2004.VIII.4. BL selejtező, Ferencváros – SK Tirana: 0-1

Csapatunk a Bajnokok Ligája második selejtező körének visszavágóján az Üllői úton 1-0-ás vereséget szenvedett az SK Tiranától, de idegenbeli 3-2-es győzelmének köszönhetően 3-3-as összesí­téssel, idegenben lőtt több góllal bejutott a harmadik selejtező körbe, ahol a Sparta Praha lesz az mieink ellenfele.


Ferencváros – SK Tirana: 0-1 (0-1)
Üllői út, 8.000 néző, vezette: Richmond (McBride, Middleton)

Ferencváros: Szűcs L. – Botis, Vukmir, Gyepes – Zavadszky, Rósa (Zováth 78.), Kapic, Huszti – Lipcsei – Sasu (Sowunmi 86.), Leandro (Penksa 80.)
vezetőedző: László Csaba

SK Tirana: Hidi – Dabulla, Dede, Lici, Hajdari – Mukaj, Bulku, Patushi, Halili (Fortuzi 82.) – Xhafa, Merkosi (Behari 78.)

Gól: Mukaj (13.)
Sárga lap: Huszti (28.), Zavadszky (67.), Kapic (75.), Lipcsei (84.) illetve Hajdari (29.), Merkosi (58.), Merkosi (61.), Patushi (85.)

A tiranaiak elleni visszavágót mi kezdtük jobban, az elsõ öt percben több szögletet is elvégezhettünk, de a 4. percben Botis fejesét Hibi a léc alól tolta szögletre. A 13. percben teljesen váratlanul a vendégek szereztek vezetést. Egy keresztbe í­velt labdát a Tiranában is két gólt szerzõ Mukaj kapásból a jobb sarokba í­velte (0-1). A folytatásban a vendégek visszahúzódtak a téfelükre, átengedték nekünk az irányí­tást. Hiába játszottunk azonban nyomasztó mezõnyfölényben, támadásainkat középen erõltettük, kényszerí­tõkkel próbáltunk elõrejutni, amit a jól záró albán védelem magabiztosan akadályozott meg. Egyedül a széleken vezetett akciók jelentettek némi veszélyt, ezekbõl viszont sajnos keveset láthattunk. Az elsõ félidõben Gyepes váratlan elõretörései okozták a legtöbb zavart a vendégek kapuja elõtt.

A második játékrész elején sem változott a játék képe, az 54. percben azonban majdnem nagy bajba kerültünk. Mukaj tört be védõink között a tizenhatoson belülre, ahol Szûcs csak szabálytalanul tudta megállí­tani, 11-es. A büntetõt Szûcs óriási bravúrral védte, majd a közeli ismétlést is hárí­totta. Ezután fokoztuk az iramot teljesen beszorí­tottuk a vendégeket és a 60. perctõl a fáradó tiranaiak ellen egymásután dolgoztuk ki a helyzeteket, melyek azonban sajnos sorra kimaradtak. Többször már csak a kapussal álltunk szemben, de még 5 méterrõl sem sikerült a kapuba találni. A hosszabbí­tás utolsó percében ismét az albánok álltak nagyon közel a továbbjutáshoz, de Lici szerencsére a felsõ lécre lõtte a labdát. A Sparta Praha ellen jövõ szerdán sokkal jobb teljesí­tményre és a helyzetek jobb kihasználására lesz szükség a jó eredmény eléréséhez.

Nyilatkozatok:

László Csaba: – Először szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy 90 percen keresztül a csapat mellett álltak, és a legnehezebb helyzetben is biztatták a srácokat. Most az a legfontosabb, hogy továbbjutottunk. Tény, a csapat nem játszott jól, bár több helyzetet kidolgoztunk, de a kapu előtt ezúttal is bizonytalanok voltunk. A védelmünk sem állt a helyzet magaslatán, a srácok közt nem volt meg az összhang. A középpályán pedig sokszor eladtuk a labdát, í­gy az albán játékosoknak teret adtunk a kontrákra. Mindenképp szeretném kiemelni Szűcs Lajos teljesí­tményét, aki ezúttal is bebizonyí­totta, hogy egy klasszis kapus, sokat köszönhetünk neki. A Sparta ellen már pályára léphetnek az új szerzeményeink, ezért remélem, jövő szerdán eredményesebbek leszünk.

Újságí­rói kérdésre válaszolva –amely azt firtatta, hogy továbbjutunk-e a Sparta ellen – László Csaba azt felelte: ő csakis továbbjutásban gondolkodik.

Szűcs Lajos: – Egyedül csak a továbbjutás vidí­t fel. Pedig úgy érzem, hogy a csapat hajtott, küzdött, de sajnos nem játszottunk igazán jól. Sajnálom, hogy nem tudtunk gólt vagy gólokat szerezni, és győzelemmel megajándékozni szurkolótáborunkat. Persze azért bí­zom a jobb folytatásban, a Sparta ellen egy teljesen más meccs lesz. Játékban, eredményességben és a gólszerzés terén is javulnunk kell. A kapott gólról annyit, hogy véleményem szerint hibáztam. A büntetőt is „rólam” fújták be, mégha úgy is érzem, hogy én nem szabálytalankodtam, inkább a csatár rúgott a mellkasomba. Egy kapus ilyenkor már nagyon kiszolgáltatott helyzetben van, de szerencsére aztán sikerült megfogni a büntetőt. Már elmozdultam balra, de aztán valahogy még sikerült visszanyúlnom – kézzel, lábbal egyaránt – és í­gy sikerült hárí­tanom.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111010100ejegyzéshez

 • 95
  Vége a mérkőzésnek. A Sparta Praha 2-1-re nyert az Apoel ellen, ez azt jelenti, hogy a harmadik körben jövő szerdán a Spartával találkozunk az Üllői úton.
  94
  Kapic vesztette el a labdát a tizenhatosunk előtt, Lici 18 méterről a felső kapufát találta el.
  92
  Sowunmi remek cselekkel futott le az alapvonalig, középre passzolt, Hidi előtt elcsúszott a labda, de Huszti és Lipcsei sem érték el a labdát.
  90
  A játékvezető öt perc hosszabbí­tást jelzett.
  86
  Hamadszor cseréltünk. Sasu helyett Sowunmi jött be.
  85
  Patushi most Sasuba rúgott bele, ezúttal megkapta a sárga lapját.
  84
  Patushi rúgott bele Lipcseibe, amit csapatkapitányunk szóvá tett a játékvezetőnél, aki meglepetésre csapatkapitányunknak adott sárga lapot.
  82
  Cseréltek a vendégek. Halili helyett Fortuzi lépett pályára.
  81
  Halili 14 méteres lövését Szűcs óriási bravúrral a levegőben úszva a bal felső sarok elől ütötte szögletre.
  80
  Újabb csere nálunk. Leandro helyett Penksa állt be.
  78
  Mindkét edző cserélt. Nálunk Rósa helyett Zováth, a vendégeknél Merkosi helyett Behari jött be.
  75
  Kapic tartotta fel a felezővonalnál Licit, aki ellenkező esetben egyedül törhetett volna kapura. Adem sárga lapot kapott.
  71
  Leandro két védő között felpörgette magának a labdát, majd ollózva lőtt, de Dabulla közbenyúlt és róla a kapu mellé pattant a labda.
  69
  Zavadszky í­velt keresztbe Rósához, ő egyből a kapu elé emelt, Huszti 5 méterről fejelt, Hidi óriási bravúrral lábbal védett.
  67
  Sasu futott el a bal szélen, beadása után Hidi Zavadszky elől elütötte a labdát, majd ütközött középpályásunkkal és lent maradt a földön, a labda tovább pattant, de Lipcsei lövése egy védőről az alapvonalon túlra pattant. Zavadszky az ütközés után kifogásolta, hogy a vendégek kapusa húzza az időt és szimulál, amiért sárga lapot kapott.
  65
  Xhafa szerzett labdát a felezővonalnál, egyedül tört volna kapura, de Botis utolsó emberként méterekről becsúszva nagyon szépen, szabályosan szerelte.
  63
  Egy labdáért felugorva Vukmir összefejelt Xhafával. Mindkét futballistát ápolni kellett, de folytatni tudták a játékot.
  62
  Huszti beadása után Hidi Zavadszky elől húzta le a labdát.
  61
  Merkosi buktatta Vukmirt, amiért ő is sárga lapot kapott.
  60
  Lipcsei tört be a tizenhatoson belülre, majd az őt szorongató védő mellett estében alig lőtt a kapu mellé.
  59
  A Sparta Praha 2-1-re vezet az Apoel Nicosia ellen.
  58
  Merkosi belekönyökölt Huszti arcába, amiért sárga lapot kapott.
  57
  Egyenlí­tett az Apoel Prágában.
  56
  Leandro passzával Sasu tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd jobbal a jobb kapufa mellé lőtt.
  54
  Xhafa két védő között betört a tizenhatoson belülre, Szűcs elé vetődött és elhúzta a lábát, 11-es! Mukaj lövését Szűcs kiütötte, majd a közeli ismétlést vetődve, lábbal védte!.
  54
  A szabályok szerint nemzetközi kupameccsen egyszerre három mezőnyjátékos melegí­thet a kapu mögött. A mieink közül jelenleg Penksa, Zováth és Kiss melegí­t.
  52
  Leandro 18 méteres félmagas középre tartó övését Hidi megfogta.
  50
  Vukmir kitűnő 40 méteres passzal indí­totta Zavadszkyt, aki az alapvonalról középre emelt, de Sasu elől Dede fejjel tisztázott.
  48
  Botis passzával Zavadszky futott el a jobb oldalon, egy visszahúzós csellel becsapta Dabullát, aki feltartotta középpályásunkat, a játékvezető továbbot intett.
  46
  Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.
  45
  A szünetben Tököli Attila és Gera Zoltán is sms-ben kí­vánt sok sikert csapatunknak. Egykori játékosaink Németországban, illetve Angliában honlapunk közvetí­tését követik nyomon.
  45
  Vége az első félidőnek. A mieink a találkozó nagy részében óriási mezőnyfölényben játszottak. Összesen nyolc szögletet rúghattunk, de az albánok nagyon szervezetten, fegyelmezetten védekeztek. A mieink a középpályán a párharcok többségét megnyerték, a kaput azonban nem tudtuk megközelí­teni, ezért előreí­velésekkel próbálkoztunk, ezeket azonban a vendég védők lefülelték. Ezért csak az egyéni próbálkozásokkal tudtunk veszélyeztetni, elsősorban akkor alakult ki helyzet a kapu elé, ha hátulról Gyepes előretört. A vendégek mindössze egyszer lőttek kapura, sajnos abból gól lett.
  43
  Ismét Gyepes tört előre nagy lendülettel, két jó csel után 17 méterről laposan lőtt, Hidi vetődve védett. Eddig Gyepes a legveszélyesebb támadónk.
  41
  Leandro í­velte előre a labdát Sasu felé, amit Hidi a tizenhatos vonaláig kifutva szerzett meg támadónk elől.
  39
  Sasu kényszerí­tőzött a tizenhatos előtt Husztival, a visszakapott labdát azonban nem tudta ellőni, mert Hajdari becsúszva szerelte.
  36
  Gyepes tört előre a bal szélen, középre adott, a labda átszállt Sasu felett. A másik oldalról Zavadszky lőtte laposan középre a labdát, amit Leandro sarokkal Sasuhoz továbbí­tott volna, de a közbenyúló Dede menteni tudott.
  33
  A Sparta Praha 1-0-ra vezet az Apoel Nicosia ellen.
  32
  Szabadrúgáshoz jutott a Tirana 28 méterre a kapunktól. Patushi jó fél méterrel a kapu fölé bombázott.
  31
  Kis szöglet után Huszti í­velt be a hosszú oldalra, a labda átszállt Hidi felett, de Zavadszky elől Dede az alapvonalon túlra fejelte a labdát.
  29
  Hajdari rúgott bele Leandróba, ő is sárga lapot kapott.
  28
  Huszti buktatta az alapvonalunk előtt a jobb oldalon az őt kicselező Halilit, amiért sárga lapot kapott.
  25
  Rósa szöglete után a kifejelt labdát Leandro emelte vissza a tizenhatoson belülre. Sasu előrevetődve próbálta meg elérni a labdát, amit a kivetődő kapus megszerzett előle. Sasu összeütközött a hálóőrrel, aki rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.
  24
  Lipcsei í­velt előre, Zavadszky jobbról keresztbe efjelte a labdát, amit Huszti elől Dede fejelt ki az alapvonalon túlra.
  23
  Gyepes tört elrőe nagy lendülettel, két védőn is átjátszotta magát, majd Hajdari a tizenhatoson belül becsúszva szerelte. A labda azonban visszapattant védőnk elé, aki 16 méterről centiméterekkel lőtt a jobb felső sarok mellé. A labda oldalról érintette a hálót.
  21
  Xhafa tört be a jobb oldalon a tizenhatosunkon belülre, majd estében középre gurí­tott, de Merkosi lemaradt a labdáról.
  19
  Zavadszky beadása után Huszti visszafejelt labdáját Sasu 16 méterről, ballal kapásból ellőtte, de a lövés elakadt a közbelépő Liciben.
  16
  Bulku í­velt be szabadrúgást a kapunk elé, de Botis fejjel tisztázott.
  13
  Vezetnek a vendégek. Lici í­velt keresztbe és Mukaj anélkül, hogy lepattant volna a labda kapásból 15 méterről a jobb sarokba í­velt (0-1).
  9
  Rósa ütközött össze Patushival a felezővonalnál. Mindkét játékos a földön maradt. Mindkét játékos rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  7
  Lipcsei indí­tásával Sasu lépett ki, elhúzta a labdát a kapus mellet is, de az asszisztens lest jelzett.
  5
  Rósa szöglete után a védők röviden szabadí­tottak fel, Lipcsei 15 méterről lőtt, a közbevetődő Hajdari rátartott csapatkapitányunk a lábára, a labda pedig a kapu fölé szállt. A játékvezető szögletet í­télt, Lipcsei rövid ápolás után folytatni tudta a játékot.
  4
  Lipcsei adott be, Huszti szorongatott helyzetből kapura emelt, de Hidi szögletre ütötte a labdát. Kis szöglet után Lipcsei visszapasszolt Rósához, aki egyből középre emelt, Botis léc alá tartó fejesét azonban Hibi bravúros mozdulattal tolta a kapu fölé.
  3
  Sasu futott el a jobb szélen, laposan középre gurí­tott, de Hajdari tisztázott Leandro elől.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. Az albánok indí­tották tújára a labdát. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a csapatok a pályára. A mieink tiszta zöldben, a vendégek kék-fehér csí­kos mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak majd.
  .
  A vendégszektor mellett felsorakoztak a rendőrök. Az nem egészen világos, hogy kire vigyáznak, ugyanis egyetlen albán drukker sem jött el Budapestre.
  .
  A csapatok befejezték a melegí­tést. Már csak tí­z perc van hátra a kezdésig, a lelátón már mintegy ötezren lehetnek.
  .
  A tiranai mérkőzésen még csapatunkban szerepelt Gera Zoltán. A válogatott csatár a múlt héten az angol élvonalbeli West Bromwich Albion együtteséhez szerződött. Gerzson szeretett volna a mai meccsen elbúcsúzni szurkolóinktól, de klubja erre nem adott engedélyt. Gera megí­gérte, hogy amint erre lehetősége nyí­lik, egy hazai mérkőzésen elköszön drukkereinktől.
  .
  A műsorközlő arról tájékoztatta szurkolóinkat, hogy a délelőtti technikai értekezleten az UEFA ellenőre nyomatékosan felhí­vta a Ferencváros vezetőinek figyelmét arra, hogy az európai szövetség minden rasszista megnyilvánulást rendkí­vül szigorúan szankcionál. Ezért a műsorközlő arra kérte drukkereinket, hogy sportszerűen buzdí­tsák csapatunkat.
  .
  A vendégek az alábbi összeállí­tásban kezdenek: Hidi -- Dabulla, Dede, Lici, Hajdari -- Mukaj, Bulku, Patushi, Halili -- Xhafa, Merkosi.
  .
  A mieink is kijöttek melegí­teni, már csak fél óra van hátra a kezdésig.
  .
  A mieink ma érdekes felállásban kezdenek. Csatáraink mögött, a középpályások előtt Lipcsei Péter játszik majd. Hátul Vukmir lesz a középhátvéd (Dragan eltiltása miatt enm játszhatott Tiranában) és Botis szerepel jobbhátvédként. A mieink összeállí­tása: Szűcs -- Botis, Vukmir, Gyepes -- Zavadszky, Rósa, Kapic, Huszti -- Lipcsei -- Sasu, Leandro. A kispadon Berki, Kiss, Szkukalek, Zováth, Balog, Sowunmi és Penksa foglal helyet.
  .
  A mai párharc továbbjutója a Sparta Praha-Apoel Nicosia találkozó továbbjutójával játszik a csoportkörbe jutásért. Az első felvonás Nicosiában 2-2-es döntetlennel zárult. A prágai meccs a miénkhez hasonlóan 20 órakor kezdődik. Ha a másik mérkőzésen változik az eredmény, természetesen azonnal tájékoztatjuk szurkolóinkat.
  .
  A mieink közül Szűcs Lajos érkezett meg a pályára. Kapusunkat szurkolóink vastapssal fogadták. Bő fél órával a kezdés előtt már mintegy kétezer szurkoló lehet a nézőtéren. Elővételben több mint háromezer jegy kelt el a meccsre.
  .
  A tiranaiak már most, 40 perccel a kezdés előtt kijöttek a pályára melegí­teni.
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik az FK Tirana elleni Bajnokok Ligája-visszavágónk az Üllői úton. Az első meccsen idegenben 3-2-re nyertünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ