2008.VIII.25. Ferencváros – Békéscsaba: 6-1

Másodszor is Ferenczi-fesztivál az Albert-stadionban: mesternégyes!

A Ferencváros 6–1-re kiütötte a Békéscsabát az NB II Keleti csoport harmadik fordulójának záró mérkőzésén. A vendégcsapat két fölösleges kiállí­tással segí­tette a zöld-fehéreket. Akárcsak a Tököl ellen az első fordulóban, ezúttal is gálázott a Fradi.

Ferencváros – Békéscsaba: 6-1 (3-0)
Albert stadion, 4.500 néző, vezette: Takács János (L. Tóth L., Márton)

Ferencváros: Holczer – R. Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Lipcsei (Abdi 75.), Ashmore, Tóth B. – Shaw, Ferenczi
kispad: Williams, Kulcsár D., Kamate, Souare, Moussa, Bartha
vezetőedző: Robert Davison

Békéscsaba: Máthé – Szenti, Brlázs, Rubus, Horváth T. – Szeverényi (Borbély B. 81.), Ködöböcz (Okos 57.), Závoda (Schvarcz 9.), Kovács D. – Bakró, Pozsár
kispad: Tóth Kovács, Ábel, Cseke, Ursz
vezetőedző: Kiss János

Gól: Ferenczi (22., 27., 39., 46.), Dragóner (62.), Shaw (83.) illetve Pozsár (75.)
Sárga lap: Shaw (16.), R. Wolfe (18.), Tóth B. (44.) illetve Szenti (12.), Okos (62., 66.)
Kiállí­tva: Máthé (7.), Okos (66.)

Ahogy várható volt, úgy történt. A Ferencváros a Bőcs elleni vereség után hazai pályán nekirontott a Békéscsabának, és egy félidő alatt el is döntötte a három pont sorsát.

Igaz, ahhoz, hogy ez ilyen könnyedén történjen, kellett Máthé Gábor hatalmas butasága is. A békéscsabai kapus teljesen feleslegesen rohant ki a büntetőterületen kí­vülre, és állí­ttatta ki magát. (A kapus a mérkőzést közvetí­tő Sport-televí­ziónak úgy nyilatkozott, hogy nem volt ideges a mérkőzés előtt, csak egészséges drukk volt benne. Elismerte a hibáját, ám szerinte a játékvezetőnek mérlegelnie kellett volna.)

Ezután a Ferencváros hatalmas fölényben játszott, ám támadóik sokáig képtelenek voltak ütemben elindulni. Aztán a 21. percben Tóth Bence jó pillanatban indult, és gólt rúgatott Ferenczi Istvánnal.

Ezzel megkezdődött a Ferenczi-fesztivál. Az idény kezdete előtt a Barnsleytól érkező csatár a tizenhatoson belülre érve nem tudott nem gólt rúgni… Előbb egy Lipcsei-szöglet pattant be róla, majd Shaw adott hasonló gólpasszt, mint Tóth Bence (3–0).

A második félidő eleji újabb – már negyedik – Ferenczi-találat gálává emelte a mérkőzést. A Fradi szinte úgy lőtt gólt, ahogy akart. Shaw csak önmagát okolhatta a meccs végén, hogy nem lőtt szintén mesternégyest.

A békéscsabaiaknak pedig el kell gondolkozniuk, hogy nem jelent-e túl nagy előnyt a Ferencváros ellen , ha olyan hibákat követnek el, mint Okos, aki bejött, és nevéhez nem éppen méltó módon, pillanatok alatt kiállí­tatta magát…

A Ferencvárosnak – ha fel akar jutni –, idegenben is hasonló formát kell mutatni, és akkor biztosan nem kell számolgatni…

Nem úgy, mint ezen a mérkőzésen! 6–1 lett a vége…

Nyilatkozatok:

A mérkőzést követően Bobby Davison boldog volt, de a bekapott gól miatt maradt benne némi hiányérzet: – Annak örülök, hogy sikerült kiszolgálnunk a közönségünket, a bekapott gól miatt viszont mérges vagyok – mondta a vezetőedzőnk. – Amikor valakit kiállí­tanak az ellenfél csapatából, mindig egy új szituációra kell felkészülnünk, mi azonban megoldottuk a feladatot. Örülök, hogy a Békéscsaba nem akarta elrontani a játékunkat, bátran támadtak emberhátrányban is. Még mindig nem tudom, melyik a csapat valódi arca, az idő majd eldönti.

Kiss János (Békéscsaba): – Szerettük volna megnehezí­teni a Ferencváros dolgát, ez sajnos nem sikerült – mondta a vendégek szakvezetője. – A korai kiállí­tás megpecsételte a sorsunkat, fiatal, tapasztalatlan csapatom emberhátrányban már nem tudott felnőni a feladathoz. Számunkra a mérkőzés egyetlen pozití­vum, Pozsár Gábor gólja volt.

*

Súlyos Lipcsei Péter sérülése. A Békéscsaba elleni mérkőzés hajrájában Lipcsei Péter ütközött a vendégek kapusával, ezt követően percekig a földön maradt, majd le kellett cserélni.

– Reggel a vizsgálatok után kiderült, sajnos nagy a baj. – Elülső keresztszalag szakadása van Péternek – mondta a 100% Fradinak Gyarmati Jenő, csapatunk orvosa.

– Szerdán Berkes doktor is megvizsgálja, aztán eldöntjük, hogy mikor kerül sor a műtétre. – Nagyon el vagyok keseredve – mondta Lipcsei. – Éjjel ezerszer visszapörgettem az eseményeket, és megbántam, hogy 5-0-s vezetésnél belementem egy ilyen kétes szituációba. – Először az is megfordult a fejemben, hogy befejezem a focit, de átgondolva az eseményeket, úgy gondolom: folytatnom kell.

– Rendkí­vül szomorú vagyok Péter súlyos sérülése miatt, kiváló formában volt, s a pályán a fiatalokat segí­tve igazi csapatkapitányként viselkedett. A műtétig megjósolhatatlan, hogy mennyi időre szorul az oldalvonal mellé, mindez nagy veszteség számunkra. Természetesen ami az egyik játékos számára tragédia, az egy fiatal számára lehetőség, igaz, ma még nem tudom megmondani, ki pótolhatja Péter a pályán – mondta Davison.

(Az nso.hu, a Ferencváros hivatalos honlapja és az MLSZ Adatbankja alapján)

2 hozzászólás a(z) 2008.VIII.25. Ferencváros – Békéscsaba: 6-1 bejegyzéshez

 • ftc.hu: Csapatunk kiütötte a Békéscsabát a 3. forduló zárómeccsén. Együttesünk 6-1-re győzött. Ferenczi István szerzett, Dragóner fejjel volt eredmény, és Shaw is betalált. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a vendégcsapatból Máthét a 9., Okost a 66. percben kiállí­totta a játékvezető.

  Ferencváros – Békéscsaba: 6-1 (3-0)
  Albert stadion, 6.000 néző, vezette: Takács J. (L. Tóth, Márton)

  Ferencváros: Holczer – Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek – Fitos, Lipcsei (Abdi 76.), Ashmore, Tóth B. – Ferenczi, Shaw

  Békéscsaba: Máthé – Szenti, Brlázs, Rubus, Horváth T. – Szeverényi (Borbély 83.), Ködöböcz (Okos 58.), Závoda (Schwarcz 10.), Kovács D. – Bakró, Pozsár

  Gól: Ferenczi (22., 28., 39., 47.), Dragóner (64.), Shaw (82.) illetve Pozsár (75.)
  Sárga lap: Shaw (16.), Wolfe (20.), Tóth B. (44.) illetve Szenti (13.), Okos (60.)
  Kiállí­tva: Máthé (9.), Okos (66.)

  Jól kezdődött számunkra a meccs, hiszen a vendégkapus kiállí­tása miatt már a 9. percben emberelőnybe kerültünk. Eleinte nem nagyon tudtunk mit kezdeni a csabai védelem jól működő lestaktikájával, de aztán a 22. percben megtört a jég: Tóth passzát Ferenczi értékesí­tette. Hat perccel később egy beadás után róla került a hálóba a labda. Wolfe majdnem háromra növelte csapatunk előnyét, de ami nem sikerült neki, az sikerült a 39. percben Ferenczinek, aki ezúttal Shaw passzát követően volt eredményes közelről.

  Háromgólos előnnyel fordultunk, de azonnal növeltük azt támadónk mintaszerű fejesével, í­gy Ferenczi már mesternégyesnél járt. Az ötödik is fejesből született, de azt már Dragóner szerezte a 64. percben. Két perccel később már csak kilencen maradtak a vendégek, hiszen Okos is pirosat kapott. Ennek ellenére a 75. percben Pozsár lapos lövésével ők szépí­tettek, mégis miénk volt a meccs utolsó gólja. Nyolc perccel a vége előtt Shaw lőtt ballal a kapuba. Csapatunk í­gy magabiztosan győzött, a gyakorlatilag a mérkőzés nagy részében az történt a pályán, amit mi szerettünk volna.

 • 91
  Vége, 6-1-re nyertünk.
  89
  Egy beadás után Shaw fejelt közelről a kapu mellé.
  85
  Shaw duplázhatott volna, ám nagy helyzetben rontott.
  83
  Szeverényit Borbély váltotta.
  82
  Shaw előbb még elhibázott egy nagy helyzetet, de mégis visszakerült elé a labda, és 10 méterről, ballal laposan a hálóba bombázott (6-1).
  79
  Tóth Bence 11 méteres, erős lövését Schwarz védte bravúrral.
  76
  A megsérülő Lipcseit Abdi váltotta.
  75
  Pozsár lövőhelyzetbe került, és 12 méterről, a balösszekötő helyéről laposan a hálóba lőtt a vetődő Holczer lábai alatt (5-1).
  73
  Pozsár szöglete után a kapufáról pattant ki a labda.
  69
  Dragóner mentett tökéletes ütemű becsúszással a 16-osunknál.
  66
  Okos megkapta második sárgáját, í­gy kiállí­tották.
  64
  Lipcsei beadását Dragóner fejelte a hálóba (5-0).
  60
  Okos kapott lapot.
  58
  Ködöböcz-Okos csere.
  47
  Mesternégyes! Ahsmore beadását Ferenczi tökéletesen fejelte a hosszú sarokba (4-0).
  46
  Folytatódik a meccs.
  45
  Vége az első félidőnek.
  44
  Tóth Bence kapott sárgát.
  39
  Ferenczi nem tud rossz helyen lenni… Meglőtte a harmadik gólját is, miután az önzetlen Shaw passzát helyezte közelről a hálóba (3-0).
  33
  Lipcsei elől mentett kifutva az utolsó pillanatban Schwarz, majd Ferenczi távoli “ismétlése” alig ment el a jobb sarok mellett.
  31
  Pozsár szabadrúgását védte biztosan Holczer.
  30
  Wolfe megszerezhette volna a harmadikat is, ám nagy helyzetben, 6 méterről a léc fölé bombázott.
  28
  Ott a második! Egy baloldali beadás után Ferenczi vetődött be a védőjével együtt, a labda pedig a hálóba pattant róla (2-0).
  27
  Schwarz védte bravúrral Shaw fejesét egy beadás után nagy bravúrral.
  25
  Egy beadás után Csiszár bólintott a kapu mellé.
  22
  Vezetünk! Tóth Bence kilépett, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Ferenczit, aki közelről nem hibázott (1-0).
  20
  Wolfe kapott sárgát.
  18
  Szenti kapott sárgát.
  17
  Tóth Bence 17 méterről alig lőtt a jobb sarok mellé.
  16
  Shaw kilépett, majd lesről kapu mellé lőtt, labdaelrúgásért sárgát kapott.
  13
  Szenti kapott sárgát.
  10
  Szkukalek lőtte kapu mellé a szabadrúgást. A csabai kapuba Schwarz állt be, Závoda jött le.
  9
  Máthé kezezett a 16-oson kí­vül, ezért jogosan pirosat kapott.
  5
  Ferenczi került nagy helyzetbe, de a partjelző lest intett -- jogosan.
  1
  A vendégek kezdtek.
  .
  A mieink zöld-fehér csí­kosban játszanak majd, a vendégek pedig lilában.
  .
  Mai kezdőcsapatunk: Holczer -- Wolfe, Dragóner, Csiszár, Szkukalek -- Fitos, Lipcsei, Ashmore, Tóth B. -- Ferenczi, Shaw
  .
  Csapatunk a Békéscsabát fogadja 19 órakor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.10.18:00 M4 Sport 21.ford elmaradt
OLDALAK
04.14.16:30 M4 Sport
04.20.20:00 TV:M4Sport
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ