2003.VIII.14. UEFA selejtező, Birkirkara – Ferencváros: 0-5

2 hozzászólás a(z) 2003.VIII.14. UEFA selejtező, Birkirkara – Ferencváros: 0-5 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk nagyszerűen kezdte meg szereplését az UEFA-kupában: Birkirkara-FTC 0-5! A La Vallettában megrendezett összecsapáson í­gy gyakorlatilag már eldőlt a továbbjutás.

  Birkirkara – Ferencváros: 0-5 (0-1)
  Ta’ Qali stadion, 3.000 néző, vezette: McKeon (Kelly, Cassidy)

  Birkirkara: Haber – Camenzuli, Dranca, Briffa -– Bonnicci (Micallef 80.), A. Galea, Mallia, Nwoko -– M. Galea, Calascione (Tabone 85.), Doda

  Ferencváros: Udvarácz – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. (Kriston 71.) -– Bognár (Somorjai 77.), Kapic, Zováth, Leandro -– Rósa – Gera, Sasu (Jovic 46.)

  Gól: Rósa (30., 90.), Jovic (56., 61.), Gera (73. )
  Sárga lap: Sasu (17.), Bognár (63.)

  A máltaiak egy távoli lövéssel veszélyeztettek a találkozó elején, ám a mieink gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. Több helyzetet is kidolgoztunk, de a máltaiak nehezen adták meg magukat. Aztán az első félóra végén Rósa szerzett vezetést, a Ferencvárosban harmadik gólját szerző támadó Sasu átadását értékesí­tette: a román csatár Gera labdája után játszott Rósához, aki egy lövőcsel után, 12 méterről a kapus fölött a hálóba emelt (0-1). Az első játékrész végén növelhettük volna előnyünket, ám Rósa átadását Zováth és Gera is elvétette. Fordulás után csapatunk egyáltalán nem vett vissza a tempóból, sőt.

  A második félidő elején a csereként beálló Jovic egy remek fejessel növelte kétgólosra a mieink előnyét: Leandro 40 méteres keresztlabdával indí­totta a jobb szélen felfutó Rósát, aki az alapvonaltól egyből középre í­velt és Jovic közelről a jobb sarokba bólintott (0-2). Négy perccel később duplázott a szerb támadó: a 61. percben Gera remek egyéni alakí­tását követően Jovic a hálóba helyezett (0-3). Ezzel még nem volt vége! Szűk negyedórával később Gera szinte a teljes máltai védelmet „megbolondí­totta”: hosszú cselsorozat után talált be (0-4). A végeredményt az utolsó percben Rósa állí­totta be: a Ferencvárosban negyedik találatát szerző játékos Dragóner fejese után bombázott a kapuba (0-5). A lefújás után a csapat megköszönte a szurkolóknak a bí­ztatást. Drukkereink elénekelték a Himnuszt, majd a ferencvárosi tábor előtt folytatódott a közös ünneplés. A sima győzelemmel gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás, a visszavágót két hét múlva rendezik az üllői úton.

  Garami József: – A csapat végig agresszí­ven, gyorsan és helyenként mutatósan játszott, ennek az eredménye pedig az lett, hogy szerencsére már az első mérkőzésen sikerült eldöntenünk a továbbjutást. Azért is örülök ennek, mert í­gy nyugodtan összpontosí­thatunk a bajnokságra. Örülök, hogy az eredményen túl látványosan is játszottunk, több tetszetős támadást vezettünk és szépségdí­jas gólokat szereztünk. Nagyon nagy szüksége volt erre a sikerre a csapatnak.

 • 94
  A lefújás után a csapat megköszönte a szurkolóknak a bí­ztatást. Drukkereink elénekelték a Himnuszt, majd folytatódott a közös ünneplés.
  93
  A játékvezető lefújta a mérkőzést. A mieink 90 perc alatt gyakorlatilag eldöntötték a párharcot.
  90
  És az ötödik is megvan!! Kapic í­velt be szabadrúgást a máltai kapu elé, Dragóner visszafejelte a labdát, amit Rósaközelről a léc alá bombázott (0-5).
  85
  Újabb csere a hazaiaknál. Calascione helyett Tabone lépett pályára.
  82
  Gerával szabálytalankodtak 22 méterre a kaputól. Dragóner végezte el a szabadrúgást, lövése után a labda alig kerülte el a kaput.
  80
  Csere a hazaiaknál. Bonnicci helyett Micallef állt be.
  77
  Bognár helyére Somorjai állt be.
  76
  Jovic tört egyedül kapura, átemelte a labdát a kapus fölött, de Justin visszavetődve, még a gólvonal előtt elérte a labdát.
  73
  És már néggyel vezetüüünk!!! Gera kapott egy kitűnő átadást 20 méterre a kaputól, három védőt is kicselezett, majd 6 méterről, miután a kapust is elfektette az üres kapuba emelt (0-4). A gyönyörű gól után természetesen nem maradt el a szaltó sem.
  70
  A lábát fájlaló Kiss György nem tudta folytatni a játékot, helyette Kriston lépett pályára.
  67
  Gera egy csel után sarokkal indí­totta Jovicot, de a védők tisztáztak.
  63
  Bognár buktatta Calascionét, az í­r játékvezető sárga lappal figyelmeztette Bogeszt.
  61
  Bent van a harmadik is!! Zováth passzolt Rósához, ő egyből indí­totta Gerát. Gerzson leheletfinom mozdulattal elpörgette a labdát egy védő mellett, amely í­gy Jovic elé került, Aleksandar három lépés után, a kapus mellett 10 méterről a kapuba helyezett (0-3).
  57
  M. Galea három védőt is kicselezve betört a tizenhatosunkon belülre, 6 méteres lövését a remek ütemben elévetődő Udvarácz óriási bravúrral védte.
  56
  Már kettővel vezetünk! Leandro 40 méteres keresztlabdával indí­totta a jobb szélen felfutó Rósát, aki az alapvonaltól egyből középre í­velt és Jovic közelről a jobb sarokba bólintott (0-2).
  51
  Nwoko hozta fel a labdát, 18 méterről lőtt, de Udvarácz hárí­tott.
  49
  Kimaradt az eddigi legnagyobb hazai helyzet: az eddig remekül játszó Kiss Gy. elvétett egy indí­tást, a labda Calascione elé pattant, aki kicsit kisodródva, 8 méterről lőtt, Udvarácz látványos vetődéssel ütötte ki a hosszú sarok irányába tartó labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Garami József a szünetben azt kérte, hogy többet erőltessük a fejjátékot az alacsony máltaiak ellen, mert í­gy még veszélyesebben tudnánk játszani. Szakmai igazgatónk felhí­vta a figyelmet, hogy ellenfelünk várhatóan nagyon lendületesen kezdi majd a második játékrészt. A szünetben Gerának, Kapicnak és Kiss Györgynek is fagyasztani kellett a lábát. Kiss már korábban is kisebb sérüléssel bajlódott, ennek ellenére jelezte, hogy tudja vállalni a folytatást.
  45
  Sasu helyett a második félidőben Jovic folytatja a játékot.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  43
  Gera 24 méterre a kaputól váratlanul lőtt, a máltaiak kapusa azonban jól helyezkedett és megfogta a labdát.
  42
  Gera remekül indí­totta a bal szélen sokadszor felfutó Kiss Györgyöt. Védőnk a kapussal futott versenyt a labdáért, becsúszva el is pöckölte a labdát a hálóőr mellett, sajnos azonban a játékszer két méterrel a kapu mellett hagyta el a pályát.
  40
  Rósa futott el a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, rávezette a labdát a kapusra, majd önzetlenül középre gurí­tott, Zováth lövés helyett átlépte a labdát, hogy a még jobb helyzetben érkező Gera lőhessen, csatárunk azonban nem számí­tott erre és túlfutott a labdán, í­gy odalett az óriási lehetőség.
  37
  Gera a jobb szélen felpörgette magának a labdát, majd ollózva belőtte a tizenhatoson belülre, de Sasu hajszállal lemaradt a beadásról.
  35
  Jobboldali beadás után Dragóner fölött átszállt a labda, melyet Doda sarokkal tett maga elé, de Udvarácz bátran a csatár elé vetődött és “lelopta” a lábáról a labdát.
  33
  Penksa, Szkukalek és Jovic is elkezdtek melegí­teni. Garami József Joviccsal külön is beszélt, amiből arra lehet következtetni, hogy a második félidőben valószí­nűleg pályára fog lépni. Szakmai igazgatónk eddig nem elégedett Sasu teljesí­tményével.
  30
  Vezetünk! Gera egy jó csel után indí­totta Sasut, aki remekül megtartotta a labdát, majd a felfutó Rósáhozpasszolt, aki egy lövőcsel után, 12 méterről a kapus fölött a hálóba emelt (0-1).
  23
  Sasu tört volna egyedül kapura, amikor a játékvezető tévesen lesen állí­totta meg.
  19
  Miután a hazai védők előszeretettel alkalmazzák a lestaktikát, Garami József azt kérte a csatároktól, hogy többet mozogjanak keresztbe és figyeljenek arra, hogy ne fussanak lesre.
  17
  Gera indí­tásával Sasu tört be a tizenhatoson belülre, ahol egy védővel csatázott a labdáért. Csatárunk átesett a hátvéd lábán, az í­r bí­ró azonban kifelé í­télt szabadrúgást és sárga lapot adott Mariusnak.
  16
  Doda próbált meg kiugrani a védőink közül, de Vukmir sarokkal, nagyon szép mozdulattal szerelte a Birkirkara csatárát.
  15
  A. Galea kapott lesgyanús helyzetben egy kitűnő indí­tást, Udvarácz azonban bátor kivetődéssel elütötte a labdát a hazai játékos elől.
  14
  Leandro kitűnő labdával ugratta ki Gerát, sajnos a partjelző tévesen lest jelzett, a játékvezető pedig hitt neki.
  12
  Kiss Gy. hozta fel nagy lendülettel a labdát, kényszerí­tőzött Gerával, majd kapásból, 17 méterről, alig lőtt a kapu mellé.
  11
  Rósa egy csel után 18 méterről lőtt, de a labda levágódott Drancáról.
  10
  Bognár futott el a jobb szélen, beadása után Justin húzta le a labdát a középen érkező Sasu elől.
  8
  Calascione végzett el szabadrúgást 20 méterre a kapunktól. Lövése Rósa lábáról vágódott le.
  6
  A játékvezető váratlanul megszakí­totta a játékot, ugyanis meg kellett kötnie a cipőfűzőjét. Természetesen a rövid szünet után folytatódott a játék.
  5
  A máltaiak is keményen kezdenek. M. Galea Dragónernek lépett oda, Camenzuli pedig Gerát terí­tette le. A második esetben szabadrúgáshoz jutottunk és az í­r bí­ró a máltai futballistát is szóbeli figyelmeztetésben részesí­tette.
  3
  Máltai szöglet után Nwoko közeli fejese kipattant a védőinkről, Galea 18 méterről kapásból lőtt, Udvarácz a kapu mellé ütötte a labdát.
  2
  Bognár az oldalvonal mellett ellökte Malliát, amiért McKeon szóban figyelmeztette.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát.
  .
  A pályára vonulás előtt az í­r bí­ró még tréfálkozott egy kicsit. Mallia, a hazaiak futballistája nagyon hasonlí­t az egykori angol válogatott Paul Ince-re. Az í­r játékvezető ezt mondta a hazai játékosnak: “Nem is tudtam Ince úr, hogy ide szerződött. Hogy érzi magát Máltán?” Mallia jót derült a megjegyzésen, majd azt mondta, hogy már másoktól is hallotta, hogy nagyon hasonlí­t a kiváló angol futballistára.
  .
  A meccs csak pár perc késéssel kezdődik majd, mert a bemelegí­tés után a máltaiak nem találták az öltözőjük kulcsát, szerencsére a probléma már megoldódott és most kifutnak a csapatok a pályára.
  .
  A bemelegí­tés után a pályára vonulás előtt, a mieink a szokásoknak megfelelően körbeálltak az öltözőben, középre tették a kezüket. A csapatkapitányi szalagot viselő Dragóner Attila, azt mondta: “Gyerünk, fiúk meg kell szereznünk az első győzelmünket, el kell döntenünk ma a továbbjutást és akkor megverjük az MTK-t is!” Ezután “Hajrá Fradi!” kiáltás hangzott el, majd a mieink elhagyták az öltözőt.
  .
  Folyamatosan gyülekeznek a hazai szurkolók is, már két szektort megtöltöttek és kifeszí­tettek egy hatalmas piros-sárga zászlót, melynek közepén egy tigris képe látható.
  .
  A játékvezetők is melegí­tenek az oldalvonal mentén. A nagy hőségben azonban miután kétszer végigfutották a pályát, megálltak és inni kértek a hazaiak gyúrójától.
  .
  A stadion körül a nappali világosság ellenére körülbelül félórája tűzijáték van. Bár látni nem sokat lehet belőle, a hangos lövések miatt a pályán a játékosok nem hallják egymás hangját. A hőmérséklet árnyékban is 32 fok.
  .
  A két csapat játékosai már a pályán melegí­tenek. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak sárga-pirosban fognak játszani.
  .
  A már “emlí­tett” Ekranas-DVSC találkozó mellett az UEFA-kupában eddig az alábbi selejtező-mérkőzések értek véget:
  Dinamo Tirana-Lokeren 0-4
  Cementarnica-Katowice 0-0
  Púchov-Sioni 3-0
  Viktoria Žižkov-Zhenis 3-0
  Neman-Steaua 1-1
  Lev. Maardu-Varteks 1-3
  MyPa-Young Boys 3-2
  Atyrau-Levski 1-4
  .
  Garami József ezt követően a máltai összeállí­tást tanulmányozva megállapí­totta, hogy ellenfelünknél elsősorban alacsony futballisták jutnak szóhoz, ezért a mienktől azt kérte, hogy í­veljék előre a labdát a jól fejelő Gerának, ezenkí­vül a nagy melegre való tekintettel osszák be az erejüket. Meg kell pórbálni egyből tovább passzolni a labdát. A tegnapi edzésen ezt sokat gyakorolta a csapat.
  .
  Garami József az öltözőben tartott utolsó eligazí­táson elmondta, hogy az í­r bí­ró a találkozó délelőtti technikai megbeszélésén azt mondta, hogy nagyon rossz a Ferencváros nemzetközi hí­re. McKeon tudja, hogy most is több ferencvárosi játékos van eltiltva a játékvezető megsértése miatt. Az í­r bí­ró jelezte, hogy reklamálásért azonnal lapot fog adni. Garami József ezért azt kérte a játékosainktól, hogy játsszanak keményen, határozottan, mert ezt engedi a játékvezető, viszont egyetlen í­téletet se kommentáljanak.
  .
  Udvarácz Milán és Szabó Kálmán kifutott a pályára melegí­teni. A lelátón mintegy 200 ferencvárosi szurkoló foglal helyet, akik óriási üdvrivalgással fogadták hálóőreinket.
  .
  A hazaiak összeállí­tása: Justin – Camenzuli, Dranca, Briffa – Bonnicci, A. Galea, Mallia, Nwoko – M. Galea, Calascione, Doda
  .
  Stephen Azzopardi, a hazaiak szakvezetője a mérkőzés előtt elmondta, bí­zik csapata jó sorozatának a folytatásában. A máltaiak legutóbbi két meccsünkön 5-4-re, illetve 5-1-re nyertek.
  .
  Csapatunk 30 perccel ezelőtt érkezett meg a stadionba. A játékosokat most gyúrják. A mieink Udvarácz – Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. – Bognár, Kapic, Zováth, Leandro – Rósa -Gera, Sasu összeállí­tásban kezdenek. A kispadon Szabó Kálmán, Takács Ákos, Somorjai Tamás, Kriston Attila, Szkukalek Igor, Aleksandar Jovic és Marek Penksa vár bevetésre.
  .
  Garami József szakmai igazgató a mai találkozón nem számí­that az előző szezonban a VfB Stuttgart elleni meccsünk után eltiltott Szűcs Lajosra és Lipcsei Péterre, illetve a térdsérüléssel bajlódó Balog Zoltánra, valamint a hosszabb ideje sérülés miatt hiányzó Gyepes Gáborra és Sowunmi Thomasra.
  .
  Köszönjük kedves szurkolóinkat! Háromnegyed óra múlva kezdődik csapatunk UEFA Kupa-selejtezője a máltai Birkirkara otthonában. A másik UEFA Kupában szereplő magyar együttes, a Debrecen már lejátszotta mérkőzését és 1-1-es döntetlent ért el a litván Ekranas otthonában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső