2004.III.20. Pécsi MFC – Ferencváros: 0-1

Csapatunk folytatta tavaszi sorozatát, megszakí­tás nélkül harmadik bajnoki meccsünkön sem kaptunk gólt. Elöl szerencsére megszakadt a gólnélküli sorozat és az idei év eddigi legjobb teljesí­tményét nyújtva megérdemelten nyertünk idegenben a Pécs ellen.


PMFC – Ferencváros: 0-1 (0-1)
Pécs, 10.000 néző, vezette: Saskőy (Kovács P., Bóna)

Pécsi MFC: Németh – Dienes, Márton (Gaál 46.), Bajúsz, Szekeres – Sipos, Pest, Erős (Horváth 61.), Vranjes (Koltai 47.) – Montvai, Kerekes

Ferencváros: Szűcs L. – Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. (Botis 46.) – Penksa (Leandro 81.), Kapic, Lipcsei, Szkukalek – Sasu (Tököli 69.), Gera
vezetőedző: Pintér Attila

Gól: Kiss Gy. (42.)
Sárga lap: Pest (35.), Erős (59.)

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés. Nálunk volt többet a labda, de az elején egyik oldalon sem alakult ki veszélyes helyzet. A pécsiek több esetben csak durva szabálytalanságokkal tudták megtörni a lendületünket, főleg Marek Penksa került gyakran földre, őt szabályos eszközökkel nem tudták tartani a hazaiak. Játékosaink, miután gyakorlatilag lehetetlen volt a kapu közelébe kerülni, bátran vállalkoztak távoli lövésekre. Bár ezek elkerülték a kaput, folyamatosan veszélyt jelentettek, ráadásul megfosztották a hazaiakat a kontrák lehetőségétől. A 42. percben egy begyakorolt szabadrúgás variáció után megszereztük a vezetést. Lipcsei í­velt be szabadrúgást a kapu elé, amelyet az ötös sarkánál, illetve a 11-es pontnál érkező játékosunk nem ért el, de mindketten “elvittek” magukkal egy-egy védőt, í­gy a hosszú oldalon szabadon érkező Kiss Gy. közelről könnyedén helyezett a hálóba (0-1).Egy perccel később hasonló helyzetből egyenlí­thettek volna a pécsiek, de Lipcsei blokkolta a hazaiak lövését.

A második 45 perc feszült hangulatban telt, ami elsősorban a hazai futballistáknak köszönhető. A pécsiek szí­nészkedésekkel próbáltak tizenegyest kiharcolni, többször dobták fel magukat a tizenhatosunkon belül. A játékvezető minden esetben jól döntött, a hazai játékosok sportszerűtlen magatartása azonban természetesen befolyásolta a hazai drukkereket is, akik az első félidőben mutatott sportszerű biztatás után a második játékrészben a játékvezető pocskondiázásával és a mieink provokálásával, dobálásával törődtek. A záró negyed órában a pécsiek mindent egy lapra feltéve kitámadtak, í­gy természetesen előttünk is több lehetőség adódott. Az utolsó 20 percre beállt Tököli előbb fejjel szerzett majdnem gólt, majd 12 méterről az oldalhálót találta el. Csatárunk ezenkí­vül Lipcseit is jól hozta helyzetbe, csapatkapitáyunk azonban Tököli visszagurí­tása után kapásból ceintiméterekkel a felső sarok mellé lőtt.

A mieink nagyon jó teljesí­tménnyel a rendkí­vül elszántan küzdő Pécs otthonából hoztak el nagyon értékes három pontot.

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Sorozatban harmadik bajnokinkon nem kaptunk gólt, emiatt nagyon boldog vagyok. Annak is örülök, hogy másik sorozatunk megszakadt és betaláltunk az ellenfél kapujába. Négy nap alatt két fontos meccset nyertünk, ma kiderült az is, mennyire fontos volt, hogy Bodajkon 90 perc alatt kiharcoltuk a továbbjutást. A mai mérkőzés irama európai szinten is megállta volna a helyét, mindkét csapat bátor támadó futballt játszott, a szurkolók jól szórakoztak. Szeretném kiemelni, hogy szinte minden támadásunkat lövéssel vagy fejessel fejeztünk be, ha í­gy folytatjuk, az mindenképpen szép reményekre jogosí­t fel bennünket. Bí­zom benne, hogy a ma be nem lőtt helyzeteket jövő szombaton a Debrecen ellen belőjük. Van mit törlesztenünk a Debrecen ellen.

A sajtótájékoztatón egy kérdésre válaszolva Tököli Attila becseréléséről vezetőedzőnk a következőket mondta:

– Sasu ápolása után cseréltem be Attilát. Bí­ztam benne, hogy ki tudjuk használni képességeit. Tököli egyedülálló tehetség, úgy tud beindulni, olyan a helyezkedő képessége, hogy azt taní­tani nem lehet. Beállása után nem sokkal majdnem gólt fejelt, majd Lipcseinek adott meccslabdát, sajnos a támadásunkból nem lett gól.

Nagy Tamás: – Örülök, hogy tí­zezer néző jött ki a mérkőzésre és a televí­zió nézők is megismerhették csapatomat. Játékosaim teljesí­tményével elégedett vagyok, a ferencvárosi futballisták többet tettek a sikerért, ezért ellenfelünk megérdemelten nyert. Megbotránkoztat viszont az, hogy a ferencvárosi játékosokon kí­vül volt még egy ember, aki végig tisztán, jól csengően fújta a Fradi-indulót.

Kiss György: – Nagyon örülök neki, hogy az őszi Békéscsaba elleni meccsünk után újra betaláltam a kapuba. A mai gólom “kisebb” volt a múltkorinál, viszont sokkal értékesebb, hiszen ezúttal győztes gólt szereztem. A szünetben sajnos cserét kellett kérnem, mert a combizmom kicsit meghúzódott, ezért úgy éreztem, veszélyes lenne erőltetni a folytatást. A Debrecen ellen szeretnék mindenképpen ott lenni a csapatban, hiszen számunkra ez a legnagyobb presztí­zsű mérkőzés a bajnokságban.

NS-20040321-03-20040320

NS-20040323-06-20040320

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 95
  A lefújás után parázs jelenetek játszódtak le az öltözőfolyosón, a pécsi vezetők és játékosok közül is többen minősí­thetetlen hangnemben szidták a játékvezetőt. A mi futballistáink előbb megköszönték szurkolóinknak a biztatást, majd az öltözőjükbe mentek. A folyosón Rátgéber László volt az első, aki gratulált Pintér Attilának a mai győzelmünkhöz.
  94
  Vége! Megnyertük a meccset! Csapatunk továbbra is az első helyen áll a tabaellán, tavasszal bajnoki meccsen még nem kaptunk gólt. Az MTK 2-2-es döntetlent játszott a Videotonnal, a Debrecen 1-0-ra nyert a Békéscsaba ellen. A Balaton FC vasárnap játszik Újpesten.
  93
  Kapic sérülése miatt újabb egy perc hosszabbí­tást jelzett a játékvezető.
  92
  Egy ütközés után Kapicot kellett a pályán ápolni. Adem egy perc után jeges tömlőt szorí­tva az arcához lesétált a játéktérről.
  90
  A tartalék játékvezető három perc hosszabbí­tást jelzett.
  88
  Pest került nagy helyzetbe a kapunk előtt, de szerencsére “luftot rúgott” és Dragóner szögletre tudott menteni.
  85
  Tököli vett le szép mozdulattal egy hosszú indí­tást a szögletzászlónál. Jó csel után középre gurí­tott, ahol az érkező Lipcsei 15 méterről, kapásból alig lőtt a felső sarok mellé, nagyon szép támadás volt.
  83
  Lipcsei ugratta ki jó ütemben Tökölit, akinek 12 méteres lövése az oldalhálót találta el.
  81
  Újabb csere a mieinknél. A nagyon jól játszó Penksát az utolsó tí­z percre Leandro váltotta fel.
  79
  Lipcsei végzett volna el szögletet, de a pécsi szurkolók folyamatosan különböző tárgyakkal dobálták csapatkapitányunkat. Játékosunk egy félig teli kólásüveget át is adott a játékvezetőnek, ami majdnem eltalálta középpályásunkat. Miutáén helyreállt a rend, Lipcsei kapu elé í­velt, ahol Tököli emelkedett a legmagasabbra, fejese után a labda túljutott Némethen, de az egyik pécsi védő a gólvonalról tisztázott.
  76
  Szekeres 20 méteres lövése után a labda a kapunk fölé szállt.
  73
  Dienes lőtt 24 méterről a kapu mellé.
  69
  Csere a mieinknél. Sasu helyére Tököli áll be.
  66
  Sasu egy ütközés után a földön maradt. Hordágyon kellett levinni a csatárt, aki szerencsére egy rövid ápolás után vissza tudott térni a pályára.
  64
  Koltai 25 méteres lövését Szűcs magabiztosan védte.
  61
  Erős a sárga lapja óta nem tudott megnyugodni. Nagy Tamás a hazaiak szakvezetője ezért úgy döntött, inkább lecseréli a játékost és a helyére Horváthot küldte be.
  59
  Montvai dobta fel magát a tizenhatosunkon belül, a bí­ró helyesen ezúttal is továbbot intett. A pécsi játékosok erre körülfogták a játékvezetőt és nagyon hevesen reklamáltak. Saskőy végül reklamálásért Erősnek adott sárga lapot.
  57
  Montvai beí­velése után Kerekes fejelte le a labdát Koltaihoz, aki 10 méterről a hálóba helyezett, a játékvezető azonban les miatt érvénytelení­tette a találatot.
  55
  Kerekes játszotta el a tizenhatosunkon bell, hogy Botis lerántotta, de a bí­ró jól látta, hogy enm történt szabálytalanság és továbbengedte a játékot.
  54
  Gera és Kerekes szólalkoztak össze egymással. Játékosunk azt kifogásolta, hogy Kerekes könyökkel megütötte őt. A játékvezető azonban megnyugtatta a kedélyeket és kézfogással zárult a vita, lapokra nem volt szükség.
  50
  Kapic 35 méterről centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
  47
  A tartalék játékvezető rosszul mutatta fel a pécsieknél a cserék számait, ezért most mi is helyesbí­tünk. A valóságban tehát Márton helyére Gaál állt be, Vranjes helyett pedig Koltai lépett pályára..
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben mindkét szakvezető cserélt. A mieinknél Kiss Gy. helyett Botis játszik a második félidőben a pécsieknél Vranjes helyére Notthei jött be.
  45
  Az első félidőben a tavaszi szezon legjobb játékát nyújotta csapatunk. A játékrész nagy részében mi irányí­tottunk, igyekezetünk minden támadást lövéssel befejezni. Jó iramú a meccs, a pécsiek csak elvétve jutnak el a kapunk közelébe, megérdemelten vezetünk.
  45
  A játékvezető lefújta az első félidőt.
  44
  Márton indí­totta remekül Montvait, aki 12 méterről centiméterekkel lőtt a kapu fölé.
  43
  Hasonló jelenetek játszódtak le a mi kapunk előtt, mint a másik oldalon a gólt megelőzően. A kapu elé lőtt labdáról azonban szerencsére lemaradtak a hazai támadók. Mi indí­thattunk gyors ellentámadást, melynek végén Kapic 16 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  42
  Sasu 14 méteres lövése alig kerülte el a jobb sarkot.
  42
  Vezetünk!! Lipcsei í­velt be szabadrúgást a kapu elé, többen is érkeztek a labdára, melyet végül Kiss Gy. 4 méterről, belsővel a hálóba továbbí­tott (0-1).
  40
  Kriston 23 méteres lövése után a labda alig szállt a kapu fölé.
  39
  Penksa parádés mozdulattal tartotta bent a labdát az oldalvonalnál, amiért még a hazai drukkerek is megtapsolták. Marek csapatunk legjobbja, hátul rengeteg labdát szerzett, elöl pedig csak szabálytalanul tudják megállí­tani a pécsi védők.
  37
  Érdekes szabadrúgás-variációval leptük meg a hazaiakat. 24 méterre a kaputól Gera Lipcseihez gurí­tott, aki nem lőtt, hanem a 16-os vonalán helyezkedő Szkukalekhez passzolt, ő egyből oldalra tette a labdát Dragónerhez, aki tiszta helyzetből lőtt, de a labda lecsúszott a lábáról és a kapu tetejére esett, többen gólt kiáltottak.
  35
  Pest 25 méterre a kaputól kí­méletlenül beleszállt Gerába. A hazaiak játékosának nem ez volt az első durva szabálytalansága, amiért sárga lapot kapott.
  33
  Kiss Gy. 25 méterről váratlanul lőtt, a labda alig egy méterrel szállt el a léc fölött.
  31
  Gera 30 méteres, léc alá tartó bombáját Németh a léc alól öklözte szögletre.
  28
  Dragóner ví­vott fejpárbajt Kerekessel a tizenhatosunk előtt, a lepattanó labdát Kerekes egyből ellőtte, a labda a felső lécről vágódott az alapvonalon túlra, de a játékvezető jelezte, hogy már lefújta az akciót, mert Kerekes a levegőben meglökte védőnket, ezért mi végezhettünk el szabadrúgást a saját tizenhatosunkról.
  24
  Vranjes lőtt be szabadrúgást a tizenhatosunkon belülre, a labda ide-oda pattogott, több hazai kí­sérlet is levágódott egy-egy közbenyúló lábról, mí­g végül Szkukalek szögletre mentett.
  20
  Kerekes fejelte le a labdát Montvainak, aki visszagurí­tott Kerekeshez, akinek 11 méteres lövése a bevetődő Kapic lábáról pattant az alapvonalon túlra.
  18
  Gerát lökték el 23 méterre a kaputól. Lipcsei végezte el a szabadrúgást. Jól csavarta el a labdát a sorfal mellett, amely a bal kapufa tövét súrolva hagyta el a játékteret.
  17
  Gera 22 méteres félmagas lövése alig kerülte el Németh kapuját.
  15
  Jobboldali beadás után Penksa 6 méterről fejelt volna kapura, de a védők szögletre mentettek előle. A közelben helyezkedő játékosaink közül többen tizenegyest reklamáltak, mert szerintük Mareket visszahúzták, ezért nem érte el a labdát.
  13
  Montvai ugratta ki Mártont, aki elől a tizenhatoson belül Szűcs az alapvonalon túlra ütötte a labdát. A hazai játékos elesett, a pécsiek tizenegyest reklamáltak, de Lajos egyértelműen a labdát ütötte el és csak utána esett el Márton.
  10
  Bajúsz húzta vissza a jobb oldalon őt kicselező Penksát. Lipcsei középre í­velt szabadrúgása után Gera 14 méterről, kapásból lőtt, a labda azonban másfél méterrel elkerülte Németh kapuját. Gerzson mozdulata gyönyörű volt.
  8
  Penksa futott el a jobb szélen, az első csel még sikerült, a másodiknál Bajúsz felrúgta Mareket.
  6
  Bajúsz 28 méteres lövésébe Pest a tizenhatos vonalán beletette a lábát, de a labda nemcsak irányt változtatott, hanem le is lassult, í­gy Szűcsnek nem okozott gondot a védés.
  4
  Sipos szöktetésével Márton kerülhetett volna í­géretes helyzetbe, de hosszan vette át a labdát, amely í­gy az alapvonalon túlra gurult. Közben a pécsi drukkerek örömtüzeket gyújtottak a szektorukban, melyek füstje a pálya fölött gomolyog, de a látási viszonyokat nem zavarja.
  3
  Pest mellel Mártonhoz tette a labdát, akinek lövése elakadt Lipcseiben. Csapatkapitányunk nagy lendülettel tört előre a megszerzett labdával, de a pécsi térfél közepén Sipos hátulról, lerántotta. A hazai játékos megúszta sárga lap nélkül.
  2
  Gera indí­totta a jobb szélen felfutó Kristont, aki beadás helyett váratlanul lőtt, a labda 2 méterrel elkerülte a jobb kapufát.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés, mi indí­tjuk útjára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a szurkolóink előtti kapura.
  .
  A csapatok kivonultak a pályára.
  .
  Teljesen megtelt a stadion, a vendégszektorból mintegy 1000 szurkolónk biztatja a mieinket.
  .
  A pécsi szurkolók kí­gyó alakú piros, fekete, kék és ezüstszí­nű lufikat emeltek a magasba, ezenkí­vül egy hatalmas transzparenst is kiraktak a következő felirattal: “Szex, drog, PMFC.”
  .
  Megérkezett a stadionba Rátgéber László, az Euroliga döntőjébe jutott pécsi női kosárlabda csapat vezetőedzője is. A szakember elmondta, hogy a Fradit is nagyon szereti, a mai meccsen azonban 2-1-es győzelemre tippel.
  .
  Óriási sikert aratott játékosaink körében Dragóner Attila új frizurája, amely alapján a társak elnevezték Ljungbergnek. Válogatott védőnk elmondta, ez még csak a kezdet, a későbbiekben azt tervezi, hogy aranyszí­nűre festeti a haját.
  .
  Bő 20 perccel a kezdés előtt az oldallelátók már megteltek, a kapuk mögött, a két szurkolótábor részére fenntartott szektorokban még van egy kevés szabad hely.
  .
  A mieink is kijöttek melegí­teni.
  .
  Már a hazai mezőnyjátékosok is a pályán melegí­tenek, piros mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban.
  .
  Kapusaink Józsa Miklós vezetésével kijöttek melegí­teni, egy perccel később megérkeztek a pécsi hálóőrök is. Kapusaink a szurkolóink előtti kapuban melegí­tenek.
  .
  A mieinknél két játékosunknak is vigyáznia kell. Adem Kapic és Tököli Attila ma nem kaphat sárga lapot, mert ez azt jelentené, hogy nem játszhatnak a következő fordulóban a Debrecen elleni hazai meccsünkön.
  .
  Az időjárásra egy szavunk sem lehet. Kellemes, 15 fok körüli hőmérséklet és szélcsend várja majd a csapatokat.
  .
  Az öltözőfolyosón kisebb kapus-kerekasztal beszélgetés alakult ki. Józsa Miklós kapusedzőnk Szűcs Lajos mellett, egykori taní­tványával, Németh Gáborral beszélget, láthatóan jókedvűen. Amikor Tököli Attila meglátta egykori kapusunkat, tréfásan csak ennyit mondott:”Gábor ne remegj már most, még bőven van idő a kezdésig!”
  .
  Megérkeztek a lelátóra a helyi ultrák, akik hatalmas drapikat kezdenek el kiakasztani a kerí­tésre.
  .
  A pécsi klubházban a falon rengeteg csapatkép található, kettőn Gera Zoltánt is felfedeztük, fiatal játékosként, pécsi mezben. Nem minden napi élmény volt…
  .
  Jelenleg a játékvezetők -- még öltönyben -- tekintik meg a pályát. Sajnos a talaj nagyon siralmas állapotban van, göröngyös, több helyen kikopott a fű, a játéktér inkább hasonlí­t egy elhanyagolt krumpliföldhöz, mint bajnoki labdarúgó mérkőzésre előkészí­tett elsőosztályú pályához.
  .
  Pintér Attila egy helyen változtatott a pénteken megadott összeállí­táshoz képest: Leandro helyére Szkukalek került a kezdőcsapatba. A mieink Szűcs -- Kriston, Vukmir, Dragóner, Kiss Gy. -- Penksa, Kapic, Lipcsei, Szkukalek -- Sasu, Gera felállásban kezdenek, a kispadon Udvarácz, Botis, Somorjai, Rósa, Leandro, Nógrádi és Tököli vár bevetésre.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Csapatunk az Arany Ászok Liga 19. fordulójában Pécsen lép pályára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ