2004.II.4. Ferencváros – Politechnika Timisoara: 3-1

Csapatunk Pintér Attila irányí­tásával lejátszotta első nemzetközi előkészületi találkozóját. Az ellenfél a román élvonalbeli Politehnika Timisoara volt.

A Ferencváros a budatétényi műfüves edzőpályán meccselt. A találkozó előtt ismerőst köszönthetett Lipcsei Péter, a Fradi csapatkapitánya. A román Politehnica Timisoara edzője, Basarab Panduru ugyanis egykor Lipcseivel profiskodott Portóban. A román élvonalban szereplő temesváriak mestere is elismeréssel nyugtázta, hogy a 32 éves Lipcsei válogatott formában futballozott szerda este. A Ferencvárosból hiányzott a lábát fájlaló Dragóner Attila, sőt Gera Zoltánnak is pihenést javasoltak az orvosok. Ezúttal jól játszott a Ferencváros, főleg az első félidőben, azonban Kiss Györgyöt rosszullét miatt le kellett cserélni.

Ferencváros – Politechnika Timisoara: 3-1 (2-0)
Budatétény (Budapest XXII., régi Chinoin pálya), 500 néző, vezette: Kömpf

Ferencváros: Szűcs L. (Udvarácz 65.) – Kriston (Balog Z. 59.), Vukmir, Gyepes (Botis 70.), Kiss Gy. (Sasu 19.) – Lipcsei (Zováth 46.), Somorjai – Rósa D. (Nógrádi 46.), Penksa (Károlyi S. 52.), Leandro (Szkukalek 65.) – Tököli (Cristescu 68.)

Politechnika Timisoara: Sztojanov (Zimmermann 46.) – Dumitru (Colda 46.), Batrinu (Aldea 46.), Poenaru (Delasevics 46.) – Voicu, Angheluca – Balauru (Djurics 46.), Szuljap (Soltuz 46.), Sztajkovacs (Dobre 46.) – Prodan (Bad  46.), Oprea (Ples 59.)

Gól: Kiss Gy. (6.), Tököli (12.), Károlyi S. (80.) illetve Bad (83.)

A mieink főleg az első félidőben nyújtott jó játékuknak köszönhetően 3-1-re nyertek. Az első félidőtől mi irányí­tottunk és hamar kétgólos előnyre tettünk szert. Előbb Kiss Gy., majd a 12. percben Tököli talált be a temesvári kapuba. Utána is mi irányí­tottunk, főleg Tököli, Leandro és Rósa okozott sok gondot a temesvári védőknek, de rengeteg labdát szereztünk a középpályán is. Bár az első 45 percben több gól már nem született, a helyzetek alapján lehetett volna nagyobb is a különbség.

A második játékrészben a sok csere miatt már nem volt olyan folyamatos a játék, alkalmanként a vendégek is eljutottak a kapunkig. Ennek ellenére a 80. percben Károlyi tovább növelte az előnyünket, a vendégek erejéből a szépí­tésre futotta. A lefújás után az is eldőlt, hogy a próbajátékon nálunk tartózkodó Cristescut nem fogjuk szerződtetni, mert Pintér Attila vezetőedző szerint a fiatal csatár nem jobb a keretünkben található futballistáknál.

NS-20040205-05-20040204

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 91
  Vége a mérkőzésnek.
  90
  Két szögletet végeztünk el egymásután. A másodikat követően a védőkről kipattanó labdát Balog alig lőtte a léc fölé.
  88
  Sasu 16 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  86
  Dobre lövését hárí­totta Udvarácz.
  85
  Ples lövését védte Udvarácz.
  83
  Szépí­tettek a vendégek. Bad lépett ki két védőnk között és a bal alsó sarokba helyezett (3-1).
  80
  Már hárommal vezetünk. Balog hatalmas bedobása után a labda átszállt a védők feje fölött és Károlyi 8 méterről, kapásból a hálóba lőtt (3-0).
  77
  Zováth 24 méterről lőtt a kapu fölé.
  72
  Botis egy rossz ütemű becsúszás után ellenfele lábát találta el, aki szerencsére rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  70
  Újabb csere. Gyepes helyett Botis lépett pályára.
  68
  Tököli helyett a próbajátékon nálunk lévő Cristulescu állt be.
  65
  Kettős csere a mieinknél. Szűcs helyett Udvarácz, Leandro helyett Szkukalek lépett pályára.
  62
  Tököli egy visszahúzós csel után az alapvonaltól középre í­velt, Sasu fejesét Zimmerman óriási bravúrral ütötte szögletre.
  61
  Leandro 24 méteres lövését védte a temesvári kapus.
  59
  Csere mindkét oldalon. Nálunk Balog helyett Kriston, a temesváriaknál Oprea helyett Ples lépett pályára.
  56
  Leandro í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Gyepes fejjel továbbcsúsztatta a labdát, melyet Sasu azonban nem ért el.
  55
  Kriston kényszerí­tőzött Zováthtal, majd a visszakapott labdát élesen középre lőtte. A labda egy védőről veszélyesen pattant saját kapuja felé, de Zimmerman menteni tudott.
  52
  A lábát fájlaló Penksa helyére Károlyi állt be.
  49
  Penksa ugratta ki Tökölit, aki elől a román kapus az utolsó pillanatban elrúgta a labdát.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A mieinknél Lipcsei helyett Zováth, Rósa helyett Nógrádi folytatja. A román együttesnél nyolc új ember játszik.
  45
  Vége az első félidőnek.
  45
  Leandro indí­tásával Tököli futott el a bal szélen, lecselezte magát az alapvonalig, középre í­velt, ahol Lipcsei 12 méterről, kapásból lőtt, a temesváriak a levegőben úszva ütötte ki a labdát.
  42
  Tököli szerzett labdát a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, lövését azonban a kapus a léc alól ütötte szögletre.
  39
  Rósát buktatták 17 méterre a kaputól. A szabadrúgást Lipcsei végezte el, lövése után a labda fél méterrel kerülte el a bal felső saroknál a léc és a kapufa találkozási pontját, a kapus meg sem mozdult.
  36
  Ionila és Suleap egyszerre akartak kapura rúgni 20 méterről. A lövést Szűcs magabiztosan védte, a két temesvári játékos azonban összerúgott, Ionila az eset óta kicsit sántikál.
  32
  Poenaru 25 méteres lövését védte Szűcs.
  29
  Sasu emelte a labdát Somorjai elé, aki, miután a labda egyet pattant, alig lőtt a léc fölé.
  26
  Suleap 22 méteres lapos lövését védte Szűcs.
  21
  Rósa í­velte be a labdát a kapu elé, az érkező Somorjai 10 méterről, kapásból a jobb kapufa mellé bombázott.
  19
  Kiss Gy. jelezte, hogy rosszul van, a helyére Sasu állt be. A csere következtében Leandro hátrahúzódott a balhátvéd posztjára.
  17
  Rósa szöktette a jobb szélen felfutó Kristont, akinek lövésszerű beadása után a labda fél méterrel a léc fölött hagyta el a játékteret.
  14
  Penksa kényszerí­tőzött Rósával, majd a visszalapott labdát 17 méterről alig lőtte a kapu mellé.
  12
  Már kettővel vezetünk. Penksa szerzett labdát a félpályánál, Lipcseihez passzolt, aki egyből indí­totta Rósát. Rósa egy ütemet kivárt, majd két védő között kiugrattaTökölit, aki 7 méterről a kapus mellett a jobb sarokba helyezett (2-0).
  10
  Leandro egy csel után középre í­velt, de Rósa 8 méterről a kapu mellé fejelte a labdát.
  9
  Rósa futott el a jobb szélen, beadása után Leandro alig fejelt a felső sarok mellé.
  6
  Megszereztük a vezetést. Lipcsei szöglete után a védők röviden szabadí­tottak fel és Kiss Gy. 16 méterről védhetetlenül bombázott a hálóba (1-0).
  2
  Lipcsei í­velte előre a labdát, melyet Tököli 14 méterről, kapásból lőtt kapura, de a temesvári kapus óriási bravúrral védett.
  1
  A meccs előtt Lipcsei Péter régi ismerősként üdvözölte a temesváriak vezetőedzőjét, a 33 éves Basarab Pandurut, aki az FC Portóban együtt játszott csapatkapitányunkkal.
  1
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Ebben a pillanatban kezdődött csapatunk előkészületi mérkőzése a román élvonalbeli Politehnika Timisoara ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ