2008.III.2. BKV Előre – Ferencváros: 3-4

Kétgólos hátrányból tí­z emberrel fordí­tott a Ferencváros

A labdarúgó NB II keleti csoportjának 16. fordulójában A BKV Előréhez látogatott a Ferencváros.16. fordulójában a BKV Előréhez látogatott a Ferencváros. A téli szünetben rendeződni látszottak a zöld-fehérek anyagi helyzete és újra feljutási álmokat dédelgethettek. Ehhez az első állomás a 12. helyen álló BKV Előre legyőzése lenne.


BKV Előre – Ferencváros: 3-4 (1-1)
Sport u., 1.500 néző, vezette: Veizer Roland (L. Tóth L., Berettyán)

BKV Előre: Szűcs L. – Molnár A., Páles, Benke, Murinai – Hégli, Béress (Mohácsik 82.), Szabados, Török S. – Pál Sz. (Bubori 62.), Hammer (Szőke J. 76.)
kispad: Petruska, Kocsis, Bácskai
vezetőedző: Rácz László

Ferencváros: Holczer – Fülöp N., Dragóner, Csiszár, Mátyus – Fitos (Bartha 46.), Deme (Lisztes 46.), Lazic (Szalai T. 72.), Kulcsár D. – Shaw, NdJodo
kispad: Zarzycki, Baranyai
vezetőedző: Csank János

Gól: Hammer (3.), Páles (55.), Török S. (65.) illetve NdJodo (31., 87.), Mátyus (70. – 11-esből), Bartha (82.)
Sárga lap: Páles (25.), Benke (43.), Béress (75.) illetve Deme (9.), Csiszár (33.), Fülöp N. (54., 65.), Dragóner (73.)
Kiállí­tva: Fülöp N. (65.)

A helyezések alapján ( a Fradi a harmadik) is a zöld-fehérek voltak a találkozó esélyesei, ám intő jel lehetett számukra, hogy az őszi első fordulóban, az Üllői úton mindössze a hosszabbí­tásban tudták bevenni a közlekedésiek kapuját.

Ez a találkozó is meglepetéssel kezdődött, hiszen már a 3. percben vezetéshez jutott a BKV, s a gyors gól bizony jó ideig sokkolta a Fradit, amely közel fél óráig meg sem tudta közelí­teni a hazai gárda 16-osát. Ekkor akár növelhette is volna előnyét a BKV.

De aztán elmúlt a sokk, s egyre többet kezdtek támadni a vendégek, s a 31. percben Ndjodo ki is egyenlí­tette az állást. Ezt követően is egyenrangú ellenfelei volt egymásnak a két csapat, í­gy az állás a szünetben teljesen reálisnak volt mondható.

20080302-bkv-lisztesA szünetben tizenegy év után lépett újra pályára ferencvárosi szí­nekben Lisztes Krisztián, s az ő vezetésével megnyomta a második félidő elejét a Fradi. Ennek ellenére – Dragóner hibájának köszönhetően – újra a BKV szerzett vezetést Páles révén, s bár ezt követően a zöld-fehérek kétszer is eltalálták a kapufát, Török góljával a 65. percben már 3-1 volt a hazaiak előnye.

Ekkor ráadásul meg is fogyatkozott a Fradi, miután Fülöp Noelt kiállí­totta a játékvezető. Ezután már mindenki temette a zöldeket, ám Dragóner – valamit jóvátéve korábbi hibájából – kiharcolt egy büntetőt, s í­gy Mátyus találatával ismét nyí­ltá vált a mérkőzés.

Tí­z emberrel óriási nyomás alá helyezte a Fradi a BKV Előrét, amelynek meg is lett az eredménye: a 82 percben Bartha, a 88.-ban pedig Ndjodo szerzett gólt az addigra már elfáradó hazaiakkal szemben, s í­gy óriási bravúrral, emberhátrányban három gólt szerezve fordí­tani tudtak.

Nyilatkozatok:

Csank János szerint jól kontrázó csapatot vertünk meg 4-3-ra: – Rendkí­vül irreális körülmények között játszottunk – mondta szakvezetőnk a 100%Fradinak. – Nagy szélben, sáros pályán került sor a meccsre. Nagyon nehéz győzelem volt, de tudtam, hogy nem lesz egyszerű, pláne azután, hogy hátrányba kerültünk, mert a BKV előre egy nagyon jól kontrázó csapat. 3-1-nél picit melegnek tűnt a szituáció, de a célunkat, a három pont megszerzését végül elértük, ráadásul egy eléggé felforgatott csapattal. A két gólt szerző Ndjodóra sok mindent lehet mondani, azt is, hogy néha elpattan tőle a labda, de egy dolog biztos, góljai mindig létfontosságúak, ez ma is í­gy volt.

NS-20080303-0405-20080302

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.III.2. BKV Előre – Ferencváros: 3-4 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Fordulatos meccsen győztünk 4-3-ra a BKV otthonában. A mieink már kétgólos hátrányban is voltak, sőt fordí­tani tí­z emberrel sikerült. Góljainkat Ndjodo (2), Mátyus és Bartha szerezték. Csapatunk í­gy egy pontra megközelí­tette a Kecskemétet, amely Makón kapott ki 3-0-ra.

  Rosszul kezdtünk, mert már 2 perc után hátrányban voltunk Hammer gólja után. Ezután irányí­tottuk a játékot, de nem nagyon jutottunk helyzetig. Félóra elteltével aztán Ndjodo egy szép, 13 méteres lövéssel kiegyenlí­tett.

  Döntetlennel fordultak a csapatok, ám gyorsan hátrányba kerültünk Páles gólja után, sőt Török hatalmas találatával már 3-1-re elhúztak a hazaiak. Közben két kapufát is lőttünk, szerencsénk se volt. Fülöp piros lapja után emberhátrányba is kerültünk a 60 percben, de az utolsó félórában végre megdobbant a Fradi-szí­v. Előbb Mátyus szépí­tett, majd Bartha egyenlí­tett tí­z perccel a vége előtt. Sőt, a hajrában Ndjodo második találatával megnyerte nekünk ameccset, végül 4-3-ra győztünk. A Kecskemét viszont hármat kapott Makón, í­gy egy pontra csökkent az előnyük együttesünk előtt, a Szolnoktól három ponttal vagyunk lemaradva.

 • 93
  Vége, nyertünk. (Az utolsó félóra) SZÉP VOLT FIÚK!
  87
  Vezetünk! Ndjodo talált a kapuba!
  80
  Szalai ment el a szélen, középre adott, a labda elsuhant Ndjodo és Shaw előtt, ám érkezett Bartha és kiegyenlí­tett! Mindent bele!
  68
  Mátyus egyenlí­thetett volna. Lisztes jó szögletét követően a kapus alászaladt a labdának, ám Mátyus az üres kapu fölé fejelt.
  67
  Hammer helyett Szőke a pályán.
  66
  Szalai állt be Lazic helyére.
  65
  Előbb Dragóner, majd Béres kapott lapot.
  62
  Dragóner esett el egy beadás után a 16-oson belül, a megí­télt büntetőt Mátyus lőtte a kapuba (3-2)!
  60
  Lisztes kapott sárgát reklamálásért.
  60
  Tökök óriási gólt lőtt sajnos. 22 méterről lőtt a felső sarokba. Fülöp megkapta második sárgáját (az esetet követően előnyszabályt alkalmazott a bí­ró), és a gól után mehetett zuhanyozni.
  59
  Nagyon nyomunk, de hiába. Lisztes beadása után Shaw fejelt közelről a felső lécre.
  57
  Lisztes becsúszva harcolt ki egy labdát Mátyusnak, aki 15 méterről a kapufát találta el.
  54
  Egy beadás után a kapu előtti kavarodást követően Páles 5 méterről talált a hálóba.
  53
  Fülöp kapott lapot.
  49
  Lisztes lőtt 35 méterről kapura, szabadrúgása alig ment a kapu mellé.
  46
  Cserék: Deme helyett Lisztes, Fitos helyett Bartha.
  45
  Vége az első félidőnek, 1-1 az állás. A második félidőben remélhetőleg a széllel “megtámogatott” csapatunk maga javára fordí­tja majd a találkozót.
  44
  Murinai veszélyes lövését védte Holczer.
  43
  Benke kapott lapot.
  33
  Csiszár is besárgult.
  32
  Ndjodo egyenlí­tett! Mintegy 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, lövése után a kapufát érintve került a labda a hálóba.
  28
  Fitos ballábas lövését biztosan védte Szűcs.
  26
  Páles besárgult.
  18
  Pál lőtt 22 méterről kevéssel a kapu mellé. A BKV bátran próbálkozik távolról, teljesen érthetően.
  15
  Fölényben játszunk, de a szélnek is köszönhetően nehézkesen szervezzük játékunkat.
  8
  Deme kapott lerántásért sárgát.
  2
  Egy beadás után az üresen álló Hammer elé került a labda, aki 10 méterről a sarokba lőtt.
  1
  Elkezdtük a szezont.
  .
  Összeállí­tásunk: Holczer -- Fülöp, Dragóner, Mátyus, Csiszár -- Fitos, Lazic, Deme, Kulcsár -- Shaw, Ndjodo
  .
  Köszöntjük olvasóinkat! Csapatunk fél háromkor a BKV otthonában kezdi meg a tavaszi idényt. Mint ismert, ősszel a hajrában rúgott két góllal vertük 2-0-ra az Előrét. Élő közvetí­tésünk 14.25-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső