2003.VIII.9. Békéscsaba – Ferencváros: 0-0

2 hozzászólás a(z) 2003.VIII.9. Békéscsaba – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk szikrázóan kemény mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszott idegenben a Békéscsaba ellen.

    Békéscsaba – Ferencváros: 0-0
    Békéscsaba, 10.000 néző, vezette: Juhos (Tumó, Hegyi)

    Békéscsaba: Simunic – Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki – Kovács N. (Valentényi 80.), Bánföldi, Kovács, Vincze – Faragó (Tóth Gy. 67.), Javrujan (Miculescu 77.)

    Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Zováth, Lipcsei, Leandro (Somorjai 46.) – Rósa – Gera, Penksa (Sasu 66.)

    Sárga lap: Vilotic (44.), Valentényi (82.) illetve Kiss Gy. (61.), Bognár Zs. (62.), Dragóner (73.), Rósa (84.)
    Kiállí­tva: Bujáki (92.)

    A nagy meleg ellenére óriási lendülettel kezdtek a csapatok. Hamar átvettük az irányí­tást, a hazaiak rengeteg szabálytalansággal pórbálták széttördelni a játékot. Sajnos ebben “partnerük” volt Juhos Attila játékvezető is, aki az első félidőben a legdurvább, sérülésveszélyes belemenéseknél sem mutatta fel a sárga lapot. A második játékrészben viszont már gyakorlatilag minden szabálytalan megmozdulásért előkerült a sárga. Nem kellett sokat várni az első helyzetre, a 3. percben Gera lőtt a kapu mellé. Később is Gerzson volt a legaktí­vabb csapatunkból, új helyén, a középcsatár posztján is remekül feltalálta magát, rengetegszer került helyzetbe, keresztbefutásaival pedig üres folyosót nyitott a második hullámban érkezőknek. A hazaiak kontrákra rendezkedtek be, Javrujan és Faragó bármikor képesek voltak veszélyes helyzetet kialakí­tani, ezért élvezetes, jó volt a meccs. Csapatunkat mintegy ezer szurkoló kí­sérte el Békéscsabára, ez volt az első alkalom ebben az idényben, hogy drukkereinket beengedték a stadionba és a bí­ztatás sokat segí­tett a csapatnak. Hiába játszottunk fölényben, hiába lőttünk a betömörülő hazai védők miatt sokat távolról, az első játékrész legnagyobb helyzete a házigazdák előtt adódott: a 39. percben az előretörő Javrujan Szűcsöt is kicselezte, középre gurí­tott, Faragó próbált az üres kapuba, de Dragóner menteni tudott.

    A második játékrészben sem változott a játék képe. A csapatunkban első bajnoki mérkőzésén szereplő Kiss Gy. egyre többet zárkózott fel a támadásokhoz, a bal oldalról remek labdákat í­velt be a tizenhatoson belülre, de Simunic, a békéscsabaiak kapusa kiváló napot fogott és lehetetlennek tűnő helyzetekben is hárí­tani tudott. Bár mi voltunk fölényben, a hazaiak sem mondtak le a három pontról, ezt bizonyí­tja, hogy bár Javrujan és Faragó is jól játszottak elől, Supka Attila, a hazaiak szakvezetője mindkét csatárt lecserélte és helyükre támadókat küldött be. Nálunk a 66. percben Penksát Sasu váltotta fel. A román légiós több alkalommal is remek labdával szolgálta ki a társakat, elsősorban Gerát, de ezen a napon nem sikerült bevenni a nagyon lelkesen és elszántan küzdő hazaiak kapuját. Az utolsó percben Juhos játékvezető még kiállí­totta a hazaiaktól Bujákit, ennek azonban már nem volt jelentősége.

    Mindkét oldalon voltak veszélyes helyzetek és bár mi játszottunk fölényben, a döntetlen reálisnak mondható. Az MLSZ bennünket sújtó határozata után, melynek értelmében 6 pontot levonnak az eredményünkből, jelenleg mí­nusz 3 pontunk van.

    Garami József: -- Nagyjából erre számí­tottam: a csabaiak zártan védekeztek, és abból próbáltak megindulni. Igaz, a meccs elején egy kicsit át kellett szervezni a játékunkat, de ez nem okozott semmilyen fennokozást. Ma is meg voltak a helyzeteink, amikből gólt szerezhettünk volna. Sajnos nem sikerült, s nem lehet mindent a szerencsére, illetve annak hiányára fogni.

    Supka Attila: -- Mindkét együttesnek voltak lehetőségei, akár mi is nyerhettünk volna, de a Fradi is megszerezhette volna a három pontot. A döntetlent reálisnak tartom.

  • 93
    Lipcsei í­velte be a szabadrúgást a csabai kapu elé, a labda Gera elé pattant, akinek kapáslövésébe belevetődtek a védők, utána pedig Juhos lefújta a meccset. Ez a döntetlen azt jelenti, hogy az MLSZ bennünket sújtó hat büntetőpontos határozata után jelenleg mí­nusz 3 pontunk van.
    92
    Bujáki hátulról belerúgott Rósába, ezért Juhos kiállí­totta a hazai játékost.
    90
    Bánföldi lerántotta Rósát a békéscsabai tizenhatos előtt, de Juhos a hazaiak javára í­télt szabadrúgást. A tartalék játékvezető jelezte, hogy két perc hosszabbí­tás lesz.
    89
    Tóth lecselezte magát az alapvonalig, középre passzolt, de Szűcs vetődve megszerezte a labdát.
    88
    Somorjai egy lövőcsel után tizenhat méterről az ötös sarkánál üresen hagyott Rósához passzolt, ő azonban fölé lőtt.
    87
    Kriston beadása után Simunic a tizenegyespontnál ütötte el a labdát Gera elől.
    86
    Gera í­velt Sasuhoz, a román légiós két jó csel után visszagurí­tott Gerához, akinek 20 méteres kapáslövését Simunic védte.
    84
    Rósa buktatta Vinczét az oldalvonal mellett, ezért ő sem úszta meg sárga lap nélkül.
    82
    Valentényi buktatta Gerát 26 méterre a kaputól, ezért sárga lapot kapott.
    81
    Somorjai kitűnő labdát adott Gerának, akinek bal sarokra tartó lövését Simunic vetődve védte.
    80
    Harmadszor is cseréltek a házigazdák: Kovács helyére Valentényi állt be.
    79
    Gerát lökték el 24 méterre a kaputól. A szabadrúgást Gerzson végezte el és a kapu fölé csavarta a labdát.
    77
    Másodszor cseréltek a csabaiak: Javrujan helyett Miculescu állt be.
    76
    Kriston futott el a jobb szélen, jól adott középre, de a kapujából kilépő Simunic lehúzta a labdát Sasu elől.
    73
    Somorjaival szabálytalankodtak a békéscsabai tizenhatos előtt, Juhos továbbot intett. A labda Javrujanhoz került, akit Lipcsei feltartott, ezt a játékvezető lefújta. Dragóner reklamált a bí­rónál, ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
    71
    Rósa 18 méterről lőtt, Sasu hibáa vetődött a labda után két méterre a kaputól, nem tudott beleérni, í­gy Rósa lövése mintegy egy méterrel mellé ment.
    70
    Sasu két védő között ugratta ki Gerát, ám mielőtt csatárunk lőhetett volna, Bánföldi szögletre mentett előle.
    69
    Gera sarokkal tette Sasu elé a labdát, de légiósunk elől Udvari mentett.
    67
    Először cserélnek a hazaiak. Faragó helyett Tóth Gy. áll be.
    66
    Másodszor is cseréltünk: Penksa helyére Sasu állt be. Garami József mielőtt pályára küldte a játékost, annyit mondott neki: “egy gól azért nem ártana.”
    65
    Kiss Gy. í­velte be a labdát a hazaiak ötösére, melyet Simunic húzott le Gera elől.
    62
    Bognár rántotta le Javrujant, ő is “besárgult”.
    61
    Kiss Gy. szabálytalankodott Javrujannal, amiért ő is sárga lapot kapott a játékvezetőtől.
    59
    Javrujan emelt be szabadrúgást a kapunk elé, de Kiss Gy. kifejelte a labdát.
    56
    Bánföldi passzolt Kovácshoz, akinek 20 méteres kapáslövése alig kerülte el a kapunkat.
    54
    Lipcsei visszagurí­tása után Somorjai 25 méterről centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
    52
    Bánföldi 35 méterről vállalkozott lövésre, a labda elszállt a kapunk fölött.
    50
    Javrujan játszotta meg Faragót, aki egy lövőcsel után 13 méterről a kapunk mellé bombázott.
    48
    Javrujan húzott el a bal szélen, de kapu elé lőtt labdájáról mindenki lemaradt.
    46
    Elkezdődött a második félidő. A mieinknél egy csere volt, Leandro helyére Somorjai állt be. Dragónernek fáj a medececsontja, de ő egyelőre vállalta a folytatást.
    45
    Juhos lefújta az első félidőt.
    44
    Szabadrúgáshoz jutottunk a jobb oldalon. Vilotics többszöri figyelmeztetés után sem ment el kilenc méterre a labdától, ezért Juhos felmutatta neki a sárga lapot.
    43
    Faragó vitte be nagy lendülettel a labdát a tizenhatosunkon belülre, de Dragóner jó ütemben szerelte.
    41
    Leandro kényszerí­tőzött Lipcseivel, majd a visszakapott labdát 19 méterről egyből ellőtte, 1 méterrel a jobb felső sarok mellé.
    39
    Javrujan jött előre nagy lendülettel a jobb szélen, kicselezte Szűcsöt is, középre gurí­tott, Faragó üres kapuba tartó lövése azonban elakadt a kiváló ütemben közbelépő Dragónerben.
    37
    Dragi folytatni tudja a játékot, ennek ellenére csak tí­zen vagyunk a pályán, most ugyanis Leandrót kell az alapvonal mögött ápolni.
    36
    Egy ütközés után Dragóner maradt lenn a földön. Védőnket egyelőre a pályán ápolják.
    34
    A legnagyobb csatát az első perctől Bognár és Javrujan ví­vja egymással, a párharcok többségét eddig Bogesz nyerte. Javrujan számára külön motivációt jelent, hogy a nyári szünetben nálunk volt próbajátékon, végül azonban nem kapott szerződést és most ellenünk nagyon szeretne bizonyí­tani.
    31
    Faragó jó cselekkel tört be a tizenhatosunkon belülre, de Szűcs bátor vetődéssel leszedte a lábáról a labdát.
    29
    Faragó tört be a tizenhatosunkon belülre, de Zováth kitűnő ütemben szerelte. A hazai csatár elesett, a szurkolók tizenegyest reklamáltak, de Juhos jelezte, hogy nem történt szabálytalanság.
    28
    Kovács B. szállt bele Zováthba a felezővonalnál. A hazaiaknak ez volt a 16. szabálytalanságuk. Zováth rövid ápolás után folytatni tudta a játékot, amí­g állt a mérkőzés, Kriston kicserélte az elszakadt cipőt.
    27
    Lipcsei indí­tásával Gera lépett ki a védők közül, 10 méterről lőtt, de Simunic óriási bravúrral szögletre mentett.
    25
    Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba 27 méterre a kapunktól. Bánföldi legurí­tása után Kovács B. lőtte rá a labdát, melyet Szűcs látványos vetődéssel a bal felső sarok elől ütött szögletre.
    23
    Kristonnak az előző akciónál elszakadt az egyik cipője, Lipcsei Gábor sietett be az öltözőbe másik lábbeliért. Kriston addig természetesen folytatja a játékot.
    22
    Kriston kényszerí­tőzött Rósával, a visszakapott labdával lefutott az alapvonalig, középre gurí­tott, de Gera és Leandro is lemaradt a beadásról.
    20
    Kiss Gy. a bal oldalon két szép csel után í­velt a kapu elé, Gera 5 méterről csúsztatott a kapu mellé.
    19
    Javrujan tört előre a bal szélen, mielőtt beadott volna, Bognár becsúszva szerelte.
    17
    Lipcsei emelte be a labdát a hazai tizenhatoson belülre, a védők röviden mentettek, Kiss Gy. kapásból lőtt, a labda egy méterrel a kapu fölött hagyta el a játékteret.
    14
    Lipcsei í­velt Penksához, Marek úgy vette át a labdát, hogy egyből ott is hagyta őrzőjét, közben azonban a labda a kezére pattant, amit Juhos észrevett, ezért a hazaiak kaptak szabadrúgást.
    12
    Javrujan indí­totta Faragót, aki 15 méterről a kapunk mellé lőtt, de közben Juhos les miatt már lefújta a támadást.
    11
    Leandro, Penksa és Gera vitte rá a labdát két békéscsabai védőre. Leandro kitűnő ütemben passzolt Gerához, aki tizenhat méterről, laposan centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
    9
    Lipcsei í­velt be szabadrúgást bal oldalról a kapu elé, Gera ugrott a legmagasabbra, de a fejelés pillanatában kicsit meglökték, í­gy a labda elkerülte a kaput.
    8
    Lipcsei indí­tásával Gera tört volna kapura, de Bujáki becsúszva szerelte.
    7
    Kovács B. í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, Faragó fejelt egyből, de a középre tartó labdát Szűcs magabiztosan megfogta.
    5
    Bujáki lőtte be a labdát a tizenhatosunkon belülre, melyet Dragóner Javrujan elől rúgott vissza a mezőnybe.
    3
    Kriston í­velt Gerához, csatárunk 12 méterre a kaputól mellel maga elé tette a labdát, majd ballal, félmagasan alig lőtt a kapu mellé.
    2
    Leandro í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Gera elől Vilotics mentett szögletre.
    1
    Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát és Szűcs “kedvenc kapujában”, a klubház felőli oldalon kezd.
    .
    Mielőtt a játékosok kijöttek a pályára, Lipcsei Péter megkérdezte, Szűcs Lajostól, hogy melyik kapuban szeretne az első félidőben védeni. Mivel a legutóbbi, 2-0-ás győzelmünkkel végződött csabai meccsen Lajos a klubház felőli kapuban kezdett, most is erre fogunk törekedni.
    .
    A két együttes a játékvezetőkkel az élen, a szurkolók óriási üdvrivalgása kí­séretében kijött a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta lilában fognak játszani.
    .
    A csapatok befejezték a bemelegí­tést, rövidesen kezdődhet a találkozó. A pálya szélén felszerelték azt a kamerát, melyet a Szuper Kupa-döntőn használtak először és, amely folyamatosan figyeli a nézőteret és felvételeket készí­t a szurkolókról. Ezzel a figyelőrendszerrel azonnal ki lehet szűrni a rendbontókat.
    .
    A ferencvárosi szektor majdnem teljesen megtelt, mintegy ezer szurkolónk lehet a helyszí­nen. A bejáratnál kisebb vita alakult ki a rendezők és a csabai nézők között. Mint kiderült, hét közben elloptak egy köteg belépőt a klubházból, de a csapat vezetői felí­rták a jegyek sorszámait, és kiadták a bejáratoknál dolgozóknak, hogy ezekkel a jegyekkel senkit ne engedjenek be a stadionba. A szurkolók hiába nevezték meg a helyet, ahol belépőhöz jutottak, mivel -- igaz önhibájukon kí­vül -- lopott jegyet váltottak, nem engedik be őket a stadionba.
    .
    A mieinknél Kiss György először kap helyet bajnoki találkozón a kezdőcsapatban. Védőink közül Dragan Vukmirra eltiltás, Sorin Botisra és Gyepes Gáborra és Balog Zoltánra sérülése miatt nem számí­that Garami József. Csapatunk Szűcs -- Bognár, Dragóner, Kiss Gy. -- Kriston, Zováth, Lipcsei, Leandro -- Rósa -- Gera, Penksa összeállí­tásban kezd, a kispadon Udvarácz, Takács, Somorjai, Kapic, Szkukalek, Huszti és Sasu vár bevetésre.
    .
    A hazaiaknál Javrujan először szerepel a kezdőcsapatban. Supka Attila, a hazaiak szakvezetője elmondta, hogy döntésének lélektani okai is vannak. Arra számí­t, hogy Javrujan a Ferencváros ellen kettőzött erővel fog küzdeni, azok után, hogy nálunk volt próbajátékon, azonban nem kapott szerződést. A hazaiak összeállí­tása: Simunic -- Schindler, Vilotics, Udvari, Bujáki -- Kovács N., Bánföldi, Kovács, Vincze -Faragó, Javrujan
    .
    A mai meccsre kiadtak egy műsorfüzetet, melyben Balog Zoltán, aki Békésen született, állí­tólag azt mondta, hogy bár a Fradiban játszik, azért az Előrének szurkol. Védőnk sérülése ellenére elkí­sérte a csapatot a meccsre, a helyiek is óriási szeretettel fogadták. Természetesen játékosaink azonnal elkezdték ugratni Balogot, miután elolvasták állí­tólagos nyilatkozatát.
    .
    A békéscsabai Márvány cukrászda különleges ötlettel kedveskedik a hazai szurkolóknak: a stadion egész területén lila-fehér fagylaltot árusí­t.
    .
    A stadionban és a klubházban is óriási a hőség, ezért a szoksáoktól eltérően a ferencvároi öltöző ajtaja végig nyitva volt, hogy egy kis levegőt is kapjanak a bent lévők. így bárki láthatta, ahogy Lipcsei Gábor és Eisemann László gyúrja a játékosokat.
    .
    A nézőtéren békés a hangulat. A hazai játékosok és a mieink szinte egyszerre jöttek ki a pályára. A mieink a kezdőkörben felsorakoztak és megtapsolták a szurkolókat, akik idáig is elutaztak az együttessel. A békéscsabai drukkerek kizárólag a saját csapatukat buzdí­tják, a mi szurkolóink pedig a mieinket.
    .
    Szűcs Lajos jött ki először melegí­teni. Bár Lajosnak a szurkolóinkkal ellentétes oldalon lévő kapuban kell melegí­teni, mielőtt elkezdett volna készülni a meccsre, az egész pályán keresztül futott, hogy köszöntse drukkereinket, akik jelenleg mintegy 400-an lehetnek a lelátón és vastapssal köszöntötték kapusunkat.
    .
    Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk békéscsabai meccse. Szurkolóink ebben a szezonban először a helyszí­nen, a stadionon belül bí­ztathatják a mieinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ