2008.IX.15. Ferencváros – Szolnoki MÁV: 8-1

A Ferencváros egy nyolcassal küldte haza a széteső Szolnokot

A labdarúgó NB II Keleti csoportjában a Ferencváros hazai pályán 8–1-re verte a Szolnokot a hatodik forduló utolsó mérkőzésén. A második félidőben hatot vágó Fradiban Ferenczi István három, mí­g Paul Shaw két gólt lőtt a teljesen összezuhanó vendégeknek.

Ferencváros – Szolnoki MÁV: 8-1 (2-1)
Albert stadion, 3.000 néző, vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon, Takács G.)

Ferencváros: Holczer – R. Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Moussa, Abdi, Tóth B. – Shaw, Ferenczi
kispad: Williams, Morrison, Kamate, Lamine, Bartha, Baranyai T., Kulcsár D.
vezetőedző: Robert Davison

Szolnoki MÁV: Kolláth – Reinhardt, Szalai B., Urbán-Szabó, Kerényi (Balla 88.) – Antal, Zana, Mile, Bozori – Kiss K. (Szabó T. 80.), Nagy P.
kispad: Rézsó, Hegedűs, Blaskovits, Tisza
vezetőedző: Ví­gh Tibor

Gól: Tóth B. (25.), Shaw (36., 63.), Ferenczi (57., 70., 72.), Fitos (77.), Abdi (81.) illetve Antal (29.)
Sárga lap: Tóth B. (62.) illetve Nagy P. (53.)

Az egész napos esőzés miatt mély, felázott talaj fogadta a játékosokat, akik közül a szolnoki Szalai Botond már a második percben megszerezhette volna a vezetést, de 15 méteres, középről leadott lövése egy hazai védőről kevéssel kapu fölé pattant.

Ezt követően szinte végig a Ferencváros támadott, a vendégek csak elvétve lépték át a felezővonalat. A 10. percben Urbán-Szabó Viktor csúszott be Liban Abdinak a tizenhatoson belül, de a véleményes szituációban a játékvezető sí­pja néma maradt.

A Fradi-nyomás a 24. percben érett góllá, amikor Tóth Bence lerázta ellenfelét, majd 25 méterről szépen lőtte ki a kapu bal oldalát. 1–0.

A Szolnok ezt követően merészebb játékra váltott, és ennek meg is lett az eredménye, hisz sikerült egyenlí­tenie. A 29. percben Dragóner Attila szabálytalankodott feleslegesen a kapujától 25 méterre, a megí­télt szabadrúgást pedig Antal Gábor a sorfal felett a bal alsó sarokba csavarta. Holczer Ádám mozdulni sem tudott a labdára. 1–1.

Nem sokáig tartott azonban a vendégek öröme, hisz egy nagy védelmi hibát követően ismét megszerezte a vezetést a Ferencváros. A 36. percben Tóth í­velt pontosan a teljesen üresen álló Paul Shaw-hoz, aki a kirepülő Kolláth Ferenc fölött a kapuba fejelt. 2–1.

A Szolnok a második félidőben is magára húzta a Ferencvárost, amire nagyon ráfizetett. Az 57. percben Ferenczi növelte két gólosra a Fradi előnyét, miután Rafa Wolfe felí­velése után a rosszul kimozduló kapus fölött a hálóba csúsztatott. 3–1

Hat perc múlva már három volt a különbség. Bamba Moussa emelt Shaw-hoz, aki higgadtan lőtte ki a jobb alsó sarkot 8 méterről. 4–1.

A Szolnok teljesen összeomlott, amit a Ferencváros ki is használt, és további négy gólt szerzett még a hátra lévő időben. A 69. percben Shaw előkészí­tőként jeleskedett, Ferenczi lőtte ki a bal alsót az angol passzát követően. 5–1.

Három perc múlva ismét Ferenczi volt eredményes, ezúttal Szkukalek Igor kiugratása után (6–1), majd a 78. percben Fitos fejéről pattant a kapuba a labda, amit Kolláth ütött a hazai játékosra egy beadás után. 7–1.

Az egész mérkőzésen agilisan játszó Liban Abdi szépen csavart a kint álló kapus fölött a kapu bal oldalába. 8–1. Ezzel el is lőtték a puskaporukat a hazaiak, az utolsó kilenc percben ugyanis egyszer sem tudtak a kapuba találni…

Alaposan visszavágott tehát a Fradi a Szolnoknak az előző szezonban elszenvedett két vereségért.

Nyilatkozatok:

Paul Shaw: – Ebben a bajnokságban egyértelműen most játszottunk a legjobban – mondta a meccs legjobbjának választott támadónk a mérkőzés után a Sport Televí­ziónak. – Külön öröm, hogy nem csak eredményesen, hanem jól és gyorsan is futballoztunk. Az eredmény önmagáért beszél, felesleges sokat beszélni a meccsről. Nyolc gólt rúgtunk, í­gy teljesen logikus, hogy a pályán is mindenki élvezte a mérkőzést.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.IX.15. Ferencváros – Szolnoki MÁV: 8-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: A Ferencváros egy nyolcassal küldte haza a széteső Szolnokot.

  Ferencváros – Szolnok: 8-1 (2-1)
  Albert stadion, 3.000 néző, vezette: Szilasi (Lémon, Takács)

  Ferencváros: Holczer – Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, M. Bamba, Tóth B., Abdi – Ferenczi, Shaw

  Szolnok: Kolláth – Urbán-Szabó, Antal, Kerényi (Balla 88.), Reinhardt – Mile, Nagy P. – Szalai, Kiss K. (Szabó 80.), Bozori – Zana

  Gól: Tóth B. (24.), Shaw (36., 63.), Ferenczi (57., 69., 72.), Fitos (78.), Abdi (81.) illetve Antal (29.)
  Sárga lap: Tóth B. (60.), illetve Nagy P. (54.)

  Az egész napos esőzés miatt mély, felázott talaj fogadta a játékosokat, akik közül a szolnoki Szalai Botond már a második percben megszerezhette volna a vezetést, de 15 méteres, középről leadott lövése egy hazai védőről kevéssel kapu fölé pattant. Ezt követően szinte végig a Ferencváros támadott, a vendégek csak elvétve lépték át a felezővonalat. A 10. percben Urbán-Szabó Viktor csúszott be Liban Abdinak a tizenhatoson belül, de a véleményes szituációban a játékvezető sí­pja néma maradt. A Fradi-nyomás a 24. percben érett góllá, amikor Tóth Bence lerázta ellenfelét, majd 25 méterről szépen lőtte ki a kapu bal oldalát. 1–0. A Szolnok ezt követően merészebb játékra váltott, és ennek meg is lett az eredménye, hisz sikerült egyenlí­tenie. A 29. percben Dragóner Attila szabálytalankodott feleslegesen a kapujától 25 méterre, a megí­télt szabadrúgást pedig Antal Gábor a sorfal felett a bal alsó sarokba csavarta. Holczer Ádám mozdulni sem tudott a labdára. 1–1. Nem sokáig tartott azonban a vendégek öröme, hisz egy nagy védelmi hibát követően ismét megszerezte a vezetést a Ferencváros. A 36. percben Tóth í­velt pontosan a teljesen üresen álló Paul Shaw-hoz, aki a kirepülő Kolláth Ferenc fölött a kapuba fejelt. 2–1.

  A Szolnok a második félidőben is magára húzta a Ferencvárost, amire nagyon ráfizetett. Az 57. percben Ferenczi növelte két gólosra a Fradi előnyét, miután Rafa Wolfe felí­velése után a rosszul kimozduló kapus fölött a hálóba csúsztatott. 3–1. Hat perc múlva már három volt a különbség. Bamba Moussa emelt Shaw-hoz, aki higgadtan lőtte ki a jobb alsó sarkot 8 méterről. 4–1. A Szolnok teljesen összeomlott, amit a Ferencváros ki is használt, és további négy gólt szerzett még a hátra lévő időben. A 69. percben Shaw előkészí­tőként jeleskedett, Ferenczi lőtte ki a bal alsót az angol passzát követően. 5–1. Három perc múlva ismét Ferenczi volt eredményes, ezúttal Szkukalek Igor kiugratása után (6–1), majd a 78. percben Fitos fejéről pattant a kapuba a labda, amit Kolláth ütött a hazai játékosra egy beadás után. 7–1. Az egész mérkőzésen agilisan játszó Liban Abdi szépen csavart a kint álló kapus fölött a kapu bal oldalába. 8–1. Ezzel el is lőtték a puskaporukat a hazaiak, az utolsó kilenc percben ugyanis egyszer sem tudtak a kapuba találni…

  Alaposan visszavágott tehát a Fradi a Szolnoknak az előző szezonban elszenvedett két vereségért.

 • 90
  Vége, nagyon jól játszva nyertünk.
  81
  Parádézunk! Abdi 18 méterről mesterien emelt a kinn álló Kolláth felett a hálóba (8-1).
  80
  Szabó állt be Kiss helyére.
  78
  Ott a hetedik! Egy beadás után Kolláth fejére ütötte a labdát, ahonnan a labda a kapuba került. Ma minden bejön, de sokat is teszünk érte (7-1).
  72
  Szkukalek harcos volt, labdát szerzett, Ferenczi elé játszott, aki 14 méterről kilőtte a hosszú sarkot (6-1).
  70
  Megvan az ötödik. Shaw szépen készí­tett le egy labdát Ferenczinek, aki remekül emelte át azt a kimozduló Kolláth felett (5-1).
  69
  Abdi jó cselek után középre emelt, alig maradtak le róla a társak.
  68
  Jól játszunk.
  63
  Ott a negyedik! Egy kipattanó labdát Moussa mesterien tett Shaw elé, aki 10 méterről laposan a sarokba lőtt (4-1).
  60
  Tóth sárgult be, mert kilépett a sorfalból.
  57
  Egy felí­velt labdára Ferenczi indult el, és a kapus megelőzve szépen csúsztatott a hálóba 10 méterről (3-1).
  55
  Ferenczi talált a kapuba, sajnos lesről.
  54
  Nagy Péter szabálytalankodott sokadszor Abdival szemben, végre sárgát kapott.
  51
  A kapujából kilépő Kolláth az utolsó pillanatban mentett Fitos elől.
  47
  Egy beí­velt labdát Shaw lőtt el okosan a védőjét megelőzve, de a labda sajnos a jobb alsó sarok mellé ment.
  46
  Elkezdődött a második félidő.
  46
  Tóth félmagas bombáját ütötte ki Kolláth. Vége az első félidőnek.
  43
  Kézben tartjuk a meccset, enyhe fölényben játszunk.
  36
  Megint vezetünk! Tóth remek beadása után az üresen hagyott Shaw szépen csúsztatta át a labdát a kilépő Kolláth felett (2-1).
  31
  Tóth Bence szabadrúgását fogta a jobb sarok elől Kolláth.
  29
  Antal szépen csavarta el a labdát a sorfal mellett 24 méterről, és a vizes füvön megcsúszó labda védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba (1-1).
  24
  Gyönyörű góllal vezetünk! Tóth Bence 23 méterről ragyogóan lőtt a bal sarokba, Kolláth vetődött, de nem érte el a félmagasan szálló, lefelé hulló labdát (1-0).
  20
  Moussa lőtt 21 méterről 2 méterrel a léc fölé.
  18
  Nagyobb helyzetek nélkül teltek az elmúlt percek, inkább mi kezdeményezünk.
  11
  Abdi leheletfinom csele után Urbán-Szabó felrúgta őt, elmaradt a teljesen jogos 11-es.
  9
  Enyhe fölényben játszunk.
  4
  A pálya talaja sajnos nem éppen ideális, lehetnek vicces jelenetek…
  2
  Egy beadás után Antal elé került a labda, de veszélyes lövésébe remekül léptek bele védőink.
  1
  Mi kezdtünk.
  .
  A kezdőrúgást olimpiai ezüstérmes birkózónk, Fodor Zoltán végezte el.
  .
  James Ashmore nem tudta vállalni a játékot a Szolnok elleni rangadón, helyére először a szezon során Liban Abdi került a kezdőcsapatba. Tóth Bence húzódik majd be a pálya közepére. Kezdőcsapatunk a következő: Holczer -- Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Fitos, M. Bamba, Tóth B., Abdi -- Ferenczi, Shaw. A kispadon Williams, Morrison, K. Dramane, Baranyai, Bartha és Kulcsár ül majd.
  .
  Hazai pályán az NB II-ben még nem nyertünk a Szolnok ellen, ideje megtörni a rossz sorozatot.
  .
  Csapatunk a Szolnokot fogadja a 6. forduló zárómeccsén. Közvetí­tésünk 18.55-kor kezdődik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ