2003.X.5. DVSC – Ferencváros: 5-0

Csapatunk a Debrecen elleni idegenbeli meccsen a kilencedik fordulóban elszenvedte első vereségét. A hazaiak a játék minden elemében jobbak voltak és megérdemelten nyertek 5-0-ra.


DVSC – Ferencváros: 5-0 (3-0)
Debrecen, 6.000 néző, vezette: Ábrahám (Georgiu, Tompos)

Debrecen: Tomic – Nikolov, Éger, Szekeres, Szatmári – Dombi (Madar 29.), Habi, Sándor, Halmosi – Kiss Z. (Andorka 85.), Bajzát (Sumudica 57.)

Ferencváros: Szűcs L. – Kriston (Bognár 46.), Dragóner, Zováth, Kiss Gy. – Kapic, Lipcsei, Leandro, Szkukalek (Balog Z. 46.) – Rósa, Sasu
szakmai igazgató: Garami József

Gól: Dombi (12.), Halmosi (39.), Szekeres (43.), Madar (66.), Sumudica (73.)
Sárga lap: Éger (89.) illetve Leandro (25.)

Számunkra nagyon kedvezőtlen előjelekkel kezdődött a mérkőzés, hiszen a hosszú ideje sérült játékosaink – Gyepes, Sowunmi, Botis – mellett Gera Zoltán és Tököli Attila sem épült fel a meccsig, ráadásul Vukmir sem tudta vállalni a játékot. Természetesen ez sem lehet magyarázat a súlyos vereségre. A debreceniek már korán, a 12. percben megszerezték a vezetést. Halmosi futott el a bal szélen, középre lőtt labdáját Szűcs pont Dombi elé ütötte és a debreceni játékos közelről nem hibázott (1-0). A gól megnyugtatta a hazaiakat és megzavarta a mieinket. A hazaiak birtokolták többet a labdát és a párharcok többségét is megnyerték. A mi játékunkban rengeteg volt a hiba, látszott, hogy többen is kényszerből számukra szokatlan poszton szerepeltek. A második debreceni gól a 39. percben el is döntötte a három pont sorsát. Kiss beadása után Bajzát fejesét Szűcs kiütötte, de érkezett Halmosi és közelről a léc alá bombázott (2-0). A gól után padlóra kerültünk, amit Szekeres a 43. percben fejesgóllal büntetett (3-0).

A második 45 percben már csak a súlyos vereség elkerülése lehetett a célunk. Megpróbáltuk letámadni a hazaiakat, kiegyenlí­tettebb is lett a mezőnyben a játék, de sajnos helyzetet továbbra sem tudtunk kialakí­tani és a kinyí­ló védelem mellett a hazaiak veszélyes ellentámadásokat vezettek, melyek végén újabb gólokat szereztek: előbb Madar, majd Sumudica talált be Szűcs kapujába. Sajnos a mai mérkőzésen egy pillanatig sem volt esélyünk a győzelem megszerzésére.

Csapatunk számára nagyon jól jön a válogatott EB-selejtezője miatti bajnoki szünet, hiszen í­gy két hét marad a sorok rendezésére és abban is bí­zhatunk, hogy több sérültünk felépül a Köbenhavn elleni október 15-i idegenbeli UEFA Kupa-visszavágóig.

Nyilatkozatok:

Garami József: – Az első félidőben katasztrofálisan, a másodikban rosszul játszottunk, í­gy nem kerülhettük el a súlyos vereséget. A ma történtekre egyelőre nem tudok magyarázatot adni. Soha, egyetlen csapatommal nem kaptam még öt gólt. Két kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor került korábban a csapatom 45 perc alatt háromgólos hátrányba. A következő meccsig másfél hetünk van, ennyi idő alatt kell talpra kell állnunk. Ez volt az első vereségünk a szezonban, nem szabad engedni, hogy ez a padlóra küldjön minket.

Szűcs Lajos: – Idén eddig még nem kaptunk ki, egyetlen csapatként a hazai mezőnyben. Debrecenben is szerettük volna folytatni sorozatunkat, de nem sikerült. Sajnos nem jó előjelekkel vágtunk neki a rangadónak, hiszen a védelemből és a csatársorból is kulcsembereink hiányoztak. Most lesz néhány nap pihenőnk, össze kell kapnunk magunkat, és „csinálni” tovább a dolgokat. Én képesnek tartom erre a csapatot, hiszen számomra pozití­vum volt, hogy a megrázó vereség után mindenki felvállalta a hibáit az öltözőben, nem mutogattunk egymásra. Ez volt az első vereségünk, amely sajnos öt kapott góllal járt együtt, bár még mindig jobb egyszer 5-0-ra kikapni, mint ötször 1-0-ra. A futball azért is szép, mert benne van a vereség lehetősége is, de ugyanakkor gyorsan lehet javí­tani azokon. Például győzelmekkel.

Dragóner Attila: – Meg kell találnunk annak az okát, hogy hogyan jelenthetett csődöt egyszerre tizenegy játékos. Egyelőre nem nagyon értjük mi történhetett velünk. Nehéz megemészteni, de túl kell tennünk magunkat rajta. Szerencsére az öltöző egységes, és ez nagyon fontos. Senki nem mutogat a másikra, mindannyian tudjuk, hogy hibáztunk. Nem keresünk mentségeket, győzelmekkel szeretnénk feledtetni a kisiklást, nem akarunk hullámvölgybe kerülni. A Fradi amikor legutóbb öt gólt kapott, akkor megnyerte a bajnokságot. Akkor az MTK-tól kaptunk ki, még Csank János vezetésével. Persze nem azt akarom mondani, hogy öt kapott gól a recept egy bajnoki cí­mhez, de ha már í­gy alakult muszáj mielőbb elfelejtenünk a dolgot, és erőt merí­teni egy korábbi jó példából, amikor sikerült talpra állnunk. Most jön a válogatott meccs, aztán Koppenhágában talán sikerül egy jó eredménnyel visszatérni a korábban kijelölt útra.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010011ejegyzéshez

 • 90
  Ábrahám lefújta a meccset, a debreceniek megérdemelten nyertek.
  89
  Éger tartotta fel Kiss Györgyöt, amiért sárga lapot kapott.
  88
  Lipcsei 27 méteres szabadrúgása után alig szállt a kapu fölé a labda.
  85
  Harmadszor cseréltek a hazaiak: Kiss Zoltán helyett Andorka állt be.
  81
  Halmosi beadása után Sumudica 7 méterről a kapu előtt álló játékostársát, Kiss Zoltánt találta el.
  79
  KissZ. beadása után Sumudica 8 méterről a fejelt a kapunk fölé.
  76
  Rósa 24 méterről a kapu mellé lőtt.
  74
  Kiss Z. 22 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral ütötte ki.
  73
  Sándor adott be a jobb oldalról és Sumudica 6 méterről a hálóba fejelt (5-0).
  70
  Leandro estében Sasuhoz passzolt, aki 20 méteről lőtt, Tomic védett, de Ábrahám már lefújta az akciót, mert szerinte Leandro szabálytalankodott.
  66
  Halmosi emelte két védőnk között Madarhoz a labdát, aki 11 méterről a bal sarokba helyezett (4-0).
  62
  Kapic passzolt Sasuhoz, aki frdulásból, 18 méterről lőtt, de a labda levágódott Égerről.
  60
  Madar szöglete után a berobbanó Éger 6 méterről alig fejelt a kapunk mellé.
  57
  Másodszor cseréltek a hazaiak. Bajzát helyett Sumudica állt be.
  55
  Zováth indí­totta Bognárt, aki az alapvonaltól középre lőtte a labdát, de a partjelző szerint a játékszer már túlgurult az alapvonalon.
  52
  Rósa adta be a labdát a jobb oldalról, Sasu 13 méterről kapásból lőtt, Tomic csak másodszor tudta megfogni a labdát.
  49
  Rósa futott le az alapvonalig, beadása azonban nem jutott el a kapu előteréig, mert a labda Éger lábáról az oldalhálóba pattant.
  48
  Halmosi visszajött a pályára.
  47
  Bognár tartott rá Halmosi lábára. A hazaiak játékosát az oldalvonalon kí­vül kell ápolni.
  46
  Elkezdődött a második félidő. Nálunk két csere is volt: Kriston helyére Bognár, Szkukalek helyett pedig Balog lépett pályára.
  45
  Vége az első félidőnek.
  43
  Jobboldali szöglet után Szekeres 8 méterről a bal sarokba fejelte a labdát (3-0).
  42
  Éger 25 méteres szabadrúgása után Szűcs óriási bravúrral ütötte ki a labdát a bal felső sarok elől.
  39
  Kiss beadása után Bajzát 5 méteres fejesét Szűcs óriási bravúrral kiütötte, a labda azonban Halmosi elé pattant, aki 3 méterről a léc alá bombázott (2-0).
  36
  Sasut rántották le a tizenhatos vonala előtt a tizenegyes ponttal egymagasságban. Leandro élesen kapu elé lőtt labdáját Éger fejelte ki.
  33
  Sándor három csel után tört be a tizenhatoson belülre, lövése után a közbelépő Dragóner lábáról pattant a labda az alapvonalon túlra.
  30
  Halmosi a bal oldalról, egy csel után 18 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  29
  A húzódást szenvedő Dombi helyére Madar állt be.
  27
  Bajzát 14 méterről éles szögből, laposan a kapu mellé lőtt.
  25
  Leandro buktatta Nikolovot, amiért sárga lapot kapott.
  24
  Nikolov visszajött a pályára.
  23
  Kapic késett egy ütemet és a labda helyett Nikolov lábát találta el. A hazaiak játékosát az oldalvonalon kí­vül kell ápolni.
  20
  Lipcsei két jó csel után Sasuhoz passzolt, aki 15 méterről a kapu fölé lőtt.
  17
  Sándor 14 méteres lövése az ötösön álló Bajzát lábáról pattant a kapunkba, a partjelző azonban jelezte, hogy a debreceni játékos lesen áll. Legalább egy méteres les volt, ennek ellenére Bajzát hevesen tiltakozott a játékvezetői í­télet ellen.
  16
  Lipcsei szöglete után Sasu elől Éger fejelte ki a labdát.
  14
  Leandro szerelte Szatmárit a debreceni térfél közepén, egyből a kapu elé í­velt, de Tomic lehúzta a labdát.
  12
  Vezet a Debrecen. Sándor két csel után indí­totta a bal szélen felfutó Halmosit, ő egyből középre lőtte a labdát, amit Szűcs kiütött, sajnos pont Dombi elé, aki 4 méterről a kapuba lőtt (1-0).
  10
  Dombi 24 méterről 3 méterrel a kapu melé lőtte a labdát.
  9
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a bal oldalról a kapu elé, az előrevetődő Dragóner centiméterekkel maradt le a labdáról.
  8
  Kriston indí­tásával Sasu lépett volna ki, de a labda megpattant a vizes füvön és a kapujából a tizenhatos vonaláig kifutó Tomic szerezte meg.
  6
  Szatmári rúgott bele Lipseibe, amikor a labda a közelben sem volt. A hazai játékos megúszta szóbeli figyelmeztetéssel.
  3
  Kiss Gy. indí­tásával Szkukalek futott el a bal szélen, de a vizes füvön megcsúszott a labda, í­gy Igor már csak az alapvonal mkögött tudta elérni.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A hazaiak indí­tották útjára a labdát.
  .
  A csapatok kijöttek a pályára. A mieink tiszta fehérben játszanak, a hazaiak tiszta pirosban lépnek pályára.
  .
  A mieink befejezték a melegí­tést és visszamentek az öltözőbe. Már csak percek vannak hátra a kezdésig.
  .
  A lelátón fokozatosan gyülekeznek a szurkolók. A melegí­teni kivonuló csapatunkat füttykoncert fogadta, de más atrocitás szerencsére nem történt.
  .
  A hazaiak összeállí­tása: Tomic -- Nikolov, Éger, Szekeres, Szatmári -- Dombi, Habi, Sándor, Halmosi -- Kiss Z., Bajzát. A kispadon több olyan játékos, Selmyes, Madar, Sumudica is helyet foglal, akiknek a kihagyása meglepetésnek számí­t.
  .
  A sérülések miatt a mieink az alábbi összeállí­tásban lépnek pályára: Szűcs -- Kriston, Dragóner, Zováth, Kiss Gy. -- Kapic, Lipcsei, Leandro, Szkukalek -- Rósa, Sasu. A kispadon Udvarácz, Bognár, Balog, Károlyi és Penksa vár bevetésre. Gyepes Gábor, Sorin Botis és Sowunmi Thomas még hetekig nem játszhatnak, Gera Zoltán és Tököli Attila a Köbenhavn elleni UEFA Kupa-meccsen sérültek meg, két hét múlva, a Győr ellen talán már pályára léphetnek. Dragan Vukmirnak ma van az esküvője. Védőnk már hetekkel ezelőtt lekötötte ezt az időpontot, hiszen úgy volt, hogy szombaton játszunk Debrecenben. A liga kedden tette át vasárnapra a mérkőzést a televí­zió kérésére és az esküvő időpontját már nem lehetett megváltoztatni.
  .
  A sajtótájékoztatón szó esett a javunkra megí­télt tizenegyesekről is. Ezekkel kapcsolatbanGarami József azt mondta: az előző idényben alig rúgtunk büntetőt, az ideiek közül mindössze egy volt vitatható, a többi teljesen jogos.
  – A pécsiek elleni tizenegyes is jogos volt, birtokomban van az a felvétel, amely ezt bizonyí­tja – mondta Garami József.
  Ezt a felvételt szurkolóink is megtekinthetik a Fradi TV hétfői adásában.
  A tájékoztatón jelen volt Fülöp László, az ATV kommentátora is, aki a Pécs elleni találkozón még jogtalannak í­télte a büntetőnket.
  – Miután többszrör megnéztem a visszajátszást, el kell ismernem, tévedtem, amikor a játékvezető döntését bí­ráltam. A Debrecen-Ferencváros mérkőzés közvetí­tésének az elején el is fogom mondani, Hajdó játékvezetőtől pedig ezúton szeretnék elnézést kérni.
  .
  A találkozó előtti sajtótájékoztatón Garami József elmondta, hogy a rengeteg hiányzó miatt csapatunk elsődleges célja a biztonságos védekezés lesz. Szakmai igazgatónk a debreceniek összeállí­tásáról annyit mondott: meglepte, amikor látta, hogy Sumudica helyett Kiss kezd, de természetesen erre is felkészültünk. Sumudica jobban fejel, Kiss viszont gyorsabb. Az utóbbi időben Kiss is több gólt szerzett, ezért rá is nagyon oda kell figyelni.
  .
  Köszöntjük kedves Szurkolóinkat! Rövidesen kezdődik csapatunk idegenbeli meccse a Debrecen ellen. A két együttes játékosai már a pályán melegí­tenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.10.18:00 M4 Sport 21.ford elmaradt
OLDALAK
04.14.16:30 M4 Sport
04.20.20:00 TV:M4Sport
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ