2003.VIII.9. Békéscsaba – Ferencváros: 0-0

Továbbra is nyeretlen a Fradi

Előzmények:

Garami József a következő szavakkal fordult a játékosokhoz: – Ezzel a döntéssel (MLSZ: 40 millió forint, zárt kapu és mí­nusz 6 pont! Demján Sándor zárszóként megemlí­tette, hogy egykor az olasz szövetség ki merte zárni az AC Milant, a francia szövetség Marseille-t, és szerinte talán az lett volna a legszerencsésebb, ha a Ferencvárost is kizárták volna a bajnokságból), és főleg a 6 pont levonásával a jövőt vették el a csapattól. Pontosabban csak próbálták elvenni, mert azért nem olyan fából faragtak bennünket, hogy ehhez asszisztáljunk. Nagyon nehéz lesz, de meg kell mutatnunk mindenkinek, hogy egységesek vagyunk, és minden külső körülmény ellenére képesek vagyunk bebizonyí­tani, hogy nem lehet bennünket megtörni. Ahogy a szurkolóktól is óriási fegyelmet követel a mostani helyzet, úgy tőlünk is. Mindenki arra vár, hogy a szurkolók, vagy mi hibázzunk, de nem tehetünk ilyen szí­vességet senkinek. Úgy kell küzdenünk, harcolnunk minden nap, hogy egy lépést sem mozdulhatunk hátrafelé. A pályán kell visszavennünk azt, amit most megpróbáltak elvenni tőlünk.

Tököli Attila: – Amikor meghallottam a döntést azt hittem, hogy viccelnek. Emberek ülnek az asztalok mögött, mosolyogva nyilatkoznak, és beszélnek mellé. Engem megvertek május 30-án több ezer ember, több tucatnyi fotós és televí­zió kamera jelenlétében. Tudom, hogy nem a csapattársaim ütöttek és rugdostak meg. Ezt valószí­nűleg tudják a labdarúgás irányí­tói is. Tudják, mégis megbüntették a csapattársaimat azzal, hogy 6 pontot levontak a Ferencvárostól. Tudom, hogy az MLL és az MLSZ vezetői úgy gondolják, hogy egy labdarúgó fogja be a száját és alkalmazkodjon az ő játékaikhoz, én mégis szeretném őket megkérdezni, hogy érdekli–e őket az, ami velem történt? Érdekli–e őket az, ami Szentes Lázárral történt? Érdekli–e őket az, ami a debreceni cserejátékosokkal történt? Érdekli–e őket, ami Aleksandar Jovic-csal történt? Mert szerintem nem érdekli. Ha érdekelné őket, akkor már bemondta volna a televí­zió, meg a rádió, hogy azok az emberek, akik játékosokat, edzőt vertek, ki vannak tiltva örökre a magyar stadionokból. A focink felső vezetése csak azokkal nem foglalkozik, akikkel kellene, a labdarúgókkal. Ki védi meg holnap Lipcsei Pétert, Garami Józsefet, Supka Attilát vagy bármelyik újpesti, zalaegerszegi, pécsi, győri játékost? Sajnos ők csak a saját érdekeikkel és bosszúhadjáratukkal törődnek. Engem hat mérkőzésre tiltottak el, mert állí­tólag meglöktem a játékvezetőt. Az sem zavarta őket, hogy a bí­ró ezt nem vette észre. A Szentes Lázárt hátulról vesénrúgó embert viszont nem tiltották ki a stadionokból, annak ellenére, hogy egy ország látta az esetet. Azóta már volt olyan, aki két kézzel taszigálta a bí­rót, volt olyan, aki leköpött egy edzőt. Senkit nem érdekel. Ezek után kérdezem, hogy milyen mércével mérnek az MLSZ és az MLL illetékesei?

A mérkőzés:

Békéscsaba – Ferencváros: 0-0
Békéscsaba, 12.000 néző, vezette: Juhos Attila (Hegyi, Tumó)

Békéscsaba: Simunic – Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki – Kovács N. (Valentényi 79.), Bánföldi, Kovács B., Vincze Z. – Faragó (Tóth Gy. 67.), Javrujan (Miculescu 77.)
vezetőedző: Supka Attila

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Dragóner, Zováth – Kriston, Lipcsei, Leandro (Somorjai 46.), Kiss Gy. – Rósa D., Penksa (Sasu 65.) – Gera
szakmai igazgató: Garami József

Sárga lap: Vilotic (44.), Valentényi (82.) illetve Kiss Gy. (61.), Bognár Zs. (63.), Dragóner (73.), Rósa D. (84.)
Kiállí­tva: Bujáki (90.)

Elég volt!Hatalmas zöld betűkkel kipingált lepedő lógott a ferencvárosi drukkereknek fenntartott szektor előtti kerí­tésen ám, hogy a fővárosi együttessel szimpatizálók kinek és minek üzentek í­gy Békéscsabán, az rejtély.

Gondolhatjuk, afféle óvatos jelzés ez, és e viharos időkben sok mindenre vonatkozhat. Emí­gyen a transzparensfestő drukkerek speciel gondolhatták akár azt is, hogy elég volt a randalí­rozókból, azokból, akik minősí­thetetlen viselkedésükkel ellehetetlení­tették, sőt, manapság is ellehetetlení­tik az FTC-t; kivonulóban a főtulajdonos (neki is elege lett), a csapat meccseit csak idegenben lehet megnézni az igazi fanatikusoknak, és ugyebár a csabai meccs előtt az MLSZ- elnökségi döntés értelmében kiszabott hatpontos büntetés miatt mí­nusz négy ponttal a tabella utolsó helyén szerénykedett a csapat.

Volt hát miért küzdeni, és szó se róla, igencsak vehemensen kezdték a zöld-fehérek a játékot szombat délután. Jól észrevehetően főleg Gera Zoltán pörgött fel, azonban a csabaiak is gyorsan egyértelműsí­tették: ha kell, ők is harcolnak mezszakadásig. Ennek megfelelően igencsak brusztolósra sikeredtek az első percek. S miután volt kinek játszani – néhány száz fő hí­ján telt ház előtt küzdöttek a csapatok –, nem lehetett nem észrevenni, hogy az akaráson túl a szervezett futball is erénye mindkét gárdának. Itt jegyezzük meg, az egységes csapat kialakí­tása most Garami József mesteredzőnek nagyobb gond, az FTC szakmai igazgatója a sérülések miatt (fogalmazzunk í­gy) nem tud százszázalékos erőállapotban lévő csapatot összeállí­tani. Erre jellemző, hogy a bal oldalon szereplő középpályás, Kiss György azóta, amióta az Üllői útra igazolt, most először kaphatott helyet az FTC kezdőegyüttesében. Ellenpontozandó mindezt, a Békéscsaba ifjú szakvezetője, Supka Attila viszont a standardnak mondott, emí­gyen a legerősebb tizenegyet szerepeltette e presztí­zsmeccsen.

S miközben a tempót dicsérni lehetett, addig erős hiányérzetet gerjesztett, hogy egy csabai kapura lövésen, egy Gera-féle csúsztatáson, illetve kapu közeli helyzeten kí­vül igencsak haloványra sikeredett a gárdák támadójátéka. És ezen a képen még az sem javí­tott (sőt, csak rontott), hogy Jeguja Javrujan a 38. percben ziccerből inkább a visszagurí­tást választotta a góllövés helyett…

A trénerek közül Garami József volt elégedetlenebb: lecserélte az ezen a bajnokin a brazilos futballt csak imitáló Leandrot. S a váltást csak dicsérni lehetett, ugyanis a pályára küldött Somorjai Tamás öt perc leforgása alatt többet produkált, mint a légiós – távolról bátran jó lövést megeresztve küldte kapura a labdát. Azonban a lövés amennyire dicsérete volt az ifjú játékosnak, annyira kritikája is e mérkőzésnek: a szünet után 25 percig más emlí­tést érdemlő szituáció csak nagy jóindulattal kerülhetett a krónikába. És ami még szomorúbb, a második félidő közepére több profi kenyéren élő labdarúgó jól észrevehetően elfáradt. Az állóvizet a szintúgy csereként pályára lépő Marius Sasu még felkavarta, ugyanis a csatár is megmutatta, hogyan lehet öt méterről a kapu mellé küldeni a labdát – de ezért nem kapott tapsot. Túl mély szakmai elemzés nem is vonható le e mérkőzés kapcsán, ha csak az nem, hogy dicséretes elánnal küzdöttek a csapatok, a nagy átlagnál többet futottak a játékosok, de ez a mai futballvilágban már nem elég.

S lám, a szurkolók a transzparensükre azt í­rták ki: elég volt.

Mi azonban mondjuk azt: ennél csak jobb jöhet.

Percről percre

3. perc: Kriston í­velt előre a félpályáról a jobb oldali vonal mellől Gerához. A csatár mellel maga elé tette a labdát a tizenhatos vonala előtt, majd ballal alig lőtte azt a jobb felső sarok mellé.
10. perc: Gera kényszerí­tőzött Leandróval a bal oldalon, a visszakapott labdával csinált egy cselt a tizenhatos előtt, majd jobbal alig lőtt a jobb alsó sarok mellé.
20. perc: Kiss György adott be balról jobb lábbal, Gera ugrott a legmagasabbra, fejese után centikkel ment el a bal felső sarok mellett a labda.
25. perc: Szabadrúgáshoz jutott az Előre FC 27 méterre a ferencvárosi kaputól. Bánföldi gurí­totta le a labdát Kovács Béla elé, a középpályás pedig jobb lábbal iszonyatos erővel meglőtte azt. Szűcs Lajos a levegő-ben úszva a bal felső sarok elől az alapvonalon túlra tolta a labdát.
27. perc: Ezúttal a Ferencváros jutott szabadrúgáshoz. Lipcsei nagyszerűen í­velt Gerához, ő mellel maga elé tette a labdát, majd öt méterről kapura lőtt. Balszerencséjére Simunic testéről szögletre vágódott a labda.
32. perc: Kovács Béla ugratta ki Faragót a balösszekötő helyén. A csatár 14 méterről ballal lőtt, Szűcs vetődve fogta meg a labdát a jobb alsó sarok előtt.
39. perc: Faragó remek ütemben fordult le Zováthról, majd kiugratta Javrujant a balösszekötő helyén. Az örmény csatár kicselezte a kifutó Szűcs Lajost, az alapvonal közeléből visszagurí­tott, az érkező Faragó elől azonban Dragóner mentett.

20030809-rosa50. perc: Javrujan ugratta ki Faragót a jobbösszekötő helyén. A csatár csinált egy cselt, majd 12 méterről, öt méterrel a kapu mellé lőtte a labdát.
53. perc: Lipcsei végzett el szögletet a jobb oldalról. Gera viszszafejelte a labdát Rósához, ő pedig lekészí­tette Somorjai elé, aki 23 méterről hatalmas lövést küldött kapura. A labda pechjére centikkel a jobb felső sarok mellett suhant el.
69. perc: Bánföldi veszí­tette el a labdát a Fradi-térfél közepén. A megszerzett labdát Rósa Dénes egyből a jobb oldalon meginduló Sasut ugratta ki, ő egy csel után az üresen álló Gerához passzolt. A csatár csinált egy cselt, de a kétségbeesve viszszafutó Bánföldi szögletre mentett az utolsó pillanatban.
70. perc: Lipcsei végzett el jobbról egy szögletet. Vilotics kifejelte a labdát pontosan Rósa Dénes elé, aki 16 méterről, jobbal, kapásból lőtt, Sasu az ötösön belepörgetett a labdába, ami centikkel ment el a bal kapufa mellett.
88. perc: Somorjai ugratta ki a jobbösszekötő helyén Rósa Dénest, a csatár megszerezhette volna harmadik gólját a Ferencvárosban, ám óriási helyzetben a kapu fölé vágta a labdát.
90. perc: Bujáki hátulról buktatta Rósa Dénest a hazai térfél közepén, Juhos játékvezető azonnal kiállí­totta a labdarúgót.

Fény és árnyék

Békéscsabán nincs áremelés – akkor sem, ha a Ferencváros érkezik vendégségbe. Kerekes I. Györgyné érdeklődésünkre gyorsan osztott-szorzott és elmondta, nekik í­gy is megéri meccset rendezni, hiszen akár rekordbevételt is ünnepelhetnek: telt ház esetén nyolcmillió forint kerül a kasszába. Nos, az FTC vonzotta a csabai nézőket, és a pénz – néhány százezer forint hí­ján – a liláké is lett, hiszen tulajdonképpen telt ház volt a Kórház utcában.

Mi minden múlik a futballcsukán… Elfutott 27 perc a mérkőzésből, amikor a ferencvárosi Kriston Attila jelezte, ő inkább lecserélné a stoplisát. A felfutó középpályás mintegy két percig bajlódott a cipőfűzőkkel az oldalvonalon kí­vül, mí­g a láthatóan jobban kitaposott régi cipőjét felhúzhatta a lábaira. Fájdalom, a produkció minősége nem a lábbeliváltáson múlott.

Nyilatkozatok:

Supka Attila, a Békéscsaba vezetőedzője: “Úgy érzem, a helyzetek alapján meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. A hajrában a Ferencvárosnak is voltak lehetőségei, í­gy összességében a döntetlen reálisnak mondható.”

Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója: “Mi irányí­tottuk végig a játékot, a mi akaratunk érvényesült, számos helyzetet kidolgoztunk, ezek közül sajnos egyet sem sikerült értékesí­teni. Ezért nem nyertünk.”

Kiss György: – Ez volt az első bajnoki meccsem kezdőként a Ferencvárosban. Szerintem nem ment rosszul a játék, és ezt a többiek is megerősí­tették bennem a találkozó után. A hajrára már egy picit elfáradtam, de természetesen igyekeztem mindent kiadni magamból. Ezen a meccsen a játékkal nem volt gond, csak a gól hiányzott.

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2003.VIII.9. Békéscsaba – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk szikrázóan kemény mérkőzésen gólnélküli döntetlent játszott idegenben a Békéscsaba ellen.

  Békéscsaba – Ferencváros: 0-0
  Békéscsaba, 10.000 néző, vezette: Juhos (Tumó, Hegyi)

  Békéscsaba: Simunic – Schindler, Vilotic, Udvari, Bujáki – Kovács N. (Valentényi 80.), Bánföldi, Kovács, Vincze – Faragó (Tóth Gy. 67.), Javrujan (Miculescu 77.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner, Kiss Gy. – Kriston, Zováth, Lipcsei, Leandro (Somorjai 46.) – Rósa – Gera, Penksa (Sasu 66.)

  Sárga lap: Vilotic (44.), Valentényi (82.) illetve Kiss Gy. (61.), Bognár Zs. (62.), Dragóner (73.), Rósa (84.)
  Kiállí­tva: Bujáki (92.)

  A nagy meleg ellenére óriási lendülettel kezdtek a csapatok. Hamar átvettük az irányí­tást, a hazaiak rengeteg szabálytalansággal pórbálták széttördelni a játékot. Sajnos ebben “partnerük” volt Juhos Attila játékvezető is, aki az első félidőben a legdurvább, sérülésveszélyes belemenéseknél sem mutatta fel a sárga lapot. A második játékrészben viszont már gyakorlatilag minden szabálytalan megmozdulásért előkerült a sárga. Nem kellett sokat várni az első helyzetre, a 3. percben Gera lőtt a kapu mellé. Később is Gerzson volt a legaktí­vabb csapatunkból, új helyén, a középcsatár posztján is remekül feltalálta magát, rengetegszer került helyzetbe, keresztbefutásaival pedig üres folyosót nyitott a második hullámban érkezőknek. A hazaiak kontrákra rendezkedtek be, Javrujan és Faragó bármikor képesek voltak veszélyes helyzetet kialakí­tani, ezért élvezetes, jó volt a meccs. Csapatunkat mintegy ezer szurkoló kí­sérte el Békéscsabára, ez volt az első alkalom ebben az idényben, hogy drukkereinket beengedték a stadionba és a bí­ztatás sokat segí­tett a csapatnak. Hiába játszottunk fölényben, hiába lőttünk a betömörülő hazai védők miatt sokat távolról, az első játékrész legnagyobb helyzete a házigazdák előtt adódott: a 39. percben az előretörő Javrujan Szűcsöt is kicselezte, középre gurí­tott, Faragó próbált az üres kapuba, de Dragóner menteni tudott.

  A második játékrészben sem változott a játék képe. A csapatunkban első bajnoki mérkőzésén szereplő Kiss Gy. egyre többet zárkózott fel a támadásokhoz, a bal oldalról remek labdákat í­velt be a tizenhatoson belülre, de Simunic, a békéscsabaiak kapusa kiváló napot fogott és lehetetlennek tűnő helyzetekben is hárí­tani tudott. Bár mi voltunk fölényben, a hazaiak sem mondtak le a három pontról, ezt bizonyí­tja, hogy bár Javrujan és Faragó is jól játszottak elől, Supka Attila, a hazaiak szakvezetője mindkét csatárt lecserélte és helyükre támadókat küldött be. Nálunk a 66. percben Penksát Sasu váltotta fel. A román légiós több alkalommal is remek labdával szolgálta ki a társakat, elsősorban Gerát, de ezen a napon nem sikerült bevenni a nagyon lelkesen és elszántan küzdő hazaiak kapuját. Az utolsó percben Juhos játékvezető még kiállí­totta a hazaiaktól Bujákit, ennek azonban már nem volt jelentősége.

  Mindkét oldalon voltak veszélyes helyzetek és bár mi játszottunk fölényben, a döntetlen reálisnak mondható. Az MLSZ bennünket sújtó határozata után, melynek értelmében 6 pontot levonnak az eredményünkből, jelenleg mí­nusz 3 pontunk van.

  Garami József: -- Nagyjából erre számí­tottam: a csabaiak zártan védekeztek, és abból próbáltak megindulni. Igaz, a meccs elején egy kicsit át kellett szervezni a játékunkat, de ez nem okozott semmilyen fennokozást. Ma is meg voltak a helyzeteink, amikből gólt szerezhettünk volna. Sajnos nem sikerült, s nem lehet mindent a szerencsére, illetve annak hiányára fogni.

  Supka Attila: -- Mindkét együttesnek voltak lehetőségei, akár mi is nyerhettünk volna, de a Fradi is megszerezhette volna a három pontot. A döntetlent reálisnak tartom.

 • 93
  Lipcsei í­velte be a szabadrúgást a csabai kapu elé, a labda Gera elé pattant, akinek kapáslövésébe belevetődtek a védők, utána pedig Juhos lefújta a meccset. Ez a döntetlen azt jelenti, hogy az MLSZ bennünket sújtó hat büntetőpontos határozata után jelenleg mí­nusz 3 pontunk van.
  92
  Bujáki hátulról belerúgott Rósába, ezért Juhos kiállí­totta a hazai játékost.
  90
  Bánföldi lerántotta Rósát a békéscsabai tizenhatos előtt, de Juhos a hazaiak javára í­télt szabadrúgást. A tartalék játékvezető jelezte, hogy két perc hosszabbí­tás lesz.
  89
  Tóth lecselezte magát az alapvonalig, középre passzolt, de Szűcs vetődve megszerezte a labdát.
  88
  Somorjai egy lövőcsel után tizenhat méterről az ötös sarkánál üresen hagyott Rósához passzolt, ő azonban fölé lőtt.
  87
  Kriston beadása után Simunic a tizenegyespontnál ütötte el a labdát Gera elől.
  86
  Gera í­velt Sasuhoz, a román légiós két jó csel után visszagurí­tott Gerához, akinek 20 méteres kapáslövését Simunic védte.
  84
  Rósa buktatta Vinczét az oldalvonal mellett, ezért ő sem úszta meg sárga lap nélkül.
  82
  Valentényi buktatta Gerát 26 méterre a kaputól, ezért sárga lapot kapott.
  81
  Somorjai kitűnő labdát adott Gerának, akinek bal sarokra tartó lövését Simunic vetődve védte.
  80
  Harmadszor is cseréltek a házigazdák: Kovács helyére Valentényi állt be.
  79
  Gerát lökték el 24 méterre a kaputól. A szabadrúgást Gerzson végezte el és a kapu fölé csavarta a labdát.
  77
  Másodszor cseréltek a csabaiak: Javrujan helyett Miculescu állt be.
  76
  Kriston futott el a jobb szélen, jól adott középre, de a kapujából kilépő Simunic lehúzta a labdát Sasu elől.
  73
  Somorjaival szabálytalankodtak a békéscsabai tizenhatos előtt, Juhos továbbot intett. A labda Javrujanhoz került, akit Lipcsei feltartott, ezt a játékvezető lefújta. Dragóner reklamált a bí­rónál, ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesült.
  71
  Rósa 18 méterről lőtt, Sasu hibáa vetődött a labda után két méterre a kaputól, nem tudott beleérni, í­gy Rósa lövése mintegy egy méterrel mellé ment.
  70
  Sasu két védő között ugratta ki Gerát, ám mielőtt csatárunk lőhetett volna, Bánföldi szögletre mentett előle.
  69
  Gera sarokkal tette Sasu elé a labdát, de légiósunk elől Udvari mentett.
  67
  Először cserélnek a hazaiak. Faragó helyett Tóth Gy. áll be.
  66
  Másodszor is cseréltünk: Penksa helyére Sasu állt be. Garami József mielőtt pályára küldte a játékost, annyit mondott neki: “egy gól azért nem ártana.”
  65
  Kiss Gy. í­velte be a labdát a hazaiak ötösére, melyet Simunic húzott le Gera elől.
  62
  Bognár rántotta le Javrujant, ő is “besárgult”.
  61
  Kiss Gy. szabálytalankodott Javrujannal, amiért ő is sárga lapot kapott a játékvezetőtől.
  59
  Javrujan emelt be szabadrúgást a kapunk elé, de Kiss Gy. kifejelte a labdát.
  56
  Bánföldi passzolt Kovácshoz, akinek 20 méteres kapáslövése alig kerülte el a kapunkat.
  54
  Lipcsei visszagurí­tása után Somorjai 25 méterről centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
  52
  Bánföldi 35 méterről vállalkozott lövésre, a labda elszállt a kapunk fölött.
  50
  Javrujan játszotta meg Faragót, aki egy lövőcsel után 13 méterről a kapunk mellé bombázott.
  48
  Javrujan húzott el a bal szélen, de kapu elé lőtt labdájáról mindenki lemaradt.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél egy csere volt, Leandro helyére Somorjai állt be. Dragónernek fáj a medececsontja, de ő egyelőre vállalta a folytatást.
  45
  Juhos lefújta az első félidőt.
  44
  Szabadrúgáshoz jutottunk a jobb oldalon. Vilotics többszöri figyelmeztetés után sem ment el kilenc méterre a labdától, ezért Juhos felmutatta neki a sárga lapot.
  43
  Faragó vitte be nagy lendülettel a labdát a tizenhatosunkon belülre, de Dragóner jó ütemben szerelte.
  41
  Leandro kényszerí­tőzött Lipcseivel, majd a visszakapott labdát 19 méterről egyből ellőtte, 1 méterrel a jobb felső sarok mellé.
  39
  Javrujan jött előre nagy lendülettel a jobb szélen, kicselezte Szűcsöt is, középre gurí­tott, Faragó üres kapuba tartó lövése azonban elakadt a kiváló ütemben közbelépő Dragónerben.
  37
  Dragi folytatni tudja a játékot, ennek ellenére csak tí­zen vagyunk a pályán, most ugyanis Leandrót kell az alapvonal mögött ápolni.
  36
  Egy ütközés után Dragóner maradt lenn a földön. Védőnket egyelőre a pályán ápolják.
  34
  A legnagyobb csatát az első perctől Bognár és Javrujan ví­vja egymással, a párharcok többségét eddig Bogesz nyerte. Javrujan számára külön motivációt jelent, hogy a nyári szünetben nálunk volt próbajátékon, végül azonban nem kapott szerződést és most ellenünk nagyon szeretne bizonyí­tani.
  31
  Faragó jó cselekkel tört be a tizenhatosunkon belülre, de Szűcs bátor vetődéssel leszedte a lábáról a labdát.
  29
  Faragó tört be a tizenhatosunkon belülre, de Zováth kitűnő ütemben szerelte. A hazai csatár elesett, a szurkolók tizenegyest reklamáltak, de Juhos jelezte, hogy nem történt szabálytalanság.
  28
  Kovács B. szállt bele Zováthba a felezővonalnál. A hazaiaknak ez volt a 16. szabálytalanságuk. Zováth rövid ápolás után folytatni tudta a játékot, amí­g állt a mérkőzés, Kriston kicserélte az elszakadt cipőt.
  27
  Lipcsei indí­tásával Gera lépett ki a védők közül, 10 méterről lőtt, de Simunic óriási bravúrral szögletre mentett.
  25
  Szabadrúgáshoz jutott a Békéscsaba 27 méterre a kapunktól. Bánföldi legurí­tása után Kovács B. lőtte rá a labdát, melyet Szűcs látványos vetődéssel a bal felső sarok elől ütött szögletre.
  23
  Kristonnak az előző akciónál elszakadt az egyik cipője, Lipcsei Gábor sietett be az öltözőbe másik lábbeliért. Kriston addig természetesen folytatja a játékot.
  22
  Kriston kényszerí­tőzött Rósával, a visszakapott labdával lefutott az alapvonalig, középre gurí­tott, de Gera és Leandro is lemaradt a beadásról.
  20
  Kiss Gy. a bal oldalon két szép csel után í­velt a kapu elé, Gera 5 méterről csúsztatott a kapu mellé.
  19
  Javrujan tört előre a bal szélen, mielőtt beadott volna, Bognár becsúszva szerelte.
  17
  Lipcsei emelte be a labdát a hazai tizenhatoson belülre, a védők röviden mentettek, Kiss Gy. kapásból lőtt, a labda egy méterrel a kapu fölött hagyta el a játékteret.
  14
  Lipcsei í­velt Penksához, Marek úgy vette át a labdát, hogy egyből ott is hagyta őrzőjét, közben azonban a labda a kezére pattant, amit Juhos észrevett, ezért a hazaiak kaptak szabadrúgást.
  12
  Javrujan indí­totta Faragót, aki 15 méterről a kapunk mellé lőtt, de közben Juhos les miatt már lefújta a támadást.
  11
  Leandro, Penksa és Gera vitte rá a labdát két békéscsabai védőre. Leandro kitűnő ütemben passzolt Gerához, aki tizenhat méterről, laposan centiméterekkel lőtt a kapu mellé.
  9
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást bal oldalról a kapu elé, Gera ugrott a legmagasabbra, de a fejelés pillanatában kicsit meglökték, í­gy a labda elkerülte a kaput.
  8
  Lipcsei indí­tásával Gera tört volna kapura, de Bujáki becsúszva szerelte.
  7
  Kovács B. í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, Faragó fejelt egyből, de a középre tartó labdát Szűcs magabiztosan megfogta.
  5
  Bujáki lőtte be a labdát a tizenhatosunkon belülre, melyet Dragóner Javrujan elől rúgott vissza a mezőnybe.
  3
  Kriston í­velt Gerához, csatárunk 12 méterre a kaputól mellel maga elé tette a labdát, majd ballal, félmagasan alig lőtt a kapu mellé.
  2
  Leandro í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Gera elől Vilotics mentett szögletre.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Mi indí­tottuk útjára a labdát és Szűcs “kedvenc kapujában”, a klubház felőli oldalon kezd.
  .
  Mielőtt a játékosok kijöttek a pályára, Lipcsei Péter megkérdezte, Szűcs Lajostól, hogy melyik kapuban szeretne az első félidőben védeni. Mivel a legutóbbi, 2-0-ás győzelmünkkel végződött csabai meccsen Lajos a klubház felőli kapuban kezdett, most is erre fogunk törekedni.
  .
  A két együttes a játékvezetőkkel az élen, a szurkolók óriási üdvrivalgása kí­séretében kijött a pályára. A mieink tiszta fehérben, a hazaiak tiszta lilában fognak játszani.
  .
  A csapatok befejezték a bemelegí­tést, rövidesen kezdődhet a találkozó. A pálya szélén felszerelték azt a kamerát, melyet a Szuper Kupa-döntőn használtak először és, amely folyamatosan figyeli a nézőteret és felvételeket készí­t a szurkolókról. Ezzel a figyelőrendszerrel azonnal ki lehet szűrni a rendbontókat.
  .
  A ferencvárosi szektor majdnem teljesen megtelt, mintegy ezer szurkolónk lehet a helyszí­nen. A bejáratnál kisebb vita alakult ki a rendezők és a csabai nézők között. Mint kiderült, hét közben elloptak egy köteg belépőt a klubházból, de a csapat vezetői felí­rták a jegyek sorszámait, és kiadták a bejáratoknál dolgozóknak, hogy ezekkel a jegyekkel senkit ne engedjenek be a stadionba. A szurkolók hiába nevezték meg a helyet, ahol belépőhöz jutottak, mivel -- igaz önhibájukon kí­vül -- lopott jegyet váltottak, nem engedik be őket a stadionba.
  .
  A mieinknél Kiss György először kap helyet bajnoki találkozón a kezdőcsapatban. Védőink közül Dragan Vukmirra eltiltás, Sorin Botisra és Gyepes Gáborra és Balog Zoltánra sérülése miatt nem számí­that Garami József. Csapatunk Szűcs -- Bognár, Dragóner, Kiss Gy. -- Kriston, Zováth, Lipcsei, Leandro -- Rósa -- Gera, Penksa összeállí­tásban kezd, a kispadon Udvarácz, Takács, Somorjai, Kapic, Szkukalek, Huszti és Sasu vár bevetésre.
  .
  A hazaiaknál Javrujan először szerepel a kezdőcsapatban. Supka Attila, a hazaiak szakvezetője elmondta, hogy döntésének lélektani okai is vannak. Arra számí­t, hogy Javrujan a Ferencváros ellen kettőzött erővel fog küzdeni, azok után, hogy nálunk volt próbajátékon, azonban nem kapott szerződést. A hazaiak összeállí­tása: Simunic -- Schindler, Vilotics, Udvari, Bujáki -- Kovács N., Bánföldi, Kovács, Vincze -Faragó, Javrujan
  .
  A mai meccsre kiadtak egy műsorfüzetet, melyben Balog Zoltán, aki Békésen született, állí­tólag azt mondta, hogy bár a Fradiban játszik, azért az Előrének szurkol. Védőnk sérülése ellenére elkí­sérte a csapatot a meccsre, a helyiek is óriási szeretettel fogadták. Természetesen játékosaink azonnal elkezdték ugratni Balogot, miután elolvasták állí­tólagos nyilatkozatát.
  .
  A békéscsabai Márvány cukrászda különleges ötlettel kedveskedik a hazai szurkolóknak: a stadion egész területén lila-fehér fagylaltot árusí­t.
  .
  A stadionban és a klubházban is óriási a hőség, ezért a szoksáoktól eltérően a ferencvároi öltöző ajtaja végig nyitva volt, hogy egy kis levegőt is kapjanak a bent lévők. így bárki láthatta, ahogy Lipcsei Gábor és Eisemann László gyúrja a játékosokat.
  .
  A nézőtéren békés a hangulat. A hazai játékosok és a mieink szinte egyszerre jöttek ki a pályára. A mieink a kezdőkörben felsorakoztak és megtapsolták a szurkolókat, akik idáig is elutaztak az együttessel. A békéscsabai drukkerek kizárólag a saját csapatukat buzdí­tják, a mi szurkolóink pedig a mieinket.
  .
  Szűcs Lajos jött ki először melegí­teni. Bár Lajosnak a szurkolóinkkal ellentétes oldalon lévő kapuban kell melegí­teni, mielőtt elkezdett volna készülni a meccsre, az egész pályán keresztül futott, hogy köszöntse drukkereinket, akik jelenleg mintegy 400-an lehetnek a lelátón és vastapssal köszöntötték kapusunkat.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk békéscsabai meccse. Szurkolóink ebben a szezonban először a helyszí­nen, a stadionon belül bí­ztathatják a mieinket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ