2004.IV.21. Ferencváros – Balaton FC: 0-4

2 hozzászólás a(z) 2004.IV.21. Ferencváros – Balaton FC: 0-4 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk 1-0-ás félidő után súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Balaton FC-től. A vendégek megszakí­tás nélkül harmadszor nyertek az Üllői úton.

  Ferencvárosi TC – Balaton FC 0-4 (0-1)
  Üllői út, 5.662 néző, vezette: Dubraviczky (Horváth II. G., Balog J.)

  Ferencváros: Szűcs L. – Gyepes (Balog Z. 61.), Dragóner, Kiss Gy. – Kriston (Rósa 46.), Lipcsei, Leandro (Sasu 32.), Szkukalek – Gera, Tököli, Penksa

  Balaton FC: Csernyánszki – László, Radics, Kuttor, Juhász – Mészáros (Kőrösi 43.), Sipeki (Vörös 81.), Usvat, Virág – Bajevski (Csordás 62.), Sitku

  Gól: Usvat (26.), Sitku (57., 72.), Csordás (76. – 11-esből)
  Sárga lap: Kiss Gy. (8.) illetve Csernyánszki (40.), Bajevski (53.), Juhász (67.)
  Kiállí­tva: Kiss Gy. (35.)

  Simon Tibor halála óta szurkolóink az FTC.hu-n minden meccsünk után megválaszthatták az adott találkozón legelszántabban, legharcosabban küzdő játékosunkat, és minden áprilisban átadásra kerül a Simon Tibor dí­j, melyet Dragóner Attila, Lipcsei Péter, Szűcs Lajos és Mátyus János alapí­tottak. Szurkolóink szavazatai alapján idén Dragan Vukmir lett a Simon Tibor-dí­j nyertese. Korosztályos csapatainknál az edzők választják meg a dí­jra leginkább érdemes fiatal futballistát. Idén Somogyi Péter lett a dí­jazott, akinek szintén gratulálunk!

  Nagyon jól kezdtük a meccset, beszorí­tottuk a vendégeket, akik az első 20 percben a felezővonalon sem jutottak át. Ennek ellenére a jól záró védők mellett nagyon nehezen kerültünk a kapu közelébe, ha mégis sikerült helyzetet kialakí­tani, akkor Csernyánszki védett remekül. A 26. percben első támadásából megszerezte a vezetést a vendégegyüttes. Sitku beadása után a védőink között kilépő Bajevski emelt közelről a léc alá (0-1). A gól után még jobban kitámadtunk, í­gy a siófokiaknak is több helyük maradt kontrázni. A 35. percben egy ilyen ellentámadás végén Kiss a tizenhatosunk előtt buktatta a kiugró Bajevskit, amiért védőnket a játékvezető kiállí­totta.

  A második félidőt úgy kezdtük, mint az elsőt, 10 percig kapuja elé szorí­tottuk a Balaton FC-t, ezúttal a helyzetek kialakí­tásával sem volt gond, de Csernyánszki a védhetetlennek tűnő lövéseket is hárí­totta. Az 57. percben gyors ellentámadás végén Sitku szép egyéni akció végén növelte a vendégek előnyét (0-2). Sajnos ez a gól megzavart minket, a vendégek folyamatosan alakí­tották ki az újabb helyzeteket, Szűcs többször is bravúros védésekkel mentette meg kapunkat a góltól. A 72. percben azonban ő sem tehetett semmit, amikor Sitku kapott jó labdát a kapunk előtt és közelről a hálóba helyezett (0-3). Négy perccel később Balog a tizenhatosunkon szabályosan szerelte Csordást, a vendégjátékos azonban elesett, Dubraviczky pedig a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Csordás értékesí­tette, kialakí­tva a végeredményt (0-4). A mieink közül ma Tököli és Szűcs teljesí­tményét lehet dicsérni, csatárunk az utolsó percig küzdött-hajtott, teljesí­tményét a súlyos vereség miatt érthetően csalódott szurkolóink tapssal jutalmazták. Szűcs pedig több nagy bravúrt is bemutatott, a gólokról nem tehetett.

  A helyzeteit jobban kihasználó Balaton FC megérdemelten nyert.

 • 92
  Vége a mérkőzésnek.
  90
  Tököli jó cselekkel futott le az alapvonalig, visszapasszolt Rósához, akinek kapáslövését vetődve védte Csernyánszki.
  89
  Virág indí­totta Csordást, aki egyedül tört volna kapura, de a partjelző lest jelzett.
  87
  Csordás tört be a tizenhatoson belülre, majd visszapasszolt Vöröshöz, aki 10 méterről, éles szögből az oldalhálóba lőtt.
  86
  Tököli tört be a tizenhatoson belülre, két védő között lőtt, de Csernyánszki megfogta a labdát.
  84
  Siktu tört be a tizenhatoson belülre, 15 méterről alig lőtt a kapu fölé.
  81
  Harmadszor cseréltek a vendégek. Sipeki helyére Vörös állt be.
  79
  Csordás tört eb a tizenhatosunkon belülre, visszagurí­tott Sipekihez, akinek kapáslövése centiméterekkel kerülte el a bal sarkot.
  76
  Néggyel vezet a Balaton FC. Csordás tört be a tizenhatosunkon belülre, amikor Balog elrúgta előle a labdát, a vendégek játékosa elesett, Dubraviczky azonban a büntetőpontra mutatott és sárga lapot adott védőnknek. A 11-est Csordás a jobbra vetődő Szűcsöt becsapva a bal sarokba lőtte (0-4).
  75
  Sipeki í­velte be a labdát Dragóner mögé, Sitku visszaemelt Virághoz, de Dragóner közbelépett és szerelt.
  72
  Hárommal vezet a Balaton FC. Egy középre gurí­tás után Sitku közelről a hálóba helyezett (0-3).
  71
  Sipeki vette észre, hogy Szűcs kint áll a kapujából, 25 méterről kapura emelt, de Lajos még visszaért és a léc alól szögletre mentett.
  69
  Rósa emelt Tököli elé, akinek 14 méteres kapáslövését a léc alól tolta ki Csernyánszky.
  67
  Juhász rúgta fel a bal szélen előretörő Tökölit, amiért jogosan kapott sárga lapot.
  65
  Rósa ugratta ki Sasut, akinek 13 méteres lövését Csernyánszki óriási bravúrral védte.
  64
  Baloldali szöglet után Virág közeli fejesét Szűcs óriási bravúrral tolta ki a bal sarok elől.
  62
  Csere a vendégeknél. Bajevski helyére Csordás állt be.
  62
  Lipcsei í­velt be a tizenhatoson belülre egy szabadrúgást, Gera 7 méterről a kapu mellé csúsztatott.
  61
  Harmadszor is cseréltünk. Gyepes helyett Balog lépett pályára.
  58
  Sitku két csel után 16 méterről lőtt, a léc alá tartó labdát Szűcs öklözte vissza a mezőnybe.
  57
  Egy gyors ellentámadásból növelte előnyét a Balaton FC. Sitku ugrott ki, kicselezte Dragónert, majd Szűcs mellett 10 méterről a kapu közepébe helyezett. (0-2)
  56
  Gera remek ütemben passzolt Sasuhoz, aki levette a labdát, majd 5 méterről lőtt, de Csernyánszki óriási bravúrral védeni tudott.
  55
  László egy bodicsekkel állí­totta meg az előretörő Tökölit, de megúszta sárga lap nélkül.
  53
  Szkukalek tört előre nagy lendülettel, de Bajevski az oldalvonalnál lerántotta, amiért a játékvezető felmutatta a siófoki játékosnak a sárga lapot.
  51
  Tököli 13 méteres lövését Csernyánszki óriási bravúrral ütötte ki a felső sarok elől.
  50
  Szkukalek passzolt Tökölihez, akit László a tizenhatoson belül földre vitt, de a bí­ró továbbengedte a játékot.
  48
  Gera kényszerí­tőzött Sasuval, majd a visszakapott labdával betört volna a tizenhatoson belülre, amikor Kuttor feltartotta, Dubraviczky azonban nem fújta le a szabálytalanságot.
  47
  Tököli cselezgetett a tizenhatoson belül, a labda a szerelni igyekvő Kuttor kezére pattant, de a játékvezető továbbot intett.
  46
  Elkezdődött a második félidőben. A szünetben cseréltünk: Kriston helyére Rósa állt be.
  45
  Siktu futott el a bal szélen, középre gurí­tott, Bajevski megint üresen maradt, de szerencsére a jobb sarok mellé gurí­tott. A helyzet után Dubraviczky lefújta az első félidőt.
  45
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a kapu elé, Juhász két méterre a kaputól az alapvonalon túlra fejelte a labdát a mögötte nagy lendülettel érkező Gyepes elől.
  44
  Szkukalek í­velt be szabadrúgást a tizenhatoson belülre, Gera 14 méterről alig csúsztatott a kapu mellé.
  43
  Cseréltek a vendégek. Mészáros helyére Kőrösi jött be.
  40
  Csernyánszki túl lassan végezte el a kirúgást, amiért sárga lapot kapott.
  39
  Sitku futott el a bal szélen, középre gurí­tott és Bajevski 12 méterről, középen, teljesen egyedül szerencsére méterekkel a kapu mellé bombázott.
  35
  Sitku indí­totta Bajevskit, akit a tizenhatosunk előtt Kiss Gy. buktatott. Dubraviczky kiállí­totta védőnket.
  32
  Először cseréltünk. Leandro helyett Sasu állt be.
  31
  Leandro szöktette Tökölit, aki kétvédő között visszapasszolt Leóhoz, középpályásunk kapásból, 13 méterről a kapu fölé lőtte a labdát.
  29
  Lipcsei gurí­tott le a labdát szabadrúgás után Leandrónak, aki a kapu elé emelt, de a többiek lemaradtak a beadásról.
  26
  Első támadásából vezetést szerzett a Balaton FC. Sitku gurí­totta be a labdát a tizenhatos bal oldaláról, védőink egymásra vártak és a kilépő Usvat a kivetődő Szűcs fölött a léc alá emelt (0-1).
  24
  Szkukalek remek ütemben emelt Tökölihez, aki estében kapura lőtt, de a partjelző ismét tévesen jelzett lest, a játékvezető pedig megint lefújta az akciót.
  22
  Tököli a tizenhatoson belül remek csellel csapta be Lászlót, ám mielőtt lőni tudott volna, dubraviczky érthetetlen módon a vendégek javára í­télt szabadrúgást.
  21
  Penksa gurí­tott középre, Gera egyből Tökölihez továbbí­tott, akinek 17 méteres kapáslövése levágódott egy közbelépő védőről.
  21
  Tököli két ember között betört a tizenhatoson belülre, majd éles szögből, 8 méterről lőtt, de Csernyánszki megfogta a labdát.
  20
  Rósa is elkezdett melegí­teni.
  19
  Penksa ugratta ki Leandrót, aki egy “bicikli csellel” próbálta meg a tizenhatoson belül becsapni Juhászt, de a védő szögletre tudott menteni.
  17
  Kriston futott le egy hosszú labdával az alapvonalig, átí­velt a hosszú oldalra, ahol Penksa és Radics ugrott fel, de Dubraviczky szerint Marek lökött, ezért a siófokiak végezhettek el szabadrúgást.
  15
  Gera ugratta ki remek ütemben Penksát, de a partjelző tévesen lest jelzett.
  14
  Lipcsei í­velt be szabadrúgást a bal oldalról a kapu elé, a védőkről lepattanó labdát Penksa 14 méterről a kapu fölé lőtte.
  12
  Kriston két ember között ugratta ki Gerát, aki estében megpróbálta 12 méterről kapura kotorni a labdát, melyet azonban Csernyánszki bátor vetődéssel megszerzett.
  10
  Balog elkezdett melegí­teni.
  8
  Kiss visszahúzta a felezővonalnál Bajevskit, amiért sárga lapot kapott. Védőnknek ez volt a harmadik figyelmeztetése, ezért a következő fordulóban nem játszhat az Újpest ellen.
  5
  Gyepes tört előre harcosan a jobb oldalon, középre lőtt labdáját Kuttor és Juhász közös erővel vágta ki Tököli elől.
  2
  Tököli csí­pett el egy rövid hazaadást, majd 15 méterről átemelte a labdát a kifutó kapus felett, de a labda elkerülte a bal sarkot.
  1
  Szkukalek adott be a bal oldalról, a védők röviden szabadí­tottak fel, Lipcsei 18 méterről kapásból a kapu fölé lőtt.
  1
  Elkezdődött a mérkőzés. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, fehér nadrágban és fehér sportszárban játszanak. A vendégek tiszta kékben lépnek pályára. Mi kezdtük a játékot. Az első félidőben mi támadunk a Springer-szobor felőli kapura.
  .
  Ebben a pillanatban kijöttek a játékosok a pályára. A mérkőzés előtt kerül sor a Simon Tibor-dí­j átadására.
  .
  Játékosaink befejeték a melegí­tést, már csak pár perc van hátra a kezdésig.
  .
  Simon Tibor halála óta szurkolóink az FTC.hu-n minden meccsünk után megválaszthatják az adott találkozón legelszántabban, legharcosabban küzdő játékosunkat, és minden áprilisban átadásra kerül a Simon Tibor dí­j, melyet Dragóner Attila, Lipcsei Péter, Szűcs Lajos és Mátyus János alapí­tottak. Szurkolóink szavazatai alapján idén Dragan Vukmir lett a Simon Tibor-dí­j nyertese. Korosztályos csapatainknál az edzők választják meg a dí­jra leginkább érdemes fiatal futballistát. Idén Somogyi Péter lett a dí­jazott, akinek szintén gratulálunk!
  .
  Megérkeztek a siófoki mezőnyjátékosok is a pályára.
  .
  Ma is folytatódik a Kommunikációs Iroda szervezésében elindí­tott Generációk Találkozása elnevezésű rendezvénysorozat. Ezúttal az 1992-ben született fiúkból álló csapatunkkal ismerkedhetnek meg szurkolóink. A gárda edzője Horváth László és Goran Kopunovic. A srácok nemrég Horvátországban megnyerték az Adria Kupát! A serleget elhozták magukkal, hogy szurkolóinkkal közösen ünnepeljék meg ezt a fantasztikus sikert.
  .
  Játékosaink kijöttek melegí­teni a pályára, a siófokiaktól egyelőre csak a kapus, Csernyánszki tartózkodik a pályán.
  .
  Hatalmas elismerésben részesült kézilabda csapatunk nyáron visszavonult kiválósága, Pádár Ildikó. A Magyar Fair Play Bizottság kiemelkedő eredményei és példaértékű sportemberi magatartása miatt adományozott életműdí­jat Párducnak. Pádár Ildikó 17 évesen került a Ferencvárosba, játékosként 16 esztendőn át (1987-2003) szolgálta klubunkat. Ez idő alatt 636 mérkőzésen lépett pályára és 1668 gólt szerzett. Tagja volt hat bajnoki cí­met nyert és hét kupagyőzelmet aratott együttesnek, és a nemzetközi porondon is szép sikereket ért el: ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában és a KEK-ben. Párduc 203-szor öltötte magára a cí­meres mezt, részt vett két olimpián, öt világbajnokságon és négy Európa bajnokságon. Ildikó olimpiai ezüst- és bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes, Európa bajnok és Európa bajnoki bronzérmes.
  Párduc jelenleg a Ferencváros felnőtt csapatának másodedzője, illetve a ’92-’93-as korosztály edzője. Szép volt Pádár Ildi! Gratulálunk!
  Kézilabdacsapatunk egykori kiválósága sajnos ma nem tudott eljönni a meccsre, mert ezekben a percekben is edzést tart csapatának, de az elképzelések szerint az Újpest elleni meccsünk előtt sor a köszöntésére.
  .
  A Ferencváros vezetői a mai mérkőzésen is szeretnék jelezni, hogy nem csupán szavakban gondolják megvalósí­tani a szurkolók minél jobb kiszolgálását, de tesznek is azért, hogy drukkereink a korábbinál szí­nvonalasabb kiszolgálásban részesüljenek.Szurkolóink a mai hazai mérkőzésen tapasztalhatják, hogy kérésüknek megfelelően lebontásra és áthelyezésre került a korábban az N-szektort az M-től elválasztó kerí­tés. Újabb változás, hogy a Ferencváros vezetése intézkedett arról, hogy hosszú idő után végre lemosásra kerüljenek a műanyag székek, í­gy szurkolóink végre az általuk jogosan elvárt tisztaságú székeken foglalhatnak majd helyet. Szintén jó hí­r, hogy szurkolói kéréseknek megfelelően bővül a büfé választékának szí­nvonala is. A jövő héten pedig elkezdődik a mellékhelyiségek festése is.
  .
  Csertői Aurél, a Balaton FC szakvezetője két játékosára, Hegedűs Gyulára és Kovács Péterre nem számí­that a mai meccsen. Mindketten az előző fordulóban az Újpest ellen kapták meg harmadik sárga lapjukat. A vendégek összeállí­tása: Csernyánszki -- László, Radics, Kuttor, Juhász -- Mészáros, Sipeki, Usvat, Virág -- Bajevski, Sitku
  .
  Az örökrangadón kiállí­tott Bognár Zsolt, Dragan Vukmir és sorin Botis eltiltása miatt nem léphet ma pályára, Somorjai Tamás pedig olyan súlyos térdsérülést szenvedett az MTK ellen, hogy ebben a szezonban már nem játszhat. A mieink a mai meccsen Szűcs -- Gyepes, Dragóner, Kiss -- Kriston, Lipcsei, Leandro, Szkukalek -- Gera, Tököli, Penksaösszeállí­tásban lép pályára, a kispadon Udvarácz, Balog, Takács, Rósa, Károlyi, Sasu és Nógrádi vár bevetésre. Takács Ákos saját nevelésű futballistánk. A 22 éves játékos ma először ül le bajnoki meccsen az első csapat kispadjára.
  .
  A mieinknél sérülése után a mai meccsen tér vissza Gyepes Gábor és Szkukalek Igor. Mindkettejüknek sok sikert kí­vánunk!
  .
  Köszöntjük kedves szurkolóinkat! Hamarosan kezdődik csapatunk Balaton FC elleni mérkőzése. Szűcs Lajos ebben a pillanatban jött ki melegí­teni, a lelátón helyet foglaló szurkolók óriási tapssal fogadták kapusunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső