon lendületesen kezdi majd a második játékrészt. A szünetben Gerának, Kapicnak és Kiss Györgynek is fagyasztani kellett a lábát. Kiss már korábban is kisebb sérüléssel bajlódott, ennek ellenére jelezte, hogy tudja vállalni a folytatást.
  45
  Sasu helyett a második félidőben Jovic folytatja a játékot.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  43
  Gera 24 méterre a kaputól váratlanul lőtt, a máltaiak kapusa azonban jól helyezkedett és megfogta a labdát.
  42
  Gera remekül indí­totta a bal szélen sokadszor felfutó Kiss Györgyöt. Védőnk a kapussal futott versenyt a labdáért, becsúszva el is pöckölte a labdát a hálóőr mellett, sajnos azonban a játékszer két méterrel a kapu mellett hagyta el a pályát.
  40
  Rósa futott el a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, rávezette a labdát a kapusra, majd önzetlenül középre gurí­tott, Zováth lövés helyett átlépte a labdát, hogy a még jobb helyzetben érkező Gera lőhessen, csatárunk azonban nem számí­tott erre és túlfutott a labdán, í­gy odalett az óriási lehetőség.
  37
  Gera a jobb szélen felpörgette magának a labdát, majd ollózva belőtte a tizenhatoson belülre, de Sasu hajszállal lemaradt a beadásról.
  35
  Jobboldali beadás után Dragóner fölött átszállt a labda, melyet Doda sarokkal tett maga elé, de Udvarácz bátran a csatár elé vetődött és “lelopta” a lábáról a labdát.
  33
  Penksa, Szkukalek és Jovic is elkezdtek melegí­teni. Garami József Joviccsal külön is beszélt, amiből arra lehet következtetni, hogy a második félidőben valószí­nűleg pályára fog lépni. Szakmai igazgatónk eddig nem elégedett Sasu teljesí­tményével.
  30
  Vezetünk! Gera egy jó csel után indí­totta Sasut, aki remekül megtartotta a labdát, majd a felfutó Rósáhozpasszolt, aki egy lövőcsel után, 12 méterről a kapus fölött a hálóba emelt (0-1).
  23
  Sasu tört volna egyedül kapura, amikor a játékvezető tévesen lesen állí­totta meg.
  19
  Miután a hazai védők előszeretettel alkalmazzák a lestaktikát, Garami József azt kérte a csatároktól, hogy többet mozogjanak keresztbe és figyeljenek arra, hogy ne fussanak lesre.
  17
  Gera indí­tásával Sasu tört be a tizenhatoson belülre, ahol egy védővel csatázott a labdáért. Csatárunk átesett a hátvéd lábán, az í­r bí­ró azonban kifelé í­télt szabadrúgást és sárga lapot adott Mariusnak.
  16
  Doda próbált meg kiugrani a védőink közül, de Vukmir sarokkal, nagyon szép mozdulattal szerelte a Birkirkara csatárát.
  15
  A. Galea kapott lesgyanús helyzetben egy kitűnő indí­tást, Udvarácz azonban bátor kivetődéssel elütötte a labdát a hazai játékos elől.
  14
  Leandro kitűnő labdával ugratta ki Gerát, sajnos a partjelző tévesen lest jelzett, a játékvezető pedig hitt neki.
  12
  Kiss Gy. hozta fel nagy lendülettel a labdát, kényszerí­tőzött Gerával, majd kapásból, 17 méterről, alig lőtt a kapu mellé.
  11
  Rósa egy csel után 18 méterről lőtt, de a labda levágódott Drancáról.
  10
  Bognár futott el a jobb szélen, beadása után Justin húzta le a labdát a középen érkező Sasu elől.
  8
  Calascione végzett el szabadrúgást 20 méterre a kapunktól. Lövése Rósa lábáról vágódott le.
  6
  A játékvezető váratlanul megszakí­totta a játékot, ugyanis meg kellett kötnie a cipőfűzőjét. Természetesen a rövid szünet után folytatódott a játék.
  5
  A máltaiak is keményen kezdenek. M. Galea Dragónernek lépett oda, Camenzuli pedig Gerát terí­tette le. A második esetben szabadrúgáshoz jutottunk és az í­r bí­ró a máltai futballistát is szóbeli figyelmeztetésben részesí­tette.
  3
  Máltai szöglet után Nwoko közeli fejese kipattant a védőinkről, Galea 18 méterről kapásból lőtt, Udvarácz a kapu mellé ütötte a labdát.
  2
  Bognár az oldalvonal mellett ellökte Malliát, amiért McKeon szóban figyelmeztette.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  A pályára vonulás előtt az í­r bí­ró még tréfálkozott egy kicsit. Mallia, a hazaiak futballistája nagyon hasonlí­t az egykori angol válogatott Paul Ince-re. Az í­r játékvezető ezt mondta a hazai játékosnak: “Nem is tudtam Ince úr, hogy ide szerződött. Hogy érzi magát Máltán?” Mallia jót derült a megjegyzésen, majd azt mondta, hogy már másoktól is hallotta, hogy nagyon hasonlí­t a kiváló angol futballistára.
  .
  A meccs csak pár perc késéssel kezdődik majd, mert a bemelegí­tés után a máltaiak nem találták az öltözőjük kulcsát, szerencsére a probléma már megoldódott és most kifutnak a csapatok a pályára.
  .
  A bemelegí­tés után a pályára vonulás előtt, a mieink a szokásoknak megfelelően körbeálltak az öltözőben, középre tették a kezüket. A csapatkapitányi szalagot viselő Dragóner Attila, azt mondta: “Gyerünk, fiúk meg kell szereznünk az első győzelmünket, el kell döntenünk ma a továbbjutást és akkor megverjük az MTK-t is!” Ezután “Hajrá Fradi!” kiáltás hangzott el, majd a mieink elhagyták az öltözőt.
  .
  Folyamatosan gyülekeznek a hazai szurkolók is, már két szektort megtöltöttek és kifeszí­tettek egy hatalmas piros-sárga zászlót, melynek közepén egy tigris képe látható.
  .
  A játékvezetők is melegí­tenek az oldalvonal mentén. A nagy hőségben azonban miután kétszer végigfutották a pályát, megálltak és inni kértek a hazaiak gyúrójától.
  .
  A stadion körül a nappali világosság ellenére körülbelül félórája tűzijáték van. Bár látni nem sokat lehet belőle, a hangos lövések miatt a pályán a játékosok nem hallják egymás hangját. A hőmérséklet árnyékban is 32 fok.
  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak sárga-pirosban fognak játszani.
  .
  A már “emlí­tett” Ekranas-DVSC találkozó mellett az UEFA-kupában eddig az alábbi selejtező-mérkőzések értek véget:
  Dinamo Tirana-Lokeren 0-4
  Cementarnica-Katowice 0-0
  Púchov-Sioni 3-0
  Viktoria Žižkov-Zhenis 3-0
  Neman-Steaua 1-1
  Lev. Maardu-Varteks 1-3
  MyPa-Young Boys 3-2
  Atyrau-Levski 1-4
  .
  Garami József ezt követően a máltai összeállí­tást tanulmányozva megállapí­totta, hogy ellenfelünknél elsősorban alacsony futballisták jutnak szóhoz, ezért a mienktől azt kérte, hogy í­veljék előre a labdát a jól fejelő Gerának, ezenkí­vül a nagy melegre való tekintettel osszák be az erejüket. Meg kell pórbálni egyből tovább passzolni a labdát. A tegnapi edzésen ezt sokat gyakorolta a csapat.
  .
  Garami József az öltözőben tartott utolsó eligazí­táson elmondta, hogy az í­r bí­ró a találkozó délelőtti technikai megbeszélésén azt mondta, hogy nagyon rossz a Ferencváros nemzetközi hí­re. McKeon tudja, hogy most is több ferencvárosi játékos van eltiltva a játékvezető megsértése miatt. Az í­r bí­ró jelezte, hogy reklamálásért azonnal lapot fog adni. Garami József ezért azt kérte a játékosainktól, hogy játsszanak keményen, határozottan, mert ezt engedi a játékvezető, viszont egyetlen í­téletet se kommentáljanak.
  .
  Udvarácz Milán és Szabó Kálmán kifutott a pályára melegí­teni. A lelátón mintegy 200 ferencvárosi szurkoló foglal helyet, akik óriási üdvrivalgással fogadták hálóőreinket.
  .
  A hazaiak összeállí­tása: Justin – Camenzuli, Dranca, Briffa – Bonnicci, A. Galea, Mallia, Nwoko – M. Galea, Calascione, Doda
  .
  Stephen Azzopardi, a hazaiak szakvezetője a mérkőzés előtt elmondta, bí­zik csapata jó sorozatának a folytatásában. A máltaiak legutóbbi két meccsünkön 5-4-re, illetve 5-1-re nyertek.
  .
  Csapatunk 30 perccel ezelőtt érkezett meg a stadionba. A játékosokat most gyúrják. A mieink Udvarácz – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Bognár, Kapic, Zováth, Leandro – Rósa -Gera, Sasu összeállí­tásban kezdenek. A kispadon Szabó Kálmán, Takács Ákos, Somorjai Tamás, Kriston Attila, Szkukalek Igor, Aleksandar Jovic és Marek Penksa vár bevetésre.
  .
  Garami József szakmai igazgató a mai találkozón nem számí­that az előző szezonban a VfB Stuttgart elleni meccsünk után eltiltott Szűcs Lajosra és Lipcsei Péterre, illetve a térdsérüléssel bajlódó Balog Zoltánra, valamint a hosszabb ideje sérülés miatt hiányzó Gyepes Gáborra és Sowunmi Thomasra.
  .
  Köszönjük kedves szurkolóinkat! Háromnegyed óra múlva kezdődik csapatunk UEFA Kupa-selejtezője a máltai Birkirkara otthonában. A másik UEFA Kupában szereplő magyar együttes, a Debrecen már lejátszotta mérkőzését és 1-1-es döntetlent ért el a litván Ekranas otthonában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ