2004.III.7. Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0

NS-20040308-01-20040307Helyzetek nélkül nem lehet győzni

Előzmények:

Az MLL Fellebviteli Bizottsága ma hivatalos í­rásos dokumentumot juttatott el az Üllői útra, melyben a 2004. február 19-én megtartott tanácsülésen meghozott határozatot ismertetik. Ezek szerint a 2003. december 2-án hozott fegyelmi büntetést részben megváltoztatta a testület és a fegyelmi Szabályzat 100. paragrafusának 3. bekezdése alapján a 6 büntetőpont megállapí­tásának mellőzését rendelték el, egyebekben pedig helybenhagyták az első fokú határozatot. Mindez azt jelenti, hogy csapatunk visszakapta azt a pályán megszerzett 6 pontot, mely eddig is jogosan járt neki, viszont az FTC Rt-nek továbbra is ki kell fizetnie a 40 millió forintos pénzbüntetést, továbbra is érvényes ( a már egyébként letöltött) 3 mérkőzésre szóló pályabezárás, valamint Szeiler József korábbi cégvezető-vezérigazgató 1 millió forintos pénzbüntetése. A döntéssel kapcsolatos reakciókat rövidesen közzé tesszük honlapunkon.

Furulyás János: – Azt hiszem korrekt döntés született és a döntés indoklása is elfogadható mindenki számára. Nagyon örülök, hogy a csapat visszakapta azt a 6 pontot, amit a pályán megszerzett, és amit jogtalan döntésekkel vettek el tőle. Egyértelmű volt számunkra mindig, hogy a 6 pont levonását nem fogadhatjuk el, és ezért harcoltunk a kezdetektől fogva. A mai igazgatósági ülésen tájékoztatom majd az igazgatóság tagjait a határozatról és az indoklásról, majd azt követően döntünk arról, hogy a legújabb döntés kapcsán milyen állásfoglalást teszünk közzé, miként reagálunk a most kapott határozatra.

Pintér Attila: – Eddig sem foglalkoztunk azzal, hogy a hat ponttal vagy anélkül kell –e nekivágnunk a tavasznak. Csak a munkára koncentráltunk, és arra, hogy minden külső körülménytől függetlenül képesek legyünk a mérkőzéseken azt nyújtani, amit szurkolóink elvárnak tőlünk. A hat pont kapcsán én korábban, még a Sopron edzőjeként is azt mondtam, hogy nem megfelelő, a sport szellemével nem összeegyeztethető a büntetés, és akkor is azt javasoltam, hogy adják vissza a 6 pontot a Ferencvárosnak. A bajnoki rajtig nagyon kevés időnk van hátra, í­gy csak azt mondhatom, hogy nem foglalkozunk a mai döntéssel, csak arra koncentrálunk, hogy a rajtra minél jobb állapotba kerüljön a csapat.

Lipcsei Péter: – Úgy gondoltuk, hogy ezt a hátrányt bekalkulálva kell tavasszal mindenkit magunk mögé utasí­tani. Persze nagyon örülünk annak, hogy végre úgy nézhetünk a tabellára, hogy a pályán lejátszott meccsek eredményeit láthatjuk viszont. Szeretném, ha senki nem felejtené el, hogy most 6 olyan pontot kaptunk vissza, amiért megdolgoztunk, és amit jogtalanul vettek el tőlünk. A hí­rnek örülünk, de már nem foglalkozunk vele, hiszen közeleg a bajnoki rajt, és véletlenül se szeretnénk, ha kényelmesebbé tenne minket az, hogy pontszámban az élen állunk.

(2004. február 20.)

A Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága ma délelőtti ülésén úgy döntött, hogy a rossz időjárási viszonyok miatt elhalasztja a bajnokság tavaszi idényének a rajtját.

(2004. február 27.)

Nyilatkozatok:

Huszti Szabolcs: – Dajka Lászlót az utánpótlás válogatottnál ismertem meg, de azt csak nemrégiben tudtam meg, hogy milyen jó véleménnyel van rólam. Jól érzem magam itt Sopronban, tetszik a város, és a játékosok is kedvesen fogadtak, nemcsak a pályán, azon kí­vül is segí­tik a beilleszkedésemet. Az edzések nem sokban különböznek az Üllői úti tréningektől, és az én szerepköröm sem változott, Dajka László baloldali támadóként számí­t rám, vagyis ugyanazon a poszton, mint a Fradiban játszottam. A Ferencváros ellen is győzni szeretnénk, hiszen nagyon kellenek a pontok a csapatnak. A felkészülési meccseken rendre kezdő voltam, talán a Fradi ellen is az leszek, de akkor sem keseredek el, ha „csak” csereként lépek pályára. Természetesen nagyon készülök a meccsre, hiszen kölcsönben vagyok itt, és egy jó teljesí­tménnyel nemcsak a Sopronnak, de a Fradinak is bizonyí­thatok.

Hajdu Attilát jól ismeri a ferencvárosi közönség, hiszen a kapus éveket töltött az Üllői úton, sőt részese volt a Fradi BL-sikereinek. Az utóbbi időben azonban elkerülte a szerencse őt, hiszen a tavalyi bajnokság utolsó, bajnoki cí­mről döntő fordulója előtt egy edzésen szenvedett sérülést. Az akkoriban még az MTK kapuját védő Hajdunak megrepedt a veséje. Emiatt hónapokig nem állhatott kapuba, sőt klubja sem volt. Most éppen a Ferencváros ellen térhet vissza a kapuba és az élvonalba.

-– Először nemcsak az volt kétséges, hogy vissza fogok-e térni a futballpályára, hanem az is, hogy életben maradok-e. Szerencsére nem volt belső vérzésem, í­gy felépültem. Decemberig az MTK-nál edzettem, mert annak ellenére, hogy a szerződésemet nem kí­vánták meghosszabbí­tani, lehetővé tették, hogy a Hungária körúton készüljek a visszatérésre.

A tavaszi nyitófordulóban a Te neveddel fog kezdődni a Sopron összeállí­tása?
– Nem hiszem, hogy azért hoztak ide, hogy a kispadon ücsörögjek. Tudom, hogy az emberek többségében az a legutóbbi kép rólam, hogy egy kórházi ágyon fekszek, de remélem, hamarosan újra a kapuban álló Hajdu Attila fog eszükbe jutni.

A sors pikantériája, hogy épp a Ferencváros ellen térhetsz vissza…
– Hát igen, a sors képes érdekes dolgokra. Mindig is büszke voltam, és büszke is leszek arra, hogy 15 évig a Fradiban játékosa lehettem, azonban az élet úgy hozta, hogy miután hazatértem Németországból, nem volt módom az Üllői úton folytatni. Most azonban itt Sopronban számí­tanak rám, és ezt nagyon meg kell becsülnöm. Lehetőséget adtak nekem, én pedig szeretnék ezzel élni. Persze, hogy különleges dolog egykori csapatom ellen készülni, de miután kifutunk a gyepre, már nem szabad azt figyelni, hogy milyen szí­nű az ellenfél.

A mérkőzés:

Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0
Sopron, 3.300 néző, vezette: Kassai Viktor (Erős, Varga II.)

Matáv-Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulic, Pető Z., Fehér Z. – Baumgartner (Sira 46.), Lazic (Muzslay 85.), Pintér Z., Vasas, Huszti (Balaskó 89.) – Tóth M.
edző: Dajka László

Ferencváros: Szűcs L. – Bognár Zs., Dragóner, Vukmir – Rósa D., Lipcsei (Somorjai 74.), Kapic, Kiss Gy. – Gera, Leandro (Penksa 61.) – Tököli (Sasu 85.)
vezetőedző: Pintér Attila

Sárga lap: Vasas (1.), Fehér Z. (27.), Sira (47.) illetve Rósa D. (1.), Kapic (14.), Lipcsei (20.), Tököli (56.), Dragóner (89.)

Hiába, a megszokás nagy úr. Amikor Pintér Attila és segí­tője, Farkas József belépett a soproni stadion öltözőfolyosójára, mindketten elrikkantották magukat: “Bausz!”, mire a Matáv szertárosa, Bausz Imre szertartásosan kidugta a fejét a szobájából, és üdvözölte a két szakembert.

így ment ez az ősszel fél éven át, amí­g a két tréner a Sopron szakmai munkáját irányí­totta, s Pintér Attiláék ki nem hagyták volna vasárnap délelőtt sem ezt a kis játékot. Ám bármennyire is otthon érezték magukat, a Fradi-emblémás télikabátjuk jelezte: ez alkalommal ellenfélként érkeztek a Káposztás utcába, azzal a nem is titkolt céllal, hogy új csapatukkal elvigyék a három pontot Sopronból.

A jegesre fagyott, de a vasárnapra virradóra esett hótól letakarí­tott pályán az első csatát még hógolyókkal ví­vták meg. A pálya szélén álló civil biztonságiakat az FTC-szurkolók szektorából vették tűz alá; később ebbe az “okos szórakozásba” a hazai publikum egy része is bekapcsolódott. A fradisták lelátórésze egyébként nagyjából félig telt meg – miképpen fél ház volt a stadionban is. Bosszankodott is Gőbl Gábor, a Matáv ügyvezető igazgatója, mondván, a hideg idő, a déli televí­ziós közvetí­tés igencsak visszafogta az érdeklődést. Optimális esetben a Fradi elleni meccsből akár hatmillió forint bevétele is lehet a futball-kft.-nek, ez alkalommal viszont a befolyó pénz nagyjából a kiadásokat fedezte…

20040510-20040307-sopron-husztiHeveskedő hangulatban kezdődött az összecsapás, és noha Kassai Viktor már az első percben kiosztott két sárga lapot, a folytatásban sem kí­mélték egymást a felek. A soproniak gondosan kiépí­tették védvonalaikat; Gera Zoltánt Fehér Zoltán, Tököli Attilát Pető Zoltán tartotta szigorú felügyelet alatt. S mivel a két ék a fedezetsorból nem kapott elég támogatást, az első félidő hajrájáig kellett várni, mire a látogatóknak sikerült érdemben megdolgoztatniuk Hajdu Attilát. Igaz, a túloldalon Szűcs Lajost is már-már a megfázás veszélye fenyegette, mert az egyetlen előretolt soproni csatár, Tóth Mihály egyenlőtlen harcot ví­vott a zöld-fehér bekkekkel. Jobb hí­ján tehát a mezőnyben birkóztak egymással a játékosok, és noha a labdabirtoklásban valamelyest erősebb volt a Fradi, ennek gyakorlati haszna nem lehetett.

A szünetben Dajka László azzal próbált infúziót adni együttese támadójátékának, hogy az észrevehetetlen Baumgartner Attilát Sira Istvánra váltotta fel – a cserecsatár bemutatkozásként rögvest kapott is egy sárga lapot… A télies hideg dacára állandósult a délies nyüzsgés a Matáv térfelén, bár valódi izgalom csak ritkán akadt. Alig több, mint egyórányi játék után aztán Hajdu Attila és Marek Penksa ütközött a levegőben, Pintér Attila pedig – tizenegyest reklamálva – kis hí­ján keresztben lenyelte a negyedik játékvezetőt, Gergely Sándort (utóbb kiderült, a szakember kezezést látott a tizenhatoson belül, szerinte Sira István szabálytalankodott büntetőt érően). A házigazdák ebben az időszakban beérték a szórványos ellencsapásokkal is, a végjátékban pedig már elsősorban arra összpontosí­tottak, hogy ne csak a csatársoruk, hanem a védelmük is hozni tudja a 0–0-s döntetlent.

Ez í­gy is történt, és ekként a forduló egyik legjobb meccsének remélt összecsapásából csak egy gyengécske, könnyen feledhető meccs kerekedett…

Nyilatkozatok:

Pintér Attila: – Az első félidőben fagyos, kemény talajon kellett játszani, a másodikban inkább sáros, mély volt a pálya. Volt egy kényes szituáció a soproni tizenhatoson belül, amikor szerintem Sira kézzel ért a labdához és tizenegyest kellett volna kapnunk, de nem ez döntött. A Sopron nagyon szervezetten, jól védekezett, ennek ellenére volt két-három helyzetünk, ezeket azonban sajnos nem tudtuk kihasználni. Lipcsei Pétert nem sérülés miatt cseréltem le, hanem úgy gondoltam, hogy olyan játékost kell beküldenem a középpályára, aki jobban tudja segí­teni a támadásainkat. Kapic jól látta el a védekező feladatát, Peti is jól védekezett, de úgy éreztem, hogy előre már nem tud olyan sokat hozzátenni a játékunkhoz, ezért döntöttem a csere mellett.

Dajka László: – A Ferencváros játékoskerete erősebb a miénknél, ezért természetesen igyekeztünk jól megszervezni a hátsó alakzat játékát, ami érzésem szerint jól sikerült. Voltak veszélyes ellentámadásaink, a mérkőzés jelentős részében a mezőnyben is egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. A csúszós talaj miatt talán a szokásosnál több volt a szabálytalanság, de nem volt durva a meccs. Úgy érzem, igazságos döntetlen született.

Huszti Szabolcs a téli szünetben került a szezon végéig kölcsönbe Sopronba. Az utánpótlás válogatott középpályás vasárnap a mi csapatunk ellen lépett pályára először kezdőként az NB I-ben. Huszti elmondta, hogy nem izgult a meccs előtt és úgy érzi, nem sikerült rosszul a debütálása. A lefújás után többen gratuláltak a teljesí­tményéhez.

– Megpróbáltam minél kevesebbet azon rágódni, hogy a Fradi ellen kell játszanom, mert ez a teljesí­tményem rovására ment volna. Csak a rámbí­zott feladatomra koncentráltam és talán nem tűnik szerénytelenségnek, de úgy érzem, nem okoztam csalódást.

– Sok szabálytalanság jellemezte a mérkőzést, téged sem kí­méltek.
– Elég csúszós volt a pálya, ezért tényleg a szokásosnál kicsit több volt a szabálytalanság. Természetesen én is kaptam néhány rúgást, de ez í­gy van rendjén, a pályán, a 90 perc alatt nincs barátság. Ha kellett, én is odaléptem.

– Dajka László értékelte már a teljesí­tményed?
– Ma nem volt edzésünk, ezért csak kedden beszélünk majd a meccsről, bár sokat nem fogunk elemezni rajta, hiszen következik a Győr elleni találkozónk, most már arra kell koncentrálnunk.

– A lefújás után sem beszélgettél a ferencvárosi játékosokkal?
– Nem volt rá sok idő, mert siettek vissza Budapestre, Kriston Attilával váltottam néhány szót.

A sikeres bemutatkozás után nem mentél el ünnepelni a többiekkel egy kicsit?
– Nem, semmi ilyen nem volt. Siettem haza pihenni. Remélem, még sokszor lehetőséget kapok Sopronban és nyáron megerősödve, már némi rutinnal rendelkezve térhetek vissza a Ferencvároshoz. Bí­zom benne, hogy lesz még lehetőségem a Fradi ellen játszani, ez ugyanis azt jelentené, hogy a Sopronnal bejutunk a rájátszás felsőházába.

NS-20040308-02-20040307

NS-20040308-03-20040307

(Az nso.hu és a Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2004.III.7. Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk a tavaszi szezon nyitó fordulójában küzdelmes mérkőzésen gólnélküli döntetlent ért el a Sopron vendégeként.

  A mérkőzés:

  Matáv-Sopron – Ferencváros: 0-0
  Sopron, 4.000 néző, vezette: Kassai (Erős, Varga II.)

  Matáv-Sopron: Hajdu – Grósz, Lambulic, Vasas, Pető – Baumgartner (Sira 46.), Lazic (Muzslay 85.), Fehér Z., Huszti (Balaskó 89.)- Pintér, Tóth M.

  Ferencváros: Szűcs L. – Bognár, Dragóner, Vukmir, Kiss Gy. – Rósa, Kapic, Lipcsei (Somorjai 74.), Leandro (Penksa 61.) – Tököli (Sasu 84.), Gera

  Sárga lap: Vasas (2.), Fehér (27.), Sira (47.) illetve Rósa (2.), Kapic (15.), Lipcsei (21.), Tököli (56.), Dragóner (88.)

  20040510-20040307-sopron-husztiMindkét együttes tagjainak sok gondot okozott a mély, helyenként csúszós talaj. Nagyon motiváltan kezdtek a csapatok, a sok apró szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék. A csapatok nagyon megszerveztéka védekezésüket, ezért a kapuk alig kerültek veszélybe. A középpályán óriási csata dúlt a pályán, de egyik gárda sem tudott a másik fölé kerkedni. Kassai Viktor sárga lapokkal igyekezett megfogni a mérkőzést, sajnos az elején csapatkapitányunk, Lipcsei Péter sem úszta meg figyelmeztetés nélkül és mivel ő már a harmadik sárga lapját kapta, ki kell hagynia a jövő szombati, Zalaegerszeg elleni hazai meccsünket. Később ugyaní­gy járt Dragóner Attila is, aki szintén megkapta harmadik sárga lapját. Az első félidő legnagyobb helyzetét a 30. percben hagytuk ki, amikor Lipcsei laposan belőtt labdája végiggurult az ötösön belül, de senki sem tudta elérni. A soproniak egyszer lőttek a kapu mellé, egyébként nem jutottak el a tizenhatosunk közelébe.

  A második félidőben a fokozatosan enyhülő időjárás és az első játékrész közepétől hulló hó következtében az addig fagyott talaj felpuhult, nagyon mély lett, ami rengeteg energiát kivett a játékosokból. Továbbra is szinte hibátlanul védekeztek a csapatok. A 66. percben Kiss fejese után mentett szögletre Hajdu, a 79. percben pedig Gera szabadrúgása után a sorfalon megpattanó labdát a léc alól ütötte szögletre a hazaiak kapusa. Az utolsó tí­z percben beszorí­tottuk a láthatóan elfáradó soproniakat, de nem sikerült megszerezni a győztes gólt. Két jól megszervezett csapat küzdelmes meccsén összességében igazságos döntetlen született.

  Nyilatkozatok:

  Pintér Attila: – Az első félidőben fagyos, kemény talajon kellett játszani, a másodikban inkább sáros, mély volt a pálya. Volt egy kényes szituáció a soproni tizenhatoson belül, amikor szerintem Sira kézzel ért a labdához és tizenegyest kellett volna kapnunk, de nem ez döntött. A Sopron nagyon szervezetten, jól védekezett, ennek ellenére volt két-három helyzetünk, ezeket azonban sajnos nem tudtuk kihasználni. Lipcsei Pétert nem sérülés miatt cseréltem le, hanem úgy gondoltam, hogy olyan játékost kell beküldenem a középpályára, aki jobban tudja segí­teni a támadásainkat. Kapic jól látta el a védekező feladatát, Peti is jól védekezett, de úgy éreztem, hogy előre már nem tud olyan sokat hozzátenni a játékunkhoz, ezért döntöttem a csere mellett.

  Dajka László: – A Ferencváros játékoskerete erősebb a miénknél, ezért természetesen igyekeztünk jól megszervezni a hátsó alakzat játékát, ami érzésem szerint jól sikerült. Voltak veszélyes ellentámadásaink, a mérkőzés jelentős részében a mezőnyben is egyenrangú ellenfelei voltunk a Ferencvárosnak. A csúszós talaj miatt talán a szokásosnál több volt a szabálytalanság, de nem volt durva a meccs. Úgy érzem, igazságos döntetlen született.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek.
  Balog Zoltán:- A gólnélküli döntetlen ellenére izgalmas, küzdelmes mérkőzés volt. A hajrában beszorí­tottuk a hazaiakat, erővel jobban bí­rtuk a végét, sajnos azonban nem sikerült gólt szereznünk. A Sopron szervezetten, jól játszott, nem sok csapat fog pontot szerezni a soproniak otthonában.
  89
  Újabb soproni csere. Husztit Balaskó váltotta fel.
  88
  Muzslay cselezte ki Dragónert 20 méterre a kapunktól, védőnk buktatta a szlovák támadót, amiért sárga lapot kapott. Dragónernek is ez a harmadik sárgája, í­gy ő sem lehet ott a Zalaegerszeg ellen.
  85
  Cseréltek a haziak. Lazic helyére Muzslay állt be.
  Balog Zoltán:- Ez a csere a játék képe alapján számomra kicsit meglepő. A Sopron az elmúlt percekben csak védekezik, ezek után most középpályás helyére csatár állt be a soproniaknál. Ezek szerint a hazaiak sem elégednek meg az egy ponttal. Muzslay nagyon jó játékos, a Púchovtól igazolta a Sopron, oda kell rá figyelni.
  84
  Csere a mieinknél. Tököli helyett Sasu folytatja a játékot.
  83
  Rósa két perc alatt két szögletet végezhetett el. A második után a védőkről visszapattant elé a labda, 14 méteres lövését azonban védte a hazaiak kapusa.
  Balog Zoltán:- Úgy érzem kicsit elfáradt a Sopron. Remélem, a hátralévő idő elég lesz a hazaiak védelmének feltöréséhez. Talán még egy csatárt be lehetne cserélni.
  79
  Gera 24 méteres szabadrúgása megpattant a sorfalon, a veszélyesen lecsapódó labdát a léc alól ütötte Hajdu szögletre.
  76
  Vasas buktatta hátulról Rósát, de megúszta a második sárga lapot. Balog Zoltán:- Az első félidőben ezért még sárga járt, talán a bí­ró úgy érezte, eldönthetné a meccset, ha kiállí­tja a soproni védőt. Mivel nálunk is volt már sárga lapos játékosnak újabb veszélyes szabálytalansága, ezért talán megbocsátható, hogy most a soproniaknál is elmaradt a kiállí­tás.
  74
  Másodszor cseréltünk. Lipcsei helyére Somorjai állt be.
  73
  Lipcsei előreí­velt labdáját Vasas fejelte el Tököli elől.
  72
  Tóth tört be a tizenhatoson belülre, lövése után a labda Dragóner lábáról az alapvonalon túlra pattant.
  70
  Tóth í­velt be az alapvonaltól, de Szűcs magabiztosan lehúzta a labdát.
  68
  Bognár jobboldali beadása után Lambulic fejelte ki a labdát.
  66
  Egy előreí­velt labdaért Hajdu és Penksa ugrott fel, a soproni kapus Kisshez ütötte a labdát, védőnk 6 méterről fejelt kapura, de Hajdu vetődve szögletre mentett.
  Balog Zoltán:- Ez volt az eddigi legnagyobb helyzetünk. A Kiss Gyurival felugró Sira keze elég magasan volt, lehet, hogy kézzel is beleért a labdába, de ezt innen nem lehetett jól látni.
  64
  Rósa egy jó csel után gurí­tott középre, Tököli 12 méterről, kapásból lőtt volna, de Vasas az utolsó pillanatban mentett előle.
  61
  Csere a mieinknél. Leandro helyére Penksa állt be.
  59
  Grósz futott el a jobb oldalon, de a beadásnál lecsúszott a lábáról a labda, amely í­gy a kapu mögé szállt.
  56
  Tököli reklamálásért kapott sárga lapot.
  Balog Zoltán:- Innen persze nem tudom, hogy mit mondott Attila, de a gesztusai alapján nem tűnt túl indulatosnak. Külföldön sokszor lehet látni, hogy a játékosok egy-egy helyzetet megbeszélnek a bí­róval, nálunk, elég két szót szólni, vagy csak valamit kérdezni, máris előkerül a sárga lap.
  54
  Lipcsei csavart be egy szabadrúgást a bal oldalról a hosszú sarok irányába, de berobbanó játékosaink lemaradtak a labdáról, ami elkerülte a kaput.
  Balog Zoltán:- Az edzéseken sokat gyakoroltuk az ilyen szituációkat. Az első embernek az ötös sarkánál, a másodiknak a tizenegyes pontnál, a harmadiknak a hosszú oldalon a két ember között kell érkeznie. Ezzel nem is volt gond, csak pár centivel magasabban jött be a labda.
  52
  Fehér 23 méterről bombázott kapura, de Dragóner fejjel szögletre tisztázott.
  Balog Zoltán:- Ha az ember tudatosan készül a fejelésre és nem “fejbe lövik”, akkor még egy ilyen erős lövés esetében sem fáj a fejjel történő blokkolás.
  49
  Haaz Ferenc technikai vezető megkérdezte a negyedik játékvezetőtől, hogy hol melegí­thetnek a cserejátékosok. A havat ugyanis a kapuk mögé hordták. Cseréink engedélyt kaptak arra, hogy az oldalvonal mellett melegí­tsenek, de itt sincs túl sok hely.
  47
  Sira tartott rá Dragóner lábára, amiért ő is sárga lapot kapott.
  46
  A játékosok a televí­ziós közvetí­tés miatt percekig várakoztak a pályán, mí­g elkezdődött a második félidő. A szurkolók fütyültek és mindkét szurkolótábor a meccset közvetí­tő televí­ziós társaságot bí­ráló transzparenseket tett ki.
  Balog Zoltán:- Ezt én is többször átéltem már, hogy a tévé miatt csúszott a kezdés. Ilyenkor gyorsan lemerevednek az izmok, ezért szerencsésebb, ha ilyen esetekben nem rendelik ki a játékosokat túl korán a pályára, de ezt évek óta nem sikerül megoldani.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A soproniaknál Baumgartner helyett Sira játszik tovább, mi nem cseréltünk.
  46
  Félidei nyilatkozat:
  Pintér Attila:<="" td="">
  45
  Kiss két védő között Tökölihez passzolt, aki éles szögből, 13 méterről lőtt, Hajdu vetődve, óriási bravúrral védett. A helyzet után Kassai jtáékvezető lefújta az első félidőt.
  Balog Zoltán:
  -- Küzdelmes, jó meccset játszik a két csapat. Bár sok helyzet nem alakult ki a kapuk előtt, ennek ellenére nem unalmas a mérkőzés. A mély talaj sokat kivesz a játékosokból, a hajrában döntő lehet, hogy kinek jobb az erőnléte. Úgy érzem, ezen a téren mi vagyunk a jobbak.
  43
  Szűcs előrevágott labdájával Tököli tört volna kapura, de a keresztező Pető a lelátóra rúgta a labdát.
  40
  Lambulic sarokkal tette maga elé a labdát, de hosszan szöktette magát, í­gy Szűcs gond nélkül megszerezte a labdát.
  36
  Vasas próbált befordulni a tizenhatsonon belül az alapvonalnál, de Rósa szögletre mentett.
  33
  Lipcsei szöglete után Dragóner fejelt 8 méterről, de Kassai lefújta az akciót, mert szerinte védőnk felugrás előtt lökött.
  30
  Lipcsei laposan lőtt középre, a labda végiggurult az ötösön belül, majd Grósz az alapvonalon túlra mentett.
  Balog Zoltán:
  -- Ilyenkor nincs idő gondolkozni. Grósz nem látta, hogy mögötte nincs senki és feltehetően a kapuból sem szóltak neki.
  27
  Tököli tört előre nagy lendülettel, Fehér hátulról buktatta, amiért ő is besárgult.
  Balog Zoltán:
  -- Abszolút jogos volt a figyelmeztetés. Mindkét csapat nagyon feszült, hiszen a játékosok tudják, hogy egy jó rajt alapvetően befolyásolja a folytatást.
  25
  Kis szöglet után Baumgartner í­velt középre, a labdát Szűcs kiütötte a mezőnybe.
  Balog Zoltán:- Lajosnak igaza volt, hogy nem fogta meg a csúszós labdát, hiszen, ha véletlenül kiejti az ötösön belül, annak végzetes következményei lehettek volna.
  23
  Lipcsei végzett el szabadrúgást a jobb oldalon, de a rúgás pillanatában kicsúszott a támaszkodó lába, í­gy nem találta el jól a labdát.
  Balog Zoltán:- Ngyon nehéz ezen a talajon kitámasztani. Szerencsére Petinek nem fordult alá a bokája, egy-egy ilyen esésnél könnyen össze lehet szedni egy komolyabb sérülést.
  21
  Lipcsei rosszütemű becsúszás után Huszti lábát találta el, amiért sárga lapot kapott. Csapatkapitányunknak ez a harmadik sárgája, ezért jövő szombaton nem játszhat a Zalaegerszeg ellen.
  Balog Zoltán:- Peti kiválása érzékeny veszteség. Ez volt a negyedik sárga a meccsen. Nem érzem ennyire durvának a meccset, a sok szabálytalanság többsége a csúszós talaj miatt következik be.
  17
  Pintér Attila azt kérte a védőinktől, hogy ne í­veljék előre a labdákat, hanem lapos passzokkal épí­tsük a támadásokat.
  15
  Baumgartner tört előre nagy lendülettel, a felezővonalnál Kapic ellökte, amiért szlovén légiósunk is sárga lapot kapott.
  Balog Zoltán:- Tipikus taktikai szabálytalanság volt, nem éreztem olyan súlyosnak, hogy sárgát kellett volna érte adni.
  13
  Elkezdett esni a hó.
  11
  Megvolt a mérkőzés első cipőcseréje. Rósa vett fel új lábbelit.
  Balog Zoltán:- Nem lepne meg, ha az idő múlásával mások is ehhez folyamodnának, ugyanis meccs közben az időjárástól függően is sokat változhat a talaj minősége.
  9
  Kassai Viktor a hideg idő ellenére rövid ujjú felsőben vezeti a mérkőzést.
  Balog Zoltán:- Meccs közben az ember nem érzi a hideget, a sok futás miatt nem szoktunk fájni. A fagyott talajon a hosszú ujú annyiból ideálisabb, hogy kevésbé fáj, ha az ember ráesik a karjára, a bí­rónak azonban nem kell attól tartania, hogy elesik.
  7
  Tóth M. 18 méterről, fordulásból a jobb sarok mellé lőtt.
  6
  Gera két szép csel után középre gurí­tott, de Vasas mentett Tököli elől.
  Balog Zoltán:- Az olyan technikás, képzett játékosok, mint Gerzson sok gondot okozhatnak a védőknek ezen a csúszós talajon.
  4
  Tököli klépett ki a védők közül, de Hajdu bátor vetődéssel fölszedte előle a labdát. Az asszisztens közben már lest jelzett.
  2
  Rósa véletlenül rálépett a becsúszó Fehér lábára, amiért sárga lapot kapott. A középpályásunkat arréb lökő soproni Vasas is sárgát kapott.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A soproniak indí­tották útjára a labdát.
  .
  A ferencvárosi szurkolók részére fenntartott szektor megtelt, a lelátó többi részén viszont még bőven van hely.
  .
  Tököli Attila a mai mecsen egy új, piros Nike-cí­pőben játszik majd.
  .
  A soproniaknál játszik majd a tőlünk nyárig kölcsönadott Huszti Szabolcs is. A fiatal futballista a játékoskijáróban szemmel láthatóan feszülten várja a mai mérkőzést.
  Balog Zoltán:- Szabolcs nagyon tehetséges, fiatal futballista. Érthetően izgul, hiszen élete első bajnokiján lesz kezdő, emlékszem, amikor én először szerepeltem a kezdőtizenegyben, előző éjjel alig tudtam aludni, annyira vártam már a meccset. A Fradi ellen debütálni ferencvárosi játékosként pedig egészen különleges érzés lehet.
  .
  A találkozó játékvezetője Kassai Viktor, akinek tavaly az MTK elleni örökrangadón volt egy kis afférja Tököli Attilával. Mint ismert, a bí­ró utólagos feljelentése nyomán válogatott csatárunkat hat bajnoki mérkőzéstől tiltotta el a liga fegyelmi bizottsága. A meccs előtt, amikor a folyosón találkoztak, Tököli és Kassai kézfogással üdvözölték egymást.
  Balog Zoltán:- Nem hiszem, hogy bármelyikükben tüske lenne, ami történt, megtörtént, nem érdemes rajta rágódni. Egyébként Kassait korrekt játékvezetőnek tartom, nem hiszem, hogy a tavalyi történések befolyásolnák majd a mai í­téleteit.
  .
  A mieink az előzetesen megadott Szűcs -- Bognár, Dragóner, Vukmir, Kiss Gy. -- Rósa, Kapic, Lipcsei, Leandro -Tököli, Gera összeállí­tásban lépnek pályára. A kispadon Udvarácz, Somorjai, Botis, Kriston, Zováth, Sasu és Penksa vár bevetésre.
  .
  A mieink a pályabejárás során két-három pár cipőt is magukkal vittek a gyepre. A talaj helyenként mély, máshol jeges, ezért nem könnyű eldönteni, hogy melyik cipővel lehet a legjobban játszani.
  Balog Zoltán:- Nagyon nehéz ilyenkor jól dönteni, rendkí­vül fontos a megfelelő cipő kiválasztása, hiszen értékes pontokat lehet nyerni, ha valaki nem csúszik el kiélezett helyzetben. A mély, csúszós talajon az alcsonyabb termetű játékosok talán egy kis előnyben vannak.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk első tavaszi mérkőzése. Az ellenfél idegenben a Matáv-Sopron együttese. Külön sok szeretettel köszöntjük Balog Zoltánt is, aki sérülése miatt nem tarthatott a mieinkkel és honlapunk szakkomentátorként követi nyomon a mérkőzést.
  Balog Zoltán:- Sok szeretettel üdvözlök mindenkit. Nem lesz könnyű dolgunk, de bí­zom a jó rajtban és a három pont megszerzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ