2008.III.8. Ferencváros – Kazincbarcika: 4-0

NS-20080309-01-20080308

Kiütéses Fradi-siker, a hajrában összeomlott a Kazincbarcika

A harmadik helyen álló, de feljutásra aspiráló Ferencváros a kilencedik Kazincbarcikát fogadta az NB II Keleti csoportjában, a 17. fordulóban.

Ferencváros – Kazincbarcika: 4-0 (1-0)
Albert stadion, 10.000 néző, vezette: Arany Tamás (Erős, Szécsényi)

Ferencváros: Holczer – Fitos, Dragóner, Baranyai T., Mátyus (Csiszár 86.) – Deme (Lisztes 46.), Lazic, Lipcsei, Bartha – Shaw, NdJodo (Vasas 75.)
kispad: Zarzycki, Szalai T.
vezetőedző: Csank János

Kazincbarcika: Tajti N. – Hanász, Bányai, Nagy T., Zimányi – Romhányi (Engi 69.), Kovács P., Elek, Sebők T. – Stevica (Dávid 75.), Binder (Máthé 86.)
kispad: Kerekes, Botló
vezetőedző: Kócsi József

Gól: Dragóner (33.), Shaw (75., 81.), Bartha (88.)
Sárga lap: Deme (36.) illetve Nagy T. (59.)

Hogy melyik csapat állt előrébb a tabellán, az a meccs elején nem derült ki, mert eleinte bizony a vendégek támadgattak: először Elek fejelt, majd Binder lőtt Holczer kapujára.

Az első negyedórát követően aztán fokozatosan átvette az irányí­tást a Fradi, s ez egy idő után már helyzetekben is megmutatkozott: először Deme, majd Bartha lőtt kapura, aztán a 33. percben góllá érett a Fradi fölénye.

Egy Lipcsei szabadrúgás után Dragóner fejelt a kapu bal alsó sarkába. A vezető találat után a vendégek teljesen visszaálltak védekezni, s bár í­gy maradt a ferencvárosi mezőnyfölény, újabb helyzetet már nem tudtak kialakí­tani a zöld-fehérek sem a félidő végéig.

A második félidőt megint a vendégek kezdték aktí­vabban, s Binder egymaga akár meg is fordí­thatta volna a meccset. Nem tette, í­gy a Fradi a 76. percben Shaw révén 2-0-ra növelte előnyét.

Ezt követően összeomlottak a vendégek, s a következő kilenc percben további két gólt kaptak. Előbb megint Shaw duplázott a 82.-ben, majd a 85.-ben Bartha állí­totta be a 4-0-s végeredményt.

A Fradi í­gy teljesen megérdemelten győzött, de továbbra is a harmadik helyen áll, miután a rivális Kecskemét és a listavezető Szolnok is győzni tudott.

Nyilatkozatok:

Csank János (az FTC edzője): – Remekül passzoló, szervezett csapat a Kazincbarcika, amely ha mindig ezt a játékot mutatná be, nem sok csapat tudna győzni ellene. Csapatunknál az első félidőben “nem kis” nevek hibáztak néha nagyokat az utolsó passzoknál, í­gy nehéz volt felépí­teni a támadásokat. Örülök, hogy most már egyre több olyan játékosunk van, aki pontrúgásnál veszélyes lehet, hiszen ezzel tudtuk megbontani a vendégek jól megszervezett védekezését. Annak is örülök, hogy mindkét meccsünk úgy alakult, hogy a végén volt oka örülni a szurkolóknak, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen szájí­zzel mennek haza drukkereink. Bartha gólja is örömmel telt el, hiszen az első félidőben nehezen lendült bele, Shaw pedig azt csinálja, amihez ért, ő góllövésre született.

Kócsi József (a Kazincbarcika szakvezetője): – Játékban azt hoztuk, amit szerettünk volna, de az eredmény természetesen nincs í­nyünkre. Úgy érzem, helytálltunk, koncentráltan futballoztunk a meccs nagy részében. Az első félidőben egy egyéni hiba után kerültünk hátrányba, a másodikban pedig egy picit bátrabban futballoztunk. Próbáltunk támadásban is erősí­teni, volt is egy lehetőségünk, de sajnos kimaradt. Aztán jött egy kihagyás, amit a Fradi kí­méletlenül kihasznált. Remek hangulat volt a stadionban, igazi ajándék volt a csapatomnak, hogy ennyi néző előtt játszhattunk.

NS-20080309-09-20080308

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

Egy hozzászólás a(z) 11111011000ejegyzéshez

  • ftc.hu: Csapatunk 4-0-ra verte a Kazincbarcikát. Kiváló hangulatú meccsen, 12 ezer néző előtt sikerrel köszöntöttük az Albert-stadiont. Góljainkat Dragóner, Shaw és Bartha szerezték.

    Az első perctől kezdve uraltuk a mérkőzést, de jól védekezett a Kazincbarcika. Fölényünk a 33. percben érett góllá, amikor Dragóner bólintotta a kapuba Lipcsei szögletét. Az első félidőben már nem esett több gól.

    Fordulás után sem változott a játék képe, talán picit nyí­ltabban futballozott a vendégcsapat, de kapunkra nem igazán jelentettek veszélyt. Egy alkalmat leszámí­tva, amikor Holczer rosszul talált egy labdát, de a kapuralövést bravúrral hárí­totta. Bár nem volt benne a meccsben, de az utolsó negyedórában aztán kivégeztük ellenfelünket. Előbb Shaw lépett ki Bartha lefejelt labdájával, és a kapuba helyezett, majd berobbanása után lőtt a kapuba egy kipattant labda után az angol támadó. A közönség ekkor már hullámzott, amit a csapat egy negyedik góllal hálált meg, Bartha Fitos beadása után talált a kapuba.

    Mivel a Szolnok és a Kecskemét is nyert, ezért továbbra is a harmadik helyen állunk.

    Csank János elégedett volt az eredménnyel, a vendégek szakvezetőjének tetszett csapata játéka, de az eredmény már nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.31.18:00 TV:M4Sport
04.03.20:00 M4 Sport MK-negyeddöntő
OLDALAK
04.07.14:45 M4 Sport
04.14.16:30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ