2007.IX.30. Bőcs – Ferencváros: 3-3

Mélyrepülésben a zöld sasok: három döntetlen egymás után

Úgy tűnik, képtelen nyerni a Ferencváros: hiába állt kétszer is győzelemre a Bőcs ellen az NBII 8. fordulójában, végül megint döntetlen lett a vége. Pedig Edouard Ndjodo tartotta a lépést a hozzá hasonlóan duplázó Urbin Péterrel.

Bőcs – Ferencváros: 3-3 (1-1)
Diósgyőr, 1.500 néző, vezette: Sápi Csaba (Albert, Agócs)

Bőcs: Matkó – Almási (Gaál 83.), Martis, Czipó (Varga Z. 64.), Vass L. – Jeney, Török A. – Siróczki (Zsarnai 90.), Irhás, Szakszon – Urbin
kispad: Csák, Lengyel
vezetőedző: Tóth László

Ferencváros: Zarzyczki – Nagy S., (Horváth P. 52.) Dragóner, Mátyus, Vasas – Fitos, Lazic, Lipcsei, Bartha (Zsivoczky 46.) – Deme (Vincze O. 76.) – NdJodo
kispad: Szabó K., Nagy J., Medgyesi, Brettschneider
vezetőedző: Csank János

Gól: Urbin (43., 49.), Török A. (84.) illetve NdJodo (42., 55.), Zsivoczky (61.)
Sárga lap: Jeney (27.), Gaál (90+3.)
Kiállí­tva: NdJodo (90+2.)

Hiába akadtak helyzetek mindkét oldalon, kezdetekben igencsak gyatra volt a mérkőzés: a játékosok úgy mozogtak, mintha lassí­tott felvételt nézett volna az ember. Bő fél órát kellett várni az első valamirevaló megmozdulásra is: ekkor Szakszon Gábor eresztett el egy bombát, de Wojciech Zarzycki szép vetődéssel védett.

Aztán a szinte nézhetetlen „játék” az első félidő finisére tényleg érdekes lett: két perc alatt esett két gól. Előbb az egészen aktí­v Edouard Ndjodo pöckölt a hálóba pár lépésről, majd a következő támadás végén Urbin Péter egyenlí­tett.

A fordulás után pedig már vezetett a Bőcs: megint Urbin lőtt szép gólt, ám ez a vezetés sem élt sokáig, mert Ndjodo is duplázott – estében, akárcsak az első gólnál –, azaz egy óra után ott tartottak a felek, ahol a kezdéskor.

A szí­nvonal meredeken emelkedett a góloknak hála – az első félidőhöz képest ez mondjuk nem volt nagy teljesí­tmény –, ráadásul a gólfolyam nem is állt el, mert Zsivoczky Norbert is betalált, amivel 3-2-re vezetett a Fradi.

Később a nagy izgalom utáni ismét csendes lett a meccs, a cserék sem segí­tették a folyamatos játékot, azaz úgy tűnt, a bő húsz perces őrületből jobban kikerülő Ferencváros három nyeretlen bajnoki után újra győz.

De nem.

Urbin ugyanis újra jelentkezett: ezúttal gólpasszt adott, Török András pedig a léc alá vágta a Bőcs harmadik gólját, azaz nem szakadt meg a Fradi sorozata. Viszont megvan egyhuzamban a harmadik döntetlen is, ám kétséges, hogy ennek a szériának bármely zöld-fehér drukker örülne…

Nyilatkozatok:

A mérkőzés után Csank János nagyon csalódott volt az elhullajtott pontok miatt:  – Csak nyomaiban emlékeztet a csapat játéka arra, amit mérkőzések előtt megbeszélünk – mondta Csank. – Egy-két játékosunk sajnos kiélezett szituációkban nem tud megfelelően koncentrálni, és olyanok is vannak, akik nem értik, hogy mit kell játszani. Teljesen mindegy, hogy hány gólt rúgunk, hátul legalább ugyanannyit kapunk. Érthetetlen számomra, ha megszerezzük a vezetést, miért kezdünk el kapkodni, és miért kapunk azonnal gólt. NdJodo kiállí­tása ugyan jogosnak tűnt, de előtte a bőcsiek szabálytalankodtak, azt nem fújta le a bí­ró, pedig í­gy elkerülhető lett volna a piros lap. Sajnos az egyetlen gólveszélyes támadónkat veszí­tettük el. Amikor leültem a Ferencváros kispadjára, nem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz lesz. A Kecskemétet leszámí­tva papí­ron most már könnyebb ellenfeleink lesznek, ezért nincs más hátra, meg kell kezdenünk a felzárkózást.

Érdekes módon Tóth László, a bőcsiek szakvezetője is csalódottan nyilatkozott a találkozó után: – Azért vagyok csalódott, mert nyerhettünk volna – mondta Tóth. – Ez sajnos nem sikerült, mert több helyzetet elpuskáztunk. Azért is vagyok elkeseredve, mert ellenfelünk nem kidolgozott akciók után talált be ellenünk, hanem durva egyéni hibákat vétettünk. Ezt a folytatásra ki kell javí­tanunk, hiszen szeretnénk őszi bajnokok lenni.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2007.IX.30. Bőcs – Ferencváros: 3-3 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk egy gólgazdag mérkőzésen 3-3-as döntetlent ért el a Bőcs ellen Diósgyőrben.

  Az első félidő középéig szinte alig kerültek veszélybe a kapuk, a mérkőzés ezen periódusában főleg NdJodo és Deme próbálkozott gólszerzéssel. A félidő hajrájára aztán felpörögtek az események. A 39. percben Lipcsei kitűnő kiugratása után NdJodo 8 méterről a kapusba lőtt, majd három perc elteltével Fitos beadása után 5 méterről megszerezte a vezetést. A hazaiak a középkezdés után azonnal egyenlí­tettek, a Bőcs gólját, az az Urbin Péter szerezte, aki a csapat legeredményesebb játékosa, a támadónak az idei szezonban ez volt 9. találata.

  A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol az első játékrészben befejezték. Az 50. percben Urbin második góljával már a bőcsiek vezettek, szerencsére nem sokáig. Hat perccel később NdJodo 10 méterről leadott bombájával ismét egyenlő volt az állás. A 62. percben aztán ismét nálunk volt az előny: Vasas adott középre, a hosszú oldalon érkező Zsivoczky pedig a kapuba gurí­tott. A folytatásban felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de gólt sajnos csak a hazaiak szereztek, a 84. percben Török révén. A 93. percben utánrúgásért a játékvezető kiállí­totta NdJodot.

  Csapatunknak ez már az ötödik döntetlenje volt az idei bajnokságban.

 • 93
  NdJodo hátulról belerúgott ellenfelébe, a bí­ró kiállí­totta.
  93
  Vége a mérkőzésnek.
  92
  Horváth Péter passza után Zsivoczky lőtt pontatlanul 8 méterről.
  91
  Cserélt a Bőcs. Siróczki helyére Zsarnai állt be.
  84
  Egy szögletet követeőn a bőcsiek kipasszolták a védelmünket, majd Török 7 méterről a léc alá lőtt.(3-3)
  83
  Almási helyére Gál állt be a bőcsieknél.
  79
  Egy baloldali beadás után Zarzycki pont Varga elé ütötte a labdát, aki kapura lőtt, Mátyus azonban mentett.
  77
  Vincze Ottó állt be Deme helyére.
  72
  Urbin passzolt Vargához, aki a jobb sarok mellé lőtt.
  67
  Urbin majdnem egyenlí­tett. A bőcsiek támadója tisztára játszotta magát, majd 12 méterről lőtt, Zarzycki azonban bravúrral védett.
  65
  Horváth 14 méterről ballal alig lőtt fölé.
  64
  Czipó helyén Varga játszik.
  62
  Vezetünk! Vasas ment el a balszélen, középre adott, a kapus és a védők elvétették a labdát, í­gy a hosszú oldalon érkező Zsivoczky a kapuba gurí­tott. (2-3)
  56
  Egyenlí­tettünk! Egy előreí­velt labdára NdJodo startolt, aki megelőzte a védőjét, majd 10 méterről a jobb sarokba bombázott. (2-2) Szép volt Kanu! Hajrá Fradi!!!
  53
  Nagy Sándor helyett Horváth Péter állt be.
  50
  A bőcsiek balról felí­velték a labdát Urbinnak, aki mellel levette, majd 15 méterről kilőtte a jobb sarkot. (2-1)
  46
  Elkezdődött a második félidő. Cseréltünk: Zsivoczky állt be Bartha helyére.
  45
  Vége az első félidőnek. Több helyzetünk volt, de egy védelmi hibának köszönhetően nem állunk jelenleg győzelemre.
  44
  Egy jobbról érkező szabadrúgást Mátyus csúsztatott a jobb kapufa mellé.
  43
  Azonnal egyenlí­tett a Bőcs. Egy jobbról érkező labda Urbinhoz került, aki 7 méterről helyezett a kapunkba. (1-1)
  42
  Fitos jól ment el a jobb oldalon, középre adott,NdJodoegy védővel a nyakán előrevetődve 5 méterről a kapuba lőtt. (0-1)
  41
  NdJodo 16 méterre a kaputól csinált egy cselt, majd 15 méterről lőtt kicsivel a kapu mellé.
  39
  Lipcsei ugratta ki NdJodót, aki 8 méterről lőtt, a kapusban azonban elakadt a labda.
  34
  Szakszon lőtt 20 méterről, Zarzycki a léc alá tartó lövést szögletre mentette.
  28
  Jeney csúnyán felrúgta Demét, sárga lapot kapott. Középpályásunkat ápolni kellett, de folytatja a játékot.
  22
  A bőcsiek jól felkészültek belőlünk, az oldalról érkező beadásainkat rendre ők fejelik el.
  17
  Szöglethez jutottunk, a hosszú oldalon NdJodo elé került a labda, aki éles szögből 11 méterről lőtt, a megpattanó lövés az oldalhálóban kötött ki.
  14
  Deme 27 méterről leadott lövése alig suhant el a jobb alsó sarok mellett.
  11
  Egy szöglet után Zarzycki kiejtette a labdát, ami Urbin elé került, aki éles szögből lőtt, kapusunk azonban javí­tott és bravúrral hárí­tott.
  2
  Miénk az első próbálkozás. NdJodo 19 méterről lőtt mellé.
  1
  Mi kezdtük a mérkőzést.
  .
  Egy kis késéssel kezdődik a mérkőzés. A mieink tiszta szürkében, mí­g az ellenfél zöld felsőben és sárga nadrágban lép pályára.
  .
  Csank János a mai mérkőzésen nem számí­that a sérült Rédei, Kulcsár és Jovánczai játékára sem.
  .
  A mieink tavasszal 0-0-s döntetlent értek el a diósgyőri stadionban a Bőcs ellen. Reméljük, most sikeresebbek leszünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ