2006.IX.23. Ferencváros – Tuzsér: 7-1

Kiütéses Fradi-siker

A labdarúgó NB II Keleti csoportjának hetedik fordulójában a listavezető Ferencváros az NB III Tisza-csoportját megnyerő újonc Tuzsér gárdáját fogadta az Üllői úton. A találkozót akár rangadónak is nevezhettük volna, hiszen a vendégcsapat a harmadik helyen állt a tabellán.


Ferencváros – Tuzsér: 7-1 (5-0)
Üllői út, 9.162 néző, vezette: Sápi Csaba (Albert, Medovarszki)

Ferencváros: Kemenes – Bognár, Tí­már, Dragóner (Fitos 77.), Balog Z. (Ferencz 62.) – Deme, Lazic, Lipcsei, Laczkó – Bartha, Tököli (Jovánczai 46.)
kispad: Szabó K., Horváth D., Szalai T., Brettschneider
vezetőedző: Gellei Imre

Tuzsér: Nagy Z. – Csobán (Tóth Á. 80.), Mező, Dancs, Göncz – Mitró, Bagin (Szabó I. 23.), Krajncz (Fodor 60.), Minyin – Iván, Gergely
kispad: Nagy Gy., Lupcsa, Tamási, Kolbe
vezetőedző: Révész Attila

Gól: Tököli (11., 16., 44.), Tí­már (18.), Laczkó (23.), Jovánczai (59.), Tóth Á. (83. – öngól) illetve Gergely (72.)
Sárga lap: Bartha (15.) illetve Csobán (76.)

Mindkét gárda érdekelt volt a Magyar Kupa szerdai fordulójában: a zöld-fehérek a Kaposvölgye vendégeként Kaposváron győztek 2-1-re, mí­g a Tuzsér otthon kapott ki 3-0-ra az NB I sereghajtójától, a REAC-tól. Mindemellett a zöld-fehérek a legutóbbi fordulóban elveszí­tették első pontjaikat a Kecskemét otthonában.

Ettől függetlenül a találkozó esélyesei természetesen még í­gy is ők voltak, s bár nem kezdtek különösebben vehemens rohamokkal, Tököli révén már az első helyzetüket kihasználták a 11. percben.

Sokat a második és a harmadik találat sem váratott magára: Tököli a 16. percben ismételt, két perc múlva pedig Tí­már bólintott a léc alá.

Ezzel nem értek véget a vendégcsapat megpróbáltatásai, hiszen a félidő közepén Laczkó is betalált, azaz egy „negyed” alatt kiütésessé kezdett válni a különbség.

Gyorsan cserélt is a vendégek mestere Révész Attila, s mintha ettől kezdve jobban is állták volna a Fradi rohamait – vagy a zöld-fehérek nem koncentráltak már annyira.

Mindenesetre Minyin a 27. percben már lövéshez is jutott a Fradi kapuja előtt – az más kérdés, hogy csúnyán mellé bombázott -, Laczkó fejese pedig csapattársában akadt el a gólvonal közelében.

A 39. percben történt, hogy a vendégek kapusa, Nagy Zoltán először védett egy lövést, majd rögtön utána Dragóner fejesét is hárí­tani tudta. A félidő utolsó percében azonban Tököli harmadszor is betalált, s a ferencvárosiak támadójának ez lett az utolsó momentuma is, mert Gellei Imre a szünetben lecserélte.

A Fradi a második félidőben is vehemensen rohamozott: Lipcsei szabadrúgása fölészállt, Jovánczai lövését pedig a kapus védte, de a hálóőr Dragóner fejesénél már tehetetlen volt.

Aztán Lipcsei növelhette volna tovább az előnyt, de a kapus most résen volt, s ezt követően olyan esemény történt, amire kevesen számí­tottak: Gergely pontos lövésével szépí­teni tudott a vendégcsapat a 72. percben. Ez volt az első gól, amelyet az Üllői úton kaptak az NB II-ben.

Tí­z perc múlva újabb gólt szereztek a vendégek. A három perccel korábban csereként beállt Tóth Árpád valószí­nűleg megirigyelte csapattársát, s a kapuba fejelt, ám a dolog szépséghibája, hogy az a sajátja volt.

A hátralévő időben Nagy Zoltán kapus még kitenyerelte Jovánczai fejesét, aztán véget értek a tuzsériak megpróbáltatásai.

A papí­rformának megfelelően a meccset a Fradi nyerte, de mivel a rivális Nyí­regyháza is győzött, ezért továbbra is csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezetik a tabellát. A következő fordulóban a két gárda egymással találkozik majd Nyí­regyházán.

Nyilatkozatok:

Gellei Imre (az FTC edzője): – Csapatom ma nagyon motiváltan lépett pályára, helyzetek sokasságát dolgoztuk ki. A nagyon eredményes első 25 perc után sem álltunk le, és eleget tettünk annak az elvárásnak, hogy a győzelmek mellett a saját közönségünket is kiszolgáljuk. Szeretném kiemelni, hogy drukkereink ma példát mutattak, milyen is egy jó hangulatú futballmérkőzés. Ez eddig is í­gy volt, de a mai meccsre ez különösképpen igaz.

Révész Attila (a Tuzsér szakvezetője): – A Fradi a játék minden elemében jobb volt nálunk. Úgy játszott a hazai csapat, hogy ma szerintem bárkit megvertek volna az Üllői úton. Pozití­vumként azt emelném ki – amellett, hogy felejthetetlen élmény marad számunkra az Üllői úti látogatás -, hogy sikerült betalálnunk a Ferencváros hálójába. Engem is magával ragadott a meccs hangulata, köszönöm a ferencvárosi szurkolóknak, hogy sportszerűen szurkoltak, remek gesztus volt a fradisták részéről, hogy a mi találatunkat is megtapsolták.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2006.IX.23. Ferencváros – Tuzsér: 7-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Remek játék, fantasztikus hangulat és Tököli-mesterhármas – ennyit lehet dióhéjban í­rni a Ferencváros-Tuzsér meccsről, amelyet együttesünk 7-1-re nyert meg. Csapatunkból még Tí­már, Laczkó és Jovánczai volt eredményes, a hetedik találat öngól volt.

  A közel tí­zezer néző igazi örömfocit láthatott az első 25 percben: ekkor már 4-0 volt az állás a javunkra. A 11. percben egy szépen kijátszott támadás végén Tököli szerzett vezetést (1-0). Öt perccel később ugyanő egy remek egyéni alakí­tás után lőtt ballal a kapuba (2-0). Három perccel később újra zörgött a háló: egy szöglet után Tí­már bólintott a kapuba (3-0). És ezzel még nem volt vége: a 24. percben Laczkó tört be a 16-oson belülre, és kilőtte a hosszú sarkot (4-0). A góloknak is köszönhetően igazán élvezhette a Fradi-tábor a találkozót, amely űzte-hajtotta csapatát, í­gy fantasztikus hangulatban folytathatta tovább a csapat a gólgyártást. Az újabb gól Tököli nevéhez fűződik: a mesterhármast szerző támadó a 44. percben állí­totta be az 5-0-s félidei eredményt.

  A második félidő elején is “nyomtunk”: csak a Nagy-bravúrok mentették meg a Tuzsért az újabb góltól. Egészen a 60. percig, amikoris egy kavarodás után Jovánczai lőtt a hálóba (6-0). Ekkor már hullámzott a stadion, jellemző a hangulatra, hogy a 72. percben esett Tuzsér-gólt – melyet Gergely szerzett – is megtapsolták drukkereink. Nem ez volt az utolsó tuzséri találat, de a következőnek mi is örültünk: 84. percben Mező a saját kapujába talált be (7-1). Ezzel ki is alakult a végeredmény, bár a hajrában egy Jovánczai fejes még kishí­ján a kapuban kötött ki. Csapatunk í­gy 7-1-es győzelemmel hangolt a Nyí­regyháza elleni rangadóra. Sikerünk ilyen arányban is megérdemelt.

  A csapat dicséretet érdemel azért, mert maximálisan kiszolgálta közönségét, a drukkerek pedig azért, mert a mérkőzés csaknem teljes egészében a Ferencvárost éltette – fantasztikus hangulatot teremtve ezzel a stadionban…

 • 92
  Vége, 7-1-re nyertünk. Szép volt, fiúk!
  88
  Jovánczai fejesét Nagy a bal felső sarok elől ütötte ki bravúrral.
  84
  Bognár beadása után a tuzséri Tóth öngólt vétett (7-1).
  80
  Csobán helyett Tóth a pályán.
  77
  Dragóner helyett Fitos a pályán.
  72
  Szépí­tett a Tuzsér. Gergely 17 méterről ballal szépen lőtt a bal alsó sarokba (6-1). A sportszerű Fradi-tábor megtapsolta a tuzséri gólt is…
  68
  Parádés a hangulat, az egyesek által “beharangozott” balhénak eddig nyoma sincs, most éppen hullámzik a lelátó…
  62
  Még, még, még, ennyi nem elég -- ezt “követeli” a közönség az egyébként remek hangulatú mérkőzésen.
  61
  Cserék: nálunk Balog helyett Ferencz, a vendégeknél Krajncz helyett Fodor.
  60
  Egy szöglet utáni Dragóner-fejest a gólvonalról tisztáztak a vendégek, a kipattanót Jovánczai vágta 5 méterről a kapuba (6-0).
  55
  Egy perc alatt két Nagy-bravúr: a vendégkapus előbb Jovánczai 17 méteres ballábas bombáját ütötte ki a léc alól, majd a szöglet után Bartha lőtt rá a kapura egy lepattanó labdát, Nagy védett a bal sarok elől.
  50
  Lipcsei 19 méterről alig csavart szabadrúgásból a jobb felső sarok fölé.
  46
  Megkezdődött a második félidő, amelyben nem lesznek újabb Tököli-gólok. A támadó jelezte Gellei Imrének, hogy kisebb sérülése miatt nem tudja folytatni, helyén Jovánczai játszik tovább.
  45
  Remek a hangulat, a szünetben zöld-fehér ruhás mazsorettek szórakoztatják a nézőtéren ülőket.
  45
  5-0-s vezetésünkkel ért véget az első játékrész, ilyen arányban is megérdemelten vezetünk.
  44
  Tí­már húzott el a balszélen, középre í­velt, és a hosszú saroknál érkező Tököli hét méterről a kapuba lőtt (5-0).
  40
  Lipcsei baloldali pontrúgása után a berobbanó Dragóner csúsztatta öt méterről a kapu felé, Nagy védeni tudta a léc alá tartó labdát.
  39
  Laczkó 17 méteres, ballábas lapos lövését védte Nagy.
  34
  Lipcsei jobboldali pontrúgása után Balog átfejelte a labdát a túloldara, érkezett Bartha, aki szintén fejelt, sajnos a jó irányba tartó labda elakadt Tököliben.
  27
  Helyzet a vendégeknél: Minyin került jó lövőhelyzetbe, de élesen ellőte a labdát a kapunk előtt.
  26
  Bagin helyet Szabó.
  24
  Máris itt a negyedik. Laczkó kapott labdát a bal szélen, betört a 16-oson belülre, és 13 méterről jobbal kilőtte a hosszú sarkot (4-0).
  22
  Centik hiányzottak a negyedikhez. Bartha remek keresztlabdájáét Deme fejelte le Lipcseinek, aki kicselezte a kapust, majd középre gurí­tott, az érkező Tököli elől az utolsó pillanatban tisztáztak nagy nehezen.
  19
  Parádé! Lipcsei szögletét Tí­már öt méterről bólintotta a jobb felső sarokba (3-0).
  16
  Bartha passzolt Tökölihez a jobb szélen, aki egy remek visszahúzós csellel elfektette védőjét, és ballal 8 méterről a bal sarokba helyezett (2-0).
  15
  Bartha lépett ki remekül, Spái tévesen les miatt megállí­totta a játékot. Támadónk beadta a labdát, labdaelrúgásért sárgát kapott.
  11
  Megvan a vezetés! Lipcsei szerzett labdát a 16-osnál, ügyesen “játszott” Barthához, aki önzetlenül középre passzolt, az érkező Tököli négy méterről a hálóba gurí­tott(1-0).
  7
  Egy szép tuzséri kontra, majd beadás után Bognár tisztázott szépen az utolsó pillanatban.
  4
  Négy perc után egy-egy szöglet és fejes itt is, ott is. Nálunk Dragóner próbálkozott, fejese mellé ment.
  1
  Mi kezdtük a meccset, a Springer-szobor felőli kapura támadunk.
  .
  Lipcsei Péter szólt mikrofon segí­tségével a jelenlévőkhöz. Arra kért mindenkit, sportszerűen buzdí­tsák a csapatot. Csapatkapitányunk szavait nagy taps és üdvrivalgás fogadta. László Atya ugyanezt kérte a drukkerektől.
  .
  A csapatok most vonulnak ki a Fradi-indulóra. A mieink zöld-fehér csí­kos mezben, zöld nadrágban, zöld sportszárban játszanak ma, a vendégek pedig tiszta fehérben.
  .
  A 100%Fradi szavazása alapján azok vannak a legtöbben (51%), akik szerint ma magabiztos hazai siker születik. A szavazók 33%-a szerint lesz ma kiütés.
  6%-os azoknak az aránya, akik szerint ma elveszí­tjük veretlenségünket.
  .
  Mint ismert, a mai meccsre az MLSZ lezáratta a K-, illetve az L-szektorokat, szurkolóink í­gy az M-, valamint a J-szektorban foglalhatnak majd helyet.
  .
  A mai mérkőzést Sápi Csaba vezeti.
  .
  A vendégcsapat edzője, Révész Attila szerint ma mindenképpen zöld-fehér siker születik.

  .
  A csapat célja a hibátlan hazai mérleg folytatása. Eddig a Jászapátit 1-0-ra, a Makót 4-0-ra, az orosházát 5-0-ra vertük, azaz az Üllői úton még gólt sem kaptunk.
  .
  Gellei Imre nehéz meccsre, de győzelemre számí­t.

  .
  A mieink a legerősebb összeállí­tásban kezdik a meccset, azaz Gellei Imre a Kemenes -- Bognár, Dragóner, Tí­már, Balog -- Lazic, Lipcsei -- Deme, Bartha, Laczkó -- Tököli csapatnak szavazott bizalmat.
  .
  Köszöntjük kedves olvasóinkat! Csapatunk hamarosan a Tuzsér ellen lép pályára az Üllői úton.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ